header ok

Szellemi tanítóim tájékoztatása saját részemre----2007.03.24.

2007.03.24.

Nem mindig azért kell leülnöd a géphez írni, hogy valami újat tanuljál, hanem a gyakorlás által fejleszteni tudjad a képességeidet ahhoz, hogy ne legyen benned semmiféle hátrányos érzés amiatt, hogy elfelejted az írás fontosságát és gyakorlatát.

Mindig csak addig vagy képes a folyamatos tanulásra, ameddig benned a vágy él arra nézve, hogy tanulni tudjál, vagyis ne hagyd magadat ellustulni, olyan értelemben, hogy hanyagoljad a gépen való tanulásodat. Az hogy most nincs folyamatos munka a számodra az nem azt jelenti, hogy az meg is szűnt és nincs tovább. Most más feladatokban kell fontos dolgokat elvégezned, és majd ha a feladatod ismét az írásokba fog merülni, akkor azt te fogod érezni. Tudod mindig, hogy mit kell cselekedned, ha az Istenre figyelve éled a mindennapjaidat.

Figyelj jobban magadra, hogy fel tudd ismerni mindig a feladataidat. Az nem mindig lesz olyan, hogy tisztán érthető formában, hanem burkoltan is lehetséges. És ha nem vagy figyelmes, akkor az a feladat nem kerül megoldásra, és akkor a többi is várat addig magára, mert egymás után lehetséges a feladatok elvégzése.

Soha ne legyen benned kétség amiatt, hogy a feladataidat nem jól oldottad meg, mert az hátráltat a többi feladat elvégzésében. Mindig előre nézz, ne legyen benned semmiféle olyan érzés, hogy most valamit nem jól csináltál meg és emiatt nem tudsz tovább lépni abban a feladatban. A figyelmedet állandóan az Istenre emeld és akkor esélyed sincs arra, hogy nem figyelsz rá, mert elkerülhetetlenül az a feladat kerül a „kezedbe” amit éppen végezned kell.

Tarts ki a jóban és ne engedd, hogy a rossz érzések kerítsenek a hatalmukba, mert az a te számodra nem előnyös. Mindig az Istenre figyelj és bízzál is benne, hogy semmi olyan nem történik meg veled, amit Ő nem enged meg a te számodra. Soha ne keseredj el semmilyen feladat miatt sem, mert az a te részedre nagyon fontos elem lehet a későbbiek folyamán.

Mindig végezd a mindennapi életed feladatait úgy, hogy egyáltalán ne arra gondolj sohasem, hogy ez jó-e , hanem a benső megérzéseidre próbálkozz hagyatkozni.

Az emberi gondolkodás leginkább abban merül ki, hogy mindenképpen elakarja végezni azt a feladatot, amit maga akarja, hogy meg legyen oldva, mármint megcsinálni azt, amit a lelke belülről diktál neki. Nagyon résen kell lenni az embereknek ahhoz, hogy ez biztosan tökéletesen sikerüljön, mert az ellentét is pontosan abban akarja az embereket a „jóra” inteni, amiben ők is nagyon akarják azt. Így azt kívülről soha nem lehet megállapítani, hogy az valóban helyes cselekedet-e vagy csak annak látszik.

Te is legyél nagyon éber a feladataidban, mert állandóan annak vagy kitéve, hogy az ellentét hogyan tud téged bizonyos feladatokban eltéríteni attól, amit valóban csinálnod kell. Ez a feladatok sora, ami segít a továbblépésben, mert állandóan figyelmesnek kell lenned ahhoz, hogy ne legyen belőled olyan préda, mármint eltévelyedett ember, aki csak azzal van elfoglalva, hogy ő mennyire jó, mennyire jók az esélyei az Isteni úton.

Te maradj mindig egyszerű ember, aki nem a nagyot akarás által akar előbbre jutni a göröngyös úton, hanem ha az alázat és a szelídség tükrében nézve teszed a mindennapjaidat.

Az emberi leleményesség az, ami nem cserélhető fel semmiféle tudománnyal sem, mert az, az ember, aki nem a másik ember fölé akarja helyezni önmagát, az csak azt teszi, amit az Isten az ő szívébe diktál. A leleményességen nem valami erőszakosságot értünk, hanem az emberi figyelmességet, éberséget ami segít az úton való haladásban.

Legyél mindig nagyon figyelmes és ne hallgass olyan értelemben senkire, aki nem a te gondolataid szerint él és cselekszik, hogy ne legyen a szívedben békétlenség és ellenségeskedés, mert ha elkezdesz valakivel a te gondolatmeneteddel vitázni, az a lelkedben békétlenséget idéz elő.

Mindig csak azt tedd, amit a lelkedben érzed, hogy meg kell tenned. Hidd el ha mindig az Istenre figyelsz, akkor nem lesz olyan vita az életedben, amiből nem tudsz győztesen kikerülni.

Mindig csak addig érdemes valakivel a „vita”, ameddig annak látod értelmét, vagyis hajlandóságot, hogy másként is lehet élni, mint ahogyan ő teszi azt. Ha az emberi gőg addig nem terjeszkedik, hogy egyáltalán esélyed sincs arra, hogy a szavakból tudjon következtetni önmagára nézve. Légy nyugodt és békés boldog ember, aki nem esik kétségbe mindenféle földi gondok miatt, hanem az Isten szőlőjében dolgozva teszed a dolgodat.

Mindig küld az Isten segítséget a számodra csak legyél figyelmes.

Sok sikert az életedben, mert nagyon sok a munkád, igyekezz minden kincset összegyűjteni, amit az Isten a te számodra tett félre. Mindig arra gondolj minden elkeseredett pillanatodban, hogy mennyire nehéz az emberek élete a földön, és ha te, aki tudsz rajtuk segíteni, akkor az idődet ne arra fecséreld el, hogy elkeseredsz és teret engedsz az ellentétnek a szívedben, hogy ő uraljon téged. Minden elkeseredett pillanat az ellentétnek egy időugrása, hogy lehetőséget kap arra, hogy irányítson téged. Így rövid idő alatt el is tud téríteni a saját feladatodtól.

Mindig arra gondolj amikor nehézséged támad az életedben, hogy ez most egy nagyon erős vizsga feladat, amiben nagyon kell figyelni és nem lehet ellesni senkitől sem a megoldást. Itt kizárólag mindenkinek a szívében élő Isteni szeretet az, ami kisegíti az embert a nehéz feladat terhei alól. Próbáld az életedet átértékelni és másként gondolkodni, úgy az életedben adódó feladatokban, úgy a betegségeknek mondott eseményekben. Ezek mind egy nagyon értékes feladatok, amiben ha sikeres vagy nagyon sok kincset lehet összegyűjteni.

Soha nem arra kell a hangsúlyt helyezned, hogy te ezt nem tudod megoldani, hanem arra kell gondolnod, hogy ebben a feladatban csak az Isten az egyetlen, Aki segíteni tud neked. Soha nem szabad elkeseredned és félned, mert az, az ellentétnek az eszköze, így rögtön feltudod ismerni az életedben, hogy mennyire vagy nyugodt, hol van az Isten az életedben.

Ne legyen benned szomorúság az életedben keletkezett események miatt, úgy a könyvek miatt, amit nem látsz sikeresnek, sem más események ne zavarják meg a lelki békédet. Ha végig gondolod az életed eseményeit rá kell, hogy ismerj arra, hogy nagyon szépen végig vitted az egészségügyi vizsgálatokat és az azzal járó intézkedéseket, így láthattad, hogy mekkora segítséget nyújt az Isten ha valóban ráfigyelsz.

Sohasem lehet az embernek egyedül jó döntéseket meghozni, ha nem figyel a benne megszólaló belső hangra, aki vezeti őt az élet rögös útjain.

Mindig csak addig lesz a lelkedben békesség és nyugalom, ameddig hagyod, hogy az Isten vezesse az életedet. Ő mindig tudja, hogy mi a jó neked, és abban az irányba vezeti a sorsodat.

A változások amik megkeserítik az életeteket, azokkal ne törődjetek, azok el fognak múlni, minden csak addig van létben, amíg annak van jogosultsága. A jogosultság az nem azt jelenti, hogy állandóan, hanem ameddig az a feladat meg nem oldódik az életedben. Az ember az, aki feladatait húzza különböző taktikákkal, csakhogy ne kelljen szembe nézni a feladattal, amit neki el kell, hogy végezzen. Mindig ez szokott az akadálya lenni az embereknek a haladásukban, mert nem az Istenre figyelnek, hanem maguk alkotnak olyan feladatot, amiben megtudják azt cselekedni, amit ők elgondoltak maguknak. Te is hasonlóan cselekedtél, mert nem engedted magadat olyan értelemben irányítani, hogy felvedd a kapcsolatot azzal, akivel kellett volna, hogy a feladatodat betudd fejezni, olyan értelemben, hogy nem kellett volna annyi felesleges idegeskedéstől szenvedned, ha időben kész vagy arra, amit meg kellett volna cselekedned.

Az emberi gyengeség az, ami nem engedi az embereket abban a feladatban fejlődni, amiben nekik kellene, hogy előbbre jussanak. Te is hasonlóan cselekedtél az elmúlt időszakban, mert nem az lett volna az eredménye annak, amitől te nagyon féltél, mert nem kellett volna neked mást tenned, csak figyelned és elfogadnod azokat a tanácsokat, amiket kaptál volna. De ez nem így történt, mert féltél, nem éreztél magadban erőt arra, hogy ezt a helyzetet tudod kezelni is.

Mindig arra gondoljatok minden esetben, hogy ami veletek történik az nem más, mint az Isten által küldött lehetőség, hogy abban fejlődni tudjatok. Nem mindig képes az ember arra, amit neki el kellene végeznie, mert még gyengének érzi magát arra nézve, hogy szembetudjon nézni olyan lehetőségekkel, amelyek az emlékezetében nagyon mély nyomot hagytak.

Így vagy ezzel te is, mert megtapasztaltad az életed során az ellentétnek azt a figyelem felkeltő tanítását, amit nagyon nehezen vagy képes elfelejteni, mert azt hiszed, hogy mindig azok fognak előjönni a szellemvilágból, akikkel régen találkoztál, vagy pedig azok, akikkel nem akarsz találkozni.

Mindig tanít benneteket az Isten, csak figyeljetek rá, mert nem az a lényeges egy tanításban, hogy az mennyire nagy erejű, hanem az a lényeges, hogy abból mennyit képes az ember meg is valósítani az életében. Te aki csak nagyon finom módszerekkel vagy képes bánni a szellemvilággal, nagyon nagy kincsek gyűjtésétől esel el, mert nem tudod azokat a feladatokat elvégezni, amiket csak a szellemvilág segítsége által vagy képes. Ugyanúgy, ahogyan az írásokat is a szellemvilág segítségével vagy képes elvégezni. Próbáld magadat másképpen látni. Ne félj attól, aki csak segíteni akar neked, nem mindig rossz történik veled, ha hagyod magadat mások által irányítani, vagyis a szellemi erők azért vannak körülötted, hogy neked a segítségedre legyenek, nem pedig azért, hogy bántsanak. Nem mindig azok vannak ott, akiket gondolsz, mert nem lehet neked azt tudni, hogy ki az, aki neked segít. Az is segítség az emberek számára, ha valaki azt mondja neki, hogy vigyázzon magára, mert nem lehet neki mást tenni csak azt, amit az Isten akar vele és általa cselekedni.

Az emberi gyengeség az, ami nem engedi az embert haladni a feladatában, mert nem képes szembenézni bizonyos eseményekkel. Ez mindig csak akkor fog simán menni az emberek életében, ha már nem félnek, tisztában lesznek a szellemvilág hatalmával, és ennek függvényében pedig végzik azokat a feladataikat, amelyeket el kell, hogy végezzenek a földi életük során.

Az emberi gyengeség következtében nem arra kell folyton gondolnod, hogy nem akarsz valamit, hanem arra kell a hangsúlyt helyezned, hogy legyen benned olyan érzés, ami segít abban amit el kell, hogy végezzél. Nem kell megijedned, a feladat az addig várat magára, amíg azt meg nem oldod, ha most nem sikerül, akkor egy újabb lehetőség alkalmával.

Semmi soha nincs késésben, itt az emberi gyengeség leküzdése a cél, amihez az Isten eszközt biztosít, hogy feltudja ismerni benne azt a feladatot amiben neki fejlődni kell. Itt ebben az esetben a te számodra nem másra kellene figyelned mint arra, hogy mindig tudd a lelkedet az Isten felé irányítani, hogy felismerd, azt amit Ő küld a te számodra. Nem mindig vagy figyelmes, mert a lelked eltereli a figyelmedet olyan irányba ahol nem az a feladat várja, amire neki nagyon nagy szüksége lehet a későbbiek folyamán.

Mindig az lebegjen a szemeid előtt, hogy az Isten elhívott erre a szolgálatra amiben a feladatodat kell elvégezned, de ehhez még nagyon sok olyan esemény is társul, ami nem került még a látókörödbe, mert egyenlőre elzárkóztál tőle. Itt nem arra gondolunk, hogy csak a szellemvilággal való kapcsolatodban van a hiányosság, hanem más irányba is nagyon sok olyan esemény hiányzik, ami nem teszi lehetővé a számodra azokat a feladatokat, amelyek a további életviteledben lennének a segítségedre.

Ezek mindig csak akkor lehetségesek, amikor már nagyon figyelmes az ember és minden apró jelet észre vesz és akkor az, az ő számára nagyon sok kincset rejt. De ne keseredj el, mert nem megy ez senkinek sem olyan gyorsan ahogyan azt te gondolod, mindenki megszenvedi azokat a feladatokat, amelyeket fel kell neki ismernie. A lelkedben nem az a lényeges, hogy mennyire vagy felkészült vagy sem, hanem az a fontos,

hogy mennyire vagy Istenre hagyatkozva. Tudniillik senki sem képes azonnal olyan feladatok elvégzésére amelyeket nem tanult meg. Mindig csak akkor lehet az embereket olyan feladatra hívni, amire már felkészültek lélekben és azt akkor már fizikai szinten is képesek elvégezni.

Gondoljál csak arra, hogy mennyi ideig toporogtál a feladatodban, amikor rájöttél arra, hogy neked meg kell tanulnod gépelni, mert a feladatodat csak így tudod tökéletesen elvégezni. Hát így működik ez a szellemvilág által adott segítség, amit nektek fel kell, hogy ismerjetek, mert e nélkül nem lesztek képesek a feladataitok helyes megoldására. Soha nem kívülről kell várni egy feladat megoldását, hanem belülről. Azon kell elgondolkozni az embereknek, hogy amik velük megtörténnek, azoknak milyen összefüggései lehetnek az ő saját feladatával kapcsolatban.

Nagyon nehéz néha ezeket a feladatokat olyan színben feltüntetni a ti részetekre, hogy az vonzóvá is váljék a számotokra, mert nem mindig lehetséges ezeknek a pontosabb vázolása a ti számotokra, mert azt nektek kell felismernetek, hogy az a tiétek.

Ne keseredj el, hogy nem ismered fel a feladatodat, majd eljön annak is az ideje, hogy nem is kell, hogy gondolkozz rajta, rögtön fogod tudni a dolgodat ebben a feladatban is mint eddig nagyon sokszor. Mindig csak addig nagyon nehéz egy feladat, amíg azt fel nem ismeri az ember, amikor felismerte, akkor már a lélek folyamatosan segíti az embert abba az irányba amerre neki haladnia kell.

Tegyétek félre az életetekben azokat a rossz szokásaitokat, amelyek akadályoznak benneteket, hogy minden feladatot fel tudjatok ismerni időben. Nem emberi tulajdonság az, ami akadályoz benneteket, hanem a szokás az, ami nem engedi az embert felülkerekedni azokon az eseményeken, amelyek a lelkében készen állnak és nem tudnak előtörni, hogy folytassák azt, amit neki meg kell cselekedni az életében.

Nagyon nehéz a földi embernek elmagyarázni azt, ami neki érthetetlen, mert nem képes felfogni azokat az eseményeket, amelyeket mi küldünk a ti számotokra. Néha egy-egy foszlány dereng, de nem tudjátok hová kapcsolni azt a gondolatot.

Így vagy ezzel most te is mert nem akarod figyelmen kívül hagyni azt a lehetőséget, amit érzel magadban, de nem vagy benne biztos. Sőt még néha a gondolattól is megrémülsz, mert nem tudod elképzelni azokat az eseményeket az életedben. Nagyon nehéz az embereknek olyan feladatot

megoldani, ami a hétköznapi életben nem használatosak. Ilyenek azok a feladatok is, amik csak azok számára adatott meg, akik hisznek is benne. Így te most egyáltalán nem tudod az életedben felfogni azt, hogy neked mást is kellene tenned, nem csak az írást.

A feladatok nagyon összetettek és kapcsolatosak egymással, mert nem lehet különválasztani azt, ami egy. Mindig csak arra gondolj, hogy neked mennyi olyan örömöt hozott az életedben az, az esemény ami mások javára volt hasznos. Te ezeket az eseményeket nem el felejtetted, hanem csak félre tetted, mert nem volt rá szükséged azokban a feladatokban.

Mindig küld az Isten olyan segítséget a számodra, amiben fel fogod ismerni a saját feladatodat. El kell azokon is gondolkoznod, hogy valóban mennyire akarod azt, ami neked jelenleg nem is nagyon tetszik, hogy a kapcsolatodat a szellemvilág alsóbb szintjével is fel tudjad venni, hogy ezeken keresztül olyan tudáshoz, tudjál eljutni, hogy az a te segítségedre tudjon lenni a további feladataidban.

A lélek az nem olyan formában gondolja azokat az eseményeket, ahogyan a földi ember gondolkozik. Nem minden olyan rémisztő mint ahogyan azt ti gondoljátok, mert nem azért kellene neked más szellemekkel a kapcsolatot felvenni, hogy azok téged tanítsanak, hanem azért hogy azok a te segítségedre tudjanak lenni. De anélkül, ha te ezt nem akarod, akkor azok a szellemek addig várnak, amíg te a szabad akaratod által engedélyt nem adsz az ő számukra, hogy segítsenek neked.

Mindig minden az emberek akaratán múlik, hogy mit akarnak, hogyan végzik a feladataikat, akarnak-e az Isten akarata szerint élni és cselekedni. Nem lehet egyetlen feladatot sem úgy elkezdeni, hogy annak az alapja nem szilárd, és nem megalapozott. Mindig csak akkor lehetséges a feladatok sikeres megoldása, ha az már a lélekben kész.

Törekedj arra, hogy mindig az Isten akarata érvényesüljön az életedben. Ha figyelmes vagy akkor időben fel is fogod ismerni azokat a lehetőségeket, amelyekben élned és dolgoznod kell.


Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Képes idézetek (kattints a képre)

Látogatottság

Ma32
Tegnap448
A héten32
Ebben a hónapban11276
Összesen6111224

2023-05-29