Jézus a fény

Várakozás és lélekben való felkész ülés az ismeretlen előadásra-----2008.05.

 
2008.05.02.
 
Az életemben nagyon nagy változást idézett elő ez az előadás, ami a számomra egyáltalán nem volt ismerős, mert amikor tudomásomra jutott, hogy van egy lehetőség amelynek a keretében én mint egy kicsi ember eljuthatok oda, ahol már olyan emberek is megfordulhatnak mint azok, akik már nem a hétköznapi élet nehéz gondjaival foglalkoznak, hanem az életüket valóban az Isten szolgálatában élik.

Ekkor én nagyon boldog voltam és vártam azt a napot, amikor erre sor kerülhet az én életemben. Bizony sokszor megfordult a fejemben az, hogy én hogyan tudok majd megfelelni azoknak az elvárásoknak, amik ott fognak történni. Sehogyan sem tudtam  a helyére tenni az életemben azt, hogy mi fog ott történni velem, fogalmam sem volt erről a témáról, valóban még nem is hallottam ezekről az emberekről és a tanításaikról sem. (Dr.J.J.Hurtak és Desiree Hurtak az „Énok Kulcsai”c. előadás.) De bíztam benne, hogy nekem ott kell lennem ezen az előadáson, bárki is tartja azt és bármi legyen is a témája az előadásának, mert azok a körülmények amelyek közrejátszottak ennek az értesítésnek a következtében, azok arra mutattak rá, hogy az Isten gondoskodik rólunk és vezet bennünket, ha valóban rá figyelünk.

Mindezeknek a tükrében történt, hogy egyáltalán nem azzal törődtem az elkövetkező időben, hogy mennyire fogok én ott szerepet játszani abban, hogy mit is fogok én ebből tanulni, hanem a lelkemet attól a naptól kezdve, ahogyan igent mondtam a meghívásra, onnantól kezdve az életem egészen megváltozott.

A mindennapjaimba fény költözött, ami megvilágította azt a sötétséget, ami addig bennem uralkodott. Mindig elkeseredett voltam, az elmúlt időben a földi élet gondjai miatt, de attól a naptól kezdve már nem arra gondoltam, hanem az Isten gondoskodó szeretetére figyeltem fel a mindennapi élet nehézségeiben.

Tehát az életemet már a várakozás töltötte ki és nem arra gondoltam sohasem, hogy mi fog ott történni. Néhányszor gondoltam arra is, hogy milyen lehet egy ilyen nagyszabású előadás ahol sok százan vannak együtt teljesen idegen emberként vannak jelen és  teljesen idegen emberek előadását  fogják hallgatni nyolc órán keresztül tolmács segítségével.
Néha el is gondolkoztam ezen, hogy hogyan fogom én ezt megérteni, mert fel sem tudtam fogni azt, hogy hogyan fog ez működni a valóságban.
 
Hát ezekkel  a vegyes érzésekkel is meg kellett küzdenem a várakozás napjaiban, mert ezek elég hosszúak voltak kb. 6 hét.

Mindezeket az érzéseket már befedte a múlt mert az utolsó napokban már csak a szeretet teli várakozás töltötte el a szívemet. Mindig csak arra gondoltam, hogy az Isten valamiért azt akarja, hogy én is ott legyek ezen a nagyszabású előadáson, mert a körülmények csak arra utaltak, hogy ez így van.

Mindig gondolkozik az ember arról, hogy mi miért is történik meg vele, de az igazságot sohasem tudja meg, mert az igazság az Isten kezében van, mi csak halovány másolatát látjuk az életünkben, de azt is csak akkor ha rá figyelünk.

Mindezek tükrében sohasem tudtam jó megoldást találni arra, hogy mi az oka annak, hogy nekem el kell mennem oda  és hogy ilyen körülményes módon jut el hozzám az üzenet.

Gondolataim forogtak a fejemben és azt sem tudtam soha, hogy mi lesz most ennek a sora az én életemben. Csak azt tudtam, hogy meghívást kaptam az Istentől, hogy menjek el. Igen ezt általában az ember meg is gondolja, hogy mire is költi azt a pénzt, ami ennek az előadásnak a költségei terhelték az amúgy is eléggé szűkös költségvetésünket. Ez már feltette a lelkemben az í-re  a pontot, mert nem az volt a számomra a legnehezebb, hanem annak az előteremtése, hogy kitudjam fizetni ezt a költséget. (Nem volt az óriási összeg de akkor nekünk az, az összeg is soknak tűnt, az akkor szűkős anyagi helyzetünkben.)

De érdekes módon ez nekem egyáltalán nem esett nehezemre, mert az Isten megoldotta helyettem ezeket a gondokat, levette a vállamról azt a terhet, ami nekem  gondot jelentett. Folyamatosan csak az járt az eszembe, hogy ha ezek a körülmények ennyire megváltoztak, vagyis megoldódtak a problémáim, akkor valóban az Isteni gondviselés az, aki rendezi az életünket, hogy el tudjunk menni azon a napon.

Mindig arra gondoltam, hogy mennyire szeret az Isten bennünket, hogy ennyire rendezi a sorsunkat. Jó volt gondolatban elidőzni a lelkemben ezekkel a gondolatokkal, mert akkor mindig éreztem az Isten közelségét.

Mindig gondoskodik az Isten az övéiről csak a lelkünkben kell eljutni odáig, hogy ezt meg tudjuk érteni. A megértés az nem szóban történő megértés, hanem a lelkünkben lévő érzések azok, amelyek megmutatják, hogy valóban igent tudunk-e mondani, vagy csak azt hisszük, hogy igent mondtunk. De ez nem a mi mércénk szerint, hanem ha az Isten is azt látja a mi lelkünkben.                                                           

Az emberi gyengeség következtében az emberek nem azt teszik, amit valójában a lelkük diktál nekik, hanem a saját akaratukat helyezik előtérbe. Ez az, ami akadályozza az embereket a haladásban. Mindig arra kellene összpontosítani, hogy mennyire képes az ember arra, hogy levetkőzze magában azt gondolatsort, amit maga alkotott magának. Az a magának való alkotás az általában abból áll, hogy kigondol az ember valamit és azt meg is valósítsa.

Ebben az esetben az ember kihagyja az Istent az ő életéből, mert ha az Istennel végzi az ember a mindennapjait, mint te is tetted azt az elmúlt időben akkor az eredmény is sikeressé fog válni.
Az eredmény csak akkor válik sikeressé, ha azt az Isten jónak látja az emberek életében, mert máskülönben csak romhalmaz az ember élete.

Az, az esemény amely a te lelkedben okozott olyan változásokat, hogy attól a naptól kezdve megváltozott a mindennapi életed, mert Istent hívtad segítségül a problémáid megoldásához.  A megoldás az nem maradt el Isten folyamatosan vezetett az utadon, hogy megtaláld azokat a kincseket az életedben, amelyek nagyon fontosak lesznek a későbbiek folyamán a további feladataid ellátásához.

Az ember folyamatosan csak tanul, mert ez a földi élet célja, hogy a mindennapi élet nehézségeiben megtalálja azokat a kincseket, amelyek szükségesek az ő további feladataihoz. Ebben az esetben is az történt, hogy a te számodra lettek bizonyos kincsek elrejtve olyan eseményekben, amelyeket nem szívesen végzel el, de akkor is el kell azt az embereknek végezni, ha azt akarják, hogy sikeres legyen a földi életük.

Mindig arra gondoljatok amikor olyan eseménnyel találkoztok, amit nem szívesen csináltok, hogy ebben rejlik a legnagyobb kincs. A te számodra is olyan események kerültek elébed, amelyek olyan kincseket tartalmaztak, amelyek lehetővé tették a számodra azt, hogy ha azt sikeresen elvégzed, akkor lehetőséged nyílik a tovább lépésre abban a feladatban.

Emberi szemmel ezek nem láthatóak és nem is vesztek róla tudomást, csak végzitek a mindennapi életben elébetek  kerülő feladatokat. És csak akkor dől el az emberek sorsa, hogy helyesen cselekedett-e vagy sem, ha örömteli életben tudja megélni a mindennapjait, anélkül, hogy valami megváltozott volna az életében, mármint a fizikai életben.

Nagyon sokszor az emberek tudomást sem vesznek az ilyen eseményekről, hanem csak végzik a mindennapi élet nehéz feladatait és sopánkodnak, hogy nem sikerül a számukra semmi, de semmi. Ilyenkor sem kezdenek el gondolkozni, hogy miért is nem sikerült az a bizonyos feladat, amelyhez olyan nagy reményeket fűzött. Nagyon sokszor csak azért nem merik megkérdőjelezni magukat, hogy az emberek előtt elveszítik a megszerzett címüket.

Ebben az esetben már nem kell nekik mást tenni csak haladni azon az úton, amelyen eddig is haladt. Így semmi sem változik meg csak elherdálja a drága földi életét az ember, anélkül, hogy valamit is tudna javítani a helyzetén.

A te esetedben most nem ez történt, hanem felismerted abban a feladatban azt a drága kincset, amit az Isten a te számodra küldött. Ebből adódóan nem kellett egyebet tenned, csak felismerni azt, hogy miért is kell neked ebbe a helyzetbe bele menned, mármint elkezdeni azon töprengeni, hogy mi az oka annak, hogy olyan helyre kell elmenned, amiről azt sem tudod, hogy mit takar, vagyis mi a témája és ki az előadója. Sőt még a legnagyobb akadály ami a számotokra jelentkezett, hogy nem a saját városotokban rendezték ezt az előadást, hanem a fővárosba.

Ezzel egyidejűleg felmerült a másik nagy probléma a ti számotokra, hogy az anyagi oldalát nem tudtátok, hogy hogyan rendezzétek. Ebben is a számotokra volt elrejtve az a kincs, amit szintén magatokénak tudhattok, mert mindketten felismertétek benne az Isteni gondoskodást, és ebből kifolyólag megtörtént számotokra az a nagy felismerés, hogy ha az Istenre hagyatkoztok a nehéz napjaitokban, akkor az meg fog oldódni a számotokra, anélkül, hogy nektek valami pluszt kellene tennetek.

Ebben az esetben sorozatos események követték egymást, hogy felismerjétek azokat, hogy megtudjátok szerezni a kincseket  magatoknak. Mindig küld az Isten segítséget a számotokra, csak legyetek figyelmesek, mert nem minden alkalommal vagytok ennyire figyelmesek, mint ebben a helyzetben. Az élet nehéz napjaiban bizony ti is sokszor elfelejtitek azt, hogy nem nektek kell a feladataitokat megoldani, hanem csak az Istenre kell figyelnetek és akkor Ő irányít benneteket és akkor simán és sikeresen tudtok dolgozni.

Abban a helyzetben amiben ti is éltek nem könnyű a mindennapi életben úgy élni, hogy közben nem is figyeltek arra, hogy mi az ami nehéz, mert minden nagyon nehéz a földi életben az emberek számára. Ebből kifolyólag akármennyire is nehéznek tűnik valami, azt is próbáljátok könnyebben venni.