Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Holdérzékenység

Holdérzékenység 12 éve 11 hónapja ezelőtt #1844

  • Margit
  • Margit profilkép
  • Nem elérhető
  • Administrator
  • Hozzászólások: 5645
A titok: holdérzékenység

Köztudott, hogy az ár-apály jelenség a Hold hatására következik be. Ám a földrengésektõl az egészségen át a Bermuda-háromszögig számos más dolgot is befolyásol ez az misztikus égitest.
Már általános iskolában a fejünkbe verik, hogy az árapály a tenger szintjének periodikus emelkedése és süllyedése, melyet a Hold és a Nap vonzásának befolyása okoz. Ám tudósok szerint az égitestek vonzása nemcsak az óceánok hatalmas víztömegét képes mozgásba hozni, hatása jóval szerteágazóbb.

A Hold és a földrengések

Az 1897 és 1964 közötti idõben tapasztalt nagy erejû földrengéseknél egy hároméves periodikus ismétlõdés figyelhetõ meg. Ez összefüggésbe hozható a Hold magasságával, ugyanis a holdpálya Föld középpontjához legközelebbi pontja, valamint a felszálló és leszálló csomópontja 3, 6, 9 és 18 éves idõközönként kerül egyirányú vagy szemben álló helyzetbe. A Magyar Tudományos Akadémia tanulmánya szerint is: a vizsgált idõszak nagy erejû földrengéseinek idõpontjában a Hold helyzete mindannyiszor nagyon hasonló volt, és meglehetõsen kicsi a valószínûsége, hogy ezek az egyezések véletlenszerûen alakultak így. A földrengéseknek a Nap-Hold fázisszögétõl való függését más kutatók is kimutatták.

Megfigyelések szerint a Csendes-óceán északnyugati peremén bekövetkezett földrengések többsége újhold és telihold idejére esett. Valamint a tûzhányók kitörési idõpontjára is ki lehet mutatni a hároméves ismétlõdést.

Nem betegség, csak holdtölte

Dr. Gall és dr. Grabley éveken keresztül figyelték érzékeny idegzetû betegeiket. Megállapították, hogy közülük sokan holdtöltekor hirtelen depressziós állapotba kerültek, szédülés és tengeribetegséghez hasonló állapot jelentkezett náluk. Egyesek minden elõzetes ok nélkül belázasodtak, és érdekes módon ez a jelenség holdtölte után megszûnt.
Régi kórházi tapasztalat szerint a mûtétek utáni vérzés gyakorisága teliholdkor fokozódik. A floridai állami kórház sebészetén több mint ezer esetnél jegyezték fel a holdállást, és azt tapasztalták, hogy a mûtétek után fellépõ erõs vérzések 82 százaléka akkor jelentkezett, amikor a Hold az elsõ és a harmadik negyedben volt, ezen a két negyeden belül pedig a gyakoriság csúcsértéke holdtöltére esett.
Szovjet orvosok a hetvenes években arra figyeltek fel, hogy napfogyatkozás idején (a Nap és Hold együttállásakor) vérnyomásváltozás, fejfájás, szívtáji fájdalom, álmatlanság lépett fel a betegeknél. Leghevesebben a szív- és érrendszeri betegségben szenvedõk reagáltak. A zavarok legfeljebb egy napig tartottak.
A Hold a nõi ciklusra és a termékenységre is hatással van, és megfigyelések szerint a szülések sokkal gyakrabban indulnak meg telihold idején
(forrás: asronet.hu)


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.048 másodperc