Jézus a fény

Az Élet - 3. A sziklára épített házról

Ez az alapja annak az építkezésnek, amelyet az emberek az életükben elvégeznek. Minden ami ennek alapján az emberi szívekbe kerül, annak nagyon fontos része ez az evangéliumi igerész.
Minden földi ember a leszületésével lehozza azt a feladatsort magával, amit neki az élete során el kell, hogy végezzen az Isten akaratával megegyezően.

Ennek alapján kell neki az építkezését megkezdenie, hogy mindazokat a lehetőségeket megkapja az Istentől, amelyek az ő feladatának az elvégzéséhez szükségesek. Így már a kezdetek kezdetén, amikor az ember elkezd építkezni, nagyon oda kell neki figyelnie, hogy miből és hogyan kezdi el az alapokat lerakni az életében.

Fontos, hogy az emberek ne mással legyenek elfoglalva, hanem a saját lelkük építésével és ennek az alapját úgy válasszák meg, hogy az a későbbiekben is megtartsa azt a feladatsort amit neki az élete során el kell végeznie.
A legfontosabb ebben a helyzetben, hogy az ember találja meg az életében a szeretet útját, ami elvezeti őt a többi feladatához. Az út az nagyon nehéz, ha az ember egyedül akarja azt megtenni, mert az Isteni kegyelem ha lehajol az emberhez, akkor bizony sokkal könnyebben tud az ember haladni az ő útján.

Nagyon fontos, hogy az ember biztos, szilárd alapokat rakjon le az életében abban a tekintetben, hogy az Istennel való szoros kapcsolatában ne legyenek olyan akadályok amelyek elvonnák az ő figyelmét a szeretetről, az Istenről.
Mindig az ember az, aki elveszíti azt az utat, amelyen neki haladnia kellene, hogy a hitében, az Istennel való kapcsolatában szilárdan, megtudjon maradni.

„ Aki hallgatja szavaimat és tettekre is váltja az, az okos emberhez hasonlít,   
aki sziklára építette a házát, mert szakadt a zápor ömlött az eső, de nem dőlt össze mert szikla volt az alapja.”
 Aki hallgatja tanításomat, de nem váltja valóra hasonlít a balga emberhez, aki a házát a homokra építette. Az összedőlt és romhalmazzá változott.
 
Testvéreim ti is törekedjetek arra, hogy az életetekben megtudjátok valósítani, hogy a lelketekben élő hit sziklára épüljön, és megtartsa azt a terhet, ami a későbbiekben reánehezedik a feladataitokban.