Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Feri bácsi életérõl, tanításával kapcsolatos témák, a gondolkodás átalakítás, a hit, remény és szeretet, a gondviselõ Isten. Feri bácsi által írt 43 db HANG könyvrõl.

TÉMA: A Biblia súlyos ellentmondásairól

A Biblia súlyos ellentmondásairól 12 éve 4 hete ezelőtt #2752

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5647
.
.


A BIBLIA SÚLYOS ERKÖLCSI
ELLENTMONDÁSAIRÓL


Uram! A mi kultúrkörünk legszentebb könyve a Biblia. Ezzel kapcsolatban számunkra egy igencsak súlyos problémát hozok Eléd. Nem azokról a látszólagos vagy nem látszólagos ellentmondásokról kérdezlek, melyek természetszerûen fölmerülnek, ha különbözõ kultúrkörök térben különbözõ helyen és idõben, különbözõ korban bizonyos képletes beszédet értelmezni akarnak. Nem. Ami súlyos problémát jelent, az az, hogy szó szerint húsba vágó erkölcsi elvek tûnnek feloldhatatlannak.
Kérdésem: Hogyan mondhatja ugyanaz az ISTEN egyszer azt, hogy öljünk halomra embereket, máskor, pedig éppen ennek ellenkezõjét, vagyis hogy szeressük ellenségeinket. Sõt! Inkább szeressük ellenségeinket!

HANG: "Barátom! Kérdésedre adandó válaszom kissé komplikáltnak fog tûnni.
Maga a földi élet számotokra csúcsértéknek tûnik. Ezért örültök, mikor ember születik a világra, és sírtok, mikor valaki meghal. Ilyen szemlélettel nemcsak érthetetlen számotokra a próféták által továbbított ellenség elpusztítására szóló parancs, hanem egyenesen kegyetlenségnek is tûnik. Fõleg azok, akik tudják, hogy ti mindannyian gyermekeim vagytok, egyszerûen nem tudtok mit kezdeni e prófétai szavakkal.
Azzal sem elégedhettek meg, hogy nem ölésre, hanem csupán enyéim földi életének megakadályozói félreállítására adtam utasítást, amit aztán az illetékesek tudatukban úgy fogalmaztak meg, hogy kívánságomra meg kell ölni mindazokat, akik az említett akadályokat létrehozták.
Nem elégedtek meg azzal, hogy Én nem igazságot, hanem valóságot közlök. Az igazság, a mondatokban megfogalmazott igazság a valósághoz képest tökéletlen, mivel nem más, mint a valóság tudati tükrözése, és itt nyilván a tudat milyensége meghatározó, mikor igazságot fogalmaz.

Ti ezzel nem elégedtek meg, s ezt úgy fogalmazzátok, hogy hogyan engedhettem meg ilyen mészárlásokat!?
Kétségtelen, részben igazatok van. De csak részben. Mióta tudjátok, hogy nem logikai igazságok megfogalmazására jelentem meg köztetek, mióta tudjátok, hogy egyetlen erkölcsi igazság hirdetésére jöttem közétek, mióta tudjátok, hogy ezt az egyetlen erkölcsi igazságot Önmagammal teljesen azonosítottam, amikor ezt mondtam: 'Én vagyok az ÚT, az IGAZSÁG és ÉLET', - mondom, mióta ezt tudjátok, azóta nagy lehetõségetek van arra, hogy inkább sajnáljátok, mintsem elítéljétek a próféták gyilkolásra felszólító próféciáit. - De ezzel még nem tudtok megelégedni.
A földi életet nem szabad csúcsértéknek tekinteni. Amikor ezt mondtam: 'Aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem', akkor próbáltam érzékeltetni veletek, hogy nem járhat rosszul az, aki kénytelen a földi életet maga mögött hagyni, ha hisz Bennem. Aki viszont nem hisz Bennem, az nem járhat jól sem a földi, sem a földön túli életében. Ez azt jelenti, hogy a halállal szemben, a földi élet elmúlásával szemben közömbössé kell válnotok, ha közeledni akartok ahhoz a látásmódhoz, mely nem veszélyezteti boldogságotokat. Sõt, még tovább megyek. Mivel minden ember sorsként vállalja születésekor a meghalást, ezért inkább örülnie kéne a halálnak érkezésekor, és nem keseregni miatta. A halállal senkinek sem lehet rosszabb a sorsa, mint elõtte volt. Csak jobb lehet. Jobb még akkor is, ha elkárhozik. Igen, mert legalább önismeretre jut, mivel elõbb-utóbb megunja, hogy meneküljön önmaga elõl.

A megváltás éppen azoknak örömforrás odaát, akik itt a Földön lemondtak róla. Ha ezt megértitek, akkor még a tömegmészárlásokban sem az áldozatokat fogjátok sajnálni, hanem a mészárlás kivitelezõit. Még keresztutamon is leállítottam azokat, akik Engem sajnálni akartak.
Összegezve tehát: 1/ Sohasem parancsoltam gyilkolást, csupán bizonyos akadályok elhárítását, mely gyilkolási parancsként fogalmazódott meg az Általam sugalmazott emberekben. 2/ Közel sem olyan tragédia egy földi ember halála, mint ti gondoljátok. Valójában az a tragédia, mikor valaki tudatosan rosszakarattal cselekszik. Ez valóban tragédia.
Egyelõre most ennyit errõl a témáról.
(Hang.2 könyv)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 7 éve 7 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.121 másodperc