header ok

× Angyalokról, szellemekrõl, szellemvilág fogalmáról, mûködésérõl, a szellemtani tanításokról.

locked Az angyalok és az emberek kapcsolatai

17 éve 2 hónapja #561 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Az angyalok és az emberek kapcsolatai
Segítõ angyalok

Tudja, mit csinálnak az emberek, amikor úgy érzik, bajban vannak, és összecsapnak hullámok a fejük fölött? Csak állnak és várnak. Hogy mire? A segítségre. Imával vagy anélkül, de a gondterhes percekben mindenki arra számít, hogy valaki, akit nem lát és hall, a segítségére siet.

Gyermekként melyikünk ne hitt volna az ajándékot hozó Jézuskában és a fát díszítõ angyalokban? Jól emlékszem, az elsõ, amit a nagymamám megtanított nekem, az, az õrangyalomhoz intézett, lefekvés elõtti ima volt.

Gyerekként egyszerû volt hinni az angyalokban, hiszen maga a világ is meseszerû helynek tûnt. De az vajon miért van, hogy a felnõttek is hinni akarnak és tudnak valamiben, ami nem kézzelfogható, nem érzékelhetõ, és mégsem tudják elképzelni, hogy ne volna?
(szerzõje ismeretlen)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
17 éve 1 hónapja - 17 éve 1 hónapja #631 Írta: Margit
.

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Mellékletek:
Téma zárolva.
17 éve 1 hónapja #688 Írta: Istvan
Istvan válaszolt a következő témában: Az angyalok és az emberek kapcsolatai
.
Mellékletek:
Téma zárolva.
17 éve 3 hete - 17 éve 3 hete #771 Írta: Margit
Angyalok Jézus életében

Mindig is egy angyal volt az, aki a szabadító gyermek csodás születését megjövendölte - hogyan is lehetne ez most másként? Hogyan is hiányozhatna az angyal, ha arról a gyermekrõl van szó, akiben Isten visszavonhatatlanul az egész világnak a szabadulást akarja adni?
Természetes, hogy az angyal ott van Jézus életében: hírül viszi megváltó születését Máriától, a szûztõl, a mi idõnkben. Szavaival megnyugtatja a Mária hûségében kétkedõ Józsefet.
Sõt: angyalok világítják be a szabadító gyermek születésének éjszakáját, és a pásztoroknak hirdetik az Üdvözítõ eljövetelét. Egy angyal ébresztõ, figyelmeztetõ szava menti meg a gyermeket az emberi számítás istenellenes hatalmától.
Csendben és tolakodás nélkül maradnak jelen az angyalok Jézus földi életében:
Õt szolgálták a pusztában, amikor a földi hatalom és nagyság kísértése ellen harcolt. Vigaszt és erõsítést hoztak, amikor az Olajfák hegyén az "Atya akaratára" adandó feltétel nélküli Igenért küzdött.
Halkan és feltûnés nélkül beszél maga Jézus is az angyalok létezésérõl az Õ és a mi életünkben. Pétert azzal inti, amikor elõhúzza kardját, hogy az Atya "tizenkét légió angyalt" küldene, ha Jézus kérné.
És bátorít is minket, amikor az angyalokról szól, akiket Isten minden ember mellé odarendelt, s akik "az égben szüntelenül látják a Mennyei Atya arcát". Ez az elsõsorban gyerekeknek ígért védelem azonban nem csak rájuk korlátozódik. Bízhatunk Jézus szavában: Isten a mi üdvösségünkért egy mély és felbonthatatlan kötelékkel maga kapcsolt össze minket az angyalunkkal.
Jézus ugyanakkor szól az "ítélet angyaláról" is, aki - amikor beteljesedik az idõ - hangos harsonaszóval összegyûjti a kiválasztottakat a szélrózsa minden irányából.
(forrás :Kata53)

[img size=300]http://jezusafeny.hu images/fbfiles/images/k_p.jpg[/img]

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
17 éve 3 hete #811 Írta: Margit
.

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
17 éve 1 hete - 17 éve 1 hete #910 Írta: Margit
.

--
Mellékletek:
Téma zárolva.
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma540
Tegnap809
A héten4181
Ebben a hónapban5054