header ok

× Ebbe a témába azokat az írásokat, körleveleket teszem, amiket "tévtanításnak" nevez az egyház.
Sajnos!

locked Különbség a vallási tanok és a spiritualitás között

6 éve 7 hónapja #4396 Írta: Margit
.


7 különbség a vallási tanok és a spiritualitás között!
Sok ember nincsen tisztában azzal, hogy miben különbözik a vallás és a spiritualitás.

7 különbség a vallási tanok és a spiritualitás között!


Vannak, akik azt hiszik, hogy a spirituális emberek valamilyen szekta tagjai, netán boszorkányok, varázslók, akik valamilyen misztikus, titokzatos dologgal foglalkoznak. De most tisztázni fogunk mindent!

Íme, a 7 különbség a vallás és a spiritualitás között.

1. A vallás engedelmességre tanít, a spiritualitás viszont felszabadít

A vallás keretet ad az életednek, megmondja, hogy milyen helyzetben, hogyan viselkedj, de ha megszeged a szabályokat bûnhõdésre ítélnek. A spiritualitás arra tanít, hogy kövesd a szívedet, és minden amit érzel, az helyes. Megteremti a szabadságot az életedben, megtapasztalhatod a harmóniát, és a választás lehetõségét.

2. A vallás a félelmeiden keresztül nevel, a spiritualitás megmutatja, hogy miként lehetsz bátor

A vallás megmondja neked, hogy mitõl kell félned. A spiritualitás arra próbál meg rávilágítani, hogy miként küzdheted le a félelmeidet, a bátorság, a szeretet, az elfogadás segítségével. A spiritualitás megtanít arra, hogy mikét irányíthatod a félelmeidet.

3. A vallás az "igazat" mondja, a spiritualitás engedi, hogy te magad jöjj rá az igazságra

A vallás megmondja neked, hogy miben higgy, ami az egyenlõ az igazsággal. A spiritualitás arra biztat, hogy találj rá te magad az igazságra, alakíts ki kapcsolatot a magasabb tudati szinteddel, aki segít megvilágosodni.

4. A vallás elválaszt a többi hitet valló embertõl, a spiritualitás megpróbál hidat teremteni

Minden vallás a maga nézetével, igazával próbálja meggyõzni a híveit, ami viszont ellentéteket szül a más vallásúakkal szemben. A spiritualitás minden emberben az igazat keresi, függetlenül az illetõ vallási hovatartozásától. A spiritualitás az emberi egyéniségre, egyediségre, az emberben rejlõ istenség megismerésére összpontosít, függetlenül a vallási hovatartozástól.

5. A vallás függõvé tesz, a spiritualitás pedig függetlenné

A vallásos ember attól nyugszik meg, hogy eleget tesz az egyház elõírásainak, ami egy idõn túl függõséget okozhat. A spiritualitás arra tanít, hogy nincs szükséged semmire, ahhoz, hogy boldog légy. A boldogság, az istenség, a szentség benned van, nem kell azért templomot építeni.

6. A vallás a büntetésben hisz, a spiritualitás a karmában

A vallás szerint, ha nem tartod be az elõírásokat, akkor bûnt követsz el, és vezekelned kell. A spiritualitás úgy tartja, hogy minden döntésednek, cselekedetnek következménye van, ami átmegy a következõ életedben, és majd akkor kell megoldást találnod, így biztosítva a lelki fejlõdésedet. Ez hívják karmának

7. A vallás arra tanít, hogy más útját kövesd, a spiritualitás meg arra, hogy a saját magad útját járjad

A vallás egy példázattal szemlélteti, hogy kinek a nyomdokait kell követned, amit Isten jelölt ki számodra. A spiritualitás megengedi, hogy te magad alakítsd az utadat, te magad jöjj rá a megvilágosodásra, mert a saját igazság megtalálása a fontos.

filantropikum.com/7-kulonbseg-vallasi-ta...piritualitas-kozott/

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
5 éve 8 hónapja - 5 éve 8 hónapja #4676 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Különbség a vallási tanok és a spiritualitás között
.Forrás:https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Mellékletek:
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma166
Tegnap503
A héten1547
Ebben a hónapban7293
Összesen6272170

2024-07-18