Jézus a fény

16. Lelked és a harmonikus emberi kapcsolatok

1.Lelked olyan felvevőgép, amely a megszokott gondolataidat játssza vissza. Csupa jót gondoljál másokról. Önmagadról gondoltál jót?

2.Gyűlölködő, elutasító gondolat szellemi méreg. Ne gondolj rosszat másokról, mert ezzel önmagadról gondolnál rosszat. Te vagy a saját lelkivilágod egyetlen gondolkodója, és gondolataid teremtő erejűek.

3.Szívedben, lelkedben zajlik a teremtés, amit tehát másokról gondolsz és érzel, azt saját élményeid világában  hozod létre. Ez az aranyszabály pszichológiai jelentése. Úgy gondolkodj felebarátodról, ahogyan szeretnéd, ha ők terólad  gondolkodnának.

4.Mások becsapása, kirablása, megkárosítása önmagadnak állít korlátokat és nélkülözést, veszteséget hoz. Lelked feljegyzi belső motivációidat, gondolataidat, érzéseidet. Ha ezek negatív természetűek, megszámlálhatatlanul zúdul rád  a veszteség, akadály, csapás. Amit másokkal művelsz, azt valójában  önmagaddal műveled.

5.Jótetteid, segítőkész kedvességed, a belőled szerteáradó szeretet és jóakarat megsokszorozva, ezerféleképpen  áramlik rád vissza.

6.Te vagy a teremtett világod egyetlen gondolkodója. Te felelsz azért, ahogy másokról gondolkodsz. Ne feledd nem a másik tehet arról, hogy te mit gondolsz róla. Minden gondolatod megteremtődik. Mit gondolsz tehát felebarátodról?

7.Válj érzelmileg éretté, engedd, hogy mások különbözzenek tőled! Minden joguk megvan hozzá, hogy ne értsenek egyet veled,  minthogy téged is megillet a jog, hogy más  véleményen légy. Ellenkezhetsz anélkül, hogy ellenszenvet váltanál ki.

8.Az állatok megérzik félelmed vibrációit, és rád vicsorítanak. Ha szereted az állatokat sosem támadnak rád. A képzetlen, fegyelmezetlen emberek gyakran ugyanolyan  érzékenyek, mint a kutyák, macskák és más állatok.

9.Kimondatlan gondolataidat és meg nem fogalmazott érzéseidet tartalmazó belső monológod abban mutatkozik meg, ahogy mások hozzád viszonyulnak.

10.Azt  kívánd felebarátodnak, amit te magadnak is kívánnál. Ez a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok kulcsa.

11.Változtasd meg munkaadóddal kapcsolatos ítéletedet és értékelésedet. Érezd és valld, hogy főnököd, barátod az aranyszabályt és a szeretet törvényét gyakorolja, és  a megfelelő reakcióra számíthatsz tőle.

12.Senki sem  idegesíthet vagy bosszanthat téged, ha te meg nem engeded neki. Gondolatod teremtő erejű: megáldhatod a másik embert. Ha valaki alávaló csirkefogónak nevez, szabadságodban áll, hogy így felelj neki: „ Isten békéje töltse el a lelkedet!”

13.A szeretet a másokkal boldogulás nyitja. A szeretet : megértés, jóakarat és a másokban megnyilvánuló  Isteni eszme méltánylása.

14.A púposokat, nyomorékokat nem gyűlölöd. Együtt érzel velük. Viseltess szánalommal és megértéssel a rosszul  viselkedő szellemi púposok irányában. Mindent megérteni annyi, mint mindent megbocsátani.

15.Örvendezz mások sikerének, előléptetésének, jó szerencséjének. Ha ezt teszed magadhoz vonzod a szerencsét.

16. Sose engedj mások hisztériás jeleneteinek, kitöréseinek. Ragaszkodj a helyes cselekvéshez. Tarts ki mellette, ne feledd, hogy az a szellemi szemlélet a helyes a számodra, amelyik békét, boldogságot és örömet hoz. Ami áldásos reád az mindenkire  áldásos.

17.Embertársaidnak kizárólag szeretettel tartozol. A szeretet pedig nem más, mint ugyanazt kívánjuk másoknak, amit önmagunknak is kívánunk: egészséget, boldogságot és az élet összes áldását.