Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Lincoln és Kennedy hasonlóságok

Lincoln és Kennedy hasonlóságok 12 éve 1 hónapja ezelőtt #2718

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5645
.
EGY VÉGSÕ BIZONYÍTÉK A
"VISSZATÉRÉS" ÉS "REKURRENCIA" TÖRVÉNYEIRE

Mindannyiunk élete az idõk során, mindvégig ugyanaz, létezésrõl létezésre ismétlõdve, megszámlálhatatlanul sok évszázadon át.


1. Elsõ "hasonlóságnak", nyilvánvaló, hogy Lincoln és Kennedy is, mindeketten az Amerikai Egyesült Államok elnökei voltak.

2. Úgy Lincoln, mint Kennedy is, gyilkosság áldozatai lettek: Lincoln elnököt egy pénteki napon ölték meg, és Kennedy elnököt úgyszintén egy pénteki napon ölték meg.

3. Lincoln elnököt hátulról lõttek le, miközben egy színházi páholyban ült. Kennedy elnököt hátulról lõtték le, miközben egy autóban ült.

4. Mindannyian olvashattuk, hogy Lincoln elnök, a feleségével együtt, sok ember közt volt egy színházi elõadáson a gyilkosság pillanatában. Kennedy elnök Texasba látogatott, Dallas-ban volt. Õt is a felesége kísérte, és sok ember közt volt, akik õt köszöntötték, amikor meghalt.

5. Lincoln elnököt egy Johnson nevû követte. Johnson lett az elnök Lincoln után. Miután Texasban megölték Kennedy elnököt, Johnson alelnök esküdött fel az USA elnökének egy repülõgép fedélzetén, amely a halott elnök testét szállította a fõvárosba. Tehát mindkettejüket egy Johnson nevû elnök követte.

6. Andrew Johnson, aki Lincoln elnököt követte, demokrata volt, az USA déli részérõl, és Lindon Johnson, aki Kennedy elnököt követte, szintén déli, Texas-i demokrata volt.

7. Folytassuk az "egybeeséseket" a Johnson-ok közt. Mindketten szenátorok voltak, mielõtt elnökök lettek volna.

8. Könnyedén ellenõrizhetjük a történelem könyvekben, hogy Lincolnt 1860-ban választották elnökké. És itt egy újabb "egybeesés", Lincoln 1860-ban lett elnök, Kennedy pedig 1960-ban, száz évvel késõbb.

9. Lincoln utódja, Andrew Johnson, 1808-ban született, és a Kennedy elnököt követõ Johnson pedig 1908-ban született.

10. Lincolnt egy nagyon különös személy ölte meg, egy túlérzékeny ember, ha hihetünk a híreknek, amelyek ma már a történelmet alkotják; ez a gyilkos John Wilkes Booth volt, aki 1839-ben született. Lee Harvey Osvald, aki Kennedy elnököt megölte, az elbeszélések alapján, szintén egy nagyon elégedetlen, érzékeny ember volt, aki gyakran került nehéz helyzetbe. 1939-ben született.

11. Booth gyilkosság áldozata lett, mielõtt bíróság elé kerülhetett volna, ami megfelel Oswald történetének, akit megöltek, miközben a rendõrség szállította, még mielõtt bíróság elé kerülhetett volna.

12. Láthatjuk, hogy ezek az egybeesések nem csak az elnökök személyére vonatkoznak, hanem a gyilkosaikra is és a feleségeikre is, mivel Lincoln asszony, Lincoln felesége, elveszítette egy gyermekét, mialatt a Fehér Házban laktak; és Kennedy asszony, Kennedy felesége, szintén elveszítette egyik gyermekét, míg a Fehér Házban laktak.

13. Lincolnak volt egy Kennedy nevû titkára. Kennedy titkár élénken figyelmeztette Lincoln elnököt, hogy ne menjen el a színházba, ahol megölték. Kennedynek is volt egy titkára, akinek a neve Lincoln volt. Lincoln titkár figyelmeztette Kennedy elnököt, hogy ne menjen Dallasba.

14. John Wilkes Booth hátulról lõtt Kennedy elnökre a színházban és egy raktárépületben rejtõzködött el. Lee Harvey Oswald egy raktárépületbõl lõtt Kennedy elnökre és egy színházba menekült. Ha figyelmesen elolvassa ezt ismét, rájöhet, hogy milyen különös is: az egyik gyilkos egy színházból egy raktárépületbe menekül, a másik pedig egy raktárépületbõl egy színházba.

15. Lincoln és Kennedy elnökben volt még valami közös: a magasságuk (1,83m magasak voltak).

16. L.I.N.C.O.L.N. - hét betûbõl áll. K.E.N.N.E.D.Y. - szintén hét betût számolhatunk össze.

17. Ha ugyanezt megnézzük JOHN WILKES BOOTH esetében, tizenöt betût találunk. LEE HARVEY OSWALD neve szintén tizenöt betûbõl áll.

18. Úgy gondolják, hogy Oswald ölte meg Kennedy elnököt, de voltak társai. Ebbõl valójában semmi sem bizonyított teljesen; a bizonyítékok arra utalnak, hogy Booth ölte meg Lincolnt, de valójában senki sem bizonyította be. Mondhatjuk úgy is, hogy van olyan bizonyíték, ami egy másik bizonyíték, ami Boothra és Oswaldra utal, azonban mennyire hihetünk annak, amit a sajtó ír, és mennyi kell ahhoz, hogy elõítéletek miatt elítéljenek egy embert? A két esetbõl egyik sem biztos, ez is egybeesés.

19. Volt egy Ruby nevû egyén, aki egyféle fanatikus volt és megölte Oswaldot a tévékamerák elõtt: hirtelen a rendõrök elé lépett, fegyvert rántott és meghúzta a ravaszt. Boston Corbett szintén egy kissé fanatikus volt; õ is azt gondolta, hogy helyesen cselekszik, mikor megölte John Wilkes Booth-ot. Mindkét esetben, Corbett és Ruby, megölték az elnök gyilkosságával gyanúsított személyt és mindketten fanatikus, az elnök iránti túlzott hûségérzésbõl cselekedtek, de valójában egyik esetben sem derült ki az igazi indíték.
(vopus.org.hu)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 1 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.106 másodperc