Jézus a fény

19. Lelkedből elűzheted a félelmet

 ( A félelem nélküli élet felé vezető lépések )


1.Tedd meg azt amitől rettegsz, és bizonyosan  elmúlik a félelmed ! Mondd magadnak és gondold is komolyan: „ Úrrá leszek félelmeimen ”- és úgy is történik.

2.A félelem nem más, mint elméd egy negatív gondolata. Helyettesítsd valamilyen  építő gondolattal. Milliókat ölt meg a félelem. Semmi sem erősebb, mint az Istenbe és a jóba vetett hit.

3.A félelem az ember legnagyobb ellensége. Ez rejlik a kudarcok, betegségek, rossz emberi kapcsolatok mögött. A szeretet kiirtja a félelmet, A szeretet nem más, mint az élet jó dolgaihoz való érzelmi kötődés. Szeresd a becsületességet, tisztességet, igazságot, jóakaratot, sikert.  A jó iránti boldog várakozás állapotában élj, és minden esetben a legjobbakra számíthatsz.

4.A félelem gondolatait az ellenkezőjükkel ellensúlyozd, például így: „ Gyönyörűen énekelek.  Nyugodt, derűs, magabiztos és higgadt vagyok.” A várt eredmény nem marad el.

5.Az írásos és szóbeli vizsgákon fellépő amnézia mögött a félelem rejlik. Leküzdheted ha gyakorta kijelented:  „ Tökéletesen emlékszem mindenre, amit tudnom kell. „  vagy  elképzeled barátodat amint gratulál a sikeres vizsgádhoz.  Tarts ki és sikerülni fog.

6.Ha félsz a víztől, ússz benne. Képzeld el, amint szabadon, vidáman úszol. Érezd a hűvösségét, érezd az úszás izgalmát, amint átszeled a medencét. Mivel gondolatodban ezt tetted, lelked késztetni fog rá, hogy a valóságban is ezt tedd. Ez a lelked törvénye.

7.Ha félsz a zárt helyektől, például a lifttől, előadótermektől stb., akkor gondolatodban utazz a liftben és éldd meg minden alkatrészét és funkcióját. Magad is meglepődsz majd, milyen gyorsan oszlik el a félelmed.

8.Mindössze  kétféle félelem születik veled ,  a leeséstől és a zajtól való félelem. Az összes többit később szerezted. Szabadulj meg tőlük!

9.A normális félelem jó dolog. Az abnormális félelem  nagyon rossz , romboló dolog. Ha állandóan elmerülsz félelmed gondolataiban, akkor abnormális félelmet, megszállottságot, komplexusokat alakítasz ki magadban. Ha folyton félsz valamitől, pánikba, tartós rettegésbe kergeted magadat.

10. Ha tudod, hogy lelked hatalma révén megváltoztathatod körülményeidet, és szíved legmélyebb vágyát is teljesítheted, akkor leküzdheted az abnormális félelmedet. Fordíts nagy figyelmet arra a vágyra, amelyik ellenkezik félelmed tárgyával. Ez a szeretet, amely elűzi a félelmet.

11.Ha félsz a kudarctól, akkor a sikerre koncentrálj! Ha betegségtől félsz, tökéletes egészséged örömein elmélkedj. Ha balesettől tartasz, meditálj az Isteni útmutatáson és védelmen. Ha a haláltól félsz, az Örök Életre figyelj!  Isten az Élet, és a te életed is.

12.A félelemre a helyettesítés adja meg a választ. Amitől félsz, annak megoldása vágyaidban rejlik. Ha beteg vagy, egészségre vágysz. Ha félelmed börtönében élsz, szabadságot áhítozol. A legjobbra számíts! Koncentráld gondolataidat a jóra, emeld szívedet az Isten felé. Sose feledd, hogy lelked mindig válaszol neked és sose téved!

13.Félelmed tárgya kizárólag a te negatív gondolatod formájában létezik. A  gondolatok teremtő erejűek. Ezért mondta Jób:  Amitől leginkább féltem, íme bekövetkezett.  Jóra számíts és jó fog bekövetkezni.  

14.Vedd szemügyre félelmeidet: tartsd őket a józan mérlegelés fényébe! Tanulj meg a félelmeid szeme közé nevetni! Ez a legjobb orvosság.

15.Semmi sem háborgathat téged, csak a saját gondolataid. Mások szuggesztiójának, kijelentéseinek, fenyegetéseinek semmiféle hatalmuk nincs. Benned van a hatalom, s ha gondolataidat mindarra  összpontosítod, ami jó, akkor Isten hatalma a gondolataiddal lesz. Csak egy teremtő hatalom van, és Ő  harmonikusan cselekszik. Nincs benne széthúzás és veszekedés. Forrása a szeretet. Ezért támogatja Isten hatalma a jóra irányuló gondolataidat.