header ok

17. A lélek és a megbocsátás

1.Isten nem kivételezik senkivel, számára mindannyian egyformák vagyunk,  csupán az életünket az ő tanításához kell igazítanunk, s Ő  segítségére siet az embereknek, ha a lelkükben a békesség, az öröm,  a harmónia  uralkodik.

2.Isten sohasem küld rád betegséget, nyavalyát, vagy szenvedést. Romboló, negatív gondolataink révén magunk zúdítjuk önmagunkra mindezeket, összhangban az Isteni törvénnyel: „ Ki mint vet úgy arat.”

3.A legfontosabb  dolog életedben az Istenről alkotott felfogásod. Ha tényleg hiszel a szerető Istenben, lelked számtalan áldás formájában reagál hitedre. Higgy a szerető Istenben!

4.Az Isten sohasem haragszik rád, sohasem ítél el téged. Isten begyógyítja sebeidet, segít a lelki békéd megteremtésében.

5.Bűntudatkomplexusod Isten hamis felfogásán alapszik. Isten nem büntet, nem ítélkezik fölötted. Te teszed mindezt magaddal, tévhited, negatív gondolataid  és önvádad révén.

6.A természet erői nem gonoszak. Használatuk hatása attól függ, hogyan alkalmazod lelked hatalmát. Elektromos árammal megölhetsz valakit, vagy kivilágíthatod vele a házat. A vízbe belefojthatod a gyereket, vagy  elolthatod vele a szomjúságát. A jó és a rossz egyaránt visszavezethető  az ember saját elméjében megfogalmazott gondolatra és célra.

7.Az Isten sohasem büntet. Az ember bünteti önmagát az Istenről, a világegyetemről alkotott téveszméi révén. Gondolatai teremtő erejűek,  tehát az ember megteremti  saját nyomorúságát.

8.Ha megbírálják a benned fellelhető hibákat, örvendezzél, adj hálát és méltányold a megjegyzéseket. Ez teszi lehetővé, hogy kijavítsd a szóban forgó hibát.

9.A kritika sem sérthet téged akkor, ha tudod, hogy te vagy gondolataid, szavaid, érzelmeid ura. Éppen ez ad alkalmat arra, hogy imádkozz bírálódért, áldást kérj rá, és így önmagadra is.

10.Amikor iránymutatásért, helyes cselekedetért imádkozol, mindazt fogadd el, ami bekövetkezik. Lásd be, hogy a dolog éppen így jó, sőt nagyon jó. Ha  így teszel nem marad okod kritizálgatásra, önsajnálatra, gyűlölködésre.

11.Semmi sem jó vagy rossz önmagában – a gondolatainktól válnak jóvá vagy rosszá a dolgok. Semmi rossz sincs a szexben, az étel, a gazdagság vagy az önmegvalósítás iránti vágyakozásban. Az étel iránti vágyakozásod kielégítéséhez  nem szükséges megölnöd valakit  a nála lévő cipóért.

12. A lelki furdalás, gyűlölködés, rosszakarat, ellenségesség számos betegség  okozója. Bocsáss meg magadnak és mindenki másnak: árassz szeretetet, életet, örömöt és jóakaratot mindazokra, akik megbántottak. Mindaddig folytasd ezt, amíg el nem éred, hogy békességet  érezz irányukba, ha felbukkannak gondolataid között.

13. A megbocsátás - csereüzlet. Mindig nyújts szeretetet, békét,  örömöt, bölcsességet és az élet minden áldását  haragosodnak, amíg el nem távozik a tüske a szívedből. Ez a megbocsátás választóvízpróbája.

14. Tegyük fel, hogy tavaly megszúrta valami a kezedet. Nagyon fájdalmas volt. Kérdezd meg magadtól, fáj-e még. A válasz tagadó lesz. Hasonlóképpen, negatívan gondolkodsz-e arról, aki hazudott neked, megsértett, megrágalmazott és gonosz dolgokat hordott össze rólad ? Felszisszensz-e, ha eszedbe jut az illető ? Ha igen, akkor a gyűlölet gyökerei még benned tanyáznak és nagy pusztítást  visznek végbe. Egyetlen mód kínálkozik  elsorvasztásukra: a szeretet. Az élet összes áldását kell kívánnod  a személy számára mindaddig, amíg  képes nem leszel rá, hogy  nyugodtan szembenézz az emlékével  és őszinte  áldással  és jóakarattal reagálj. Ezt jelenti a „ Hetvenhétszer hétszer „ megbocsátás követelménye.

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma39
Tegnap448
A héten39
Ebben a hónapban11283
Összesen6111231

2023-05-29