Jézus a fény

Az Igazság - 13. A gyilkos szőlőművesekről szóló példabeszéd

Ez a példabeszéd nagyon fontos része annak a feladatnak, amit most csinálsz, mert ebben is nagyon sok a meghívott testvér, aki ehhez az asztalhoz került meghívásra azáltal, hogy az előző könyvedben leírtakban mindenki számára fel lett kínálva az a lehetőség, hogy lehet másképpen is élni, lehet rajta változtatni.
De erre sajnos nagyon kevesen reagáltak úgy, hogy az, az ő számukra kedvezővé, vonzóvá lett volna. Így ebben az esetben nagyon szépen megmutatták azok az emberek, hogy nem az a fontos a számukra, amit az Isten akar nekik, hanem a saját akaratuk által meghozott döntéseik alapján folytatják tovább az életvitelüket. Mindig lesz a számotokra olyan lehetőség amiben lehet javítani, csak oda kell, hogy figyeljetek, ne engedjétek el azokat a lehetőségeket, amelyekben fejlődni tudtok.

A gyilkos szőlőművesekről szóló példabeszédben nem kell arra a véres gyilkosságra gondolnotok, csupán abba legyetek nagyon óvatosak, amihez nagyon nehezen akartok hozzáfogni, megkezdeni azt a munkát, mert az a tiétek, csak az ellentét szítsa az embereket, hogy ne ismerjék fel a saját feladataikat sem.

A gyilkosság az már magában hordja az ellentét tulajdonságait. Így könnyen rájöhettek arra, amikor hasonlóval találkoztok, hogy nagyon figyelmesek legyetek és ne dőljetek be olyan tanításoknak, ami később nem a javatokra válna. Vigyázzatok minden olyan esetben, amikor a lelketek erősen tiltakozik valami ellen, akkor ott nagyon körültekintőek legyetek.

Ebben a példabeszédben az a legszebb, hogy az embereknek szól, hogy vegyék észre, hogy az ellentét az folyamatosan eltereli a figyelmüket az igazról, a Jézusi tanításról. Ugyanúgy mint a példabeszédben az emberek felülbírálják egymást, egymás jóságát. Sok esetben bizony, mint a gyilkos szőlőművesek megölik az igaz embert, mert magukat tartják a legnagyobbnak és így lehengerlő módon mindenkit eltipornak, akik az útjukba kerülnek.
A másik nagyon fontos ebben a példabeszédben, hogy nem azokat teszi ki példára, akik nem hisznek a Jézusi tanításban, hanem éppen azokra hívja fel a figyelmet, akik nagyon magabiztosan csak magukat tartják igaznak és ezáltal másokat lenéznek, megszégyenítenek. Lehet, hogy nem a szó szoros értelmében „ölnek” meg, mint a szőlőművesek, de a mások lelkét azt megtörik. 
Ezért mondta Jézus, hogy elveszi tőlük az Isten országát, és olyanoknak adja, akik megtermik a gyümölcsét.