Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
 • Oldal:
 • 1
 • 2

TÉMA: Az univerzum törvényei

Az univerzum törvényei 7 éve 7 hónapja ezelőtt #3888

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623


Az univerzum törvényeiOlyan világban élünk, ahol minden összefügg mindennel. Minden, amit mondunk, gondolunk és hiszünk, befolyásol minket, másokat és az univerzumot körülöttünk.

A vibráció törvénye

Az univerzumban minden él: mozog és vibrál. Ugyanez vonatkozik a gondolatainkra, érzelmeinkre, vágyainkra és kívánságainkra az éteri világban mindez energia. Mindennek, amit gondolunk és kimondunk, megvan a saját egyedi rezgése.

A tett törvénye

Cselekedeteinkkel a gondolatainkat, álmainkat, érzelmeinket, vágyainkat és szavainkat valósítjuk meg. Olyan világot teremtünk magunk körül, ami ezeknek megfelel.
Az univerzális törvény szerint mindenki problémák sorozatán kell, keresztülmenjen azért, hogy megerõsítse a belsõ fényét. Ezeket, a próbákat mind kihívásnak kell felfognunk és a szívünkkel összhangban, arra hallgatva tudjuk ezeket a legjobban megoldani. Nehézségük viszonylagos, megérteni õket csak korábbi tetteinkbõl és gondolatainkból tudjuk, mert ezeknek a következményei.

Az egyezés törvénye

Az egyezés törvénye szerint Földünk alapelveinek és törvényeinek, azaz amivel a fizikai világot meg tudjuk magyarázni, megvannak a megfelelõi az univerzumban is. Amint fent, úgy lent.

Ok-okozat törvénye

Az univerzumban semmi nem történik véletlenül. Minden tettnek, de minden gondolatnak, még a ki nem mondott érzelmeknek is van következménye, azaz amint vetsz, úgy aratsz.

A viszonzás törvénye
Az ok és okozat törvényének értelmében részesedhetünk áldásban és bõségben. Gondolataink/tetteink eredménye ajándékokban, pénzben, öröklésben, barátságokban és áldásban jelenik meg látható módon.

A folyamatos energia-átalakulás törvénye
Az univerzum törvényei szerint mindenkiben megvan a szükséges erõ, hogy életének feltételeit átalakítsa. A magasabb vibráció magába fogadja és átalakítja az alacsonyabbat; ezért mindenki megváltoztathatja az életét azáltal, hogy megérti az univerzális törvényeket és használja ezek alapelveit, amivel elérheti a változást.

Az adás és kapás törvénye
Az univerzum az egyensúlyra törekszik. Mindenkinek annyi jut, amennyit másoknak ad. Mivel minden energia, ezért bármit is adsz, valamilyen formában visszakapod. Felismerheted, hogy a pénz is energia, csak arra jó, hogy megkapj érte valamit. Bármikor adsz, tedd jó érzéssel. És minél többet adsz, annál többet kaphatsz: ez így mûködik. Ugyanakkor soha ne mulaszd el felismerni, ha kapsz: akkor sem, ha az egy mosoly.

A polaritás törvénye

Az univerzális törvény szerint minden folyamatban van és mindennek van ellentéte. Átváltoztathatunk nemkívánatos gondolatokat azáltal, hogy az ellenkezõjére gondolunk. Ez a mentális vibráció törvénye. A rosszkedved egy pillanat alatt átváltozhat jókedvvé; próbáld ki, mosolyogj.

A ritmus törvénye
Az univerzális törvény szerint minden vibrál és bizonyos ritmusban mozog. A negatív és a pozitív ciklusok egyenlõ arányban váltakoznak, kiegyensúlyozzák egymást. A ciklusok negatív részein úgy lehet felülemelkedni, hogy nem hagyjuk, hogy a negatív dolgok átvegyék az irányítást a tudatunkon (lásd Polaritás törvénye).

A nemek törvénye
Az univerzum törvénye szerint mindennek van férfi (yang) és nõi (yin) tulajdonsága, és ez az egész teremtés alapja. A bennünk lévõ férfi és nõi energiákat meg tanulhatjuk úgy egyensúlyozni, hogy ez által mesterek és az Istenekkel egyenrangú igaz társteremtõk legyünk.A vonzás törvénye

Az univerzális törvény megmutatja, hogyan alkothatunk dolgokat, alakíthatunk eseményeket, és hogyan hívhatunk be embereket az életünkbe. Gondolataink, érzéseink, szavaink és tetteink energiát termelnek, amik szintén energiát vonzanak magukhoz – a negatív energia negatív energiát, a pozitív pedig pozitívat. Ha valamire vágysz, képzeld el oly módon, hogy a lehetõ legkevésbé korlátozd annak megvalósulását. Ne félj nagyokat kérni: mindenkinek adatik. Tágítsd ki határaid. Mivel a világegyetemben az adás és kapás összhangban mûködik, neked is fel kell ajánlanod valamit, neked is tenned kell érte.

A vonzás törvénye ezoterikus fogalom. Alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki, és a hasonló a hasonlót, vonzza.

A mai felfogás szerint a vonzás törvénye azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Az elmélet szerint a gondolatoknak teremtõ ereje van: amire gondolunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, az valósággá válik. A gondolatok lehetnek tudatosak vagy tudattalanok.

A gondolatoknak olyan energiájuk van, ami a mágnesességhez hasonlóan vonzó energiával bír. Ahhoz, hogy irányítani tudjuk ezt az energiát, négy dolgot kell gyakorolnunk:
Tudnod kell, hogy valójában mire vágysz, és kérd azt az univerzumtól.
Univerzum fogalmát tágan használják: teremtõként, Istenként vagy bármi másként is felfogható.
Összpontosítsd az érzelmeidet a kívánt dologra, és érezz hálát, lelkesedj érte.
Viselkedj és érezz úgy, mintha már megtörtént volna a kívánt dolog.
Légy nyitott, és fogadd el, amit kapsz.

Ha az ember arra gondol, hogy mije nincs, akkor a hiányból fog még többet kapni; ezt a negatív gondolatoknak köszönheti.

A vonzás törvénye hívei szerint a törvény nem a tudományos értelemben értendõ, hanem hasonló például a karma törvényéhez.

A vonzás törvényét az orvostudományban is alkalmazták. A betegség erõsen összefügg a beteg képzeletével. Aki meg akar gyógyulni, annak egészségesnek kell éreznie magát.

Minden gondolat, bármekkora is, vonzási energiával bír, egyre nagyobb ereje van, mígnem a növekedési folyamat befejezõdik és ténnyé válik. Minden emberi történést egy gondolat elõz meg.

A vonzás törvénye kimondja, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.
Feltétel nélküli összefüggés van aközött, amit gondolsz és érzel és aközött, ami aztán megjelenik a tapasztalatodban.
Aminek figyelmet szentelsz, azt behívod az életedbe.
Aminek figyelmet, gondolatot szentelsz, arról kialakul benned egy kép, ami mint egy mágnes mûködik és a külsõ körülményeid is ennek megfelelõen fognak alakulni.

Figyelj oda, minek mekkora figyelmet szentelsz, mit mennyire engedsz a fejedbe! Törekedj rá, hogy pozitív érzelmeket kiváltó gondolatokkal, képekkel legyél tele!

Ez egy állandóan ható, egyetemes törvény, melyet, ha ismersz, tudod a szándékaid szerint irányítani az életedet, minden és mindenki más hatásától függetlenül. Képes leszel megérteni, mi miért történik a világban, nemcsak veled, hanem másokkal is.

Ha eddig nem tudtál róla, és mégis sikeresnek érzed az életedet, az azért van, mert sok emberben ösztönösen felszínen van ez a tudás.
A vonzás törvényérõl szóló tudás nem mai keletû, de most terjed el széles körben a földön.

A vonzás törvényével az általad vágyott élet megteremtése:

Megalkotod gondolatban annak a képét, amit szeretnél elérni!
Az illetõ dologgal kapcsolatos negatív gondolataidat megszünteted!
A többit elrendezi a vonzás törvénye.

Ha szüksége lesz a te közremûködésedre is, akkor belsõ inspirációt fogsz érezni.
Minél többet gondolsz rá és minél pozitívabb érzelmekkel, annál hamarabb megjelenik a tapasztalatodban.
forrás: www.zoldtara.hu
obtrude.cafeblog.hu/2014/04/26/az-univerzum-torvenyei/
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Az univerzum törvényei 3 éve 10 hónapja ezelőtt #4585

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


Idõ múltán...
"Idõvel az ember megérti, mi a különbség aközött, hogy tartasz egy kezet, vagy leláncolsz egy lelket...
És megtanulod, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy lefekszel valakivel...
és hogyha nincs valaki melletted, nem azt jelenti, hogy egyedül vagy...
és megtanulod, hogy egy csók még nem szerzõdés, és az ajándék nem ígéret...
és elfogadod a zuhanást emelt fõvel és nyitott szemmel...
és megtanulod az utakat a mára és a most-ra építeni, mert a holnap nem garantálja a terveidet...
a holnapnak mindig van egy csomó olyan változata, ami megállíthat fele úton...
és idõvel megtanuljuk, hogy a nagyon sok is, az életet adó meleg is égethet és elszenesíthet...

Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet és diszítgetni a saját lelkedet ahelyett, hogy mástól várod hogy virágot hozzon.....
és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erõd, és tényleg értékes vagy...
és az ember csak tanul és tanul...
és idõvel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövõt ígér, elõbb-utóbb visszatérsz a múltba...

Idõvel megtanulod, hogy csak az tud boldogságot adni, aki elfogad hibáiddal és nem akar megváltoztatni...
de ha csak azért maradsz valakivel, hogy ne légy egyedül, idõvel majd nem akarod látni...

Idõvel megtanulod, hogy az igazi barát kevés és harcolnod kell érte, mert másként körülvesznek a nem igazak...

Idõvel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják azt, akit meg akartál sérteni...
megtanulod, hogy mindenki mondhatja "sajnálom", de megbocsájtani csak a nagy lelkek tudnak...
megtanulod, hogy ha megsértettél egy barátot, valószínûleg soha többet nem lesz úgy, mint régen...

Megtanulod, hogy lehetsz boldog az új barátokkal, de eljön az idõ, amikor hiányozni kezd a régi...

Megtanulod, hogy semmi sem ismételhetõ...

Megtanulod, hogy ha megalázol és lenézel egy teremtményt, elõbb-utóbb sokszorosan visszakapod...
megtanulod, hogy ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat, nem válnak a reméltté...
és megtanulod, hogy a ma a jó, pont ez a perc, nem a holnap...

és megtanulod, hogy ha jól is érzed magad azokkal, akik körülvesznek, mindig hiányozni fognak azok, akik már nincsenek...


Idõvel megtanulod, hogy ha megbocsájtással próbálkozol, vagy bocsánatkéréssel, vagy kimondani, hogy szeretsz és vágyódsz, ha szükséged van, hogy barát szeretnél lenni... egy sír fölött haszontalan...

Megtanulod ezt mind, mind, de csak idõvel..."

Jorge Louis Borges - Idõ múltánFacebook oldalunk: www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


elozoeletek.blogspot.com/2012/10/idovel-...ti-mi-kulonbseg.html
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Az univerzum törvényei 3 éve 8 hónapja ezelőtt #4637

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


A sorsod Te magad vagy


"Mikor meg akarod nekem mondani, mit csináljak, az szerinted segítség, szerintem beleszólás..
Mikor kiabálsz velem, az szerinted természetes, szerintem unintelligens..
Mikor kétségbe vonod a boldogságomat, az szerinted vélemény, szerintem ítélkezés..
Mikor mindenkit szidsz a háta mögött, az szerinted õszinteség, szerintem kétszínûség..
Mikor mindenki hibás, csak Te nem, az szerinted igazság, szerintem felelõsséghárítás..
Mikor mindenki másban a szálkát is, de magadban a gerendát sem, az szerinted jól van, szerintem pedig te nem vagy jól..
És mikor az életed romokban hever, szerinted Veled semmi baj, szerintem viszont nagyon is van..

Mert sem az életed, sem a tetteid nem azt tükrözik, akinek mondod és mutatod magad. Minket ugyan becsaphatsz, de az Égieket sohasem. Õk ugyanis pontosan tudják, hogy ki, mit érdemel..

Tehát az álszentség álszent "barátokat " és meghasonulást, valamint magányt és boldogtalanságot hoz. De ezt legbelül Te is tudod, hisz a hasonló a hasonlót vonzza..

Az álszentség álszent maszkját levéve azonban olyan Angyallá válsz, mely megszabadulva saját démonától megteremtheti saját valóságát és elérheti lelke igazi boldogságát.."

Forrás: -ismeretlen-Facebook oldalunk: www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


(forrás: elozoeletek.blogspot.com/2016/12/a-sorsod-te-magad-vagy.html)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Az univerzum törvényei 3 éve 2 hónapja ezelőtt #5083

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.

9 fontos életszabály, amely teljesen új embert farag belõled!Az életben mindenki megtapasztalja a hullámvölgyeket, bárhová is szülessen, bármilyen élethelyzetbe is kerüljön. A boldogság, a belsõ béke megtalálása azonban azon múlik, hogy mennyire tudjuk helyén kezelni a nehézségeket, problémákat, milyen válaszokat tudunk adni ezekre az embert próbáló idõszakokra.


Most következzen 9 olyan életszabály, amely segít helytállni a nehéz idõszakokban!

1. Az alkalmazkodás törvénye


Ahhoz, hogy valamelyest nyugodt életed legyen, bizonyos szabályoknak, belsõ elõírásoknak a munkahelyen például, eleget kell tenned. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek meg kell felelned, viszont a kompromisszumkészségre szükséged lehet.

2. A jelenlét törvénye

Ha azt szeretnéd, hogy a barátaid jelen legyenek az életedben, neked is jelen kell lenned az életükben. Ez azért fontos, mert ezáltal biztonságban, szeretetben érezheted magad. Mindig törekedj arra, hogy a jelenben legyél, bármit is teszel, mindig a jelenre koncentrálj, ne a múltra és nem a jövõre.

3. A kölcsönösség törvénye

Próbáld mindig szem elõtt tartani ezt a törvényt, miszerint ha valaki segít neked, akkor igyekezz a következõkor visszasegíteni az illetõnek. Ezzel mindenki nyer.

4. Az optimizmus törvénye

Minden helyzetben igyekezz felfedezni a jót, és törekedj is arra, hogy jól érezd magad. Szakemberek szerint a boldogság tanulható. Ez azért fontos, mert így könnyebben túl tudod tenni magad a nehézségeken.

5. A függõség törvénye

Itt nem valamilyen káros szenvedéllyel kapcsolatos függõségre kell gondolni, hanem arra, hogy minden ember valamilyen mértékben függ egymástól. Ez lehet lelki, anyagi, fizikai függõség is. Tanuld meg mit jelent ez.

6. A döntések törvénye

Az életed során számtalan döntést kell meghoznod, amelyeknek következményei lesznek. Szóval mielõtt döntenél alaposan gondold át az utadat, a helyzetedet.

7. A hibázás törvénye

Senki sem tökéletes, te sem, ezért a hibákat senki sem kerülheti el. Amit tenni tudsz, hogy kisebb, még megbocsátható hibákat vétsz. És ne feledd, a bocsánatkérésre minden lehetõséget ragadj meg.

8. A felelõsség törvénye

Felelõs vagy a tetteidért, azokért a dolgokért, amikre nem kényszerítenek rá erõszakkal. Élj felelõsségteljes életet, mert így minden nap szembe tudsz nézni önmagaddal.

9. A mosoly törvénye


Mosolyogni mindig jó dolog, ezért találd meg az örömforrásokat, a pozitív embereket, akikkel sokat nevethetsz, szórakozhatsz, és feltöltõdhetsz pozitív energiákkal.


filantropikum.com/9-fontos-eletszabaly-a...mbert-farag-beloled/
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 3 éve 2 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Az univerzum törvényei 3 éve 4 napja ezelőtt #5304

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.

Ha valaminek itt az ideje, az megtörténik..Kérlek, hidd el, ha valaminek itt van az ideje, akkor az megtörténik. A Teremtõ tudja a dolgát. Ha bármi megtapasztalást kijelöltél önmagad számára még megtestesülésed elõtt, azon úgyis keresztülmész. Nincsenek kibúvók. Nincs suhintás a varázspálcával. Ha el akarod kerülni azt, hogy az élet drasztikus módszerekkel kényszerítsen a leckék elsajátítására.
Tedd meg a lépéseket magadtól. Hiszen semmi más dolgod nincs, mint a gyõzelem. Méghozzá Önmagad felett.

A kérdés az, hogyan állsz a változásokhoz. Ha elfogadod a jelen helyzetet, sokkal elõbb veszed észre a megoldásokat! Ha szenvedsz, áldozati szerepbe bújsz, és hibáztatod az egész világot boldogtalanságodért, beleragadsz egy történetbe, ami haladni szeretne tovább.

A szenvedés és a negatív érzelmek nem azért vannak, hogy büntessenek Téged. Nem azért vannak, hogy beletörõdj: ennyi jár Neked. Ezek útjelzõk, amik felhívják a figyelmed arra, hogy nem jó felé mész. Segítenek felismerni, mit kell meggyógyítani a lelkedben. Fogadd el, hogy ott vannak, de ne azonosulj velük. Ne mondogasd, hogy "fáj a lelkem". Mondd azt, hogy megjelent bennem a fájdalom, de nem azonosulok vele. Megkeresem az okát, hogy megszüntethessem azt.

És ne aggódj kérlek! Ami a Tiéd, arról nem tudsz lemaradni. Az Hozzád tartozik. Amihez pedig nincs közöd, az úgyis elmegy.

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)


Facebook oldalunk: www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 3 éve 4 napja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Az univerzum törvényei 2 éve 8 hónapja ezelőtt #5649

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.


A szomorúság elengedéseAz át nem élt szomorúság gátolhatja a szeretetet és örömöt a jelenben.

A múltban sok mindent mondtunk magunknak a fájdalom palástolására: "Nem is fáj olyan nagyon" Ha várok, lehet, hogy megváltoznak a dolgok" Nem olyan nagy ügy " Hamar túl leszek rajta" Ha megpróbálom megváltoztatni õt, nekem nem is kell megváltoznom."

Tagadtuk, hogy fáj, mert nem akartuk érezni a fájdalmat. Meg nem oldott ügyeink nem tûnnek el. Újra meg újra elõjönnek, amíg oda nem figyelünk, amíg nem foglalkozunk velük kellõképpen, amíg be nem gyógyítjuk a sebeket. Ez az egyik, amit megtanulunk a gyerekkori vagy társfüggõségbõl való kigyógyulásunkkor.

Sokunknak nem voltak meg a kellõ eszközei, támogatása és biztonságérzete ahhoz, hogy beismerje és elfogadja a fájdalmat. Ez érthetõ. De lassan, óvatosan megnyílunk érzéseink elõtt. Átérezzük, aminek létét oly sokáig tagadtuk. Nem azért, hogy legyen okunk másokat hibáztatni vagy szégyellni magunkat, hanem azért, hogy felkészüljünk egy jobb életre.

Jó, ha sírunk, amikor sírnunk kell és átérezzük a szomorúságot, amit régóta hordozunk. Átérezhetjük, majd elengedhetjük.

A gyász megtisztító folyamat. Az elfogadás folyamata. Átemel a múltból a jelenbe s egy olyan jobb jövõbe, ahol nem szabotáljuk el saját igényeinket.

Istenem, add, hogy a mai napon megnyíljak saját érzéseim elõtt. Segíts tudatosítanom, hogy nem kell se erõltetnem, se elfojtanom azt, ami segíti gyógyulásomat. Segíts bíznom abban, hogy ha nyitott vagyok, a folyamatot irányítva természetes módon gyógyulok meg.


(Melody Beattie)


elozoeletek.blogspot.com/2016/06/a-szomo...YDtBX1nlQlqMyOyEBMKw
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 2 éve 8 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
 • Oldal:
 • 1
 • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.067 másodperc