Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Isten közlési formái

Isten közlési formái 3 éve 10 hónapja ezelőtt #4640

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5647
.


Hogyan beszélget Isten és kivel?

Bizonyára Te is sokat elgondolkoztál azon, hogy kik azok az emberek, akik abban a kiváltságos helyzetben vannak, akikkel Isten beszélget. Ismerhetünk egy-két olyan embert a múltban és a jelenben, akikrõl gondolkozás nélkül elmondhatjuk, hogy azon szerencsések közé tartoznak, akikkel Isten felvette a kapcsolatot. Feltehetjük hát a kérdést: Kikkel lép kapcsolatba Isten? Milyen feltételnek és körülménynek kell megfelelni, ahhoz, hogy mi is azon szerencsések közé tartozzunk, akik "megfogták az Isten lábát:))"

Minden ember különleges és minden pillanat egyedi. Pótolhatatlan és helyettesíthetetlen. Nincs olyan ember aki különlegesebb lenne a másiknál. Számos ember abban a hitben él, hogy Isten különleges módon és csak is az általa kiválasztott emberrel beszélget. Ez a hit, számos embert tart távol Istentõl és egyben leveszi saját válláról a felelõsséget elfogadva más ember igazságát, akikrõl úgy gondolja, hogy hallott valamit Istenrõl. Ez az alapvetõ ok, amiért az emberek személyes szinten elfordulnak Istentõl. Eljött az idõ, hogy egy újfajta kapcsolatot teremts meg Istennel.

Hogyan beszélget Isten?

Isten mindenkivel beszélget egyfolytában. Nem az a kérdés, hogy kivel beszélget, hanem, hogy ki hallja meg. Isten nem csak a szavak útján közöl. Mivel, hogy a szavaknak hihetetlen nagy a korlátozottsága meglehetõsen ritkán folyamodik ehhez a közlési módhoz.
"Közléseim leggyakrabban az érzelmeken keresztül jelentkeznek. Az érzelmek jelentik a lélek nyelvét.
Ha tudni akarod,valójában mit jelent számodra valami, figyeld meg, milyen érzéseket kelt benned. Az érzelmeket olykor nagyon nehéz felfedezni és gyakran még nehezebb tudomásul venni. Ám éppen a legrejtettebb. legmélyebb érzelmeidben rejlik a legmagasztosabb igazságod. Közlök a gondolatok útján is. A gondolatok és az érzelmek nem azonosak, jóllehet jelentkezhetnek egy azon idõben. Ilyenkor többnyire elképzeléseket és képeket alkalmazok. Ezért a közlés eszközeként a gondolatok hatásosabbak a puszta szavaknál. Az érzelmek és a gondolatok mellett a tapasztalatokat, a személyes tapasztalatot és élményt is nagyszerû közlési csatornának tekintem. Végezetül, amikor az érzelmek, gondolatok és tapasztalatok elégtelennek bizonyulnak, akkor folyamodom a szavakhoz. A szavak jelentik a legkevésbé hatékony közlési módot. Könnyen félremagyarázhatóak és szinte mindig félreértik õket."

"Valójában oly csekély értéket tulajdonítasz a megtapasztalásnak, hogy ha a tapasztalatod Istenrõl eltér attól, amit hallottál róla, akkor gondolkodás nélkül elveted a tapasztalatot, és magadévá teszed a szavakat, noha éppen a másik utat kellene választanod.""Ezek tehát közléseim eszközei, ám nem a módszerei, mert nem minden érzelem, nem minden gondolat, nem minden tapasztalat és nem minden szó tõlem való. "Szavak sokaságát mondták ki Isten nevében. Számtalan gondolatot és érzelmet különféle okok váltanak ki. Nem közvetlenül Isten teremti meg ezeket. Ezáltal számos tapasztalat következik belõlük. Nézzük meg, hogyan lehet elkülöníteni Isten üzeneteit más források adataitól:
"Mindig Enyém a Legmagasztosabb Gondolatod,a Legvilágosabb Szavad, a Legnagyszerûbb Érzésed. Ami ennél kevesebb, az más forrásból fakad.""A Legmagasztosabb Gondolat mindig örömöt tartalmaz. A Legvilágosabb Szavak mindig igazságot tartalmaznak. A Legnagyszerûbb Érzés pedig az, amit ti szeretetnek neveztek. Öröm,igazság,szeretet. Ezek hárman felcserélhetõk, és az egyik mindig a másikhoz vezet. Nem számít, milyen sorrendben következnek."

"Évmilliókon át pillanatonként százféle alakban jelennek meg az üzeneteim; Nem tévesztheted el õket, ha igazán figyelsz. Nem hagyhatod figyelmen kívül, ha egyszer igazán meghallottad. Így válik komollyá a kapcsolatunk. Merthogy a múltban csupán beszéltél Velem, fohászkodtál Hozzám, közbenjártál Nálam, esdekeltél Nekem. Mostantól azonban válaszolok, ahogyan most is teszem."
Kérdezz bármirõl. Bármirõl. És eléd tárom a választ. Az egész világmindenséget igénybe veszem erre a célra. Csak hallgass. Figyelj. És a következõ dalban felhangzanak a szavak. Ott lesz a válasz a következõ újságcikkben, ami eléd kerül. A történet kibontakozik a következõ mozifilmbõl, amit megnézel. Ott vár az esély a következõ személyben, akivel találkozol. Vagy a következõ folyó suttogásában, a következõ óceán mormolásában, a következõ szellõben, mely a füledbe dúdol. Rendelkezésemre állnak mindezek az eszközök; és mindezek az utak nyitva állnak számodra. Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam.

Írta: Neale Donald Walsch


elozoeletek.blogspot.com/2016/12/isten-kozlesi-formai.html
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 3 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Isten közlési formái 3 éve 6 hónapja ezelőtt #4855

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5647
.


Figyeld a jeleket!Észrevetted, hogy az Univerzum folyamatosan üzen Neked? Jelek sorozata vezet el mindig a legcsodálatosabb felismerésekhez. Sokszor mégsem hallgatsz arra, amikor belülrõl súgnak. Kételkedsz a lelked hangjában, és rögtön felülírod az iránymutatást.

Pedig ha tudnád, mennyivel könnyebb az élet, mikor odafigyelsz magadra. Bölcsességed mindig elvezet arra a helyre, ahová menned kell. Mindig elvezet oda, ahol feladataid vannak, amik megoldásával közelebb kerülsz önmagadhoz.

Lelked inkább tudja mire van szükséged, mint mások. Így ha hallgatod a "jótanácsokat", arra figyelj, mit súgnak belül. Ha ellenérzésed támad, akkor a lelkednek higgy!
Senki nem tudhatja mire van szükséged, önmagadon kívül...

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Isten közlési formái 2 éve 8 hónapja ezelőtt #5768

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5647
.

Így szólt a TEREMTÕ


Annyiszor akartam már beszélni veled, de nem hagytál idõt nekem.
Annyiszor akartam már mondani neked: "Itt vagyok számodra!" De Te féltél,
Annyiszor akartam már mondani neked: "Ne félj, mert én veled vagyok!" De Te nem hittél nekem, hanem távolinak és halottnak gondoltál.
Annyiszor akartam már beszélni veled, de nem hagytál szóhoz jutni, hiszen szabadságodban áll, hogy eldöntsd, meghallgatsz-e, vagy ha akarsz, kikapcsolsz.
Ha kész vagy arra, hogy meghallgass, akkor azt szeretném mondani Neked:
"Örök szeretettel szeretlek Téged." Akár elfordulsz tõlem, akár odafordulsz hozzám:
Szeretlek Téged!
Szeretlek Téged, mert élsz.
Szeretlek, mert ember vagy.
Szeretlek, mert fejlõdsz.
Szeretlek, mert hozzá tartozol a Földhöz.
Szeretlek, mert hely és idõ keretei között, adott helyen és adott idõben kell megvalósítanod magad.
Szeretlek, mert nem élhetsz remény és hit nélkül.
Örök szeretettel szeretlek. Rám bízhatod magad. Van idõm számodra. Bármikor, bárhol, bármilyen gyakran, Éjjel vagy nappal, gyere hozzám, ülj le, nem kell semmit elmondanod.
Látlak. Ha akarod, beszélhetsz. Beszélj, kiálts, átkozódj, imádkozz, imádj, fuss el, gyere újra, örök szeretettel szeretlek.
Mielõtt a világra jöttél volna, irántad való szeretetem már mûködött. Szeretlek.
Azért maradsz fenn, mert szeretlek. Nem fogsz meghalni. Nem semmisítelek meg, mert szeretlek. Bármit teszel, veled megyek. Amint az anya akkor sem hagyja el gyermekét, ha az valami rosszat tesz, így nem hagytalak el semmilyen esetben sem, mert szeretlek.
Engedd magad szeretni!
Nyílj meg, engedd, hogy szerethesselek!
Engedd, hogy szerethessenek a dombok, amelyeket látsz.
Engedd, hogy szerethessenek a hegyek, engedd, hogy szerethessen a virágzó rét, és engedd, hogy szerethessen a forrásvíz.
Engedd, hogy szerethessenek az emberek, akik rád mosolyognak, engedd, hogy szerethessenek az emberek, akikkel együtt vagy.
Engedd magadat szeretni!
Engedd, hogy szerethessen a Föld, és engedd, hogy szerethessenek a csillagok.
Örök szeretettel szerettelek Téged, embernek fia, ismerem történetedet, semmi sincs rejtve elõlem. Várom, hogy igent mondj rám. Nem szeretnélek kényszeríteni.
Idõrõl idõre áthaladok az úton, ahol jársz, nem félek, reménnyel telve várok, hitedre, irántam való bizalmadra.
Semmi részem nincs abban, ha Te félsz tõlem, de én, a Te TEREMTÕD mindent megteszek azért, hogy elnyerjem bizalmadat.

(szerzõje ismeretlen)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Isten közlési formái 2 éve 1 hónapja ezelőtt #6185

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5647
.
A döntés

A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket.

Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre.

A próba nem vár. Az élet nem néz hátra.


(szerzõje ismeretlen)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 2 éve 1 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Isten közlési formái 1 éve 2 napja ezelőtt #6730

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5647
.

Neville Goddard – Az Álmodó szíve - 7 perces film


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Isten közlési formái 11 hónapja 4 hete ezelőtt #6735

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5647
.

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.380 másodperc