Jézus a fény

Az Igazság - 15. A királyi menyegzőről szóló példabeszéd

Ez a példabeszéd amely leginkább tartalmazza azokat a tulajdonságokat, amelyek a legfontosabbak az emberek életében. Mindig csak abban legyetek a legbiztosabbak az életetek során, hogy mindig csak a legjobb tudásotok által legyetek képesek a döntéseiteket meghozni.

A királyi menyegzőre való meghívás által az emberek meghívásra kerültek az Isten országába. De ennek a meghívásnak bizony az emberek nem tesznek eleget, mert a mai időben is minden egyéb elfoglaltságuk fontosabb az embereknek, minthogy az Isten dolgaival foglalkozzanak.

Ebből adódóan már csak nagyon kevés az, az ember aki igazán törekszik a jóra, mert elvakult benne a jóra való törekvés.
A mai időben is hívja Isten a gyermekeit, hogy igyekezzenek el ne késsenek a „menyegzőről”. Minden földi ember, aki a menyegzőre akar jutni annak  előtte el kell, hogy jusson oda, ahová nem szívesen mennek az emberek, a lelkük átvizsgálásához.

Ennek az alapfeltétele az, hogy mindig amikor a lelke az embernek ellentmond az Istennek, vagyis a jóra való törekvésnek, akkor az már nem a lelke által irányított, hanem az ellentét az, aki befolyásolja az emberi tudatot.

Ebben az esetben történik meg az, hogy hiába akar a jóra törekedni, hiába akar jót cselekedni, akkor már nem azt teszi amit valójában a lelke által szeretne, hanem egészen másként él és cselekszik az élete során. Itt szokott bekövetkezni az, az esemény amikor már egészen más irányba halad az ember.

 Amikor majd eljön az, az idő mikor mindenkinek el kell számolnia a földi életében elvégzett feladataival, akkor fog majd az emberek többsége meglepődni, amikor az ég angyalai összegyűjtenek mindenkit, hogy elvigyenek a „menyegzőre”.

Akkor fogja majd az Isten meglátni mindenkinek a ruháját, hogy hogyan öltözött fel, hogy felvette-e mindenki a menyegzős ruháját vagy sem.  És aki nem lesz felöltözve a menyegzői ruhába annak megparancsolja, hogy „dobják ki a külső sötétségre és ott majd lesz sírás és fogcsikorgatás.”
„Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak.”