Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

TÉMA: Igaz történetek - valódi események

Igaz történetek - valódi események 4 éve 11 hónapja ezelőtt #4270

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


Egy 24 éves haldokló fiú üzenete a világnak
Mi számít ebben az életben? Mi végre vagyunk itt? Mi a fontossági sorrend? Van értelme, a létezésünknek? Sokan órákig gondolkodnak mély önvizsgálatban és keresik a válaszokat. De minden egy csapásra kitisztulhat, ha az ember tudja, hogy már tényleg nagyon kevés ideje maradt. Ez a fiú azzal szeretne értelmet adni az életének (ami talán már véget is ért), hogy másoknak üzen.
A thinkinghumanity.com osztotta meg a levelét ennek a haldokló fiúnak, akinek a tanácsai az életre vonatkozóan elég rádöbbentõek és szívbe markolóak.

"Még csak 24 vagyok, de most választottam ki az utolsó nyakkendõmet. Ezt fogom viselni néhány hónap múlva a temetésemen. Talán nem megy majd az öltönyömhöz, de mindenképp az alkalomhoz illõ.
A rákot sajnos túl késõn diagnosztizálták, a legkisebb esélyem se maradt a gyógyulásra. Nem is kecsegtettek vele. A legfontosabb, ami itt a halál torkában elért, a felsimerés. Az, hogy eddig tulajdonképpen úgy éltem, hogy semmi hatát nem gyakoroltam a világra. Úgy megyek el, hogy nem hagyok nyomot. Úgyhogy most a legfontosabb teendõm, hogy úgy hagyjam itt a vilgot, hogy az jobb legyen, mint elõttem.
Korábban annyi mindenre szenteltem az idõm, a figyelmem, sok fölösleges dologra is. Most, hogy alig maradt idõm, rádöbbentem, mik fontosak igazán a létezésünkben. És ezeket most leírom nektek. Egészen önzõ októl vezérelve: hogy hatást gyakoroljak, hogy itt hagyjak valami maradandót, aminek értelme van.

Ne pazarold az idõd olyan munkára és munkahelyre, ami nem okoz örömet! Annyira egyértelmû, hogy nem leszel sikeres egy olyan dologban, amit nem szeretsz. A türelem, a szenvedély, az odaadás valami iránt csak akkor jön magától, ha szereted, amivel foglalkozol. Talán ijesztõ, de megéri váltani.
Baromság, hogy tartasz mások véleményétõl! Ez a félelem legyengít és megbénít, ráadásul hiába való. Másokat nem változtathatsz meg, a véleményüket sem, csak a saját hozzáállásodat. Ahelyett, hogy elveszted önmagad, mert azon kattogsz, ki mit gondol, inkább légy, aki vagy! Talán páran majd hülyének néznek, de lesz, aki legendásnak gondol emiatt. És irigylésre méltónak.
Te irányítsd az életedet! Ne legyél a körülményeid áldozata. Igenis vállalj feleõsséget minden tettedért és gondolatodért! Ha így teszel, korlátozni fogod a rossz szokásaidat és jobb emberré válsz.
Élj egészségesebben! Keress egy sportot, amiben örömöd leled. Ne halogass semmit. Azok a döntések/választások formálják és határozzák meg az életedet, amelyeket bátran meghoztál, és ne azok, amiket nem mertél.

Értékeld az embereket, akik körül vesznek. A családod és a barátaid a szeretet és erõ kiapadhatatlan forrásai számodra. Becsüld meg õket és ne vedd magától értetõdõnek!
Már nem vagyok haragos vagy szomorú, csupán sajnálom, hogy bizonyos dolgokat nem fogok látni megvalósulni a világban. Remélem és hiszem, hogy jobb lesz a világ, kívánom, hogy ezek a háborús helyzetek, mint Szíria is, oldódjanak meg.
Rengeteget foglalkozunk a testünkkel: hogy néz ki, mennyire szép és jó, integráltan kezeljük, holott ez csak egy doboz. Mit sem ér a belsõ tartalom nélkül! Lehet egészséges és vonzó tested, ha közben a belsõ dolgokat nem szépíted és építed legalább annyira. Tudással, szeretettel, nyitottsággal, önzetlenséggel. Mert ha a mag odabent nem ad semmit a világunknak, akkor lényegtelen, hogy a doboz, a test létezett-e valaha.

Hiszem, hogy mindenkinek van erre lehetõsége, csak bátorság kérdése a megvalósítás. Lebeghetsz és sodródhatsz az élet óceánjában, miközben csak telnek veled a napok, vagy harcolhatsz azért, amiben hiszel és te írhatod az életed nagy történetét.

Hagyj jelet a világban. Ha van célod, ami értelmet ad, álmod, akkor menj felé, ne engedd el. Ez a hely, amit egyszer elhagyunk, egy gyönyörû játszótér, ahol minden lehetséges! Nem lehetünk itt örökre. Az életünk egy apró szikra ezen a csodálatos bolygón, ami hihetetlen sebességgel repül az univerzum végtelen sötétségébe. Élvezd az itt töltött idõt, szenvedéllyel. Tedd fontossá. Tedd olyanná, ami számít, hogy itt voltál.
Köszönöm.
"M"

noizz.hu/lifestyle/az-elet-igazsagai-egy-haldoklotol/7wshvtl
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 4 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Igaz történetek - valódi események 4 éve 4 hónapja ezelőtt #4463

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.
Ez a nem mindennapi recept szabadította meg a gyûlölettõl a kétszeresen elvált asszonyt


Már évek óta egyedül élünk, anyám és én. Egy fedél alatt, de némán, keserûen, robbanékony légkörben. Hónapokkal ezelõtt rémülten döbbentem rá "rettenetes kimondani is ", hogy:

Egyszer egy kétségbeesett, kétszeresen elvált asszony kereste fel Gyökössy Endrét, a híres és elismert református lelkészt, pszichológust:

"Kétszer elvált asszony vagyok. Mindkét házasságom anyám nehéz természete miatt bomlott fel, akivel együtt kellett laknunk. Nem volt más megoldás. Anyám pedig képtelen volt elvágni a lelki köldökzsinórt, szinte pórázon tartott vele, mint kisgyermek koromban. Azt pedig egyik veje sem tudta elviselni, hogy elsõsorban anyám "kislánya" legyek a házasságban és ne feleség. Merem állítani: mindketten anyám elõl menekültek el.

Már évek óta egyedül élünk, anyám és én. Egy fedél alatt, de némán és acsarkodva, keserûen, robbanékony légkörben. Hónapokkal ezelõtt rémülten döbbentem rá " rettenetes kimondani is ", hogy gyûlölöm az anyámat kétszer tönkretett életem miatt. De ez a gyûlölet valóban engem öl. Míg házasságban éltem, jóformán sose voltam beteg. Most kétségbeejtõen rossz alvó vagyok, s szüntelenül fáj valamim. Szédülök, a vérnyomásom ugrál, szorongásaim vannak. Megromlott az egészségem, és egyre fogyok. Már orvoshoz sem megyek, mert minden leletem negatív, csak éppen én vagyok pozitív, beteg.

Érzem, hogy ha nem történik valami: a magam gyûlölete öl meg. Mondja: mit tegyek?- Ha most orvos lennék és receptet írnék, biztos gyógyszert a gyûlölet és egyéb betegségei ellen, kiváltaná?

- Kiváltanám.
- Bevenné?
- Bevenném.
- Akkor ott van papír, meg toll, diktálnék egy receptet. Írja?
- Írom.

Íme a RECEPT:

Tessék: hétfõn reggel mosolyogva köszöntõm õt és megkérdezem, hogy aludt.

Kedden: kitakarítom az õ szobáját is.

Szerdán: két szelet süteményt hozok neki. - Írja csak, írja.

Csütörtökön: elhívom sétálni, hazafelé pedig kérdezgetek és hagyom õt " csak õt " beszélni. Pénteken: megkérem, hogy zongorázza el azt a dalt, amit gyermekkoromban szokott.

- Már évek óta nem zongorázik.
- De kérnie szabad.

Szombaton: megkérem, hogy segítsen jó túrós gombócot fõzni, mert azt õ jobban tudja. Vasárnap: bemegyek a szobájába, amikor lefeküdt, betakargatom és megcsókolom. Pont. Ismeri ezt a zenei kifejezést? Da capo al fine? Elejétõl végig. Nos, a következõ héten ugyanígy vagy hasonlóan: da capo al fine s egy hét múlva felkeres és megbeszéljük a többit.

- A csókot is kell?
- Igen.
- Jaj!
- Miért, jaj?
- Mert évek óta nem csókoltam meg.
- Vállalja ezt a hetet így?
- Megkísérlem.
- Isten segítse. Várom.

Nem jött. Hetekig nem jött.
De egy hétfõn, kora reggel telefonált.

Sírva: " Mikor tegnap ismét betakartam, az én hideg és kõkemény anyám felült az ágyban, és magához ölelte a fejem, és éreztem, hogy könnyes a szeme és azt mondta: " De jó vagy mostanában hozzám. " Akkor, évek óta elõször, éreztem, hogy szeretem az anyámat.

Aztán hozzátette: " Adja másnak is oda ezt a receptet!

Tessék.

(Gyökössy Endre)


tudnodkell.info/tanulsagos/v/nem-mindenn...a-meg-a-gyulolettol/
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 4 éve 4 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Igaz történetek - valódi események 4 éve 3 hónapja ezelőtt #4469

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


50 csodálatos, megszívlelendõ bölcselet, amire egy idõs fa tanított meg


1. Nem tõled függ, milyennek születsz. Mi fák is sokfélék vagyunk. A fûz szomorúnak tûnhet, a tölgy erõsnek, a juhar büszkének - de mindeniknek megvannak saját képességei és mind egyedülálló a maga módján. Tanuld meg használni saját képességeidet, és mindig tanulj újakat.

2. Találd meg belsõ energiádat és erõdet. Mi ezt télen használjuk, amikor a hó és a fagy lenyomja ágainkat.

3. Légy rugalmas. Ha egy fa dacosan állna, letörnének ágai; ezért mindig engedünk a szél erejének, majd megerõsödve egyenesedünk vissza.

4. Örvendj az esõnek. Új sarjakat növeszt, általa pedig a Nap sugarát is jobban értékeled majd.

5. Nincsen csúnya fa, csak szemek, melyek anélkül néznek, hogy látnának.

6. Fejlõdj saját ritmusodban, élvezd a növekedésed útjának minden pillanatát. Mi fák, nem nézzük irigykedve a nagyobbat vagy az erõsebbet. Minden nap, minden kibomlott levél örömmel tölt el.

7. Vegyél egy keveset mások aggodalmaiból és borúságaiból, alakítsd pozitív energiákká és úgy add vissza nekik. Mint egy lehelet oxigént.

8. Semmi sem tart örökké. Mindig nõnek új ágak és új levelek, ezért nem könnyezünk minden elsárgult levélért, hanem annak örülünk, amink van.

9. Az erõs gyökerek azok, amelyek mindig segítenek. Ne felejtsd el, honnan indultál és mit tanultál fejlõdésed ösvényén.

10. Néha nehéznek és szomorúnak tûnhet az élet. Ne add fel azokban a pillanatokban sem! Bármilyen kegyetlennek is tûnjön a vihar, a gyökereid erõsek és hamarosan újra gyönyörködhetsz a napsugarakban.

11. Légy hálás minden nap. Egy fa sosem feledi ezt. Valahányszor felkel a nap, ha gyerekek játszanak körülötte, ha a madarak magas ágai közt menedékre lelve dalolnak, a fák köszönetképpen kivirágoznak.

12. Hagyd a félelmeid! Ha a fák félnének, csak öreg és fonnyadt leveleik volnának - de van bátorságuk elengedni õket és másokat fogadni helyettük.

13. Ne aggódj folyton. A nehéz, nyomasztó tél után eljön majd a tavasz. Mindig.

14. Szeress! Nálunk mindenki egyformán méltó a szeretetre. Mindannyiunkban ott van valami, ami egyedivé tesz, fajtól, színtõl és gyökerektõl függetlenül. Mindenkivel megosztjuk szeretetünket, gyönyörû erdõket, parkokat és tereket formálunk - melyeket lehet, hogy a gondok szemüvegén keresztül te sem láttál eddig.

15. Nem csak a te valóságod az egyetlen létezõ - hallgasd meg mások igazságait is. Egy fa nem állíthatja, hogy "Minden levél kizárólag csak zöld lehet!", mert akkor megtagadna megannyi csodálatos fajt, melyek levelei piros, narancs és sok más színben pompázik.

16. Az Univerzum bõséget jelent. Egy fa sosem kérdi, vajon jön még meleg? Vajon túlélem a hideget? Hogyan nõnek majd vissza leveleim? - tudja, hogy ezeket a dolgokat a természet megadja neki.

17. Csak a jelen pillanat a tiéd. Legyen az boldog vagy fájdalmas, élvezd, mert soha többé nem tér vissza.

18. Hagyj fel az olyan gondolatokkal, hogy a dolgok nehezek. A fa nem mondja, hogy Nem tudok kivirágozni. Idén nem akarok teremni. Túl nehéz, fájdalmas és kényelmetlen! Egyszerûen csak megteszi, hittel, könnyedén.

19. Ne várd a boldogságot, csak éld meg! Egyetlen fa sem mondja, hogy boldogabb lenne, ha 5 méterrel arrább állna és 20 centivel magasabb lenne. Azért, mert megértjük, hogy most is boldogok lehetünk, ott ahol vagyunk és azzal, amink van.

20. Mindig fölfele törekedj, de örülj annak, amit most csinálsz. Mindig lesz, amit tanulnod és lesz még, amit megvalósíts, hogy ezáltal nagyobb, erõsebb és szebb lehess.

21. Ne másokhoz hasonlítsd magad. Nem számít, ha némely piros levelû fák tetszenek egyes embereknek. Én más faj vagyok, és idén olyan szépek a leveleim, mint még soha - nyers zöldek.

22. Hagyd, hogy megöleljenek. Így kaphatsz egy darabka szeretetet és energiát, ugyanezt pedig te is továbbíthatod. Vagy bármi mást, amit szeretnél.

23. Az igazi erõ a sebezhetõségben rejlik. Ha nem is mindig egyértelmû, de egyetlen fa sem tökéletes. Néha az emberek bántanak, néha megfáradunk az ágainkra telepedõ hó alatt, vagy egyszerûen csak meghajlott a törzsünk imitt-amott. Ezeket nem rejtjük el. Merünk sebezhetõek és kopárak lenni.

24. Adj értéket az emberek életének, saját lényed által. Engem örömmel tölt el, ha az emberek megpihennek az árnyékomban. Egy barátom is van, az akác, aki csodálattal figyeli az ágait melankolikusan kémlelõ szerelmes párt.
25. Vedd észre, hogy minden levél a zöld más és más árnyalataiban játszik. Ha körülnézel magad körül és látni tudod az apró különbségeket, az életed megváltozik.

26. Csodáld a környezeted. Nekünk is életre kelnek a csodálat levelei, ha egy-egy szép, boldog és bátor embert látunk.

27. Legyen hited! Ha a természet annyira tökéletes és gazdag tud lenni, hogy is fordul meg a fejedben, hogy te más lennél?

28. Bocsáss meg. Ha néha haragszom is az emberekre, amiért rombolják a természetet és eldobják a hulladékot, tudom, hogy erõs tudok maradni és õk nem tudnak többet ennél. Mégis, te, mint ember, változtathatsz ezen. Bocsáss meg, majd döntsd el, hogyan tudsz továbbra eszerint cselekedni az életed minden területén.

29. Vállald a felelõsséget! Mit oldok meg azzal, ha a tikkasztó nyarat vagy a tél fagyát hibáztatom? Arra koncentrálj csak, amit te is befolyásolni tudsz.

30. Mindig a most a legmegfelelõbb pillanat! Ne várjuk állandóan a megfelelõ évszakot, teremtsük meg mi a megfelelõ pillanatot. Élj ebben a tudatban és ne halogass. Neked emberként még több lehetõséged van.

31. Hagyd a múltat. Nekem abszurdnak tûnik, hogy egy fa fájlalóan gondoljon vissza 2008 kemény fagyos telére ahelyett, hogy az idei tavasznak örvendezne.

32. Légy mindig önmagad, ne bújj maszkok mögé. Láttál már olyan fát, amelyik más fajnak álcázza magát, csak, hogy szebb legyen? Erre semmi szükség nincsen. Ugyanis olyan embereket kell magadhoz vonzz, akik valódi éneddel rezonálnak.

33. Csak addig légy önzõ, amíg megkapod az ajándékozás erejét. Õsszel, mikor táncolunk a nagy szélben, az emberek nem szeretnek mellettünk lenni. A viharban félnek, hogy rájuk dõlünk. Hogyha pedig egyenesen állnánk csak a kedvükért, akkor kettétörnénk. Meg kell értened, hogy néha el kell üldöznünk benneteket, hogy késõbb majd mással megajándékozhassunk titeket.

34. Ne bosszankodj másnak a gyengeségén, mert õ a te tükröd. Van egy barátom, aki egy tó mellett áll. Nem igazán tökéletes, horgas a törzse, kevéske levele van és girhesek az ágai. Mindezt pedig látja a tó vizében, de sosem hallottam õt azon panaszkodni, hogy milyen csúnya a tó tükre.

35. Nézz magadba. Mulatságos, ahogyan ti, emberek, olyan kapukat próbáltok nyitogatni, amelyek csak belülrõl nyílnak. Ha nem úgy fest az életed, ahogyan szeretnéd, akkor nézz magadba, vizsgáld meg addigi meggyõzõdéseidet. Ha rossz almát terem a fa, nem az almán kell változtatni, hanem a gyökerét kell megöntözni.

36. Nem tudom, mondták-e már neked, hogy mi fák, a tiszta nyári melegben elraktározzuk magunkban az energiát a téli idõszakra. Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha te is hosszú távra hoznál döntéseket.

37. Bátorkodj csillogtatni értékeidet. Nem fáj az, ha nõnek a leveleink, épp ellenkezõleg. Az egy ünnep.

38. Bármennyire is sötét legyen, nézz fel. Mindig lesznek csillagok, amelyek megvilágosítsák utadat. És soha, soha nem vagy egyedül.

39. Szépítsd meg mások életét anélkül, hogy valamit várnál cserébe. Hallottad már egy fától is, hogy "adósom vagy!"?

40. Élvezd a napsütést, de ne maradj mindig a komfortzónában. Ne a széltõl várd, hogy elõre mozdítson. Úgyis csak saját magad által fejlõdhetsz.

41. Merj nagyot kívánni. Sokszor, amikor látjuk az égbolton a Holdat, felé ágaskodunk. Lehet, hogy soha nem foguk odáig érni - vagy lehet, hogy mégis. Bárhogy is legyen, valami szép vár mindannyiunkra. Nektek is így van: az élet megjutalmazza a bátor embereket.

42. Nem az számít, hány éves vagy, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben. Ugyanígy, a tapasztalat sem az öregségben, hanem a megtanult leckékben rejlik. Bármikor felvirágozhatsz, függetlenül attól, hányadik születésnapodat ünnepled.

43. Ne kérdezgesd, hogy van-e élet a halál után. Az a fontos, hogy mennyi élet volt a halál elõtt. Mi minden tõlünk telhetõt megteszünk azért, hogy élhessünk, és, hogy amíg itt vagyunk titeket megajándékozhassunk.

44. A fáknak nincs szükségük elismerésre és dicséretre ahhoz, hogy szépnek tartsák magukat. Az lenne a csúcs, ha vitatkoznánk egymással és kérnénk más fákat, hogy dicsérjék szépségünket, leveleinket és tökéletes törzsünket. Nézz a tükörbe egyedül és találd meg magadban azt, amit szeretsz. Ne ítéld el magad. Csodálatos vagy!

45. Hallgass zenét. A fák is szeretik a zenét. Ha túl nagy a csend, megcirógatjuk leveleinket a természet hangjaival. Ez örömet és megnyugvást ad. Nyisd ki az ablakod korán reggel és rájössz, mirõl beszélek.

46. Bármi is történjen, akárhányszor sérülj meg, omolj össze vagy csalódj az életben, ne feledd, hogy nem veszítettél értékedbõl és elég erõs vagy ahhoz, hogy tovább növekedj. Vagy azt akarod mondani, hogy a tavalyi szél miatt meggörbültem kicsit és már én sem vagyok erõs és tökéletes?

47. Egy nap megpihent egy fiatal a törzsemhez dõlve. Olvasott. Egyik gondolat magával ragadott: - Egy fa minden levelének van egy angyala, aki azt mondja: " Nõjj! Nõjj!". Milyen szerencsés vagyok! Te elgondolkoztál már azon, milyen angyalok vannak a te életedben?

48. Légy türelmes. Néha évekbe telhet, hogy elérd az áhított magasságot - de biztos lehetsz benne, hogy megéri várni.

49. Adj. Nem kell arrogánsnak, merevnek és megingathatatlannak tûnni. A tölgy azért olyan erõs, mert megosztja energiáját. Segítsd te is azokat az embereket, akik utadba kerülnek.

50. Szeresd az életet. Az élet pedig a legszebb ajándékokat tárja eléd. Még a vihar közepén is feltûnhet egy madár, egy ember - vagy egy hullócsillag.


-Egyed Zsuzsanna
forrás: secret.hu

rejtelyekszigete.com/50-csodalatos-megsz...dos-fa-tanitott-meg/


.


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 4 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Igaz történetek - valódi események 4 éve 2 hónapja ezelőtt #4492

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
,


Levél ÉdesanyámhozDrága Anyukám! Az életem Veled kezdõdött. Te voltál, aki a biztonságot jelentette nekem. Benned, belõled táplálkoztam, Te biztosítottad nekem, amire szükségem volt a növekedéshez, a fejlõdéshez. Eddig bele sem gondoltam abba, ez mekkora áldozat. Életet adni valakinek, aki hónapokon keresztül belõled él, lelkileg és testileg is. Egy friss lélek, akinek az a valóság, ami Te vagy. Egy csöpp gyermek, aki Belõled lett. A pocakodban növekedett. Csodás dolog.

Szerintem egy gyermek soha nem lehet elég hálás a szüleinek azért, amit tõlük kapott: Életet! Minden más elenyészõ ehhez képest!

Mégis engedd meg, hogy köszönetet mondjak! Köszönetet azért, mert mikor a szíved alatt hordtál, nekem adtad az erõd és a lelked egy részét. Tápláltál, hogy növekedhessek. Rajtad keresztül érzékeltem a külvilágot.

A megélt fájdalmaid, félelmeid, ugyanakkor minden szereteted a sajátommá vált, így kezdtem meg az utat itt a Földön. Anyukám, mindent Tõled kaptam!

Te hoztál engem világra óriási fájdalmak közepette, és én már akkor megtudtam, mit jelent harcolni az életért...

Én is, mint minden kisgyermek, azt szerettem volna, hogy a szüleik szeressék egymást. Semmi más vágyam nem volt akkor.

Sokszor bántott a bûntudat, amiért elégedetlenkedtem. A kisgyermek, aki voltam, többet akart, jobbat akart. Olyan családot, ahol õt feltételek nélkül elfogadják és szeretik. Ahol büszkék rá…

És annak ellenére, hogy sokszor Tõled is másra számítottam, Benned mindig éreztem az igyekezetet. Hogy Te próbáltál minden pillanatban a legjobb tudásod szerint nevelni. Anyukám, ez nagyon nehéz lehetett Neked! Eltakarva a könnyeid, a fájdalmaid, mindent próbáltál megadni nekem. Ma már tudom, hogy odaadtad mindened.

Ez óriási áldozat, köszönöm Nektek!

Csodálatos volt melletted felnõni, hiszen megtanultam, milyen küzdeni az álmainkért. Megtanultam, hogy semmi nem lehetetlen, és egy anya bármit képes elviselni, ha a gyermekérõl van szó. Minden elismerésem a Tiéd.

Ma már nem tudok elképzelni Nálad jobb édesanyát. Te tanítottál meg minden értékre, amivel rendelkezem. Mindent Tõled tanultam. Általad lehetek az, aki ma vagyok! Köszönök minden tanítást, amit adtál!

Szeretném, ha tudnád, hogy egy percre sem felejtem el, hogy honnan indultam, és mi mindenen mentem keresztül, míg ide elértem.

Anyukám! Ma már a saját utamat járom, és ezt Neked is köszönhetem! Bármi is történt a múltban, én köszönöm Neked!

Nyugalom és béke van a szívemben Anyukám!

Szeretném, ha elhinnéd, hogy Te is a legjobbat érdemled. És teljesen mindegy, hány éves az ember, a szeretethez sosincs késõ. Boldognak lenni sosincs késõ!

Én szeretném megköszönni, hogy az én édesanyám vagy!!! Hogy a legjobb anyuka vagy a világon! Hogy a semmibõl is képes voltál adni és teremteni! Köszönöm Neked!

Nagyon szeretlek Téged és ez mindig így lesz! Hálás vagyok, hogy mindazt, amin keresztülmentem, általad tapasztalhattam meg.

Kívánok Neked egy rendkívül boldog, hosszú életet, és azt, hogy leld örömöd bennünk mindig, és az unokáidban is.

Köszönöm Édesanyám!


Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)

elozoeletek.blogspot.hu/2018/04/level-edesanyamhoz.html
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Igaz történetek - valódi események 3 éve 11 hónapja ezelőtt #4542

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


A rákban elhunyt feleség 15 jó tanácsot hagyott hátra férjénekIan Millthorpe 8 gyerek büszke édesapja és 5 csodálatos unoka nagypapája egyben. Felesége jó tanácsait követve, aki 2010-ben hunyt el rákban, sikerült felnevelnie a 8 gyereket.

A rákban elhunyt feleség 15 jó tanácsot hagyott hátra férjének

Ian bányászként dolgozott, feleségével, Angievel, akivel 14 éves koruk óta szerették egymást, 1985-ben házasodtak össze Nagy-Britanniában. Angienél 29 évesen mellrákot diagnosztizáltak az orvosok, ekkor már volt három gyerekük: Ryan, Damon és Reece.

Öt év elmúltával az asszonyt gyógyulttá nyilvánították, és ez után a család újabb gyermekáldás elé nézett, megszületett: Connor, az ikrek Jake és Jade, Corey és Ella, akik jelenleg 10 évesek. 2008-ban Angie köhögési roham panaszával fordult orvosához, ekkor újra rákot diagnosztizáltak nála, ezúttal a tüdõt támadta meg a halálos kór.

Mielõtt Angie elhunyt volna, néhány tanácsot hagyott hátra férje számára, melyek segítségére voltak a gyerekek nevelése során. Ezen tanácsok mindegyike az emberi jóérzésre alapoz, hiszen ilyeneket találunk közötte, mint amilyen:

"Vágd rövidre a lányok haját, különben megtörik a vége!",
"A házi feladatot végezzék el lefekvés elõtt",
"Sötétedés elõtt egy órával a házban van a gyerekek helye",
"Ne hagyd, hogy rágják a körmüket",
"Legyél következetes velük",
"Napi egy órát tölthetnek számítógép elõtt",
"Ne vasald túl forró vasalóval a ruháikat",
"Ne adj sok édességet számukra",
"Használjanak napkrémet, ha tûzõ napra mennek".

Bár látszólag ezek egyszerû tanácsoknak tûnnek, betartásuk 8 egészséges gyerek felnevelését eredményezte. Jelenleg, Ian kiveszi részét az unokák nevelésében is, ugyanezen tanácsokat alkalmazva.

Sajnos a sokévi bányász munka rányomta bélyegét Ian egészségére is, aki krónikus tüdõbetegségben szenved. De gyerekei és unokái kedvéért igyekszik minél tovább dacolni a betegséggel, és élete hátralevõ részében is õket segíteni minden erejével.


forrás:http://filantropikum.com/a-rakban-elhunyt-feleseg-15-jo-tanacsot-hagyott-hatra-ferjenek/
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 3 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Igaz történetek - valódi események 3 éve 9 hónapja ezelőtt #4615

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


Müller Péter: "Ilyen egy házasság, egy barátság és egy szerelem is"


Csak az él, ami szüntelenül képes megújulni. Ilyen egy házasság, egy barátság és egy szerelem is. Ha szeretsz valakit, mindennap újra bele kell szeretni.

Naponta sok ezer sejtünk hal meg s születik újjá. Amíg élünk, semmi sem fix - csak a változás. Ha azt hiszed, egy kapcsolatot a lelkedben már végleg elintéztél, és a szokások mozgatják, tévedsz!

A rutin: halál. A megszokás lassú halál.

Anyai nagyapám mindennap megkérte a nagymamám kezét. (Öt gyerekük volt!) Jött a virággal, s csillogó szemmel azt kérdezte: "No, mi legyen?" Játszottak. S ha egy nap nem jött, a mama azt mondta: "Már nem szeretsz?" És szépen is halt meg a papa, a mama karjaiban. "Most egy darabig nem látsz majd. Mennem kell." Ezek voltak utolsó szavai. S énekelt egy búcsúnótát. Így is lehet, látod.

Írta: Müller Péter

Forrás: www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20...-rutinrol-mesel.htmlelozoeletek.blogspot.com/2017/03/muller-...gy-hazassag-egy.html
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 3 éve 9 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.146 másodperc