header ok

× Ebbe a témába azokat az írásokat, körleveleket teszem, amiket "tévtanításnak" nevez az egyház.
Sajnos!

locked A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet

13 éve 4 hónapja #2746 Írta: Margit
A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet téma létrehozva Margit által

A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet

A keresztény nem fogadhatja el a mágiát, mert azzal az igaz Istennel szemben hamis babonaság bûnét követi el. A kereszténynek nem lehet és nem szabad egyetérteni azzal, hogy életét okkult erõk határozzák meg, hogy mágikus szertartások befolyásolják: Azt sem fogadhatja el, hogy életét a csillagok járása vagy hasonló esetleges dolgok elõre meghatározzák. A katolikus egyház katekizmusa errõl a 2115: pontban ezt mondja: "Isten feltárhatja a jövõt prófétái vagy szentjei elõtt. De az igazi keresztény magatartás bizalommal átengedi magát a gondviselés oltalmának, ami a jövõt illeti és nem táplál semmiféle egészségtelen kíváncsiságot irányában. Az elõrelátás hiánya a felelõtlenséget elõmozdíthatja. "

A fekete mágia a hívó számára súlyos bûn. Ez érvényes a jóslásra és a spiritizmusra is. A katolikus egyház katekizmusa a 2116. pontban így szól errõl: "Mindenfajta jövendölés elvetendõ: a sátánhoz vagy a démonokhoz való fordulás, a halottidézés, és minden más praktika, mely hamisan azt hirdeti, hogy képes »lerántani a leplet« a jövendõrõl. A horoszkópok, az asztrológia, a tenyérjóslás, a kártyavetés, a jelek értelmezése, a jövõbelátás, a médiumok felhasználása, mind arra törekszik, hogy hatalma legyen az idõ, a történelem és végsõ sorban az ember felett; ennek mûvelõi arra vágyódnak, hogy magukhoz szelídíthessék a rejtett hatalmakat. Ellentmondanak annak a szeretõ, félelemmel teljes tiszteletnek és imádatnak, mellyel egyedül Istennek tartozunk."

Az a keresztény, aki Isten meghívására saját életét úgy tekinti, mint Isten szeretõ ajándékát, az az okkult dolgok minden formáját el fogja utasítani. A katolikus egyház katekizmusa 2117. pontja: "A mágia és boszorkányság valamennyi fajtája, melyek úgy tesznek, mintha hatalmuk lenne az okkult erõk felett, mintha szolgálatukba tudnák kényszeríteni õket, és természetfeletti hatalomhoz jutnának általa embertársaik felett - még ha az egészségét akarnák is visszaadni vele, súlyosan vétenek a vallás erénye ellen. Ezek a praktikák még inkább elítélendõk, ha ártani akarnak a másiknak, vagy ha a démonok közbeavatkozáséhoz folyamodnak. Az amulettek viselése úgyszintén visszataszító. A spiritizmus gyakran jövendõmondó vagy mágikus cselekedeteket takar. Ezért az egyház inti a híveket, hogy tartózkodjanak tõle: A hagyományos gyógymódok sem legitimálják a gonosz hatalmak segítségül hívását és mások hiszékenységének kihasználását. "

Még a paranormális képességekre - mint a rendkívüli erõkre, telepátiára, testbõl való kilépés képességére - való törekvés is képes letéríteni a helyes útról és veszélyes lehet a lelki egyensúlyra és az élõ hitre. Ezeknek a jelenségeknek némelyike a parapszichológia területére tartozik és tudományos kutatás tárgyát képezi, jóllehet-nehezen magyarázhatók. Általában szeretnénk figyelmeztetni a híveket ezekre a kérdéses tevékenységekre. A mi hitünknek ezekre nincs szüksége. JÉZUS KRISZTUSBAN hinni annyit jelent, hogy odafordulunk igéjéhez, és Õt követjük az egyház közösségében.
(forrás:http://www.karizmatikus.hu/demon.htm

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma79
Tegnap449
A héten528
Ebben a hónapban2081
Összesen6195224

2023-12-05