Jézus a fény

Az Igazság - 4. A mustármagról szóló példabeszéd

Emberi gondolkodás szerint a mustármag egy jelentéktelen nagyságú magot jelent. Minden amikor elvetik kicsi és csak azután kezd el növekedni, ugyan így van a mustármag is, amikor elvetik jelentéktelen, kicsi, de ha ápolják akkor nagyra nő és sok magot terem.

Ugyanilyen az Istenbe vetett hit is, mint a mustármag. Amikor az ember megismerkedik vele, akkor még nagyon kicsi, bizonytalan, de ha megerősödik, akkor nagyon nagyra képes megnőni.

Az Istenbe vetett hit az úgy képes nőni, hogy földi ember azt nem is képes felfogni, mert nem emberi gondolkodás szerint történik. Mindig csak arra kell az embernek nagyon figyelnie az élete során, hogy mi az ami összeegyeztethető az evangéliummal, mi az a tanítás amit képes befogadni a lelke, mindig rá kell bízni, mert ő jelez, ha valami eltérés tapasztalható a tanításokban, csak nagyon oda kell figyelnie az embereknek, mert ellenkező esetben fel sem figyel a téves tanításokra.

A lélek jelez minden esetben, hogy ez az ő számára fontos-e vagy csak az emberi okoskodás az, ami mindenképpen el akarja hitetni vele, hogy ez jó.

A mustármag valóban egy nagyon kicsi jelentéktelen magocska az Isten teremtményei között, de nagyon is jó példa arra nézve, hogy az ember is mennyire picike a világmindenséghez képest, és mégis ha befogadja az Isteni tanítást és azt magáévá is teszi, éli azt, akkor bizony nagyra fog növekedni a földi ember az Isten szemében.

Minden ami a földön megtörténik az emberekkel, az annak a példájára történik, hogy mi az, ami a földi embert elvezeti az örök életre. Az Istenbe vetet hite.

A hit, ha az csak  „ mustármagnyi” is, de az ember törekszik a jóra az életében, akkor az állandóan növekedni fog, csak ne álljon meg az ember, hanem folyamatosan az életében cselekedje a jót, élje az életét az Isten akarata szerint, akkor az Isten kegyelméből, az Ő segítségével elfog jutni az örök életre.

Mindig küld azt Isten az embereknek segítséget, hogy megtalálja azt az utat, amelyen neki haladni kell.