Jézus a fény

Az Igazság - 7. A növekvő vetésről szóló példabeszéd

A növekvő vetés az emberi gondolkodás szerint nem azt jelenti, hogy csak akkor képes a vetés, vagyis az emberi hit által az emberek lelke fejlődni, ha azt állandóan ápolják. Az ápolás is nagyon fontos esemény az emberek életében, de a legfontosabb az, az hogy az emberek milyen magot vetnek el, vagyis milyen Istenképet alkotnak meg magukban, mert az határozza meg a későbbiekben az életüket.

Ha ugyanis olyan magot, tudást vetett el az ő lelkébe amely ha felnő akkor az termést is hoz, és nem is akármilyet hanem az Isten örömére, sokszorosát. Akkor a növekvő vetésről lehet beszélni.
 
Az egyik legfontosabb az emberek életében az, hogy felismerjék azt, hogy mit vetettek el a lelkükbe, milyen tanítást, és ha az el kezd növekedni az valóban az Isteni tiszta tanítás-e, vagy valami más ?

Ha igazi tiszta tanítást vetett el az ember a lelkébe, akkor az állandóan növekedni fog, mert az Isteni kegyelem az állandóan a segítségére siet, hogy el ne essen.

Az igazi vetés az, az amikor az ember nem csak azt nézi,  hogy neki mi a jó hanem folyamatosan csak arra törekszik, hogy másoknak tudjon a segítségére lenni. Ilyenkor ő jó tanítást adott tovább, azután már, ha az a mag kikelt, az csak növekedni fog, mert akkor már az Isten segítségére siet annak az embernek, hogy megkönnyítse a földi életét.

Ellenkező esetben amikor olyan tanítást szívott az ember magába, ami a lelkét nem emeli, csak éppen ő ezt nem veszi észre, és azt hiszi, hogy ő már mennyit tanult, de a „vetés” az nem növekedik, mert az nem az Isten akarata szerinti vetés volt.

Innentől fogva  már nem a vetésről kell beszélnünk, hanem a tévelygésről, a konkolyról, ami elnyomja az emberi szívekben lévő szeretetet, mert az erőszakos növény, vagyis nem Isten akarata szerint való, mert az csak az elnyomásból él, vagyis a lélekben élő szeretet elnyomása által képes növekedni.