Jézus a fény

Az Út - Bevezetés

IMRE MARGIT 
 
AZ ÚT, AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET c. könyv (2007.febr.)
  
BEVEZETÉS
 
Már évek óta álmodom olyan eseményeket, amelyek a mindennapi életben nagyon hasznos tanításként szolgálnak magam és mások számára is. Többször elmeséltem testvéreimnek a kapott éjszakai álmaimat, amelyek egyre erősebben arra engedtek következtetni, hogy az Isten engem álmaimban és annak alapján tanít.

Ez nagyon örvendetes eseménnyé vált az életemben, mert mindig az éppen aktuális eseményekkel kapcsolatban álmodtam gyógyírt a megoldásokra. Nagyon tetszett ez a dolog és így egyre jobban odafigyeltem és próbáltam rögzíteni ezeket a képeket.
Mindig nagyon izgatott voltam amiatt, hogy hogyan lehetséges az, hogy én csak úgy megálmodom az aktuális megoldásokat.

Ezeket a képeket kezdtem összerakni magamban és arra  az álláspontra jutottam, hogy az Isten Szent Lelke segít nekem még az álmaimban is úgy, hogy valósággal tálcán kínálja fel a kész megoldásokat a számomra.

Nagyon örültem mindig ezeknek az igazságfoszlányoknak, amelyek csak tovább feszítették bennem azt a megérző lehetőséget, hogy valami összefüggés található az álmok és a mindennapi életben megoldandó feladatok között.

Ezért ezeket most próbálom  utólag összegyűjteni  egy csokorba (a jegyzeteimből) és ezeket ha szükség lesz rájuk akkor közre tudom adni azoknak a testvéreimnek, akik erre igényt tartanak.
Ebből adódóan már csak az a kérdés, hogy mikor kerül  ez az álom – gyűjtemény azok kezébe, akik ebben érdekeltek, vagyis nekik íródik.

Nem lenne egyszerű  ezeket a tanulásra szánt álmokat összegyűjteni, mert ezek egy része igen régen történt, de néhányat melyek nagyon emlékezetesek a számomra ( lejegyeztem) azokat a következő  oldalakon elétek tárom, azzal a céllal, hogy ezek csak álmok, de a valóságról történő tanításra utalnak, mert nekem a Jó Isten ezeket így adta meg segítségül a megoldást. Ezek után már csak rajtam múlott, hogy hogyan fogom átültetni a mindennapi életben megoldandó feladataimba.

Nagyon  jó lenne ha ezek a kincsek most mind az eszembe jutnának és letudnám őket  írni nektek kedves testvéreim.
Legyetek nagyon boldogok ha ezt elolvassátok, mert  ezek az álmok nemcsak nekem és most érvényesek, hanem minden földi embernek hasznos tanításként szolgálhat arra az időre, amikor nehézségei támadnak az életében a feladatai megoldása közben.

Vagy egyszerűen csak kíváncsi arra, hogy egy ember, aki csak éli a megszokott földi életét, hogyan lehet képes arra, hogy ilyen álmokat gyűjtsön össze azoknak, akik erre érdemesnek tartják, hogy ezekből is tanuljanak.
Nem lenne jó ha ezekről most bővebben elkezdenék beszélni. Mi mindig csak egyszerű, a fizikai világban élő  emberek voltunk és vagyunk jelenleg is, csak  az életünkkel próbáljuk megmutatni az embereknek, hogy van Isten és mi az Ő akarata szerint akarunk élni, és ezekbe a mindennapi élet nehézségeibe sugározza Jézus Krisztus azt a szeretet erőt, amely képessé tesz arra, hogy ezeket elvégezzem, leírjam nektek kedves testvéreim.

Mi nagyon örülünk annak, hogy ezeket tovább adhassuk azoknak, akik ezeket megértik, és ezek szerint is élik az életüket.
Próbáljátok ti is azzal az érzéssel átélni ezeket az élményeket, amelyeket én átéltem, amikor reggel felébredtem és elkezdtem rajta gondolkozni, mert ezek az én számomra is örök érvényűek maradnak.

Nagyon hálás vagyok kedves testvéreimnek, akik nem hagytak nyugton, mindig  arra kértek az utóbbi időben, hogy írjam le ezeket az álom – eseményeket, mert szerintük ez nagyon értékes útmutató a földi ember életében.
Most született meg ez a végső elhatározásom, és hálás vagyok az Istennek és azoknak, akik engem ebben az írásban segítettek. Boldog vagyok, hogy leírhatom. Nektek is ezt ajánlom, ha hasonlót tapasztaltok.

Már több éve történtek ezek az álmaim, amit most elkezdek ide leírni, igaz nem lesz könnyű, mert szóban valahogyan másképpen tudja az ember érzékeltetni a mondandóját, mint azokat leírni. Így vagyok ezzel most én is, mert szóban, mutogatással is tudom érzékeltetni a lényeget, itt viszont csak szavakban tudom leírni azokat az érzéseket, amelyeket itt most továbbítok a számotokra.

Az egész álom egy valóságként él a szívemben és most is azt érzem, hogy ott élek, illetve ott vagyok abban a helyzetben.

A lényege az, hogy az embereknek  mennyire nehéz megtalálni azt az utat, amelyen járniuk kellene.
Ezek az álmok arra adnak példát, vagyis útmutatót, hogy mennyire nehéz emberi ésszel felfogni, hogy az Isten mit akar a mi számunkra, mi lenne nekünk a jó, és mi emberek mit tudunk ebből megvalósítani úgy, hogy közben ne tévelyedjünk el, hogy megtudjuk tartani azt az irányt, amelyet az Isten Szent Lelke nekünk megmutatott.

Nagyon örülnünk kellene, hogy mi földi emberek ezeket megkaphattuk a földi világban a nehézségünkre eső feladatainkban.
Jó lenne ha ezeket az élményeket ti is a szívetekbe zárnátok, és kívánom, hogy boldog lelkülettel éljétek is meg azokat  az eseményeket, amelyeket a Mi Urunk Jézus Krisztus küldött a mi számunkra.
 
Nekünk is végig kell menni azon az úton, amelyen Ő végigment, szenvedve, gyengén, elhagyatottan. Mi is ezeket éljük meg a földi életünkben úgy, hogy közben egyáltalán nem is figyelve Jézusra tesszük a dolgunkat. Pedig ha egy kicsit körbenéznénk a világba észrevehetnénk, hogy ezek az események csak súlyosbítják a földi emberek amúgy is nehéz életét.

Ezeket próbálom a számotokra érzékeltetni, hogy merítsetek belőle és köszönjétek meg a Mi Urunknak Jézus Krisztusnak, hogy ezeket Ő megmutatta nekünk az Ő Életével, mert e nélkül egyáltalán nem lenne esélyünk a visszatérésre.

Ne úgy olvassátok ezeket az írásokat, hogy ezek csak régen voltak így, most jelenleg is ezeket éljük, csak más formában.

Nagyon örülnék neki ha ezeket az írásokat nem csak arra a célra használnátok, hogy mi az, ami eltér az én gondolkodásomtól, hanem azzal a céllal, hogy az Isten Szent Lelke embereken keresztül is üzenhet nekem. Nagyon megköszönöm előre is a ti türelmeteket, hogy eddig is elolvastátok ezeket az előzetesként közölt információkat. De nagyon megörülnék annak, ha ezekkel a segítségetekre tudnák lenni.

Örülök, hogy az Isten engem használt erre a célra, hogy segítsek embertársaimnak, hogy megismerjék a saját útjukat és ezen keresztül eljussanak oda, ahol már várja őket a Mi Urunk Jézus Krisztus.

Lehet, hogy nem lesz a számodra érdekes ez az írástömeg, de kérlek akkor
sem dobd el ezeket az írásokat, tartsd meg hátha rövid időn belül szükséged lesz rá. Kérlek ne engedd meg magadnak azt, hogy neked ilyenekre nincs már szükséged, a fontos dolgokat te már tudod. Egy ilyen egyszerű, talán hitvány írás is lehet építő jellegű, csak meg kell találni azt a lehetőséget, amikor ennek gyümölcsöző kapcsolat lesz a vége.  

Nagyon jól tudom, hogy jelenleg ez az írás csepp a tengerben, mert olyan kicsi, és nem olyan, amiből hasznosan lehet tanulni, lehet róla ezt mondani, de a végére kell jutni és akkor a saját lelkét  mindenki megkérdezheti, hogy érdemes volt-e ezt elolvasni vagy sem.

Most arra kérlek benneteket, hogy ne legyen bennetek kétely amiatt, hogy ezt kitől és miért kaptátok, csupán az lebegjen a szemeitek előtt, hogy miért küldte az Isten ezt nekem?
Lebegjen az a szemeitek előtt, hogy amikor ezeket az írásokat olvassátok, csak Jézus lehetett az, aki elküldte nektek ezeket az örömteli írásokat azért, hogy ne legyen bennetek kétség amiatt, hogy a rátok bízott feladataitokat helyesen tudjátok megoldani. Vagy amit már megoldottnak ítéltek meg, hogy azt helyesen oldottátok-e meg?

Nem lenne jó ha mindig csak abban lennétek őszinték, amit másban láttok  meg, magatokhoz is ugyanolyan őszintének kellene lennetek azért, hogy a lelketek feltudja mérni azt, hogy valóban helyesen cselekedtetek-e ? Nem arra gondolok, hogy most, hanem az életetek során. A próbák alatt mikor jutott eszetekbe megkérdezni önmagatoktól, hogy ez valóban helyes, ahogyan döntöttetek, vagy csak a csalfa ábránd szolgáltatta a számotokra  azokat az információkat, amelyeket igaznak hittetek ?

Jó lenne ha ezekről mélyebben elgondolkoznátok és ezeket az írásokat úgy olvasnátok, hogy nyilván ez nekem is íródott. Az lenne a jó a számotokra ha nem kívülről ítélnétek meg magatokat, hanem elkezdenétek mélyebben átgondolni az életetek eseményeit.
Biztosan rá fogtok találni arra a megoldottnak látszó, de megoldatlan feladatra, mert az Isten Szent Lelke folyamatosan a jóra int benneteket, csak éppen ezt ti nem úgy látjátok.

Ennek az a legfőbb oka, hogy nincs bennetek megértés embertársaitok iránt, mert ha az lenne bennetek, akkor a lelketek nem a romhalmaz tetején feküdne.