Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

TÉMA: Megértés-Elfogadás - Megkülönböztetés

Megértés-Elfogadás - Megkülönböztetés 9 éve 8 hónapja ezelőtt #3465

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.
Az elfogadás és megkülönböztetés segítõ ereje
Fénytér rendszer - mesteri tanításEmberként magatokról alkotott gondolataitok és jövõképetek mozgatja másokkal való kapcsolataitokat.
Minden, amit önmagatoknak tekintetek az már gondolatilag és érzésben minõsít titeket - általatok.
Ez a hit és teremtés energiája. Ezt élitek meg fizikai valótokkal s lesztek általa emberré a Földön.

Ami azzá tesz, ami Vagy, ilyenformán nem minõsíthetõ, mert isteni. Ha megpróbálnád leírni, elmondani már keretet adnál neki. A Végtelent, a Fényt nem lehet keretek közé zárni, mert pont azt nem látnád meg benne AMI!
Lényeged megértéséért születtél a Földre, hogy felfedezd magadban isteni származásod.


Ahhoz, hogy megértsd Önmagad valóságát az elfogadás és megkülönböztetés ereje segít téged.

Az elfogadás megmutatja, hogyan kapcsolódhatsz bármely energiához anélkül, hogy minõsítenéd, és ezzel megváltoztatnád.
Az elfogadás egyszerûen érzékeli az energiát, a Fényt, mert felismeri lényegét, ami csak a Létezésben érthetõ meg.
Az elfogadás egy olyan csatornát nyit meg benned, melyben nem áradhat más, csak a Szeretet isteni energiái, melyek felismerik Önmagukat mindenben.
Ez a felismerés az, mely képes már a Feltétlenben átölelni és meglátni mindent, mint Önmaga teljességének részét.

Miért van az, hogy valakit/valamit könnyen elfogadtok, mást pedig nem?


Erre is önmagatok a válasz.

Ha az az energia mely feléd árad egy bizonyos személytõl, vagy helyzetbõl harmóniában van veled, akkor az elfogadás nem okoz gondot.

Ez a harmónia azt jelenti, hogy mostani lényeddel, éneddel, mindazt amit képviselsz, azaz érzéseid, gondolataid, hitvilágod útján, egyként, egy-tartományban rezegsz a feléd áradó erõvel. Nincs ütközés, nagyobb energiakülönbség, ami fennakadna energia-tereden. Egy-et-értés van.
De ez az egyetértés fizikai éneden át nyilvánul meg, lelki emlékeid alapján. Tehát egod keveredik lelki energiáiddal érzés és gondolat szintjén is.
Ez egy általános emberi megnyilvánulás.


Ha az érkezõ energia más tartományban rezeg, mint saját energiáid, akkor találkozáskor diszharmónia, energiaütközés keletkezik, amely lökéshullám-szerûen beindítja egod védekezõ mechanizmusát, és bezárod csatornáidat.
Ezzel falat húztál az elfogadás energiái elõtt, melyek elegendõ erõvel töltöttek volna fel téged a köztetek lévõ Fénytér harmonizálásához.
Máris elutasítottad a személyt vagy helyzetet még mielõtt megláthattad volna lényegét.
Ez is emberi reakcióid része.

Mindezekbõl tanulva azonban képesek vagytok Önmagatokat felismerni ennél többnek. Megérthetitek, hogyan illeszkedik életetek szervesen az Egészbe.


Nézzük, hogyan tudjátok mindezt tudatosan, magasabb aspektusból megélni.
Ha tisztában vagytok hármasságotok EGYségével, akkor megéléseteket eszerint irányíthatjátok. Hármasságotok nem más, mint a Szeretet isteni Fényének összekötõje Legfelsõbb Énetekkel, mely általatok fizikai síkon így nyilvánulhat meg, folyamatosan fejlõdve megéléseitek által.


Mikor tudatosan kívántok emberként élni, ezeket az aspektusaitokat nem hagyhatjátok figyelmeteken kívül, azaz mindenki és minden felé a Szereteten át fordultok, mert ez tesz EGGYÉ benneteket. Ha a szereteten át nyilvánulsz meg, azzal megnyitod a Szeretet-csatornád, ami az elfogadás erejével tölt el téged.
Ha Szeretet-csatornátokat nyitva tartjátok, akkor a felétek érkezõ energiák ezen át jutnak el hozzátok, s nem minõsíti õket fizikai testetek energia-rendszere.
Így a Szeretet kapcsolódhat a feléd áradó erõvel, ami szíved szerinti döntést jelent.


Ne gondold azt, hogy így minden energiát válogatás nélkül beengedsz, hiszen erre kaptátok az isteni kegyelembõl a megkülönböztetés erejét.Hogyan is mûködik ez a rendszer?


Emberként most is körülvesz téged olyan, szemmel nem látható erõtér, mely energetikai rendszered kiépülése fizikai síkodon. Ennek az erõtérnek van egy Fényburka, melyet Fénytérnek nevezek. Ez a Fénytér a te szenzorod, érzékszerveiden felüli jelzõrendszered, intuícióid irányítója. Ez egy olyan rendszer, mely kapcsolatban áll a földi és földöntúli síkokkal is. Egyfajta letapogatóként is mûködik. Elõször, minden találkozásnál, ami nem feltétlenül kell megtörténjen fizikai közelségben, ez a rendszer leolvassa az érkezõ energiákat. Lelki síkodon a beolvasott energiákra válasz érkezik lélekemlékeid végigfuttatása során. Egy interaktív kommunikáció indul meg mind szellemi mind fizikai Éned felé. A válasz kapcsán lelked érzeteket sugároz fizikai emberednek. Ha ezeket az érzeteket a Szeretet útján olvasod, megérted mi a "találkozás" célja, elfogadod magát a szituációt és szíveddel képes vagy választani a cselekedeteid közül.

Képes vagy a megkülönböztetésre.

Ha nem nyitod meg "Szeretet-csatornád", akkor egod irányítja a "találkozást" és mindenképp felülkerekedni, önmagát gyõztesnek vélni kívánja, tehát minõsít.

Szíved választása a megkülönböztetés erejével dönti el, miképpen éled meg a helyzetet, mi az az energia, mi elfogadva segít neked ebben. Ha Szereteteden át engeded Fénytered információt szívedbe áradni, azaz csatornád nyitva van, akkor összekapcsolhatod azt magadban a megkülönböztetés erejével. Ez az erõ jelzõrendszered része, mely értelmezi lelki információid, isteni utad feladataival egybevetve. Ha a helyzet megélése tanító és segítõ számodra, akkor szíved jelzõrendszere sugalmazza neked az átélést.
Így az energiák megélés szintjén részeddé válnak, azaz érzések és gondolatok útján fizikai szinten is kapcsolatba kerülsz a személlyel, helyzettel.

Amennyiben az energiák nem szükségesek megélésed szempontjából, szíved a megkülönböztetés erejével súgja, nincs vele dolgod. Ekkor szeretettel elfogadod meglétét, de nem engeded energiáidat összeolvadni vele. Továbblépsz.


A rendszer tökéletesen mûködik, ha a Szeretet-csatornán át használod. Ehhez azonban meg kell találnod és tudatosan mûködtetni kell tudnod magadban.

Nyitogasd szívedet és figyelj arra, hogy mindenki és minden felé szereteteden át fordulj! Ha észreveszed magad minõsítésen vagy elutasításon, köszönd meg, hogy tudatosan észlelhetted és hívd segítségül szívedet.

Töltsd fel magad Szeretettel!

Elõször tudatosítsd önmagad iránt érzett szeretetedet, majd érezd át az önelfogadást. Ha Lényed szeretõ Fényével képes vagy feltölteni magad, akkor képes vagy arra is, hogy Szeretet-csatornádat megnyitva mások felé is így fordulj.
Gyakorold a Szeretetet elõször Önmagadon, hogy másokat is ezen át láthass meg!

Próbáld meg és fedezd fel Magadban a Szeretet csodálatos erejét!


Áldással

Hiranus


Pusztai Orsolya
Kristálycsakra
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 9 éve 8 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Megértés - Elfogadás - Megkülönböztetés 9 éve 8 hónapja ezelőtt #3472

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.
A Megértésrõl..


Mikor elindultam a Tudatosság útján, mindent azonnal meg akartam érteni, magamévá tenni. Válogatás nélkül olvastam az ezoterikus témájú könyveket és kerestem az alkalmat, hogy másokkal is errõl beszélgessek. Mint a szomjazó, ki vizet talál,..

Kicsit késõbb felismertem és elfogadtam, hogy a megértés több, mint amit földi fogalomként le tudnánk írni, vagy el tudnánk magyarázni. (Egyébként ez az egyik hátráltatója a fejlõdésünknek. Mindent azonnal meg akarunk magyarázni ahelyett, hogy csak hagynánk megnyilvánulni. A türelmes odafigyelésbõl sokkal többet tanulhatnánk, mint ideológiák gyártásából.)

Sok minden történt velem utam során, de a legfontosabb lépés az volt, mikor elfogadtam magamban Isten Akaratát. Kitárult a Világ és beengedhettem a Gondviselést, ami által Jézus fogadott tanítványává engem.Engedjétek ezért meg nekem, hogy egy olyan tanítással kezdjem el ezt a cikket, amit mesterem adott át korábban nekem:

- Fontos, hogy tudd, megérteni mit jelent. Elfogadást - Ahogy haladsz utadon, és az elfogadás részeddé válik, úgy látod majd meg, ahogy a részek eggyé vállnak, s akkor leszel képes az egyet értésre. Ez az elfogadás gyermeke, ha szívbõl születik. Nem mással értesz Te egyet, de Atyáddal! Nem a földi hívságokkal és anyagi dolgokkal, de Atyád Akaratával, a Gondviseléssel, a Szeretettel. Mert attól, hogy te nem látod értelmét valaminek, attól az még úgy jó! Ne azt akard megérteni, hogyan, miért? Csak azt tudd, kivel: Istennel. Ha ezt elfogadod, kitárul a világ. Megértéssel fogadsz mindent, mi körülvesz, mi történik veled, mert Atyád Gondviselését, Áldását látod meg benne. Megérteni akkor leszel képes, ha szívedbõl akadálytalanul árad a Szeretet. E Szeretet, ha megérinti megértésed tárgyát, felfedi az isteni tartalmat, mi láthatóvá lesz. Ekkor válik bizonyossá Atyád Akarata, az Elrendeltetés.


MEGÉRTÉS - ELFOGADÁS
.

Egymásból fakadnak, és táplálják a másikat. Elfogadsz és megérted. Megérted, és így tudsz elfogadni. Szív nélkül egyik sem megy. Mert csak a Szeretet Fénye kapcsolja õket össze… Világossá válik, mert a Szeretet Fénye megláttatja veled isteni tartalmát. Tudod, a kétkedés, mely eleinte keresésre sarkall, egy idõ után nem visz elõre. Kinek szívébõl a Szeretet Fénye árad, nem kételkedik, de elfogad s megért.

Megérti, hogy minden javára válik, még az is, mit egója értetlenül fogad.

Bizalom - Hit - Elfogadás - Megértés.

Egyet-értés. Az isteni Egyet!

Látod, ezt kell csak megértened. Ezt az Egyet. Ha ezt megérted, és Egyet-értesz, mindent elfogadsz, s nem lesz kétkedés, értetlenkedés.

Mert Szeretet Van, Isten, Egy-ség.

Válaszd szét ezt az Egyet-értést attól, mit ti az anyagban hívtok egyetértésnek. Mert a mögött nincs isteni tartalom. Szív nélküli bólogatás, ha nincs benne megértés. Inkább mond azt, hasonlóan látom.

Ha valamivel Egyet értesz, akkor elfogadod benne Istent, a Gondviselést. Akkor Istennel értesz Egyet, s ez így jó, mert Atyánk Akarata érvényesül benne. Ha ezt látod a megértésben: isteni erõt, akaratot - elfogadássá válik, és feltárul benned az Egyet-értés. Legyen meg az Õ Akarata!

Jézus


ÍGY tanultam meg szépen, fokozatosan az Õ útmutatásai alapján azt, ami számomra tudássá lett: a Megértés egyfajta BEAVATÁS.

A megértés olyan, mint a tanulás gyümölcse, a TUDÁS. Lépésrõl-lépésre éred el a célodat.

1. Elveted a magot (egyébként már eleve a szívünkben van), azaz megnyitod magad a tudás felé az érdeklõdéseddel.

2. Locsolod a kibújó hajtást (szeretettel és elfogadással), nevelgeted, ápolod, azaz folyamatosan törekszel a folyamat megismerésére.

3. A beérett a gyümölcsöt az adott idõben leszüreteled (kinyílsz a mondanivalója felé), azaz meg-ért-ed az isteni lényeget, ami tudássá válik benned: beavatott lettél!

Megértetted a Szentháromság üzenetét:

ADÁS-SZERETET-ELFOGADÁS
Mikor a tudatosodás lépcsõjén felfelé halad az ember, minden lépés után egy kis pihenõ következik. Ez a pihenõ, a beépítés idõszaka, amikor látszólag nem történik semmi, de belül, az Ember lényében nagy változások zajlanak.

Egy beavatást kap az ember saját szellemén, Felsõbb Énjén keresztül: meg-érik arra, hogy az a tudás, ami benne rejtezik feltáruljon és használhatóvá váljon. A szívében bimbózó virág kibontja szirmait és kinyílik lényében egy olyan kapu, melyen keresztül a Bölcsesség Fényei beáramlanak, és tudássá érlelik benne a hitet. Ekkor isteni Létünk tárul fel elõttünk, és már tudjuk, a megértés nem más, mint lehetõség arra, hogy meglássuk mindenben az isteni tartalmat, a létezés lehetõségét.

Áldással
Pusztai Orsolya
Kristálycsakra.hu

(ez az írásom az Ezoporta januári számához készült...)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 9 éve 8 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Megértés-Elfogadás - Megkülönböztetés 5 éve 10 hónapja ezelőtt #4074

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.

Idézet

Szeretet nélkül nem lehet elfogadni és elfogadás nélkül nem lehet szeretni.


fenyportal.hu/ikerlang-tuz-ami-sosem-alszik-el/
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Megértés - Elfogadás - Elengedés 5 éve 7 hónapja ezelőtt #4117

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


Elengedés a valóságbanA jelen idõszak egyik nagy feladata, hogy magunk mögött hagyjuk a múltat és lezárjuk azokat a helyzeteket, melyek többé már nem válnak javunkra. Vagyis, hogy elengedjünk mindent, amit eddig halogattunk. Eresszük szélnek régi kapcsolatainkat, ezzel is gyakorolva és megtanulva a megbocsátás és elengedés valódi értelmét. Azonban rengetegen ragaszkodnak a múlthoz, beleragadnak számukra kellemetlen helyzetekbe és kapcsolatokba csupán megszokásból vagy félelembõl. Komoly dilemmát okoz a továbblépés.
Azonban van a másik véglet, amikor görcsösen ragaszkodunk ahhoz, hogy valamit elengedjünk, mert hisszük, hogy ez a helyes, és mégsem tudjuk megtenni.
Az elmúlt idõszak tapasztalataiból két nagyon fontos dologra jöttem rá. Az elengedés egy természetes folyamat, ami mindig valaminek a következménye. Hiába engedünk el valamit vagy valakit energetikailag, hiába vagdossuk a szálakat, amik összekötnek a múlttal, ha ezt a 2 fontos dolgot nem értjük meg:

Az egyik a megértés. A megértés nagymértékben megkönnyítheti az elengedést. Azaz, ha tisztába kerülsz azzal, hogy az adott szituáció mit akart tanítani Neked. Avagy a kérdéses személy miért került az életedbe, mi volt kettõtök feladata.
Ha egy meghatározott kapcsolatról van szó, sokat segíthet a megértésben az, ha leülünk a személlyel és átbeszéljük a múltat. Ha utólag tudunk õszinték lenni egymással, és fény derül arra, õ hogyan gondolkodott és érzett a kapcsolatban, akkor könnyen megértés születik bennünk, és ezáltal automatikusan megtörténik az elengedés.
A megértés másik óriási segítsége lehet a múltba való utazás. Akár gyermekkorba, fiatal felnõttkorba, vagy elmúlt életeinkbe. Fel kell fedeznünk azon blokkjainkat, amik hatására bevonzottuk az adott szituációt vagy személyt. Ha a megértés megtörténik, a blokk eltûnik, és az elengedés szintén automatikus lesz. Egyre többen kezdenek ráérezni arra, hogy legtöbb nehézségünket és energetikai blokkunkat a családfánkról hordozzuk. Hiszen pontosan azokat az embereket választjuk meg szüleinknek, akik ugyanazon sérülésekkel rendelkeznek, mint mi, ezzel is tükröt tartva elénk, hogy tudjuk, milyen feladatokat kell megoldanunk ebben a földi életünkben.

A másik rendkívül fontos dolog, ami szükséges az elengedéshez, az elfogadás. Tapasztalataim szerint sok embernek van problémája az elfogadással. Ha bízunk abban, hogy életünk nem csupán véletlenek sorozata, hanem egy hatalmas, pontos és precíz terv része, azaz hiszünk az isteni gondviselésben, hogy mindig minden okkal történik és a javunkat szolgálja, akkor az elengedés természetes része lesz életünknek. Hiszen elfogadjuk azt, hogy aminek meg kell történnie, az megtörténik. Aminek távoznia kell, az eltávozik. Lehet, hogy épp ezeken a helyzeteken keresztül akarják velünk megtanítani az elengedést és elfogadást. Tudjuk azt, hogy semmit nem lehet sürgetni és késleltetni. Minden pontosan a maga idejében történik, és minden pont úgy van jól, ahogyan van. Akkor miért okozna gondot nekünk az elfogadás, aminek természetes velejárója az elengedés?
Természetesen sok lehetõség áll a rendelkezésünkre, amivel szélnek ereszthetjük a múltat, de véleményem szerint ezen két fontos dolog nélkül szinte lehetetlen vállalkozás.
Tehát ne az elengedésre koncentráljunk, hanem a megértésre és az elfogadásra, és azt fogjuk észrevenni, hogy a múlt már nem része az életünknek, szinte elengedte önmagát!

Mohácsi Viktória (ebredeshajnalan.com)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Megértés-Elfogadás - Megkülönböztetés 5 éve 5 hónapja ezelőtt #4163

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.

Amikor megérted..
.


Amikor megérted, hogy nem az a fontos, hogy mások elismerjenek, hanem hogy elégedett légy önmagaddal, megszûnik Benned minden görcsös megfelelni vágyás.

Amikor megérted, hogy a többi ember csupán az önmagadhoz való viszonyodat tükrözi vissza, hálás leszel nekik, és nem okolsz majd mást az életedért.

Amikor megérted, hogy senki más nem felel az életedért, és jelen helyzeted a múltbéli gondolataid, tetteid és érzéseid következménye, sokkal jobban odafigyelsz majd rájuk.

Amikor megérted, hogy más emberek csupán saját életük tapasztalatai alapján adhatnak tanácsot, és sosem tudhatják, mi van a lelkedben, sokkal jobban fogsz hinni a megérzéseidnek. Tudni fogod, hogy nincs náluk jobb tanácsadó.

Amikor megérted, hogy nem várhatod, hogy egy másik ember tegyen boldoggá, mert Õ csak azt adhatja, ami Benned van, nem fogsz függni többet senkitõl.

Amikor megérted, hogy senki nem tudja megmondani, hogyan alakul a jövõd, és minden a jelenlegi döntéseidtõl függ, végre teremtõ leszel, és elhagyod a kalitkát.

Amikor megérted, hogy nem szenvedni jöttél a Földre, és tudatos munkával lepakolhatod a múltad terheit, Rád talál a boldogság. Tudni fogod, hogy minden úgy jó, ahogy van. Nem problémákat fogsz látni, hanem megoldásokat. Nem ellenkezel, nem harcolsz, hanem elfogadsz. Tudod, hogy minden szenvedésnek megvolt az oka, és hálás tudsz végre lenni azért, aki valójában vagy.

Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Megértés-Elfogadás - Megkülönböztetés 5 éve 2 hónapja ezelőtt #4224

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.
AMIKOR A LÉLEK VÁLTOZÁSRA HÍV - Változás és elengedés programozása - 4 perces film

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 5 éve 2 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.103 másodperc