Jézus a fény

15. Lelked és a boldogságod

( a boldogság felé vezető út lépései)

1.A tizenkilencedik század legnagyobb felfedezése a hittel megerősített lélek hatalmának a felismerése volt.

2.Az  Isteni erő benned lakozik. A boldogság akkor jön el hozzád, ha maradéktalanul megbízol ebben az erőben, ekkor tudod valóra váltani  összes álmaidat, elképzeléseidet.

3.Lelked csodálatos hatalma segítségével diadallal emelkedhetsz felül minden kudarcon és megvalósíthatod a szíved mélyén dédelgetett vágyaidat. „Aki bizalmát az Úrba helyezi azé a boldogság.”

4.A boldogságot kell választanod!  A boldogság  = szeretet.

5.Amikor reggel kinyitod a szemedet, így szólj önmagadhoz: Ma a boldogságot választom. Ma a sikert választom. Ma a szeretet  és a mindenki iránti jóakaratot  választom. Ma a békességet választom.  Szeretetet, életet, érdeklődést önts ebbe a megerősítésbe és máris sikerült a boldogságot választanod.

6.Naponta  többször adj hálát az összes  áldásért, amelyben részesülsz.  Imádkozz továbbá családod, munkád és az emberiség összes tagjának békéjéért, boldogságáért, és gyarapodásáért is.

7.Őszintén kell kívánnod a boldogságot!  Vágy nélkül semmit sem érhetsz el. A vágy olyan kívánság, amely szárnyakat kap a hittől és a képzelőerőtől. Képzeld el vágyad beteljesülését, érezd át realitását- hidd el megfog valósulni. A boldogság a meghallgatott ima formájában jelentkezik.

8.Boldogtalan és depressziós leszel ha állandóan a félelem, aggodalom, harag, gyűlölet, kudarc érzésein rágódsz. Ne feledd: olyan az életed, amilyenné a gondolataid teszik.

9.A világ minden pénzéért sem vásárolhatsz magadnak boldogságot. Egyaránt akadnak boldog és boldogtalan milliomosok. Sokan nagyon boldogok, holott szinte semmijük sincs, mások pedig  boldogtalanok millióik ellenére. A magányosok között is találunk boldogot és boldogtalant. A boldogság birodalma  gondolataidban és érzelmeidben  található.

10.A boldogság a nyugodt elme gyümölcse. Irányítsd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság, Isteni útmutatás  eszméihez és elméd boldogságot  terem.

11.Semmiféle akadály sem áll boldogságod útjában. Sohasem a külső jelenség az ok: a tapasztalat mindig következmény. Fogadd el lelked irányítását.

12. Az az ember a  legboldogabb, aki napvilágra hozhatja mindazt, ami a legjobb benne. Isten a legnagyobb és a legjobb benne, mert magunkban hordjuk az Isten királyságát.