Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: "Tûzgömb "robbant Magyarország fölött.

"Tûzgömb "robbant Magyarország fölött. 12 éve 5 hónapja ezelőtt #2377

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
Február 28-án 23 óra 25 perckor fényes tûzgömb robbanhatott Magyarország északkeleti vidékei fölött?


http://video.xfree.hu/?n=bobeacs|4d2035e17a7c501d4c6e280f239e7e0a

Mégsem meteor volt a titokzatos izzó tûzgömb
?

Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is észlelték azt az izzó fénygömböt, aminek vasárnap késõ este nappali fény kísérte útját. Bár a szakértõk a sztratoszférában felrobbant meteorra gyanakodtak, a testet látták tízezer méter magasságában is, ráadásul eltûnése erõs hanghatással járt, tehát valószínûleg nem járt túl magasan, amikor megsemmisült.


"Andris, Andris, Andris! "kiáltottam a kapitánynak, amikor megláttam elõttünk a fényes, zuhanó testet". Feledi György, a Wizz Air Madridból Budapestre tartó járatának elsõ tisztje a pilótafülkébõl nézte végig a vasárnapi száguldó tûzgömb útját.

A pilóta két éve repül az Airbus A320-as gépével, de sem õ, sem a repülést évtizedekkel ezelõtt kezdõ kapitány nem látott még a vasárnap hajnalban történtekhez hasonlót.

Elõtört a felhõk közül
"Egy vékony felhõréteg volt felettünk, az elsõ villanáskor azt hittem, csak a Hold játékát látom. Aztán hirtelen kitört a felhõk közül az izzó gömb, úgy tûnt, pont felénk tart. Ilyen körülmények közt a távolságot és az irányt nehéz meghatározni, látszólag vészesen közel volt hozzánk a test. Az elsõ pillanatban azt hittem, hogy egy rakéta, vagy az ûrsikló van elõttünk, rá is néztem a radarra, hogy milyen irányba tudunk kitérni." mondta el az Indexnek az elsõ tiszt.
"Azonnal értesítettük a budapesti radart az eseményrõl, ahogy több másik járat is, köztük a Cathay Pacificé. Utólag kiderült, hogy körülbelül háromszáz kilométerre voltunk tõle, de az biztosnak tûnik, hogy a test elérte a mi magasságunkat, és harmincezer lábnál, tízezer méternél lejjebb zuhant" cáfolta Feledi azokat a feltételezéseket, hogy a meteornak tûnõ tárgy 70-80 kilométeres magasságban megsemmisült.

Ezt az elképzelést támasztja alá, hogy többen erõteljes hanghatásokat hallottak, amire aligha került volna sor, ha a test a sztratoszférában megsemmisül: az ország észak-keleti részén, illetve Szlovákiában a magyar határhoz közel óriási dörgésre ébredtek az emberek. Ahogy olvasónk írta "a tárgy becsapódott, ugyanis fél 12 körül hatalmas robbanást lehetett hallani Aggteleken és környékén, kb. 8 másodperccel a fényjelenség után. Az ablakok is megremegtek, a poharak összekoccantak. A robbanás hangja északi irányból jött, Szlovákia felõl."

Egy másik olvasó "hatalmas robbanásra" ébredt, "még az ablakok is beremegtek. Az utcából mindenki kint volt a házak elõtt", úgy megrémültek a hanghatástól."
(forrás: idõkép., index.hu)

http://video.xfree.hu/?n=bobeacs|4d2035e17a7c501d4c6e280f239e7e0a
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

"Tûzgömb" robbant Magyarország fölött. 12 éve 5 hónapja ezelőtt #2378

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
Keresik a krátert

Ha megtalálnák a becsapódás helyét (amennyiben volt ilyen), és elemezni tudnák a maradványokat vagy a krátert, az sok mindent megmagyarázna. A szlovákok mindenesetre nyomoznak, mert a robbanás zajának erejébõl ítélve a határ túloldalán még erõteljesebb volt a jelenség.

"Néhány perccel éjfél elõtt riadtam a hatalmas zajra, amit képtelenség szavakkal leírni. Hirtelen fényt láttam az ablakból, az egész jelenség vagy 5-6 másodpercig tartott" irta egy olvasó.

A szlovák hadsereg azonnal reagált az eseményekre: "Nem rakéta, repülõ, vagy más, ilyen hasonló jellegû dolog volt, a NATO-rendszerébe kötött radarjainkon semmit sem észleltünk" - jelentette ki a védelmi minisztérium szóvivõje, Vladimír Gemela.
Az Aktuality.sk azt is tudni véli, hogy a zuhanó test becsapódott, méghozzá egy magyar lakta szlovák település, Beretke határában. A lap azt írja, hogy a helyi tûzoltók állnak õrt a rejtélyes objektum körül.

Nincs meg a becsapódás helye

"Hallottuk a robbanást, olyan erõs volt, hogy sokan azt hitték, a házukban robbant fel a kazán. Nagy fény volt, majd a zaj, ami megmozgatta az ablakokat, aztán csak a csönd" mondta el az Indexnek Ginczei Anna, Beretke polgármestere, aki azonban a kráter létezését nem tudta megerõsíteni lapunknak. "Ha a település határában egy meteoritot õriznének, arról tudnánk".

A tûzgolyó feltételezett útját tovább követve Rozsnyó is gyanúba kerül: néhány szlovák lap arról ír, hogy a húszezres település közelében robbanhatott fel a test. A város lakói az Új Szó szerint még furcsa szagot is éreztek a robbanás után, ugyanakkor a helyi önkormányzat nem tudta megerõsíteni, hogy a becsapódás nyomát megtalálták volna.

Ennek lehet persze az is az oka, hogy nem feltétlenül volt becsapódás. A cseh mûszerek ugyan észlelték a tûzgömböt, de csak annyit tud a Tudományos Akadémia Csillagász Tanszékének Ondrejov obszervatóriuma, hogy valahol Szlovákia felett vesztették el a test nyomát. A szakemberek szerint körülbelül három másodpercen keresztül volt látható a -15-ös magnitúdóval világító fénygömb (a -4-nél erõsebben világító meteorokat már bolidának, tûzgömbnek hívjuk, -12,6 körüli értéket a telihold, -26,8-at a Nap produkál). A robbanást állítólag még a csehországi Plzenbõl is lehetett látni, pedig a település légvonalban is körülbelül hatszáz kilométerre van Rozsnyó és Beretke térségétõl, a robbanás vélt helyétõl.

Luká¹ Shrbený, az intézet munkatársa az Indexnek megerõsítette a radarkép létét, amit azonban addig nem akarnak közzétenni, amíg el nem végzik a további vizsgálatokat. A szakember felhívta ugyanakkor a figyelmünket egy Brno mellett készült képre, amin valószínûleg a tûzgömb nyoma látszik a reggeli égbolton:
(forrás:idõkép., index.hu)


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

"Tûzgömb "robbant Magyarország fölött. 8 éve 11 hónapja ezelőtt #3759

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
.


Újabb tûzgömböt láttak

2013.08.24.


Fényes, hangjelenséggel járó Tûzgömböt láttak az ország északi részén!

21 óra után néhány perccel hatalmas tûzgömböt lehetett látni hazánk felhõtlen területei felett.

Szombat este 21 óra 2 perckor egy hatalmas tûzgömb hullott a "környéken" - számolt be a Tûzgömbök Világa blog. Országszerte felhõs volt az ég, csak a nyugati vidékeken, pl. a Csallóközben voltak felhõlyukak, ahonnan látni lehetett a jelenséget.

Több helyrõl jelezték a pár perccel késõbbi hangrobbanást, sõt olyan lökéshullámot, amely kicsit megrázta a kamerát ill. az egész házat. Több helyen rögzítették a különbözõ kamerák az égbolt kivilágosodását
(forrás:idõkép.hu)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

"Tûzgömb " haladt át Magyarország fölött. 7 éve 4 hónapja ezelőtt #3974

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
.


Tûzgömb volt az ország felett


2015.04.06.

Fényes meteor húzott el az égen 19 óra 30 perc körül, a csóvája pár percig látható maradt. Hangja is volt.

Észlelõink beszámolója szerint húsvét hétfõn este fél nyolc körül északkelet-délnyugat irányban egy zöldes színû, fényes tûzgömb vonult át az égen, melynek csóvája percekig látható maradt.

Miskolcon a meteor mennydörgésszerû hangja is hallható volt.
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 7 éve 4 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.126 másodperc