Jézus a fény

20. Hogyan maradjunk lélekben örökké fiatalok?

1.A türelem, kedvesség, szeretet, jóakarat, öröm, boldogság, bölcsesség és megértés olyan minőségek amelyek sohasem öregszenek meg. Ápold és fejleszd őket, maradj fiatal testben és lélekben!

2.Kutatóorvosok szerint a múló idő hatásai  miatti  neurotikus félelem nagy valószínűséggel  kiválthatja a korai öregedést.

3.A kor nem azonos a szálló évek múlásával, a kor a bölcsesség hajnala az ember  elméjében.

4.A 65-95 év közötti kor könnyen lehet életed legtermékenyebb időszaka.

5.Örömmel köszöntsd  éveid számának gyarapodását. Növekvő életkorod  azt jelenti, hogy egyre magasabbra hágsz az élet végtelen ösvényén.

6.Isten az Élet – a te életed. Az élet mindig megújítja önmagát,  örökké tart és elpusztíthatatlan – az élet mindannyiunk realitása. Örökké élsz,  mivel életed  Isten élete.

7.Lenyűgöző  bizonyítékok szólnak a halál utáni életről.

8.Elmédet nem láthatod, mégis tudod, hogy van elméd. Szellemedet sem látod, de tudod, hogy a küzdőszellem, az alkotó művész szelleme,  a zenész szelleme, szónok szelleme valóság. Ugyanilyen valóság a szívedben  és elmédben létező jóság, igazság, szépség szelleme is. Nem láthatod az életet, de tudod, hogy élsz.

9.Az öregkor valójában nem más, mint a legemelkedettebb szempontok szerinti elmélkedés Isten igazságairól. Az öregkor teljesebb örömöket kínál, mint a fiatalság. Elmédet szellemi és lelki atlétika foglalkoztatja. A természet lelassította testedet, így alkalmad nyílik, hogy az Isteni dolgok felöl elmélkedj.

10.Csak akkor számítgatjuk egy ember éveit, ha már semmi másra sem számíthatunk tőle. Hited, meggyőződésed sosem pusztul el.

11.Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad. Olyan erős vagy,  amilyennek hiszed magad. Olyan hasznos vagy, amilyennek tartod magad. Annyira vagy fiatal, amennyire gondolataid fiatalok.

12.Őszülő hajad – érték. Nem ősz hajszálaidat bocsátod árúba. A hosszú évek során felhalmozott tehetségedet, képességeidet, bölcsességedet kínálod.

13.Sem a diéta, sem tornagyakorlatok nem őrzik meg fiatalságodat. Ahogy az ember az ő szívében gondolkodik, olyan ő.

14.A megöregedéstől való félelem fizikai és szellemi leromláshoz vezethet. Amitől legjobban féltem, íme bekövetkezett.

15.Akkor öregszel meg, ha megszűnnek álmaid, ha elveszíted érdeklődésedet az élet iránt. Akkor öregedtél meg, ha ingerlékeny, bogaras, zsémbes, kötözködő vagy. Töltsd meg elmédet Isten igazságaival, és sugározd az Ő szeretetének napfényét- ez a fiatalság.

16.Tekints előre, hiszen mindenkor az élet végtelenjét  fürkészed.

17.Nyugdíjazásod  új vállalkozás. Kezdj friss tanulmányokat, érdeklődj új dolgok iránt! Megteheted mindazt, amire nem értél rá, mert idődet lekötötték mindennapi megélhetésed gondjai. Szenteld figyelmedet az élet  élésének!

18.A társadalom hasznos tagja légy, ne a fogja. Ne rejtsd véka alá tehetségedet!

19.A fiatalság titka a szeretet, öröm, belső béke és nevetés. Teljes öröm van  Őnála. És nincsen Őbenne semmi sötétség.

20.Szükség van rád. A legnagyobb filozófusok, művészek, tudósok, írók és más hírességek 80 éves koruk után is alkottak, dolgoztak.

21.Az  öregkor gyümölcse a szeretet, béke, türelem, gyengédség, jóság, hit, szelídség és mértékletesség.

22.A határt nem ismerő Végtelen Élet fia, az Örökkévalóság gyermeke vagy. Csodálatos vagy!