Jézus a fény

Az Élet - 20. A kitartó ima

Jézus azt mondja :  „ Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindenki aki kér kap, aki keres talál és aki zörget annak ajtót nyitnak. „

Ebben az igerészben Jézus teljesen arra utal, hogy az emberek találják meg az ő helyüket a földi életük során. Ne legyen senki, aki nem találja meg azt a lehetőséget, ami az ő számára van fenntartva. Mindenki, aki a lelkében éli a szeretetet, az nem képes mást cselekedni, csak azt, amit a szíve diktál neki. Így mindenki megtalálja a feladatát a földi élete során.

Az igerészben Jézus a zörgetéssel arra akarja az emberek figyelmét felhívni, hogy ne legyenek egymásnak az ellenségei és vegyék észre egymásban azt a jó tulajdonságokat, ami őket segíti ebben a feladatában.

A lelki életet élő ember az minden percében arra gondol, hogy mi az, amiben a másik ember javára, segítségére tudna lenni. Mindig a szeretet az, ami vezéreli az élete során. Nem azért szeret, mert neki az fontos, hanem a lelke inspirálja őt erre, mert a szeretet által képes arra, amit neki az Isten adott feladatot, hogy ő azt eltudja végezni.

„Kérjetek és adatik nektek” ebben Jézus arra szeretné az emberek figyelmét felhívni, hogy mennyire fontos, hogy kérjenek az emberek, akarjanak az Istennel együtt élni és együtt dolgozni.

A földi emberek életében ez az igerész nagyon nehezen érthető és megvalósítható, mert nem mindenki alkalmas arra, hogy tudjon kérni, mert az, az ő számára lekicsinylést is jelenti. Ha az emberekben nincs kellő alázat akkor nagyon nehezen lehet ebben az igerészben megélni a szeretetet.

Testvéreim törekedjetek arra, hogy a lelketekben tudjátok megélni ezeket az igerészeket, hogy az a ti szíveteket és lelketeket építeni és vigasztalni tudja.

Mindig küld az Isten a ti számotokra kellő olyan feladatot, amiben ha felismeritek, akkor a lelketekben  mindig békesség és boldogság fog uralkodni.
ÁMEN.