Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Jézus, mint Út az életemben

Jézus, mint Út az életemben 13 éve 11 hónapja ezelőtt #40

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
A mindennapi élet nehézségei az embereket hamar eltántorítja attól a gondolkodástól, amit esetleg elõzõleg már nagyon magáénak hitt az ember. Én mint egy kis porszem a földi világban bizony nagyon sokszor megküzdök a hétköznapi élet nehézségeivel és az abból származó feladatokkal, amik nagyon nehezek az életemben, ha nem vagyok eléggé figyelmes.
Ez mindig akkor szokott bekövetkezni nálam, amikor egy kicsit "ellazítom magamat" vagyis nem törõdöm eléggé az Istennel való szoros kapcsolatom fenntartásával. Ugyanis, mi földi emberek hamar elfeledjük azt, hogy nekünk van gondviselõnk. Jézus Krisztus az, Aki a mindennapi életünkben ellát minden jóval, amire szükségünk van a földi életünk során.
Ezt mi földi emberek néha figyelmen kívül hagyjuk és akkor következik be az, az esemény, hogy mi akarjuk megoldani a földi életünk fontosnak ítélt feladatait. Pedig ha az Istenre figyelünk és nem "lazítunk" akkor bizony az égi segítõk sugallatait figyelembe vesszük és akkor minden cselekedetünk, és az egész életünk sikeres lehet, mármint úgy sikeres, hogy felfigyelünk az Isten által küldött segítségre, ami megkönnyíti a földi élet feladatait.
Ha minden esetben képesek lennénk így élni, akkor kevesebb lenne a félreértés is az emberek között, ami békességesebb földi életet jelentene a számunkra.

Én személy szerint még bevallom nektek nagyon sokszor eltévesztem az irányt mármint, hogy állandóan képes legyek a szoros kapcsolatot fenntartani az Isten által küldött segítséggel. Így bizony sokszor csak botorkálok az úton, de minden erõmmel arra törekszem, hogy mihamarabb helyrehozzam azt a hibámat, amit elkövettem. És a helyes önismeret gyakorlásával tudjam magamat kontrollálni.
(Imre Margit szerk.)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Jézus, mint Út az életemben 13 éve 10 hónapja ezelőtt #69

 • Istvan
 • Istvan profilkép
Kõ az úton

Gondolod, kerül életed útjába
egyetlen gátoló kõ is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
hidd el, ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson téged
se, hogy lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
hogy te megállj mellette,
nézd meg a követ, aztán kezdj el
beszélni róla Isteneddel.

Õt kérdezd meg, milyen üzenetet
küld azzal az akadállyal neked.
S ha lelked Istennel találkozott,
utadba minden kõ áldást hozott.
(Prohászka Ottókár)
Utolsó szerkesztés: 13 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Jézus, mint Út az életemben 13 éve 10 hónapja ezelőtt #149

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
Próbatétel az út

Próbára tette Isten a lelkemet.
Adott számomra testet, szellemet.
Adott szülõt, földi életet.
Szólt az Úr, s útnak engedett

Tiéd a vágy, a gondolat!
"Szeresd felebarátodat, mint magadat!"
Tiéd a sorsod, tégy amit akarsz,
szabad vagy, jó s rossz közül választhatsz.
De vigyázz, mert egyszer mindenrõl számot adsz!

Foghatod a kezem. S ha jót kérsz, kaphatsz,
De el is engedhetsz, nélkülem is haladhatsz.
Segíthetsz azon, ki porba hullt,
ki feléd kiállt, mert nyomorult.
De ott is hagyhatod, kikerülheted.
Adtam széles utat és keskenyet.
De az Ítéletre minden "út"- Hozzám vezet!
(Szabó István)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Jézus, mint Út az életemben 13 éve 8 hónapja ezelőtt #389

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
"Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet"--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 13 éve 8 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Jézus, mint Út az életemben 13 éve 7 hónapja ezelőtt #486

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
Utak

"- Képzeld azt, hogy teljes sötétségben kell autóznod több száz kilométert egy szerpentines, éles kanyarokkal tûzdelt hegyi úton. De nincs világításod. Félelmetes!
- S, most kapcsold be a kocsi reflektorait. Csak pár száz métert világítanak be, mégis képes vagy megtenni az utat, baleset és félelem nélkül. Hiszem mindig elegendõ, ha csak az éppen elõtted álló távot látod.

Az élet ugyanígy bontakozik ki elõttünk. Ha bízunk benne, hogy a következõ, és aztán az azt követõ 200 métert is meglátjuk, amikor eljön az ideje, az élet magától alakul. Végül pedig célhoz érünk és biztosan megkapjuk azt, amit akartunk, hiszen ezt akarjuk.

- Tehát, tedd meg az elsõ lépést.
Képzeld el, mit szeretnél elérni, képzeljed el, hogy a célt már el is érted.
Élj úgy, változtassad meg ennek megfelelõen az életedet. Felelj meg a célodnak, nem a mának és nem a hozzá vezetõ útnak. Gondolataiddal képes vagy bármit megálmodni (vizualizálni), hiszen minden, amit ember valaha is megteremett egyetlen aprócska gondolatként indult."
(szerzõje ismeretlen)
Mellékletek:
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 13 éve 6 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Jézus, mint Út az életemben 13 éve 7 hónapja ezelőtt #584

 • A.M. Timea
 • A.M. Timea profilkép
 • Nem elérhető
 • Platinum Boarder
 • Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
 • Hozzászólások: 356
Kárpáti Petronella:Szeretnél-e fénysugár lenni?


Ugye milyen furcsa ez a kérdés? Lehet az ember fénysugár?

Aki a fizika törvényeit ismeri, az azt mondja, ez képtelenség. Mert a fizika szerint a fény elektromágneses hullám és olyan sugárzás, amely fényérzetet kelt.

Annak ellenére, hogy a szakértõk vizsgálata során igen sok mindent megtudtunk a fényrõl, ha õszinték akarunk lenni, mégis nagyon keveset tudunk róla és annak Alkotójáról. Mindig ámulattal és csodálattal tölt el bennünket, ha látjuk a hajnali pirkadást, vagy a lenyugvó Nap vörösen izzó fénylabdáját, a szivárvány pompás ívét, a csillagok szikrázó fényeit, a felhõkön áttûzõ Nap sugarát. Milyen jó érzés kerít hatalmába, ha az éjszakai sötétet felváltja a reggeli fény! A hideg is elviselhetõbb, ha kisüt a Nap és felmelegíti a levegõt, megolvasztja a jeget.

A fény: világosság, ami elûzi a sötétséget! A fény: áldás, nélküle nem lenne élet!

Isten, amikor megalkotta e világot, elsõként a világosságot teremtette meg; különválasztotta a sötétségtõl, ezzel is kifejezve azt, hogy az élethez világosságra, fényre van szükség. Jézus, amikor a földön járt, így szólt tanítványaihoz:

"Ti vagytok a világ világossága... Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek elõtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsõítsék a ti mennyei Atyátokat" (Mt 5:14-16).

Ez a felhívás nekünk is szól, mint késõi tanítványainak. De, mit jelent világítani? Jó befolyást árasztani, ami áldást és életet jelent mások számára. Az egész földet a bûn, a bánat és a fájdalom sötétsége borítja, mégis szétsugározhatjuk Isten dicsõségének fényét, jóságának, irgalmának, szeretetének világosságát.

Ahogyan a Hold és a csillagok a Naptól kapják fényüket, úgy mi is, az Igazság Napjától kapott fénnyel világíthatunk másoknak. Ezért mondta Jézus: "Én vagyok a világ világossága; aki engem követ, nem járhat sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága" (Jn 8:12).

Nekünk, mint követõinek az a feladatunk, hogy olyan üzenetet hirdessünk, ami világít, mint a fénysugár, mert "sötétség borítja a földet és éjszaka a népeket" (Ésa 60:2). Isten jellemét kell bemutatnunk környezetünknek, feddhetetlenül, romlatlanul és tisztán élve az "elfordult és elvetemedett nemzetség közepette" ragyogva, mint a csillagok (vö.: Fil 2:15).

Szeretnél-e fénysugár lenni, hogy oszoljon a bûn, a gonoszság éjszakája? Akkor áraszd környezetedre a szeretet, az öröm, a békesség, a szívesség, a jóság, a szelídség melegét! Ne késlekedj, hanem indulj el, keress társakat, akik veled együtt viszik a fáklyát! Világíts! Világítsatok!
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Utolsó szerkesztés: 13 éve 6 hónapja ezelőtt Írta: A.M. Timea.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.145 másodperc