header ok

× Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

locked Belsõ béke

4 éve 9 hónapja - 4 éve 9 hónapja #4916 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Belsõ béke
.

" Ha öröm ér, fogadd örömmel,
ha bánat ér, viseld türelemmel,
amihez idõ kell, ne siesd el,
ami megérett, ne szalajtsd el."

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Mellékletek:
Téma zárolva.
4 éve 9 hónapja #4957 Írta: Margit
.

A piros zokni

Anna Egger üzenete

" Amikor egy napon szokás szerint szomorúan sétáltam a parkban és leültem egy padra, hogy elgondolkodjak rajta, mi minden siklott félre életemben, egy kislány ült le mellém vidáman.

Megérezte nyomott hangulatomat és megkérdezte:
- Miért vagy olyan szomorú?
- Ó - válaszoltam - nincs semmi örömöm az életben. Mindenki ellenem van. Minden félresiklott. Nincs szerencsém és nem tudom, hogyan lesz tovább.
- Hmmm - tûnõdött a kislány.- És hol van a piros zoknid? Mutasd meg, szeretnék belenézni!
- Milyen piros zokni? - kérdeztem csodálkozva. - Nekem csak fekete zoknim van.

Szó nélkül nyújtottam át neki. Óvatosan kinyitotta pici ujjaival és belenézett. Láttam, hogy nagyon megijedt.
- Ez tele van rémálmokkal, balszerencsével és rossz élményekkel!
- Mit csináljak? Ez van. Nem tudok rajta változtatni.

- Itt van. - mondta a kislány és átnyújtott egy piros zoknit. - Nézz bele!
Reszketõ kezekkel nyitottam ki a zoknit és láttam, hogy tele van az élet szép pillanatainak emlékeivel. Pedig a kislány még olyan fiatal volt.
- Hol van a fekete zoknid? - kérdeztem kíváncsian.
- Azt minden héten kidobom a szemétbe és többé nem foglalkozom vele.- mondta. - Számomra az élet értelme a piros zoknimat megtölteni életem során. Abba olyan sokat belegyûrök, amennyit csak tudok. És amikor kedvem támad hozzá vagy éppen kezdek elszomorodni, akkor kinyitom a piros zoknimat és belenézek. Olyankor egybõl jobban érzem magam. Ha egyszer majd öreg leszek és közeleg a vég, még mindig meglesz a piros zoknim. Csordulásig tele lesz és elmondhatom, hogy éltem. Életemnek volt értelme.

Amíg szavain csodálkozva elgondolkodtam, adott egy puszit az arcomra és eltûnt. Mellettem a padon egy piros zokni hevert ezzel a felirattal: "Neked!". Sebtében kinyitottam és belenéztem. Majdnem üres volt, csak egy apró, lágy puszi volt benne, amit egy kislánytól kaptam egy park padján. A gondolatra elmosolyodtam és szívemet melegség töltötte el. Boldogan indultam haza, nem felejtve el a fekete zoknimat a legközelebbi szemetesbe kidobni."

forrás: inspiralo-uzenet.blogspot.com/search/label/boldogs%C3%A1g

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
4 éve 7 hónapja - 4 éve 7 hónapja #5091 Írta: Margit
.

"Tudom, hogy örökké és minden helyzetben egy vagyok Istennel. Akárhol is vagyok, Isten mindig mellettem áll, feltétel nélkül õrködik felettem, és minden létezõ módon szeret engem."

(Doreen Virtue)

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
4 éve 4 hónapja #5416 Írta: Margit
.

"A sorsunkat mi alakítjuk ugyan, de az elõre megírt dolgok felett nincs hatalmunk.
Az élet egy játékszabály szerint mûködik, amit vagy betartunk vagy nem. Tõlünk függ, de minden helyzetben megkapjuk a méltó büntetést vagy jól megérdemelt jutalmat.
Talán nem hisszük, hogy így van, de legbelül a lelkünk mélyén belátjuk hogy a váratlan rossz vagy jó dolgok meg kell hogy történjenek velünk. "

(Szabó Lilla)

--
Téma zárolva.
4 éve 2 hónapja #5598 Írta: Margit
.

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
4 éve 1 hónapja #5654 Írta: Margit
.

Aranyosi Ervin

Szívedbõl szólj..

Szívedbõl szólj, s másoknak küldd el azt,

Vidíts, taníts, s ha kell te nyújts vigaszt,

Segítsd fel azt, ki elõtted lent hever,

Ápold a lelkét, mert többet érdemel.

Ha megbántanak, - porold le lelkedet!

Ne õrízgesd a vélt sérelmeket.

Gyarlók vagyunk, s már túl érzékenyek.

(Szótüskék szúrják az érzõ lelkeket.)

Ha így teszel, lelked is felderül,

A békesség madara a válladra ül.

Szívedet boldog nyugalom járja át,

És ezt az érzést másoknak add tovább!

--
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma95
Tegnap449
A héten544
Ebben a hónapban2097
Összesen6195240