header ok

× Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.

locked Ima

8 éve 4 hónapja - 8 éve 4 hónapja #4092 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Ima
.

Antoine de Saint-Exupery: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erõt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések mûvészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes idõbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsõrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erõt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat!

Õrizz meg attól a naiv hittõl, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelõdünk!

Küldd el hozzám a kellõ pillanatban azt, akinek van elegendõ bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendõ fantáziát ahhoz, hogy a kellõ pillanatban és a megfelelõ helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot közvetíthessek!

Õrizz meg az élet elszalasztásának félelmétõl!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések mûvészetére!

ebredeshajnalan.com/antoine-de-saint-exupery-fohasz/

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
8 éve 1 hónapja #4157 Írta: Margit
.

Függõségek gyógyítása imával

Szeretett Istenem, Szent Lélek és Angyalok!

Tudom, hogy a függõségi vágyak valójában az Isteni szeretet utáni vágyat mutatják. Kérlek, segíts, hogy érezzem, amint betölt a Te örökké jelenlevõ szereteted. Kész vagyok elengedni minden félelmet, ami meggátol abban, hogy tudatosan átéljem szeretetedet. Kérlek, tisztíts ki belõlem minden hiedelmet, mintát, érzést, és gondolatot, ami függõségemet okozza. Kérlek, vezess el olyan emberekhez, helyzetekhez, és tapasztalatokhoz, amelyek támogatják azt a vágyamat, hogy függõség nélkül, szabadon éljek. Átnyújtom neked minden függõségemet, és kérek külön Angyalokat, hogy körülvegyenek engem az egészség és béke fehér fényével. Kérlek, segíts nekem most, és mindig. Ámen.

Dr. Doreen Virtue

elozoeletek.blogspot.hu/2010/10/fuggosegek-gyogyitasa.html

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
7 éve 7 hónapja #4263 Írta: Margit
.

A hatékony ima és a hálaadás

A spirituális út fontos elemei az imák. A szellemi oldallal való kapcsolatfelvétel egyik leghatékonyabb eszköze. Fõleg akkor, ha tudjuk, hogyan kell hatékonnyá tenni e szellemi "beszélgetéseket". Isten mindig figyel rád, és mindennek a tudatában van, amit gondolataiddal, szavaiddal, imáiddal kérsz. Figyelj! Ebben a tekintetben a negatív gondolatok, aggodalmak is imák - harmadik dimenziós imák.

Az imák leggyakrabban kérésként/kérdésként vagy óhaj/kívánság formájában hangzanak el. Látni fogjuk azonban, hogy a hatékony ima a kijelentésként/megerõsítésként is vagy hálaadás formájában is elhangozhat. Ezért a hálaadás kérdését itt – az imáról szóló fejezetben - fogjuk tárgyalni, de a kérések csoportjába tartozó "áldás"-nak külön fejezetet szánunk.

A hatékony ima rövid és lényegre törõ, hiszen "jól tudja Mennyei Atyánk, hogy mi van a szívünkben", ezért teljesen fölösleges hosszan ragozni, mit szeretnénk.
Õszinte, szívbõl jövõ és ezért sokkal hatékonyabb egy saját szavainkkal elmondott rövid könyörgés, mint valamilyen betanult és minden odafigyelés nélkül "ledarált" klasszikus ima.

Mindig a tiszta szándék vezeti.
Koncentrált, átélt, amíg elmondom, nem csak figyelek a szavakra, de átérzem a szavak mögött meghúzódó jelentést és érzelmeket. Látomás szerû. Megélem az imát. (Ezt is sokkal könnyebb a saját szavainkkal, kifejezéseinkkel elmondott és érzelmi töltésünkkel felruházott ima esetén.)
Beszélgetés jellegû, kétoldalú. Nem csak kijelentés, közlés, hanem figyelem is a "válaszra". Ami adott esetben lehet teljesen konkrét válasz is, de az is gyakori, hogy megérzem azt, hogy az ima meghallgatásra került.
Egyenrangú felek között zajlik. Õszinte, adott esetben kérõ, alázatos, de soha nem megalázkodó. Az Isten és angyalai felé küldött panaszkodás, megalázkodás, alkudozás és a manipulatív kérések nem hallgattatnak meg.

Elõremutató, pozitív, a célt mutató kijelentéseket használ, elvárja és hiszi, azt, hogy a kérése teljesülni fog. Nem arról szól, hogy mit nem szeretnél.
A cél kijelölésére szorítkozik és nem tervezi meg annak "elérési útvonalát". Tudja és hiszi, hogy az általa kijelölt cél számtalan úton elérhetõ és nem korlátozza le azzal a teljesülés lehetõségét, hogy egy be nem tartható - és az általa még nem ismert - körülmények által könnyen megváltozó konkrét útvonalat tervez céljának eléréséhez.
Minden érintett számára a lehetõ legjobb eredményt biztosítja. Tudd, hogy ez esetleg nem úgy fog teljesülni, ahogyan te kérted. Lehet, hogy Isten valami jobbat tartogat számodra. (Ennek a gondolatnak mindig ott kell lebegni az ima hátterében, de még jobb, ha konkrét kijelentés formájában el is hangzik az imában.)
Még erõsebb az ima, ha "ketten-hárman összegyûlnek az én nevemben és úgy imádkoznak". Kérj meg másokat, hogy imádkozzanak veled egy közös cél érdekében, és az ima hatékonysága többszörösére emelkedik.

További segítséget jelent, ha hangosan kimondjuk vagy leírjuk, lerajzoljuk kívánságunkat. Mind a hangos kimondás, mind a képi megjelenítés erõsíti a kívánság beteljesedésével kapcsolatos elvárásunkat és hitünket.
Az imák "típusai" egyben - úgy gondolom - az imádkozó szellemi fejlõdésének, hitének is mérõfokai. Az alábbi típusok elkülönítésének van jelentõsége:

Könyörgés, kérés típusú imák: Ezekben az imákban csak kérünk. Óvatosan, megalázkodva vagy határozottan, esetleg kérdõre vonóan, de az imában csak kérelmek hangzanak el. A kérelem mögé a legnehezebb odatenni, illetve oda érezni azt, a hitet és elvárást, hogy amit kérek annak a megtörténtét valóban el is tudom hinni és elfogadom azt a tényt, hogy meg is érdemlem kérésem teljesedését.

Kijelentõ típusú imák: Ezekben az imákban az eredményt mintegy elvárva már nem kérésként, hanem kijelentésként hangzanak el azok a kérések, elvárások, amelyeket az imádkozó kér, illetve közöl Istennel: Óhajait mintegy kisugározza a "Világmindenségbe", hittel és elvárással, annak tudatában, hogy amennyiben ez a hit és elvárás szívbõl jövõ, akkor a kijelentett dolognak teljesülnie kell. E típusú ima mögött általában nagyobb hit, eredménybe vetett bizalom áll, ezért aki belsõ hittel, így tudja elmondani imáját, annak nagyobb eséllyel is teljesülnek kívánságai.

Hálaadó imák: Az imádkozás legmagasabb szintje, az amikor valaki hálát tud adni egyrészt a helyzetéért, másrészt, a jövõre vonatkozó kéréseit is oly módon tudatja a Teremtõvel, hogy már elõre hálát ad annak teljesüléséért. A jelen helyzetért adott hála hatalmas megnyugvást és egy abszolút pozitív életszemléletet takar. Aki így tud szívébõl, õszintén imádkozni, az elfogadja azt, hogy élete pontosan ott tart, ahol tartania kell, pontosan ott van, ahol lennie kell, azok az emberek veszik körül, akiknek ebben a helyzetben körülötte kell, legyenek. A jelenben él. Nem rágódik a múlton és nem arra vágyik, hogy majd a jövõben - amikor a körülményei így vagy úgy megváltoznak, akkor - boldog lesz. Itt és most elégedett önmagával és a körülményeivel. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem akar fejlõdni, akár változni, de a jelenét elfogadva biztos alapot teremt magának a változásokhoz. Azt is tudja, hogy nem biztos, hogy minden pontosan úgy fog végbemenni, ahogyan tervezi, ezért csak a célt tûzi ki és hagyja, hogy a cél elérésének útvonalát, a körülményeket a "sors" teremtse meg. Az elérni kívánt cél hittel teli, hálaadás formájában elhangzó kinyilatkoztatása olyan információs és energetikai feltételeket hoz létre a Világmindenségben, amelyek, nagyságrenddel megemelik a cél beteljesülésének valószínûségét.

Természetesen - amennyiben a magabiztos hit, a minden érintett számára pozitív eredmény tudása, az elvárás és az eredmény elfogadása iránti alázat ott él az ima elmondójának szívében - bármilyen formában elmondható egy ima. Az esetek többségében a három "típus" együttes alkalmazása a jellemzõ. Az õszinte odafordulás esetén szinte magától - mintegy sugallatként - jönnek a szavak és a formulák. És biztos, hogy az lesz a leghatásosabb...

Még egy gondolat fontosságát ki kell emelni az imákkal kapcsolatosan - csak akkor mûködik az égiekkel való kapcsolat, ha kérjük - "kérj, higgy és megadatik" - akár a Teremtõ, akár az angyalok, a Felemelkedett Mesterek segítségét akarod igénybe venni, az csak a te kérésedre mûködik. E nélkül - a szabad akarat törvényét tiszteletben tartva - nem tudnak segíteni neked.

Forrás: gyogyitoharcos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1141689

elozoeletek.blogspot.hu/2016/12/a-hatekony-ima-es-halaadas.html

--
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #4272 Írta: Margit
Napi imák

Ima a megtisztulásért

Erõ Istene, Védelmezõ Isten, Te, ki az életet a születéssel és a halállal összetartó kötés vagy, Te, ki a Testek megalkotójaként a megnyilvánulás világának anyagba strukturált energiája, mindenütt jelenvalóságoddal a teremtett univerzumok burka vagy. Gyógyítsd meg minden betegségem, óvd meg lelkem templomát, hogy hosszú életem során bûntelen, megtisztult szívvel imádhassalak téged, földi létem megjutalmazóját! Ámen!

Ima a gyógyulásért

Kérlek megbocsátó, hatalmas, Igazságos Isten, bocsásd meg bûneimet! Kérlek, gyógyítsd meg lelkemet! Betegségemhez adj erõt és akaratot, hogy újra egészséges lehessek, és tiszta lélekkel, erõs, szeretõ szívvel, bátran viseljem földi életem! Ámen!

Ima a kiapadhatatlan lelki-szellemi gazdagságért

Magasztalni való Isten, Mindannyiunk isteni bizonyossága, isteni menedéke! Hálás vagyok, hogy sarokba állítasz az elkövetett bûn elõtt, s gyengeségeim erõsségekké, ínségem bõséggé alakítod. Köszönöm nagylelkû ajándékaid, az anyagi javakat, a tanító sorsfeladatokat, a kiapadhatatlan lelki-szellemi gazdagságot, a végtelenbe táruló spirituális fejlõdési lehetõséget, a tudást és a bölcsességet. Ámen!

Hálaadó ima

Reményt adó, Kegyelmes Isten, Oltalmazó Isten, ki tisztán tartod testem, lelkem, gondolataim! Leborulok színed elõtt. Hálás vagyok, hogy útmutatásoddal összegyûjthetem karmám összes elvarratlan szálát egy magas erkölcsi elvek szerinti létezésbe; minden idõben, minden világban és valamennyi létformában. Ámen!

Késmárki László: Angyali imák és kéztartások Ankh Kiadó 2015.

elozoeletek.net/category/aktualis-programok/

--
Téma zárolva.
6 éve 3 hete - 6 éve 3 hete #4822 Írta: Margit
.

Hétkezdõ ima!

Mennyei Szent Isten, gondviselõ jó Atyám
Ez új hét kezdetén kérlek vigyázz énreám.
Add hogy a gondok és próbák elkerüljenek,
Add hogy a munkáim, a terveim sikerüljenek.

Add hogy a borús napok ellenére
Szívembe öröm költözzön és béke.
Adj türelmet az emberekhez s a napokhoz,
És minden kihíváshoz mit ez új hét hoz.

Adj erõt és jó kedvet a hét minden napján,
Hogy végéhez érve dicsérjelek annak Vasárnapján!
Õrizz meg engem és az én szeretteimet
Azokat, akik szeretettel fogadnak engemet.

De õrizd meg kérlek minden ellenségemet,
Akik támadásaik által jellememben erõsítenek.
Adj örömteli perceket, sikerekben gazdag órákat,
Hogy mindig örömmel végezhessem a munkámat.

Segíts, hogy megfeleljek a világi felsõbbségeknek
De legfõképpen neked, gondviselõ Istenemnek.
Így áldj meg és tarts meg engem e hétnek kezdetén,
Hogy szívemben munkáljon a hit, szeretet és remény.
Ámen!

forrás:https://www.facebook.com/karmelcsodai/

--
Téma zárolva.
5 éve 11 hónapja #4924 Írta: Margit
.

Stresszûzõ csütörtöki ima, hogy jobb legyen a napod!

A következõ ima, vagy fohász megnyugtat, megszabadít a stressztõl, az aggódástól, a szorongástól.

A héten a csütörtök energia szempontjából az egyik legerõsebb nap, ezért használd ki arra, hogy elûzd a stresszt az életedbõl.

Mond el te is ma ezt az imát!

Uram, mutasd az utat a Fény felé. Te látod az örökkévalóságot, a szeretetet, a bõséget, és tudom, hogy megmutatod nekem is, hogy miként tudom ezt megtapasztalni. Te vagy az, aki tudja, hogy min megyek most keresztül, mi van a fejemben és mi van a lelkemben. Biztosan látod, érzed, hogy tele vagy kétségekkel, aggódással. Ezért kérlek, hogy segíts visszatalálni a szeretet, az egészség és a pozitív energia útjára, hogy azt tudjam mondani: köszönöm.

Kérlek uram, segíts, hogy megtaláljam a belsõ békémet, hogy az életem kiegyensúlyozottabbá váljon. Kérlek, szabadíts meg minden fájdalomtól, nehézségtõl, félelemtõl, aggódástól. A te Fényed elûzi a bennem lévõ apátiát, kétségbeesést. A te Békéd megnyugtat, elûzi a szorongásomat. Az te Erõd segít abban, hogy újjászülessek.

Uram, légy a szabadságom, légy a megmentõm, kérlek ne engedd, hogy a nehézségek legyûrjenek. A ragyogó Fényeddel világítsd meg azt az utat, amelyen nekem haladnom kell. Bátoríts, gyógyíts, erõsíts, ne hagyd, hogy elcsüggedjek, mikor a leginkább szükség lenne rám.

Légy mellettem, mikor bizonytalanság, kiszámíthatatlanság vesz körül, segíts megtalálni a lelki békémet, azt, hogy szabadnak, boldognak és elégedettnek érezhessem magamat.

Mutasd meg a Hozzád vezetõ utat, elûzve a lelkemben lévõ szomorúságot, csalódottságot.

Segíts, hogy minden nap új életet kezdhessek, és válasszam a boldog jelent, a lelki meghittséget, és a Te társaságodat, Uram.

filantropikum.com/stresszuzo-csutortoki-...jobb-legyen-a-napod/

--
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma146
Tegnap334
A héten146
Ebben a hónapban6489
Összesen6346940