header ok

× Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.

locked Ima

3 éve 4 hónapja #6768 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Ima
.

Ima kedvetlenségben

Vannak napok az életben, amikor az ember minden különösebb ok nélkül rosszkedvűnek, életuntnak érzi magát, valahogy elakad a földi gondok és bajok közepette. Lelke egyáltalán nem tud felemelkedni, kedélye sivár és nem tud imádkozni sem. Vonulj vissza magányodba, s küzd le rosszkedvűségedet és emeld föl szívedet Istenhez és fohászkodjál.

Atyám valami van közöttünk, ami elválaszt engem Tőled. Az én gyarló emberi természetem, lelkem és kishitűségem a kétségbeesés örvényébe akar sodorni. Ments meg Istenem, segíts rajtam. Küldj vigaszt kétkedő szívembe, melegítsd föl azt szereteteddel, hogy újra higgyek és bízzak.

Nem akarok elszakadni Tőled Istenem, mert tudom, hogy szereteted örök és el nem hagy minket soha. El akarok a lelkemből űzni minden meggondolatlanságot és bizalmatlanságot.
Ámen.
forrás (számomra ismeretlen szerző)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
3 éve 3 hónapja #6816 Írta: Margit
Megtérő ima

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
3 éve 2 hónapja #6841 Írta: Margit
.

Neville Goddard – Az imádság titka

--
Téma zárolva.
3 éve 4 hete #6871 Írta: Margit
Ima megpróbáltatásban

Ha elkövetkeznek a nem szeretem napok, nem akarom sem bátorságomat, sem hitemet elveszíteni, hanem bízni akarok Benned, végtélen jóságú Atyám!
Ha rám nehezedik a szenvedések súlya, föltekintek az égre, s fölnézek a Napra, melynek melegét és fényét Te küldöd a földre, hogy életet árasszon.
Ha bánat és fájdalom nyomja szívemet, a virágokra gondolok, melynek megdermednek a fagytól, de ismét életre kelnek a melegtől és fénytől.

Így szabadítasz meg engem is, jó Atyám, a fagytól, a nyomortól, ínségtől és fájdalomtól, mert a Te szereteted örök, és mert jóságos Atyja vagy gyermekeidnek.
Előre tehát bátran, minden homályon át az örök fény felé.
Ámen.

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
2 éve 4 hónapja #6994 Írta: Margit
.

Ima a kegyelemért

Édes Istenünk, világosítsd meg elménket, hogy megismerjük a Te akaratodat, és adj erőt, hogy azt híven teljesítsük. Engedd, hogy akként végezzünk el mindent, ahogy Te akarod, ahogy azt is a Te bölcsességed és igazságod kívánja tőlünk.
Megakarom fontolni minden cselekedetemet, hogy mindegyikkel dicsőséget szerezzek Szent Nevednek Ó Istenem.
Saját vágyaimat teljesen alá akarom rendelni a Te akaratodnak és a Te törvényeidnek. Háttérbe szorítom a vágyaimat és anyagi érdekeimet, és csupán a jövendő élet örökké tartó boldogságára és a Te dicsőítésedre akarok gondolni. Ámen.
(szerzője ismeretlen)

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
1 éve 11 hónapja - 1 éve 11 hónapja #7071 Írta: Margit
Fogadd el...  

Megfáradt testtel és lélekkel
egy túlzsúfolt hajszolt nap után
Hadd mondjak néma áldást Néked
szerető, Teremtő Atyám ...

Hadd mondjak áldást szívemből,
hisz szavakhoz oly gyönge a szám ...
De oly csekély a szó ereje ...
Félek, nem ér fel hozzád imám.

Hadd mondjak áldást mindenért
mi utamon ért, s még mi vár,
s hadd köszönjem meg halkan az erőt
mit Te adtál, átlépni gondok garmadán.

Hadd mondjak áldást a könnyért,
és hadd áldjalak minden mosolyért ...
De tudom: az Áldás is kevés ...
Fogadd el hát szívem, s életem ...
Fogadd el Atyám mindenért ...
(Tandari Éva)

--
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma147
Tegnap334
A héten147
Ebben a hónapban6490
Összesen6346941