Jézus a fény

Az Élet - 9. A kincsgyűjtés

Az emberi gondolkodás szerint a kincsgyűjtés egyenlőnek számít a gazdagsággal, mármint a földi gazdagság összes előnyével. Ezért nagyon fontos az, hogy az emberek különtudják választani a kétféle gazdagságot. Az igazi gazdagság a lelki gazdagság, ami örökérvényű és nem veszíti értékét, ”nem rágja moly és a rozsda sem eszi meg.”

Az emberi lelkekben lévő jó tulajdonságok természetesen nem vesznek el, csak nem mindig időben ébred fel az emberi lélek abból az álomból, amiben él, és eddig is élte boldog földi  életét a vagyonában.

Az emberi gyengeség következtében nagyon nehezen képes az ember idejében felismerni a lelki kincseket, amelyeket törekednie kell mielőbb gyűjteni. A lélek az folyamatosan vezeti az embert abba az irányba, ahol ezeket megtalálja, de az emberi gyengeség következtében nagyon nehezen ismeri fel ennek a fontosságát és az előnyét.

Nem kell senkinek sem arra gondolnia, hogy mindig csak a kincsek gyűjtésével kell neki foglalkoznia, hanem a lelkében kell azt mindenkinek megéreznie, hogy mi a jó az ő számára. Mindig küld az Isten segítséget az embereknek, hogy felismerjék az igazságot, de néha nagyon nehezen sikerül ezt a földi emberekkel megértetni, hogy a lelki kincsei azok, amelyek őt elvezetik az Isten országába.

Mint ahogyan Jézus mondta, hogy „ ahol a kincsed, ott a szíved is.”
Minden embernek el kellene azon gondolkoznia, hogy a földi életének a végével, minden megszűnik, semmit sem vihet magával az ember, csak a lelkében lévő jó tulajdonságok azok, amelyeket mint kincseket viheti magával a lélek az ő otthonába. Ezen a szemüvegen keresztül kellene nézni az embereknek a „kincseik gyűjtését.”

Mindig gondoljatok arra, amikor az ember nem tesz egyebet, csak keres és keres. Ebben az állapotában nem találja meg azt, amire neki nagyon nagy szüksége van. A szeretet az, amely segíti az embereket a lelki kincseik gyűjtésében, mert anélkül nem tehet semmit az ember, mert nem látja meg őket. Csak  szeretet szemüvegén keresztül láthatóak a lelki kincsek az emberek számára.

Testvéreim törekedjetek arra, hogy minél több kinccsel érkezzetek meg a égi otthonotokba.