header ok

A megcselekedendő feladatok az elkövetkezendő időkben 2010.03.14.

2010.03.14.

Az emberek nemcsak azt látják, hogy milyen események történnek a környezetükben, hanem arra is felfigyelnek, hogy mennyire más az életritmus az elmúlt időszakban. Mindennek oka van. Az ok legfőképpen az, hogy elérkezett a Föld egy olyan stádiumba, ahol olyan változásokra van szüksége, ami nem lehetséges anélkül, hogy a föld lakói ezt ne vegyék észre.
A mindennapi élet rohanásában  elkellene kezdeni az embereknek arra gondolni, hogy mi az oka annak, hogy az életük kezd kisiklani, hogy nem találják a helyüket, hogy minden csak össze van zavarodva körülöttük. Ezekre ha felfigyelnének komolyabban, akkor észrevennék azt, hogy ezek mind annak a következményei, amiket az elkövetkezendő időkben meg kell tapasztalni az emberiségnek.

Azt ugyanis mindenki elfelejti, vagy csak nem akar róla tudomást szerezni, hogy semmi sem történhet anélkül a földön, hogy annak ne lennének következményei akár pozitív akár negatív értelemben. Ha jó dolgok történnek az emberekkel az a számukra természetes, azt észre sem veszik, de ha kellemetlen események kerülnek az életébe, akkor elkezdenek lázadozni, gyűlölködni, írigykedni a másik emberre, hogy vele miért nem történnek hasonló dolgok. Igen, innen indulnak el a szellemi élet feladataival kapcsolatos történések. Vagyis ha valaki másnak árt, másnak rosszat cselekszik azt neki előbb vagy utóbb meg kell tapasztalni. Ez a karma. Innentől kezdve az embereknek a karmikus feladataik felgyorsultak, ami azt jelenti, hogy nekik kell elszenvedni azt, amit másnak okoztak. Ez lehet lelki eredetű fájdalom megtapasztalása, de lehet fizikai is.

Ez attól függ, hogy milyen lelkülettel bántotta meg embertársát, hogy tudatosan akart neki rosszat, vagy csak véletlenül, figyelmetlensége, mulasztása által következett be a karmikus adóssága. Az emberek jelenleg azon törekednek, hogy csak maguknak tudjanak felmutatni mindenféle fizikai eseményt, beleértve azt is, amit mások megkárosítása által szerzett meg. Ezekkel az eseményekkel mindenki szembetalálja magát, vagy ebben az életében, vagy egy másik életében, de el nem vész, vár a feladat a megteremtőjére addig, amíg azt szeretettel meg nem oldja embertársai iránt.

A jelenlegi időszak pedig egyre jobban arra enged következtetni, hogy igencsak feltorlódnak az események, a feladatok megoldására a lehetőségek. Mert Isten kegyelméből, minden ember kap javítási lehetőséget, hogy amit elrontott azt kijavítsa. Csak az embereken múlik, hogy azokat hogyan rendezi le egy adott szituációban. Ha továbbra is csak a harag, a gyűlölet  vezéreli az életét, akkor komolyabb megpróbáltatások sora fogja őket térdre kényszeríteni, ami azt jelenti, hogy akkor már a lehetőség megoldása nem az ő kezében van, hanem csak részese az eseményeknek, mert akkor csak el kell szenvednie azt az eseményt, amit megteremtett az életében a szeretetlensége következtében.

A mai időszak nagyon hasonló arra az időre, amikor az emberek egyáltalán nem értették meg Jézust, amikor a tanítványaival járta a városokat, mert ott sem történt másképp, csak éppen nem olyan életforma volt, mint a jelenkori.
Minden életforma magával hozza azokat a lehetőségeket, amiket az embereknek meg kell oldaniuk. Ma a legszembetűnőbb az ,az emberek körében, hogy nem akarnak egyáltalán tudomást venni arról, hogy cselekedeteikkel maguknak ártanak, magukat fogják olyan élethelyzetbe sodorni, amiből csak nagyon nehezen tudnak sikeresen kilábalni.

Minden földi ember részére az Isten lehetőséget biztosít a hibáik kijavítására, csak ezt sajnos nem veszik figyelembe, hanem csak azt látják, hogy már megint velük történt valami szerencsétlenség, a másikkal miért nem. Ha az emberek tudatában lennének annak, hogy bármit megcselekednek annak következményei vannak. Isten megbocsátja a vétkeinket, ha azt mi tiszta szívből megbánjuk és ha hajlandóságot mutat az ember arra, hogy jobb útra tér. Csak sajnos nagyon sok ember azt hiszi, mert arra tanítsák, hogy ha meggyónja a bűneit, akkor az már meg is oldódott, mindegy ha fél óra múlva ugyanazt is csinálja, újra visszamegy és meggyónja és kész. Csak éppen azt felejtik el megtanítani az embereknek, hogy valóban Isten megbocsátja a vétkeit, de csak abban az esetben, ha életét pozítiv irányba tereli. Így az emberek könnyebb megoldásnak tartják azt, ha valamit rosszul csinálnak és mégis megszólal a lelkiismeretük, akkor elmennek és meggyónják. Igaz könnyebb megoldás, mint jobb útra térni és Istennek tetszően élni a mindennapokat. De Jézus is azt mondta a tanításai során a hozzá fordulóknak, hogy  „ menj és ne vétkezz többé”.

Nagyon fontos lenne az elkövetkezendő időkben ha az emberek jobban oda figyelnének magukra, hogy minél kevesebb hibát követnének el, hogy a lelküket jobban tudnák tisztítani a ránk következő változások miatt. Ami a legfontosabb, hogy senki ne gondolja magáról, hogy neki nincs is hibája, mert az emberek saját magukban nem látják meg a hibáikat, csak a másik emberben, ezért mondta Jézus is, hogy „ a más szemében a szálkát is meglátod, míg a saját szemedben a gerendát sem veszed észre. Először vedd ki a saját szemedből a gerendát, azután keresd embertárad szemében a szálkát.”
Ez sajnos természetes az emberek között, hogy másoknak a kisebb hibájukat is felnagyítják, míg a sajátjukat észre  sem veszik.

IM.

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma4
Tegnap236
A héten4
Ebben a hónapban718
Összesen6227743

2024-03-04