Jézus a fény

Az Út - 14. Aggódás egy régi közösségi tagért (2005.08.22.)

Egyik közösségi tagunk elment a mi közösségünkből egy másik közösségbe, ahol az elmondása szerint többet lehet tanulni, mint nálunk.

„ Az álmomban azt éreztem, hogy nem érzi jól magát abban a közegben sem, mert folyton csak másfelé figyelt, nem arra amire neki ott figyelnie kellett volna. A mi közösségünk tagjai mind érezték azt, hogy nem érzi ott jól magát. Végül is az álomban nem történt egyéb. „

Minden lélek amikor leszületik a földre bizonyos feladatokat hoz magával, amiket neki el kell végezni, így van ezzel a ti testvéretek is, hogy az új közösségében is szembesülnie kellett önmagával, a saját hibáival.

Ezért történt ez az álmod, hogy tudjátok felmérni azt, hogy egyáltalán milyen az amikor az emberek nem szeretettel vannak egymás iránt, hanem a gyűlölet erősebb az emberi szívekben.
Az új közösség az ő számára azért volt szükséges, hogy rájöjjön arra, hogy az ő magatartásával van a baj, nem a közösséggel.

Mindig fog az ember találkozni olyan emberekkel, akik segítenek neki, ha erre neki szüksége lesz. Legyen bennetek szeretet embertestvéreitek iránt, soha ne a harag, a neheztelés legyen bennetek az erősebb, hanem a mindent elsöprő szeretet az, ami mindent felemészt.
Jó lenne ha a lelketekben csak az önfeledt szeretet élne és nem kerülne sor olyan eseményre, amikor az emberi lélek nem érzi jól magát, az ő környezetében. Mindig csak a szeretet, a megértés vezéreljen benneteket.

Legyetek egymásnak nagyon jó barátai, igazi testvérei és az életük folyamán támaszai azoknak, akik arra rászorulnak.  A lélek érzései soha ne lankadjon el a lelketekben, hanem mindig szeretetteljesen figyeljétek egymást. Azért, hogy a lelketek ne legyen szomorú, hanem a békesség, az öröm sugározzék mindenki szívéből, hogy ezzel tudjátok az életetekben  élővé tenni azt, amiről csak beszéltek.

A lélek az nagyon fontos eszköze az embernek, mert nem a lélek fogja az embert az üdvösségre vezetni, de általa képes azokra a cselekedetekre, amelyeket neki el kell végeznie. A lélek mindig tanul, ne sajnáljátok a testvéreteket, az ő helye egyenlőre még ott van.
Bízzatok az Isten jóságában, hogy Ő vezet benneteket. Legyetek egymásnak hű támaszai.