Jézus a fény

A közösségi összejövetel témájára----2008.07.18,

 
2008.07.18.
 
Minden közösségi összejövetel témája arról tanúskodik a számotokra, hogy az milyen témakört ölel fel. Mert nem csak az a célja egy összejövetelnek, hogy megbeszélitek a mindennapi élet gondjait, hanem a ti égi segítőitek azok abban segítenek nektek, hogy megtaláljátok a magatok számára azokat az értékes kincseket egy feladatnak mondott eseményben, hogy abból a lelketek tudjon olyan érdemben fontos eseményeket összegyűjteni, ami segíti őt abban, hogy a többi feladatát sikeresen oldja meg.

Nem lehet az embereknek a földön úgy élniük, hogy egyáltalán nem figyelnek arra, hogy velük mi történik. Gondolunk itt arra, hogy minden embernek vannak fájó pontjai az életében, amire nem szívesen tekint vissza, vagy pedig olyan események, amelyeket csak maga tudja megoldani, azt hiszi.
Nem kell nektek kedves földi testvéreim arra gondolnotok, hogy most mi olyan tanítást adunk nektek, amit még nem ismertek. Minden alkalommal amikor találkoztok ti közösségi emberek, akkor csak azt hiszitek, hogy a ti saját gondolataitokat mondjátok el. Tévedés. Mi égi segítőitek állandóan ott vagyunk veletek és segítünk nektek az éppen aktuális fizikai életben lévő feladataitokban.

Itt nem arra gondolunk, hogy mi mindent elkövetünk, hogy a mi akaratunk szerint cselekedjetek, de ha a lelketekben képesek vagytok arra, hogy ránk figyeljetek, akkor mi küldjük a segítséget a számotokra, akár írásban, vagy egymáson keresztül a beszélgetések folyamán, vagy csak éppen olyan témát választotok az összejövetelre, amire mi inspirálunk benneteket.

Ez a közösségi összejövetel témája azért volt fontos a számotokra, hogy lássátok tisztán azt, hogy milyenek is vagytok így együtt, amikor a gondolataitokban nem tudtok közös nevezőre jutni egy feladatban. Mi abban próbáltunk nektek segíteni, hogy egészen ki éleztük a helyzetet, mármint békés alapokra helyezve, de mindenki láthatta, hogy egy egész komoly „vita” kerekedett közöttetek az adott igerész boncolgatása közben.

Egyikőtök sem figyelt fel arra, hogy ez, az igerész mennyiben egyeztethető össze azzal, amit ti gondoltatok bizonyos esetekben. Nem az lett volna a legfontosabb ebben az igerészben, hogy egymás problémáit magatok oldjátok meg, hanem annak kellett volna felfigyelni erre, akinek a lelkében ezek az igerészek nincsenek a helyén, mert nem lehet egyszerre két urat szolgálni.

Mindenkinek ad az Isten segítséget vagyis lehetőséget, hogy a hibáit kijavítsa, ha felismeri és elkezdi a helyes utat járni. Mindig mindenki csak addig képes az Isteni utat járni, amíg a lelkében a megértés, a megbánás, a felismerés helyet kap. Ennek hiányában hiába minden égi segítség, ha az emberek nem akarnak változtatni a saját maguk alkotta gondolkodásukon, akkor az Isteni segítség sem tud eljutni hozzájuk, mert nem engedik közel magukhoz, azokat a gondolatokat, amelyek segítségükre lennének és így a saját gondolataik fogva tartják őket.

Minden alkalommal amikor csak „úgy” beszélgettek egymással, akkor is próbálunk benneteket olyan téma felé irányítani, amire éppen szükségetek van. Nem csak akkor amikor azt ti is felismeritek, mert annyira kézenfekvő témák jönnek elő, mint most is történt veletek. Mi azért vagyunk veletek, hogy segítsünk nektek mindenben, de ha ti erre nem vagytok vevők (itt nem egy emberről van szó) akkor azt nem tudjuk sikeresen megoldani, mert az összhang nem olyan közöttetek, hogy azt mi áttudjuk adni nektek, amire éppen szükségetek van.

Azért nagyon fontos, hogy legyetek mindig békességesek és szeretetteljesek egymással, mert ha a kapocs meglazul közöttetek, akkor sikertelen minden igyekezetünk. A békesség az alapja minden emberi kapcsolatnak, mert ha az nincs akkor egyáltalán nem lehet Jézusi közösségről beszélni sem. Ti most mindannyian olyan állapotban vagytok egymással, hogy lehetséges a békés kapcsolat, mert olyan a kapcsolat közöttetek, hogy átlehet adni olyan gondolatokat a számotokra, ami segít benneteket a tovább lépésben.

Legyetek nagyon éberek és figyeljetek egymásra, mert csak egymáson keresztül tudunk nektek segíteni, mert a saját szűrőjét mindenki csak maga tisztogatja és bizony van rajta olyan oda nem illő anyag, ami elzárja azt a felismerést, amire neki nagyon nagy szüksége van a feladataiban.

Higgyétek el kedves földi testvéreim, hogy mi csak segíteni szeretnénk nektek, hogy a feladataitokat sikeresen tudjátok megoldani. Nem mindig elegendő az, hogy ti valamit már megtanultatok és azt tudjátok is nagyon jól, de csak a ti gondolkodásmódotok szerint, mert az emberek a földön folyton tanulnak és változnak, ez a fejlődés. Nem lehet leragadni egy helyen, mert akkor a lélek nem tud tovább lépni a fejlődésben. Mindig arra gondoljatok, hogy most ez így jó ahogyan most gondolom, de lehet, hogy holnap már küld az Isten egy jobbat, amit Ő lát jónak az én számomra, hogy fejlődni tudjak.

A leglényegesebb a feladataitok során az, hogy sohasem legyetek túl elbizakodottak a gondolkodásotokban, mert az nem vezet sehová. Ott csak áll a lélek, nincs fejlődés, mert elzárja az utat az újabb felismeréstől. A földi élet egy hosszú felismerés sorozatból áll, mert kezdetben mi csak fokozatosan küldjük a tanításokat, míg később már az embereknek kell azokat felismerni, hogy hogyan tudják azt megszerezni, hogy a sajátjuk legyen.
Amit a múltban gondoltál, az lehet, hogy akkor jó volt, de az már ma lehet, hogy érvényét veszítette, és holnap már egészen más értéke lesz annak amit régen igaznak, jónak hittél. Ez a fejlődés. Ha leragadsz egy olyan gondolatnál, (amitől nem akarsz megszabadulni, vagyis nem akarod megváltoztatni a gondolatodat) ami megakadályoz abban, hogy tovább lépj, akkor a többi feladataidat sem leszel képes elvégezni a földi életed során, mert a feladatok azok egymásra épülnek.

Ezért figyeljetek nagyon magatokra, a bennetek megszólaló hangra és a környezetetekre, hogy a kettő szinkronban áll-e egymással. Mert ha a kettő különbözik egymástól akkor ott valami nincs rendben az emberi gondolkodásban. Higgyétek el nem azért vagytok közösségben, hogy csak együtt legyetek, ennek nagyon fontos szellemi értéke van, mert egymáson keresztül küldjük a számotokra a tanítást. Legyetek nagyon figyelmesek, mert ha a saját gondolataitok kötik le a figyelmeteket, akkor nem veszitek észre azt sem, hogy az Isten most mit küldött a számotokra segítségként.

Emlékezzél a saját példádra, hogy neked is embertársaidon keresztül küldtük az információt, hogy kezdjél el írni. Nagyon sokáig figyelembe sem vetted a közösségi testvéred szavait, amit csak „úgy” elejtett. Sok időnek kellett eltelni ahhoz, hogy a könyved írását képes legyél elkezdeni. Ezért legyetek nagyon figyelmesek, mert ha ezeket az intő szavakat elmulasszátok, akkor a feladataitokat nem tudjátok sikeresen befejezni a földi életetek végére.

Testvéreim legyetek nagyon éberek  és figyeljetek egymásra, mert nem csak abból lehet tanulni, amit könyvekből tanultok, hanem azt egymás között megbeszélve és egymásra figyelve szeretetteljesen lesztek képesek igazán felhasználni a későbbiek során.

Mindig küld az Isten a számotokra olyan tanítást, bármilyen formában, bárhonnan, amiből képesek lesztek tanulni, de legyetek nagyon figyelmesek, ne legyetek megátalkodottak a gondolkodásmódotokban, mert az megakadályoz benneteket a fejlődésben.