Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Véletlen sorscsapások

Véletlen sorscsapások 11 éve 7 hónapja ezelőtt #2995

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5645
Véletlen sorscsapások

A természeti katasztrófák figyelmeztetnek bennünket
A természeti katasztrófák az ezoterikus gondolkodás hívei szerint nem csupán véletlenszerû istencsapások. Akkor és ott törnek ránk, ahol az adott elem energiájával kapcsolatban túlkapásaink vagy hiányosságaink vannak.

Egy földrengésbõl, egy áradásból, egy tornádóból vagy egy erdõtûzbõl tehát következtethetünk a mögöttük meghúzódó világméretû társadalmi problémákra is. A Levegõ elem például a gondolkodás, könnyedség és mozgékonyság szimbóluma, a szélviharok pedig az égi jelei annak, hogy gondolkodásunk túlzottan "begyepesedett", nézeteink elavultak, szemléletmódunk frissítésre szorul. Olykor egy falu vagy kisváros életében az elõítéletek, a haladás lelassulása és a mindennemû változástól való tartózkodás olyan szélsõséges méreteket ölthet, hogy a természeti erõknek kell meghozniuk a pezsgést, lüktetést, elevenséget.


Maradiság ellen szélviharIlyenkor semmi nem maradhat többé a régiben, minden korábbi megkérdõjelezõdik. Az élet mozgásba lendül, az addig vaskalapos emberek összefognak, átélik az összetartozás élményét, és feléled kreatív energiájuk. Ismétlõdõ példa erre az, ami az Egyesült Államok középsõ részén zajlik évrõl évre. A keleti és nyugati part elevenségével ellentétben ez a terület a maradandóság és stabilitás megtestesítõje. A szimbolikus gondolkodás segítségével megfejthetõ, miként kellene változnia a helyiek mentalitásának ahhoz, hogy ne hurrikánok és tornádók "segítségével" kelljen megélniük a Levegõ elem dinamikáját. Újabban Magyarországon is komoly szélviharok szemtanúi lehetünk. Ezek azt is jelezhetik, hogy gondolkodásmódunk gyökeres és viharos gyorsaságú átalakítására van szükség.


Földrengés és gazdagság


Az anyagi javak felhalmozása a természet rendjével, a fejlõdéssel ellentétes folyamat. A legtöbb anyag méreggé válik számunkra, ha túlságosan nagy mennyiségben kerül be a szervezetünkbe. Ha egyszerre sokat eszünk, gyomorrontást kapunk, és látványos szenvedés közepette ébredhetünk rá, milyen feleslegesen görcsölünk a túlzásért, és milyen rosszul járunk, ha többet fogyasztunk, gyûjtünk be a valódi szükségletünknél. Ha életünket nem az õsbizalom érzésével éljük, vagyis azzal a tudattal, hogy mindent megkapunk a maga idejében, veszítünk erõnkbõl. Amikor minden figyelmünk az anyag világa felé fordul, tulajdonképpen a fizikai élet kínálta lehetõségekhez mint pótcselekvésekhez menekülünk. Ám az új cipõbe olyan lábakat dugunk, amelyek nem akarnak valódi lépéseket tenni. Az új autóval is a régi irányba indulunk, amelyrõl már kiderült, hogy nem a valódi célunk felé vezet. Az új ház négy fala is azzal zár össze, akivel nem tudunk megújulni. Az egzotikus társasutazásra pedig egy látszólag vidám, de belül szomorú ember fizet be, aki szeretné elfelejteni, amit otthonról hozott.

A transzcendens tanítások szerint ha olyan fizikai elõnyökhöz szeretnénk jutni, amelyeket lelkileg nem szolgáltunk meg, fájdalmas kártérítést kell fizetnünk: ellopják, kigyullad vagy balesetet szenvedünk miatta. A földrengés arra figyelmeztet, hogy a szellemvilág megelégelte, hogy az emberek a lelki fejlõdés helyett az anyagi javak felé fordultak. Úgy tûnik, a Föld nem tûri tovább mérhetetlen kizsigerelését. Kaliforniában a világ leggazdagabb és leghíresebb emberei élnek, s talán nem véletlen, hogy a földrengések is itt a leggyakoribbak. Ezzel mindenki tisztában van, aki oda költözik, mégsem tudnak ellenállni az ottani csillogás-villogásnak. A földrengés célja, hogy az emberek megtapasztalják, milyen az, amikor önmagunkért szeretnek vagy nem szeretnek minket, s nem az számít, kinek mije van. Még a leggyengébb földmozgás esetén is egy tipikus jelenségrõl mindig beszámolnak: a csillárok himbálózásáról. A mennyezet a szellemvilág, a lámpa pedig az isteni fény szimbóluma…


Kiönt a víz, kevés a szeretet

A Víz elem az érzelmek, a szeretet jelképe. A drámai mértékben olvadó jégsapkák, a kiöntött folyók, az özönvízszerû esõzések jelzik, hogy életünkben az érzelmeinket kellene végre elõtérbe helyezni. Akik víz közelében élnek, azzal a feladattal születtek, hogy szeretetük és érzelmeik kimutatását gyakorolják. Azok az idõszakok, amikor napokon át ömlik az esõ, a szeretet megnyilvánulásainak elakadására figyelmeztetõ jelek. Az otthonunkban állandóan csöpögõ csap is érzelmi diszharmóniánkra utal — állítják az ezoterikus gondolkodásúak. Ha a konyhában teszi ezt, akkor az odafigyelésben, az anyáskodó törõdésben szenved hiányt a család. Ha a fürdõszobában, akkor a szerelmi-szexuális odafordulás testi vagy lelki oldalán tapasztalhatunk hiányosságokat. A mellékhelyiség vízzel kapcsolatos problémái pedig olyan érzelmi blokkra utalnak, amelyen túl kellene lépnünk. Az elemi katasztrófák szintjén az árvíz az érzelmek felszínre hozatalának és kimutatásának hárítását, a szeretetnélküliséget fejezi ki. Környezetünk ilyenkor helyettünk nyitja meg a csatornáit, árasztja ki a szeretetet mindenre és mindenkire. A körülöttünk élõk ilyenkor össze-fognak, és közösen segítenek megfékezni az árvizet. 1997-ben a század legnagyobb özönvizeit éltük át, ami arra figyelmeztetett, hogy már nem vagyunk képesek elég szeretetet adni.


Világégés és önpusztítás


A Tûz elem az isteni gondviselés, de egyben a büntetés jele is. Ennek az energiának teremtõ ereje azonban manapság egyre ritkábban kerül felszínre. A technikai fejlõdés azt hozta magával, hogy megkíméljük magunkat a nagy energiabefektetést igénylõ tevékenységektõl. Fölhalmozott és le nem vezetett energiáink két úton nyilvánulhatnak meg: vagy a szenvedélyben, mint a düh, az agresszió, a szexuális felfokozottság; vagy a befelé lángoló önpusztításban, mint amilyen az önmarcangolás, a gyulladásos megbetegedések és az allergia. Aki különösen fél a tûztõl, és nem mer gyertyát gyújtani, az valójában attól retteg, hogy napvilágra kerülnek ellenséges érzései. Egy erdõtûz vagy lakástûz belsõ vívódásunkat jelzi. Ha a karácsonyfa is lángra lobban, az végképp lerántja a leplet az egymás iránt érzett elfojtott agressziónkról. A háborúk, robbanások, terrorcselekmények mind annak látványos jelei, hogy a Tûz elem kibillent egyensúlyából. Amikor a tüzet vízzel oltjuk, szimbolikus formában azt is kifejezzük, hogy csak a szeretet lehet a megoldás konfliktusaink rendezésére. S azt is könnyû ez alapján megértenünk, hogy miért a "világégés" kifejezéssel jellemezhetõk leginkább a Föld huszonegyedik századi eseményei…
Oravecz Éva Csilla
(forrás:maximanet.hu)


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 11 éve 7 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.112 másodperc