Jézus a fény

18. A lelked eltávolítja a gátakat

(Gondolkodásod hatalma )

1.A probléma magában hordozza a megoldást. Minden kérdésben benne rejlik a válasz is. Az Isteni szeretet válaszol neked, ha hittel és bizalommal fordulsz hozzá.

2.A lelked alapvető funkciója a szokás. Mi sem bizonyítja jobban  a lelked bámulatos hatalmát, mint az, az erő, amelyet a szokások kifejtenek a mindennapi életedben.

3.A szokások mintáját azzal alakítod ki a lelkedben, hogy egy-egy gondolatot és cselekedetet  újra és újra elismételsz, mígnem kialakul a megfelelő  vágány a tudatalattidban, ekkor a szokás automatikussá válik, így tanultál meg úszni, táncolni, gépelni, járni, autót vezetni stb.

4.A szabad akaratodon áll, hogy válassz. Jó és rossz szokást egyaránt választhatsz. Az imádkozás jó szokás.

5.Ha tudatos elméddel kitartasz a lelki szemeid előtt megjelenített, hittel megerősített  kép illetve gondolat mellett, akkor az megvalósítja elgondolásodat.

6.Sikeres, eredményességed útjában egyetlen akadály áll: saját gondolatod vagy lelki képzeleted.

7.Ha figyelmed elkalandozik, tereld vissza:  elmélkedj a célodról. Tedd ezt  szokásoddá! Ezt  nevezik az elme fegyelmezésének, gondolat összpontosításnak.

8.Tudatos elméd a felvevőgép, tudatalattid pedig a fényérzékeny lemez, amelyre felveszed és rögzíted a képet.

9.Senkit sem követ más vészmadár, mint a félelem  újra és újra elismételt gondolata. Törd meg a jóslatod: tudod, hogy bármibe fogsz, mindent  az Isteni rendnek megfelelően  viszel véghez. Képzeld el a boldog eredményeket és támogasd képzeletedet bizakodással.

10. Új szokás kialakításánál először meggyőződéseddé kell válnia annak, hogy ez a szokás kívánatos. Ha erősebben kívánod feladni, mint folytatni  rossz szokásodat, már ötvenegy százalékban meggyógyultál.

11. Mások kijelentései legfeljebb saját  gondolataid és szellemi  részvételed révén  sérthetnek téged.  Azonosulj céloddal: a békével, harmóniával, boldogsággal. Istenednek te vagy az egyetlenje.

12. A túlzott alkoholizálás  öntudatlan menekülési vágyat takar. Az alkoholizmus oka  a negatív, romboló gondolkodás. A gyógyulás nyitja a szabadságról, józanságról, tökéletességről folytatott elmélkedés, valamint a siker izgalmának és örömének  átérzése.

13.Többen azért maradnak alkoholisták, mert  nem hajlandók elismerni, hogy azok.