Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Rezgésekkel gyógyít a tibeti hangterápia

Rezgésekkel gyógyít a tibeti hangterápia 12 éve 10 hónapja ezelőtt #1954

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5645
Az emberi test 70-80%-a víz, amely kiválóan vezeti a rezgéseket. A testre helyezett hangtálak rezgései koncentrikus körök formájában áramolnak keresztül testünkön, így sejtszintig képesek kifejteni hatásukat.

- Mi a terápiának a hatásmechanizmusa?

- Minden sejtnek megvan a maga rezgése. A testünk szerveit és szervrendszereit felépítõ sejtek összetett hangvibrációt "frekvenciákat "bocsátanak ki, amelyek a többi sejt vibrációjával összefonódva létrehozzák a sejtek összhangzását. Az érzelmeknek is van hangjuk " vibrációjuk "hiszen ez többszintû jelenség, amelybe az agy idegrendszeri folyamatai is beletartoznak. A testünkben zajló hormonális változások is összefüggésben vannak az érzelmek változásával. Az érzelmek kihatnak a légzésre és a vér oxigénellátottságára, kémiai változásaira. Mindezek a változások egy bizonyos összhangzást hoznak létre. Ezeket érzékelni is lehet pl. a dühöt a mellkas felsõ tájékán, a bánatot a szívtájékon és a szem körül, stb. Az érzelmek sorozatos elfojtása fizikai tünetté alakul át. Amikor egy sejt megbetegszik, a hangtálak megszólaltatásával harmonizálhatjuk az alulrezonált energiákat, visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. Fontos a test, a szellem, és a lélek harmóniája, azaz ha a test energiamezejében keletkezett blokkokat oldjuk, öngyógyító folyamatokat indítunk be. Energetikai szempontból a magasabb tudatminõségnek, a szeretetnek nevezett érzelemnek az ápolása erõsíti kapcsolatunkat a valósággal. A szeretet harmonikus mezõt hoz létre, amely szétáramlik a test sejtjeiben. A hangterápia az ismétlések eredményeként segít megtapasztalni a belsõ békét, harmóniát, felerõsíti a szervezet öngyógyító képességét, segít energiát gyûjteni a hétköznapi feladatokhoz.

- Mibõl és hogyan készülnek a hangtálak?

- A tradicionális tálak 7 - 12 féle fémbõl készülnek, szakrális helyeken. A 7 õsi égitest szerint - arany-Nap, ezüst-Hold, higany-Merkúr, vörösréz-Vénusz, vas-Mars, ón-Jupiter, ólom-Szaturnusz, ezen kívül cinket, piritet, bizmutot tartalmaznak. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentõsége van. Minden újonnan készült tálnak tartalmaznia kell egy régi tál darabját a folyamatosság jelképeként.
- Mit jelez, hogy az egyes tálak más hangon szólalnak meg?
- Számos fajtájú, különbözõ nagyságú és alakú hangtálakat ismerünk, a kb. 200 grammostól az akár 4 kg súlyúig széles a skála. Alakjuk szerint a tálak általában kerekek, oldalfaluk különbözõ magasságú és szélességû. Néhány tál kidomborodó, míg mások inkább befelé íveltek, vastag falúak. Nagyságuk, alakjuk, összetevõjük, elõállításuk szerint nagyon különbözõ a hangjuk is. Némely tálat fényûzõ ornamentikával vagy szimbólummal látnak el. A hangtálakat egy ütõvel (különbözõ fajtájú és nagyságú lehet, fémbõl, filcbõl, fából készülhet) megütve vagy a külsõ falát egy fa ütõvel dörzsölve szólaltatják meg. A megütés helye, módja, intenzitása is befolyásolja a hangzást, illetve a megütõ eszköz fajtájának megfelelõen ugyanazon tál különbözõ hangokon szólal meg. A különféle hangok és hangszínek segítségével különbözõ problémákat lehet helyreállítani.
A hangokat egyébként 15 Hz- 20 Khz között érzékeljük. Ezek a speciális tálak gazdagok felhangokban, a hallható és nem hallható tartományban. A 8-14 Hz-ig terjedõ "alpha" hullámok ellazítják a testet, csendesítik a tudatot. A 4-8 Hz közötti "theta" hullámok közel azonosak a Föld forgási sebességével. Ez gyógyító folyamatokat indít be, érzelmi blokkokat old. A "delta" hullámok a "testnélküliség" állapotát idézhetik elõ, attól függõen, hogy a gyógyítás anyagi vagy mentális szinten történik-e.
Forrás.astronet.hu L. Zs. )

folytatása következik
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.093 másodperc