Jézus a fény

Lelki problémák

Nagyon sok emberrel találkoztam, aki lelki problémákkal küzd. Búskomor lelkiállapotban van és él, nem tud kimenekülni a problémák alól. Nagyon jó, ha az ember meghallgatja őket.
Én hiszek Istenben és olvasom a Bibliát. Ilyen emberrel, ha találkozom, nagyon sokat beszélgetek Jézus Krisztusról, a mi megváltónkról. Isten csodálatos szeretetéről. Egy depressziós ember önsajnálatba burkolódzik. Isten szava a Biblián keresztül így szól hozzánk, hogy ne a mi problémánkkal törődjünk, hanem másokra figyeljünk.
Vegyük észre a mások nyomorát és elesettségét, és szembe ötlik, hogy mi életünk még sokkal jobb helyzetbe van, mint másoké.
A lelki váltság, sokkal mélyebbre is kerülhet, amit nem szabad megengedni. Tudni kell, hogy van lehetőség visszafordulni, ha még ebben az állapotban nem is látszik. Itt van Istenben vetett bizalom tiszta szívből bízni Istenben, mert Ő a nagy gyógyító senki más.
Ha megtaláljuk ezt az utat, akkor biztos a gyógyulás. Istenbe vetett hit, megtanít szeretni a másikat, megtanít helyesen élni ebben a világban, mert rádöbbent bennünk, hogy van értelme az életünknek, mert van kibe bízhatunk és támaszkodhatunk, és kapaszkodhatunk. Ha ezt megtaláljuk lelkünk, megnyugszik és kikerülünk a depresszióból.

Vannak depressziós gyógyszerek, amik lenyugtatják a beteget, de sajnos elvesztik az önkontrolúkat. Lelassul gondolkodásuk, és lassan értelmüket elvesztik. Olyanokká válnak, mint egy élő bábu.
Nagyon sokan kicsúfolják, hogy Istenben bízni, Isten útján járni! Hidd el ez az egyetlen kivezető út létezik az életben semmi más.
Ismerek olyan egyént, aki nem akarta elfogadni Istent, mindenféle agykontrollon, természetgyógyászaton keresztül ment nagyon rossz állapotban került, és végül itt van velem, hittel bízva Istenben és nap, mint nap látom micsoda csodálatosan gyógyul. Elméje és mozgása már nem olyan zavarodott, hanem összehangolt és tisztább, pedig csak fél éve beszélgetünk Istenről a Biblia alapján.
(szerzője ismeretlen)