Jézus a fény

Az Élet - 19. "A tíz leprás"

Az emberei gondolkodás e betegséget teljesen száműzte a gondolkodásából. Ez amiatt történhetett meg, mert az Isteni kegyelem nem akarja a tömeges betegségeket olyan formában, hogy az, az embereket teljesen elzárja egymástól, a fejlődéstől.
 Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem létezik a földön ez a betegség, csak nagyon elenyésző a mennyisége, éppen azért, hogy az emberek minél közelebb tudjanak kerülni egymáshoz, hogy ne zavarják meg egymás külsejében megjelenő elváltozások az embereket abban, hogy szeretettel tudjanak lenni egymáshoz.

Az emberiség ezt a betegséget az egyik legrosszabbnak tartják, mert az embereket a külsőjükben akadályozza meg, mert ezeket egyáltalán nem tudják elrejteni. Ha elrejtik is csak ideig – óráig lehetséges. Az orvostudomány sem tud velük mit kezdeni, csupán létben tartják az embereket, de látványos gyógyítást nem tudnak rajtuk elvégezni. Számukra nincs megoldás ebben az esetben. 
Jézus pontosan azért ebben adta a legnagyobb tanítást az emberek számára ebben a gyógyításában, hogy az emberek felismerjék, hogy van kiút. Minden lehetséges, ha az emberek hisznek az Istenben.

Amikor ez a tíz leprás beteg kérte Jézust, hogy gyógyítsa meg őket, akkor Ő reájuk tekintett és azt mondta nekik: „ menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak. ”
Útközben megtisztultak ettől a betegségtől. Az egyik, aki útközben észrevette, hogy megtisztult visszament Jézushoz és hálát adva, arcra borult előtte és úgy dicsőítette az Istent. Jézus megkérdezte tőle, hogy ” nem tízen voltatok akik megtisztultatok ? Hát a kilenc hol maradt ? ” Nem akadt más aki dicsőítette volna az Istent ?
„Azt mondta a meggyógyult betegnek, hogy állj fel menj a hited meggyógyított.”

Ebben az igerészben Jézus tisztán az emberek tudomására hozza az ő tanítását, és a gyógyítását, mert azt mondja  azoknak a leprás betegeknek akiket meggyógyított, és ezáltal megtisztultak, hogy  „ menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak .” Míg eddig amikor gyógyított mindig azt mondta, hogy  „ menj és ne vétkezz többé  ”, vagy pedig , hogy ne mondják el senkinek.
A hit az, ami az embereket kihozza, abból a világból amiben éppen élnek.