header ok

× Ebbe a témába azokat az írásokat, körleveleket teszem, amiket "tévtanításnak" nevez az egyház.
Sajnos!

locked Máté Imrének a Nyirkai jóslat írójának gondolatai

12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #2715 Írta: Margit
Alázat és gyalázat

Gondolatok a Magyar katolikus Püspöki Konferencia 2009 szeptember 20.-án fölolvasott körlevelére

A "tiszta katolikus hit õreinek" Egyházon belüli joga az "elhajlás" ellen küzdeni. Ezt eddig is megtették, azért lángolt Európa szerte annyi MÁGLYA. Ilyen belsõ elhajlás a körlevélben szinkretizmusnak nevezett jelenség, amikor is valódi, vagy vélt magyar "õsvallások" elemeit keverik kereszténnyel. Elsõsorban formalizmust formalizmussal, mert képtelenek gyerekkorukban rájuk csomózott szellemi béklyókat szétbogozni. Más jelenség azonban, amikor valaki elfogadja a krisztusi alapot, de az egyház spekulatív "felépítményét" elveti. A katolikus egyház azonban nem meggyõzõdést vár el hanem hitet és a gondolkodó és ez a gondolkodó ember számára megalázó. Az ilyen embert az egyház ellenségnek kezeli. A két német vallásfilozófus Küng, ill. Drewann példája is bizonyítja hogy a gondolkodást nem tûri, akkor sem ha az Egyházat mentendõ próbál logikát vinni a logikátlanságba, vagy az abszurd hihetetlent megpróbálja szimbólummá szelídíteni.

Megint mások úgy látják, hogy a keresztény egyházak hitelüket veszítették, lejártak, mert mindig a hatalommal szövetkeztek, haszonrészesedés fejében.
Ez a körlevél is egy kísérlet az új frigyre. A körlevél kicsengés ugyanis az, hogy "a pogánykodók" mind egy szálig szélsõjobboldali soviniszták volnának, a Katolikus egyház pedig a demokrácia õre volna. S mintha az egyházat is támadják!

Egyébként nem csak pogánykodók építenek be valláskreációikba keresztény elemeket, hanem a római Katolikus egyház is átfunkcionál -nevezzük így - "pogány " elemeket . Ilyen mahináció "Boldogasszony "azonosítása a Bibliai Szûz-Mária alakjával, de ilyen a Lourdesi, vagy Fatimai "Magna Mater"-nek kisajátítása is.
A hivatalos Római katolikus Egyház védõszárnyai alatt rakoncátlankodva is- elõrenyomulóban vannak a fundamentalista jellegû csoportok, szervezetek. Ezek mûködése különösen ami az ifjúság körében kifejtett mûködésüket illeti, nem kívánatos.
A magyar ifjúság ki van téve egyfelõl a kereskedelmi tv-kben sugárzott pornófilmek ferdítõ hatásának, másfelõl egyházi szervezetek anitsexuális befolyásának. Nem csodálkoznék azon sem, ha mindkét mezõny mögött az egyház állna. A középkorban például a nemi élvezetek ellen prédikáltak, miközben az Egyház monopolizálta a bordélyházakat.
A Katolikus Egyház védõszárnyai alatt mûködõ érdekszövetségek mindenhová beépülnek........

A katolikus egyházat, de a többi keresztényt sem támadta senki-AZ EGYHÁZ TÁMADÁSNAK TEKINTI A MÁS UTAT:, tehát azt, ha valaki nem veti magát alá az egyház akaratának. Ez a körlevél üzenete!

AZ EGYHÁZ TÁMAD -de nem föl, mert döglött lóra hiába vernek új patkót, az nem fog nyargalni!- de támad, mert pénzt akar, egyre több pénzt s ezért hajlandó bárkivel szövetkezni!
Alázattal gyalázatosan!
(Máté Imre a nyirkai jóslat írója)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma252
Tegnap337
A héten252
Ebben a hónapban11711
Összesen6064570

2023-01-30