header ok

Megtanulható-e a szeretet? 2010.02.12.

2010.02.12
 
A szeretetet nem lehet megtanulni, a szeretetet meg kell élni mindenkinek a lelkében, úgy ahogyan arra a lelki fejlődéséből eredően képes. Az ha csak valaki tanulni akarja a szeretetet és annak tulajdonságait, akkor az nem mást csinál, mint azt akarja megmutatni, hogy hogyan lehet fából vaskarikát készíteni anélkül, hogy egyik se veszítse el a tulajdonságát.
Ugyan így van a szeretet is, ha azt erőszakkal akarja valaki elsajátítani akkor az nem lesz más mint a lélek megmásítása anélkül, hogy az belőle fakadna. Nagyon sokan azt hiszik, ha megtanulnak egy leckét vagy egy igerészt a bibliából, azzal ők már elnyerték a lelkükben a szeretet tulajdonságait. Nem. A szeretet nem megvásárolható, nem adható kölcsön, de még csak erőszakosan sem kényszeríthető ki, mert annak olyan Isteni tulajdonsága van, ami nem keverhető össze semmivel sem.
A szeretet ami a szív mélyéről ered, annak nincs semmiféle olyan jellegzetessége, hogy fizikailag azt meg lehetne határozni. Az egy belső érzés.  Az embernek semmit sem kell tennie ahhoz, hogy hozzájusson a szeretethez, csak a szívével kell látnia, azzal kell észrevennie, hogy mik azok az események, amelyek által eljuthat a lelkében a még tisztább igaz szeretethez.

Ezzel biztosan sokan nem értenek egyet, de kérek mindenkit, hogy gondolkozzon el rajta, hogy valóban mit ért a szereteten?
A szeretet nem csak abból áll, hogy két ember szereti egymást. A szeretet egy központi erő, ami az emberek lelkében van kódolva a teremtés által. Minden ember a szeretetre van teremtve, de nagyon sokan nem élik, nem értik a szeretet igaz tartalmát.
Az éli igazán a szeretetet az életében, aki képes arra is, hogy a másik emberért áldozatot is hozzon, anélkül, hogy az neki fáradságába kerülne, inkább örömet okoz neki, ha valakinek a segítségére tud lenni.
 
Nagyon sokan összetévesztik a tiszta szeretetet azzal a szeretettel, amivel az emberek szeretik egymást. Az Isten által kódolt szeretet nem csak egy ember irányába terjed ki, hanem minden embert egyformán kell szeretni, anélkül, hogy  tudná az, aki felé irányul. Minden szeretet addig ér valamit, ameddig a mögött igaz, tiszta érzések vannak. Ha ezek az érzések megváltoztak, akkor már nem szeretetről beszélünk, hanem csak annak az utánzásáról.

Testvéreim nézzetek magatokba, hogy valóban az a szeretet, amit magatokból kisugároztok, hogy az valóban az Isten által a lelketekben élő szeretet-e vagy csak annak hiszitek.
Az Isten áldjon meg benneteket. Ámen.


Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma5
Tegnap236
A héten5
Ebben a hónapban719
Összesen6227744

2024-03-04