Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Szellemtan

TÉMA: Leszületésünk titkai

Leszületésünk titkai 3 éve 10 hónapja ezelőtt #4641

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5647
.


A létezés életeken átívelõ, nagy utazás. Mielõtt egy új leszületés megtörténik, a lélek megtervezi születésének körülményeit, és életének bizonyos mozzanatait.

A köztes létben, egy, a mienknél jóval magasabb intelligencia szinten mûködik a lélek. Kiválasztja azokat a küldetéseket, sorsfeladatokat, amelyeket el szeretne végezni a következõ élete során, és az ehhez megfelelõ körülményeket is megtervezi, beépíti. Megválasztja a helyet, ahova születni szeretne, ezt nagyban befolyásolja az is, mely nemzethez, lélekcsoporthoz, lélekcsaládhoz tartozik.

Megválasztja az országot, a családi körülményeket, és magukat a szülõket is. Ennek tudatában, mindannyian érezhetjük, hogy szülõnek lenni, bizony, nemes feladat egy ember számára. Bizonyos esetekben elgondolkodtató az is, hogy ha egy magasabb intelligenciaszinten tudtuk, hogy a számunkra legmegfelelõbb település az, ahova megszülettünk, akkor miért is akarunk elmenni, elköltözni onnan? Hiszen sorsunkat itt tudjuk beteljesíteni. Meglehet, hogy egy más helyen könnyebb lenne az életünk, de ha kitérünk egy feladat elõl, és nem küzdünk meg vele, akkor nincs fejlõdés.


A születés körülményei:


A leszületendõ kis lélek már tudja, mikor, mely csillagállás, és milyen kozmikus körülmények között szeretne leszületni.

A születéskor magunkhoz vett kozmikus energiák egy életre meghatározóak. Ezért is lehet felelõtlen vállalkozás az, amikor egy gyermek születésének idejét, vagy körülményeit elõre meg akarja határozni a szülõ.

A gyermek már elõre pontosan tudja, hogy az általa vállalt küldetéshez mely energiák lesznek a legmegfelelõbbek. Maga a szülés is szimbolikus, beavatás az anyának, és a gyermeknek is.

A természetes úton születõ gyermekek általában az életben is jobban képesek megküzdeni céljaikért, hiszen születésükkel már átéltek egy igen küzdelmes, de sikeres utazást, amikor is önerõbõl a napvilágra küzdötték magukat.

Ennek tudatában például felelõtlen dolog egy szülés elõtt elõre császármetszést kérni, ha nincs ennek komoly fizikai oka.

Egy gyermek nem csak anyagi felelõsség.

Manapság a világ annyira matéria központú lett, hogy egy gyermek leszületése elõtt a szülõk gyakran csak az anyagi körülményeket veszik figyelembe, és más lényegi kérdésekkel nem is foglalkoznak. Holott, a gyermek eleve hozza magával mindazokat a lehetõségeket, ami által az anyagi létezése biztosítva lesz. Sokkal inkább érdemes a szülõnek a kevésbé látható feltételekrõl gondoskodnia.

Érdemes elgondolkodni azon, hova is érkezik a gyermek? Milyen családi körülmények, milyen kapcsolatok, milyen viszonyok, milyen érzelmek közé? A szülõ felelõssége elsõsorban ezekben a dolgokban kell, hogy megjelenjen.

Ha például a szülõk közül csak az egyik fél akarja a gyermeket, vagy valaki a családban nagyon ellenzi a gyermekáldást, ez a gyermek lelkében nyomot hagy. Lelki stabilitása, biztonságérzete függ attól, hogy mindkét szülõ egyformán biztos legyen a gyermekvállalásban. Ezek a születés környékén megélt családi viszonyok felnõttként is, akár egy életen át elkísérik az embert.

Az is fontos, hogy ne akarjuk tudatosan befolyásolni a gyermek nemét, ne akarjunk csak lányt, vagy csak fiút magunknak, hiszen a gyermek nem azért születik, hogy az egónkat kényeztesse – épp ellenkezõleg. A gyermek nem tanulni, hanem alapvetõen tanítani jön a szüleit!


Gyermekbetegségek:


Számtalan példa szolgál arra, hogy amikor gyermekünknél megjelenik egy betegség, vagy magatartásbeli probléma, akkor ezek oka, gyökere, valójában a szülõkben, vagy a szülõk közötti kapcsolatban keresendõ. Már csecsemõkorban tapasztalhatjuk, hogy a gyermek viselkedése pontosan olyan, amilyen a szülõk lelkivilága...

Írta: Zentai Anna Forrás: zentaianna.hu/blog/leszuletesunk-titkai/


elozoeletek.blogspot.com/2016/12/leszuletesunk-titkai.html
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Leszületésünk titkai 2 éve 1 hónapja ezelőtt #6152

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5647
.


Elõzõ életek nyomában

(kisgyermekek elbeszélései)

Sok kisgyerek tûnik jóval bölcsebbnek a koránál vagy olyan, mintha "idõsebb lélek" lenne, ám néhányan közülük olyan dolgokat mondanak, melyektõl valóban úgy érezzük: vissza tudnak emlékezni elõzõ életeikre.A fiam 2 és 6 éves kora között folyton elmesélte ugyanazt a történetet arról, hogy hogyan választott ki anyukájának. Olyasmiket mondott, hogy egy öltönyös emberrel választottak ki az anyukáját, aki majd segíteni fogja az életfeladata teljesítésében. Pedig mi aztán sosem beszélgettünk spiritualitásról és nem is vallásos közegben neveltük. Ahogy leírta, az egész olyan volt, mint amikor az ember az üzletben válogat. Egy fényes teremben felsorakozott egy csomó ember, mintha babák lennének és õ kiválasztott engem. Az öltönyös fickó megkérdezte, hogy biztos-e a döntésében, mire õ azt felelte igen és utána megszületett.

Borbély Kata
Forrás: altering-perspectives.com
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 2 éve 1 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.102 másodperc