Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

TÉMA: Alázatról

Alázatról 13 éve 9 hónapja ezelőtt #71

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
Szent Rókus kápolna ajtajára kifüggesztett ima:

A mélységbõl kiáltok hozzád, hallgasd meg Uram.
Taníts engem, hogy kell könnyezni a meg nem érdemelt örömben,
S hogyan kell örülni a megérdemelt könnyben.
Adj erõt, hogy kevélységem csillogását elhomályosítsam,
S az alázatosság színtelenségét okosan csillogtassam.
Taníts meg, hogy hogyan kell a gyengékhez lehajolni,
S hogyan a féktelen erõvel szemben egyenesen állni.
Adj erõt, hogy fölényesen legyõzzem a testet,
S alázatosan megadjam magam a léleknek.
Taníts szelíd szóra, ha bántások érnek,
S hideg mosolyra, ha jogtalan dicsérnek.
Adj erõt napközben, hogy el ne fáradjak,
S fáradtságot este, hogy rögtön elaludjak
Taníts meg lendülni, hogyha Rád találtam,
S hirtelen megállni, ha utat hibáztam.
Ne add meg mindig, amit nagyon kérek,
Taníts bátor lenni, mikor nagyon félek.
Engedd a világot okosan szeretni,
Csak Magadat ne hagyd soha elfeledni.
Ez a kiáltásom, s ez maradjon végleg,
De ha másként szólnék, nagyon szépen kérlek,
Ne neheztelj rám, míg elfordítod orcád
Hiszen a mélységbõl kiáltok fel Hozzád.
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Vá: Alázatról 13 éve 9 hónapja ezelőtt #89

 • Istvan
 • Istvan profilkép
Az alázatról

Az emberi lelkek legnagyobb ajándéka a földön az, hogy van lehetõségük arra, hogy minden hibáikat kitudják javítani, ha azt õk hajlandóak elismerni, és felvállalni a bûnbánatot, hogy képesek legyenek arra, hogy az Isten az õ segítségükre tudjon sietni, elesett gyermekeit felemelni.

Mindig az a legnagyobb tévedés a földön, hogy az emberek, nem hajlandóak elismerni és ezáltal fel is vállalni azt a lehetõséget, hogy megbánják az õ bûneiket. Ehhez nagyon fontos, hogy az emberi lélek legyen elég alázatos, mert ha ez hiányzik az emberi lélekbõl, akkor nagyon nehezen tudja ezeket a feladatait megoldani.

Az alázat testvéreim nem egyenlõ azzal, amit ti annak gondoltok, hogy te mindent megteszel az Istenért, de a lelked legbensõjében ott lakozik az a nem nagyon kellemes tulajdonság, amit úgy neveznek, hogy erõszakosság.
Ez az emberi tulajdonság az, amely leginkább megakadályozza az embereket az igazi bûnbánatban.

Nem engedi az embereket, hogy magukat megkérdõjelezzék, a maguk életét, vagyis a mindennapi élet cselekedeteit. Mert akkor nagyon sok olyan rossz tulajdonsága napvilágra kerülne, ami nem engedné meg a számára a további elõnyöket. Ezért az ilyen emberek nem az alázatosságra törekednek, hanem a saját lelküket dagasszák a jóval, míg a lelkük legbelül szenved az erõszakosságtól.

Vannak esetek, amikor a lélek képes arra, hogy az emberekben lévõ rosszat elõtérbe helyezze azért, hogy õ azokat felismerje és ki tudja javítani. De itt is csak akkor lehetséges, ha az, az ember igaz, megbánó lelkülettel fordul az Isten felé. Ellenkezõ esetben, nincs alázat az emberben, mert nem képes felülbírálni önmagát, ha hibásan cselekedett. Sõt még erõsíti is önmagában a saját maga által vélt igazságot.

Testvéreim ne legyen bennetek, olyan lelkület, amely arra inspirál benneteket, hogy versengés támadjon közöttetek, hogy ki a nagyobb a másiknál. Ez a gondolkodás vezette az embereket a bûnbe, mert mindenki a másikat akarta megelõzni, úgy tudásban, mint egyéb tulajdonságokban. Ti maradjatok meg alázatosak és szeretetteljesek és helyetek lesz az Isten országában.
(Imre Margit)
Téma zárolva.

Alázatról 13 éve 8 hónapja ezelőtt #114

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
Alázatosság

Az alázatosság békét , nyugalmat ad a fáradt embernek . Mi hasznod abból , ha sorsod ellen zúgolódol , ha nem akarsz a változhatatlanba belenyugodni ? csak nyugtalanságot kelt benned és szaporítja szenvedéseidet , hiszem semmit sem tudsz megváltoztatni az eljövendõ dolgokon . Istenbe való megadásod erõt ad a szenvedésben , bátorságot és kitartást nyújt , megkönnyíti probáid terhét és küzdelmeit a kísértésekben .
Sokkal elõnyösebb a sorsot megadással viselni , mint ellene zúgolodni . Az alázatosság a hit és bizalom testvére , aki az elsõt bírja , a másik kettõ is sajátja annak . Óh ember , alázd meg magadat Isten akarata elõtt , meglásd megelégítettél !
A légyhez vagy hasonlatos , amely a pók hálójába akadt , a saját sorsod tart fogva , mit sem tehetsz ellene , azért légy hát alázatos !
(Vay Adelma Aeonen címû könyvébõl )
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Alázatról 13 éve 8 hónapja ezelőtt #125

 • Istvan
 • Istvan profilkép
"
Amit meg kell tanulnunk, az mindig ott van a szemünk elõtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk, hogy meglássuk mit akar tõlünk az Isten, és melyik a legjobb lépés amit a következõ pillanatban tehetünk."
(Paulo Coelho - A Zahír)
Utolsó szerkesztés: 13 éve 8 hónapja ezelőtt Írta: Istvan.
Téma zárolva.

Alázatról 13 éve 8 hónapja ezelőtt #156

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
Alázat

Az alázatosságot megtestesítõ személy erõfeszítést tesz, hogy másokat meghallgasson és elfogadjon. Minél inkább elfogadunk másokat és minél több az önbecsülésünk, annál jobban tudunk odafigyelni másokra. Egy alázattal kimondott szó néha többet jelent, mint ezer másik.

Az alázat szó sokakban rossz képzeteket ébreszt: megalkuvást, megalázkodást, gyávaságot, alávetettséget. Valójában ezekkel pontosan ellentétes jelentésû: tiszteletet és öntiszteletet, valós ismereteket és önismeretet, önértékelést és mások értékeinek felismerését hordozza.

Az alázatos hozzáállás alapja az önismeretbõl fakadó öntisztelet. Minden ember értékes és értékeit kifejezni igyekszik. Ez adja különlegességeinket. De ugyanígy kifejezõdésre törekszik a bennünk lévõ képzelt én-kép, az enyém- tudatosság vagyis az ego. E két oldal összeütközésébõl keletkeznek konfliktusaink önmagunkkal és a világgal.
Az alázat az értékeket képviseli és azokat segíti megformálódni. Egy alázatos személy minden körülmények között képes ellátni feladatát függetlenül attól, hogy környezete mennyire ellenálló vagy negatív. Az alázat éppen ettõl ellentéte a megalkuvásnak és a megalázkodásnak.
(Forrás:Uj lap.hu)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Alázatról 13 éve 7 hónapja ezelőtt #220

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
Alázat

" Sokféle erõ van az emberek között, sokféleképpen ölik egymást az emberek. Nem elég szeretni. A szeretet tud nagy önzés is lenni.
Alázatosan kell szeretni, hittel. Az egész életnek akkor van csak értelme, ha igazi hit van benne.
Isten a szeretetet adta az embereknek, hogy elbírják egymást és a világot. De aki alázat nélkül szeret, nagy terhet tesz a másik vállára."
(Márai Sándor: Az igazi)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 13 éve 7 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.135 másodperc