Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Földcsakrák

Földcsakrák 12 éve 11 hónapja ezelőtt #1832

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
A földcsakrák: Sámánok és varázslók õsi tudása

Az ókoriak már tudták, hogy ahol a Föld energiavonalai összpontosulnak, azok szent helyek. Ilyen energiaörvények központjában építették a templomaikat, spirituális központjaikat és iskoláikat, és ilyen hely Stonehenge, az egyiptomi piramisok vagy épp Dobogókõ is.

Ezek az energiaörvények maguk a Föld csakrái, és ugyanúgy mûködnek, ugyanazt teszik, mint az ember fõ- és mellékcsakra-rendszerei. A modern világ összes "mellékterméke" és a légszennyezés következtében a Föld csakrái is erõsen szennyezetté váltak, és tisztításra van szükségük. Az ókori varázslók, mint a Druidák is, különbözõ dalokat, hanghatásokat és szertartásokat használtak arra, hogy egy-egy csakrát nyitott, tiszta és jól mûködõ állapotban tartsanak. A 21. században ezeket a rituálékat egyre több ember kezdi el újra felfedezni, és újratanulják a sámánok és a varázslók õsi tudását, ami az anyafölddel való kapcsolatot helyezi elõtérbe. Ez nem csak a Földet segít meggyógyítani, hanem az illetõre is nagy hatással van, ahogy minden fizikai szellemi tevékenység interaktív és visszahat az egyénre.

Amikor különbözõ emberek ugyanazon földcsakra közelében meditálnak és energiát küldenek a Földnek, legtöbbször ugyanolyan felismerésük támad. Ezek az örvények olyanok, mint egy-egy kapu, amin keresztül hozzáférhetünk a magasabb dimenziójú énjeinkhez. Mindannyian legalább 12 réteg mentális testtel rendelkezünk, amik a jelenlegi fizikai testünkhöz kapcsolódnak. A Föld ugyanúgy rendelkezik ezekkel a rétegekkel. Amikor közel vagyunk a Föld egy aktív csakrájához, az hozzásegít bennünket ahhoz, hogy úgy lássunk dolgokat, ahogy azok valójában vannak: több dimenzióban és folyamatos változás, fejlõdés közben. Ezért érdemes az ilyen pontoknál meditálni, és jól odafigyelni, mit üzen felettes énünk. Megdöbbentõ igazságokkal gazdagodhatunk.

Ahol a föld szíve dobog

Különbözõ elméletek léteznek azzal kapcsolatban, melyik csakra hol található a bolygón. A szívcsakrát sokáig Angliában, Glastonburyben "helyezték el", ám jó ideje sokat hallani arról, hogy a föld negyedik csakrája itt a Pilisben, nevezetesen Dobogókõn található. Ezt maga Dalai Láma nyilatkozta, mi pedig szívesen hiszünk neki. Annál is inkább, hiszen mi indokolná különben a helység elnevezését nem is beszélve a kambodzsai és a laoszi láma, valamint a számos buddhista szerzetes látogatásáról?
Ami a többi csakrát illeti, általánosan elfogadott az a nézet, hogy minden kontinensen találunk egy-egy fõ csakrát. Nagyon érdekes megvizsgálni, hogy melyik csakra mire van hatással, az hol helyezkedik el a Földön, és ott mi történik ezzel kapcsolatban.
(forrás: astronet.hu)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Földcsakrák 12 éve 11 hónapja ezelőtt #1837

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
A csakrák elhelyezkedése a földön

Korona csakra
Egység, minden teremtés egy-sége, az isteni erõkkel való kapcsolat - Kailas hegység, Tibet

Homlok-csakra
Intuíció, érzékelés, tudatosság - Kuh-e Malek Siah, Irán

Torokcsakra
Kommunikáció, az igazság kifejezése, mások meghallgatása - a Gizai Piramisok (és Bábel tornya ),Egyiptom

Szívcsakra
Önmagunk és mások szeretete, elfogadás, harmónia - Dobogókõ, Magyarország

Napfonat csakra
Önbecsülés, a személyiség ereje, identitás Uluru-Katatjuta, Ausztrália

Szakrális csakra
Kreativitás, képzelet, belsõ gyermek - Titikaka-tó, Bolívia

Gyökércsakra
Túlélés, valahova tartozás, szexualitás, gyökerek - Shasta-hegy, Kalifornia
(szerzõje ismeretlen)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Földcsakrák 12 éve 10 hónapja ezelőtt #1920

 • A.M. Timea
 • A.M. Timea profilkép
 • Nem elérhető
 • Platinum Boarder
 • Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
 • Hozzászólások: 356
A világ csakra pontjai
Nõk Lapja Cafe
Kozma Rita
2008. 09. 30.


Az ezotériát kedvelõk már bizonyosan hallottak a csakrákról, az emberi testben megbúvó energiaközpontokról. Csakrák ellenben nemcsak a testünkben vannak, hanem a Föld egyes pontjain is megtalálhatók, köztük Magyarországon, Dobogókõn.
 A csakra az õsi indiai nyelv, a szankszrit szerint kereket jelent. Ez az örökké mozgó kerék a keleti ábrázolásokon lótuszvirág formájában jelenik meg leggyakrabban, tölcséres virágkehely formája miatt. A csakráknak mindig harmóniában kell lenniük az univerzális energiákkal, hiszen az táplálja õket. A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan szellemi részeinek szervei. Hét csakra található az emberi testben, amelyek a szivárvány hét színével közel megegyezõ rezgéstartományban mûködnek. A csakrák fejlõdése teremti meg az alapját annak, hogy a szellemi világokat és azok lényeit megismerjük, így a csakrák szellemi érzékszerveknek is tekinthetõk.
A hét földcsakra

A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Éppúgy, ahogy az emberi testben, a Földön is fellelhetõ a hét csakrapont.
Dobogókõn található a Föld szívcsakrája, vagyis az energiavonalak középpontja. Attila hun király sem véletlenül választotta központjának ezt a környéket. Birtokában voltak a tudásnak az õsi magyar táltosok is. A kínai saolin egyház szintén a Pilisben alapított falvat, a Két-bükkfa-nyeregtõl nem messze, a Bund-forrás mellett. Szerintük ugyanis a szívcsakra közelében képes meggyógyulni, energiával feltöltõdni az ember.
Dobogókõ jelentõsége a világhírû energiaközpontokéval vetekszik, mint például Stonehenge-ével, a görögországi delphoi jósdáéval vagy az egyiptomi Kheopsz-piramiséval.

Egyre több zarándok látogat Dobogókõre, köztük a kambodzsai és a laoszi láma és buddhista szerzetesek.
Hamarosan irányítótáblák mutatják majd az utat az energiaközpontok és a szakrális helyek felé.
A Föld csakrapontjai az egész világon átívelnek. Azt is gondolhatnánk, hogy a keleti tanok gyakorlói részesedhetnek csupán az energiaközpontok csodájában, ugyanis õk azok, akik igazán közel érzik magukhoz ezt a filozófiát.
A bolygónkon elhelyezkedõ csakrapontok kelettõl nyugatig mindenhol ott vannak, nem csak a buddhista szellemiségû emberek közelében. Ebben is megnyilvánul a világ bipoláris rendszere.

Forrás: Karsay István
Folytatása következik

[img
size=409]jezusafeny.hu/media/kunena/attachments/l...f123376a64af3a14.gif[/img]
Mellékletek:
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Utolsó szerkesztés: 12 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: A.M. Timea.
Téma zárolva.

: Földcsakrák 12 éve 10 hónapja ezelőtt #1958

 • A.M. Timea
 • A.M. Timea profilkép
 • Nem elérhető
 • Platinum Boarder
 • Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
 • Hozzászólások: 356
Elõzõ folytatása


A világ csakrapontjai
; Gyökércsakra: Jeruzsálem. Archaikus képben úgy jelenik meg, mint a Mágus (akár Jézus), aki megállja a helyét a földön és a túlvilágon, és aki tökéletesen elvégzi a dolgát.
; Szakrális, szexcsakra: Andok. Ezt régen a maják mûködtették. Azt mondják, hogy ezért nem találtak csontvázakat tõlük, mert kollektívan más létsíkra vándoroltak.
; Köldökcsakra: Ausztrália, mely jelenleg nem mûködik. Ezen a területen az õslakosok telepátiát használtak ahhoz, hogy nagy távolságokban is kommunikálhassanak egymással, és harmóniában éljenek.
; Szívcsakra: Magyarország, Dobogókõ. A csakrák ;közepe;. Minden magyar embernek kötelessége, hogy óvja a Föld szívcsakráját, melyet saját szívcsakrájának védelmével is elõsegíthet.
; Homlokcsakra: Bermuda-háromszög: a harmadik szem helye, melyrõl az embereknek javarészt a rejtélyes eltûnések jutnak az eszükbe, melyek a mai napig nem tisztázottak.
; Koronacsakra: Tibet, ahol a szellem összekapcsolódik a felsõbb szellemiséggel. Itt nyílik meg az univerzális tudat kapuja. A tibeti buddhisták is a transzcendentális tudásra, a megvilágosodásra törekednek évezredek óta.Negatív földsugárzások
Nem csupán pozitív földsugárzások léteznek a Földön. A negatív sugárzások elszívják az ember energiáját, a csakrák elzáródhatnak ezeken a területeken. Az auránk elvékonyodik, és azt a testrészünket, amely a negatív sugarak közelében van, megbetegíti.
; Vízérsugárzás: a föld alatti vízátszivárgásokhoz kapcsolódik. A víz nem sugároz, csak módosítja a Föld belsejébõl áramló energiákat. A vízér-keresztezõdés jelentõsen befolyásolja a sejt osztódási folyamatait.
; Geopatikus törésvonal-sugárzások: a földkéregrepedések mentén megjelenõ sugárzásokat nevezzük így. A törésvonal szintén egészségkárosító hatású, ugyanis rendkívül kicsi felületen nagy mennyiségû káros sugárzás koncentrálódik, mely megölheti az aurát.– Hartmann-sávok: a Föld pozitív és negatív mágneses erõterének találkozásainál jönnek létre, és egy térrácsot alkotnak. Egészségkárosító hatása idegi eredetû, szervek, ízületek gyulladásaiban nyilvánul meg.
; Curry-sugárzás: a poláris mezõzónák találkozási pontjánál alakul ki. Itt hasonló idegi eredetû gyulladások jöhetnek létre, mint a Hartmann-keresztezõdéseknél. Hogyha a fej részénél található, pánik- és idegbetegség is elõfordulhat.

Forrás:Karsay István.

MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Utolsó szerkesztés: 12 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: A.M. Timea.
Téma zárolva.

Földcsakrák 10 éve 5 hónapja ezelőtt #3321

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5645
.

Miért nem dobog Dobogókõ? A Föld csakrái

Talán azzal kezdeném, hogy az a nézet vagy vélemény, hogy a Föld szívcsakrája Magyarországon található, pontosabban Dobogókõn, ez egy téves megállapításra alapozódik. Legalább is az én véleményem szerint. Sokan talán abból indulnak ki, hogy a név Dobogókõ arra utal, hogy ott valami szívnek kell lennie, azért dobog. De ha ebbõl indulunk ki, akkor Hegyeshalomnak is hegyesnek kellene lennie vagy a Gyilkos tónak is gyilkolnia kellene.
Nos kutatásokat végeztem, hogy honnan ered Dobogókõ neve és mi köze lehet a Föld szivcsakrájához. Hát nem sok. A dobogó kifejezés ebben az esetben nem a dobogásból, hanem a dobogó, emelvény, magaslat szóból ered.
Íme egy " tudományos" magyarázat: A kérdéses Dobogó-kõ földrajzi név elsõ említése a 18. századból való-ami ahhoz képest, hogy a Föld szívének már pár milliárd éve dobognia kell, eléggé késõi adat. Ez a korai ismeretlenség eleve megkérdõjelezi, hogy itt bármi figyelemre méltó dolog lenne. A hegy neve két egyszerû földrajzi köznév összetétele: - A kõ hegynévként sziklát, sziklás kiemelkedést jelöl. Igen gyakori minden hegységben, Hosszú-kõ, Három-kõ, Tar-kõ stb. Itt sehol nem azt jelenti, hogy egy kitüntetett kõ lenne valahol, hanem a hegy sziklás voltára utal. - A magyar nyelvjárás a dobogó kifejezést földrajzi köznévként használja. Jelentése sík területen kiemelkedett dombosabb hely vagy a hegyvidéken hegyhátnak, hegygerincnek kiszélesedõ, ellaposodó része. Az ezt tartalmazó földrajzi nevek másutt sem ritkák, pl. a Mecsek 594 m-es csúcsát is a Dobogó névvel illetik. Az elsõ ilyen földrajzi név 15. sz.-i Gödöllõnek Szada felõli részén lévõ Dobogó nevû területét említi. 1430: - ad unum monticulum wulgo dobogohalom vocatum -, azaz egy, a nép nyelvén Dobogó-halomnak hívott domb . A Dobogókõ hegy neve így tehát kb. azt jelenti, hogy ellaposodó, kiszélesedõ hegygerinc, amely köves, sziklás."
Nos akkor elgondolkodhatunk azon, hogy mennyi köze van a Dobogókõ névnek a dobogáshoz, a szívhez vagy a szívcsakrához. De nem akarom tovább részletezni ezt a témát (pedig lehetne, hogy pl. a szívcsakra a szeretet megnyilvánulásának a helye és akkor Magyarországon is ennek megfelelõen kellenének a szeretet energiáknak mozogniuk, de hol vannak azok már?), meghagyok mindenkit a saját hitében.
Sokan arra hivatkoznak, hogy állítólag a Dalai Láma is elismerte, hogy a Föld szivcsakrája Dobogókõn van. De ez is egy légbõl kapott hír. Handrey Tibor a Tibetet Segítõ Társaság Sambhala Tibet Központ vezetõje szerint - aki a láma hét magyarországi látogatása közül ötnek szervezõje volt - a láma ilyet nem mondott; már csak azért sem, mert ilyen fogalom a buddhista filozófiában nem is létezik. Mindezt hazánkba való újabb látogatása során, 2010. szeptember 18-án, a Papp László Arénában egy nézõi kérdésre válaszolva maga a láma is cáfolta. Szerinte már a kérdés is nagyon "Magyarország-központú", de ezzel semmi gond nincs, mert minden nép szeretne kicsit a középpontban lenni... a magyarok azt gondolják, hogy õk a világ közepe, de ezt gondolják a mexikóiak is, és így tovább.

Utána kutattam ennek a témának a német és az angol nyelvû "szak"oldalakon és a következõ megállapítást tettem. Az itt leírtak több idegen nyelvû honlapon jelentek meg, amik mind egybe vágnak. Egyes (ezoterikus) megállapítások szerint a földnek 12 csakrája van, mások szerint ugyan úgy mint az emberi testnek, hét. Én maradok a hetes felosztásnál, mert a tanulmányain során inkább a tudományos (vagy spirituális) állásfoglalást fogadtam el, mint sem az ezoterikusat. De biztonsággal kijelenthetem, hogy a 12 csakrás felsorolásban sem szerepel Dobogókõ. Most azt nem akarom itt részletezni, hogy a földünk is egy tudattal rendelkezõ "él"lényû és ennek megfelelõen csakrákkal rendelkezik. A föld csakrái a föld mágnesen vonalainak a találkozási pontjainál alakultak ki (nem összetéveszteni a földrajzi körökkel). Ezek a vonalak és csomópontok azután olyan hatással voltak az ottani területen élõ lakosságra, hogy ott jelentõs spirituális központok alakultak ki (pl. Egyiptom vagy Tibet).
Nos az én kutatásaim szerint a következõ helyeken találhatóak a Föld csakrái. Kezdjük alulról felfelé.

1. Gyökércsakra: Észak Amerika, Grand Canyon, Sedona. A hopi indiánok élnek ezen a környéken egy barátságos, békeszeretõ nép. Nagy spirituális tudással rendelkeznek, Drunvalo Melchizedek is többször meglátogatta ezt az igen nagy tudású indián törzset.

2. Szakrális csakra: Délamerika, Machu Pacchu, Peru ( Amazonas) Machu Pacchu az inkák "elveszett városa". Ezen a vidéken alakult ki a nagy inka kultúra, ami egész Délamerikát behálózta.

3. Napfonat csakra: Uluru, Ausztrália. Uluru vagy más néven Ayers Rock Ausztrália egyik legjellegzetesebb hegysége. Ez egy szent hegy a bennszülöttek számára (Aborigines)

4. Szív csakra: Glastonbury Kapu, Egyesült királyság (Anglia). Sok leírásban szerepel még Stonehenge, mint a föld szívcsakrája. Glastonbury környékén a druidák éltek, egy kelta nép. De Artúr király és Avalon legendáját is összefüggésbe hozzák ezzel a hellyel. A hindu filozófiában a szivcsakrát a Gangesz vidékére helyezik, mint az egyik legõsibb vallás spirituális helyét.

5. Torokcsakra: Giza, gizai piramisok, Egyiptom. Azt hiszem az egyiptomi kultúráról nem kell írnom. Az egyik legspirituálisabb hely a földön.

6. Homlokcsakra: Fuji Hegység, Japán. A Zen filozófia és kultúra kiinduló pontja.

7. Korona csakra: Kailash Hegység, Tibet. A tibeti kultúrával függ össze, a tibeti buddhista szerzetesek számára egy szent hegy. Egy zarándok hely, ahova több tízezren zarándokolnak el minden évben.
Természetes a netten olvashatunk még többféle variációról és felosztásról, de érdekesség képen megemlítem, hogy a külföldi (angol, amerikai, német) szak-véleményekben sehol sem találtam Dobogókõre való utalásokat. Talán itt is érvényes az a mondás, hogy minden szentnek maga felé fordul a keze, legalább is ez volt az érzésem amikor a magyar változatokat elolvastam.
A cikkhez tartozó videó:
w486.dobd.hu/movie/a-fold-szivcsakraja-d...-valasza-25Lq8FTk0ys

(Kuppán Tibor)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 10 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc