Jézus a fény

10. Lehetőséged a gazdagsághoz

1.Ne szégyelld kijelenteni, hogy van lehetőséged a gazdagsághoz és sikerhez. Mindezt úgy érheted el ha helyesen használod a lelkedben rejlő képességeidet, anélkül, hogy valakit kizsákmányolnál vagy esetleg ellehetetlenítenél az élete során.

2.A lelkedben rejlő érzéseket ha kihasználod de csak a saját magad életére vetítve, akkor a szerencse is hozzád ragad és lehetőségeid és korlátaid akkor már a saját lelked irányításával fog megtörténni, s így nem ártasz embertársaidnak.

3.A lélekben rejlő képességek folyton arra vezetik az embert, hogy tanuljon és ezáltal a lelkében rejlő érzések által el fog  érni egy olyan anyagi sikert, ami a megélhetését teszi lehetővé.

4.A lelked által mindig arra fogsz törekedni, hogy az anyagi életedet, megélhetésedet meg tudd valósítani, ehhez adja az Isten az embernek az észt, hogy tudatosan tegye  a jót az életében, s ezáltal az áldással az ember meg is tudja azt cselekedni, ha az Istenre figyelve éli az  életét.

5.Az emberek egyébként azért jönnek ki nehezen a pénzükből, mert elítélik a gazdagságot. Amit elítélsz az szárnyra kel és elröppen  tőled. Ez mindazért van így, mert az emberek tévhitben élnek a földön, mert azt hiszik, hogy a szegénységben van az Isten beburkolózva, s ha ők is aszerint élnek akkor már üdvözülni is fognak. Az Isten a mindennapi élet nehézségeiben van a ti életeitekben, ott fogjátok Őt megtalálni, ha ráfigyeltek.

6.Ne legyen a pénz a te istened! Ne feledd: az igazi gazdagság a szívedben, lelkedben rejlik. Életed célja a szeretet megélése az életedben.

7.Ne az anyagi dolgok legyenek a legfontosabbak a te életedben. A békességhez, a boldogsághoz,  a szeretethez ragaszkodj inkább. Sugározzék a te szívedből a szeretet embertársaid felé.

8.A szegénység nem erény, hanem a léleknek az a lehetősége  amelyben megtudja mutatni, hogy egyedül az Isten az aki az embert felemeli a mélyből és megajándékozza az élet lehetőségeivel.9.Arra születtél a földre, hogy életedben meg tudd mutatni az Isten jóságát, azért amennyire Ő ellát téged a mindennapjaidban lévő feladatokkal.

10. Nincs az életedben olyan, hogy nem, mert azzal az Isten akarata ellen cselekszik az ember. Nem ellene kell cselekedni, hanem vele és érte. Ha ez így van az életedben akkor az Isten méltó ajándékát a földi gazdagságot is megtapasztalhatod. Téves felfogás az, hogy aki gazdag annak nincs is köze az Istenhez mondják sokan. A földi gazdagság is egy életforma, ami semmivel sem különb a szegénységnél, csupán a lehetőségek mások, de az elvárások is ennek arányában növekednek. Az Isten azért ad sok embernek szegénységet, hogy ezzel könnyítsen a helyzetén.

11.Az ember a földi élete során csak az anyagi világ nehézségeivel tud gazdálkodni és ehhez  hozzátartozik a pénz és egyéb anyagi dolgok is. Mindig minden addig jó, amíg az ember ezzel nem vissza él, hanem csak megél.

12. A pénz semmivel sem rosszabb tulajdonságú, mint egyéb érték a földön. Lehet ékszert vagy bármiféle értékes kincset úgy kezelni mint a pénzt. Mindezek csak eszközök az emberek életében, és ezek által lesz képes arra, hogy megtanulja, hogy az élet nehézségeiben, hogyan fogja  az életét  úgy  élni, hogy az Istent meglátja benne.

13.A lelked az mindig arra készít téged, hogy ne legyenek az életedben olyan események, amelyek nem az Isteni jóságot tükrözik vissza az életedből.

14. Az mindig nagyon fontos, hogy ne arra  összpontosíts, hogy miért nem jó neked az, ami éppen van az életedben    . Azért mert az emberi lélek folytonosan csak elégedetlen, mindig többet akar, mint egyébként van neki. Ez mindazért van, mert a lélek  még tökéletlen, és nem képes a helyes döntéshozatalra.