Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
 • Oldal:
 • 1
 • 2

TÉMA: Bermuda háromszög

Bermuda háromszög 12 éve 10 hónapja ezelőtt #1708

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
Bermuda háromszög

Számtalan hajó és repülõgép tûnt el nyom nélkül a rejtélyes Bermuda háromszögben. Még most sem, 57 évvel azután hogy 5 harci repülõgépnek veszett nyoma egy rutinfeladat közben, senki nem tudja pontosan, hogy mi okozta eltûnésüket. 57 évvel ezelõtt egy szép napon 5 hadi repülõgép szállt fel a Floridai bázisról a Flight 19 fedõnevû rutinfeladat végrehajtására. Sem a gépeket, sem a legénységet nem látták soha többé.

A Bermuda háromszög az a terület, mely a Miami, Bermuda és Puerto Rico által határolt háromszögben van. Pontos adatokkal nem szolgálhatunk, de az elmúlt évszázadban számtalan hajó és repülõgép tûnt el itt. A múltban sok furcsaságot jegyeztek fel a területrõl. Kolombusz Kristóf megemlékezéseiben az iránytû furcsa viselkedését említette. A terület a nevét csak 1964-ben kapta, amikor egy újságíró az 5 eltûnt géprõl írt cikkében utalt a helyre. A 14 fõs legénység 5 Grumman TBM-3R Avenger torpedó bombázót vezetett, amely a Bermuda háromszög felett repült el.

Sok különleges elmélet született arról, hogy hova tûnt el az 5 gép. Szóba kerültek hatalmas tengeri szörnyek, földönkívüliek, misztikus negyedik dimenzió, és hasonló elméletek. Az igazság sokak szerint ennél sokkal prózaibb. Érvelésük szerint a sokszor kiszámíthatatlan természet, emberi mulasztás vagy balszerencse lehetett az oka az eltûnésnek. A Bermuda háromszög ugyanis nagyon forgalmas és az európai felfedezõk útjai óta itt keresztezõdik számos fontos útvonal. Ahhoz képest nem nevezhetõ soknak az eltûnt hajók és repülõk száma.

A Bermuda háromszög legendája örökre kapcsolódni fog a Flight 19-hez, ami 1945 december 5.-én történt. A Floridai támaszpontról felszállló gépek délután 2 körül hagyták el bázisukat , hogy rutinnavigációs gyakorlatot végezzenek. A feladat szerint háromszög útvonalon haladva néhány homokzátony bombázását kellett elvégezniük a gyakorlat során. A pilóta abban az idõben az iránytûjére hagyatkozott, és arra, hogy milyen sokáig és milyen sebességgel repült egy meghatározott irányba. A gépeken azonban felmondták az iránytûk a szolgálatot. A rádióbeszélgetésekrõl készült feljegyzések szerint a pilótánál nem volt óra. Az óceán közepén nem láthattak domborzati elemeket. A repülõk az általuk jónak talált irányba repültek, majd irányt váltottak, míg a napfény el nem tûnt és a helyét átvette a viharos éjszaka. A vezetõ pilóta rádiójából hallani lehetett, hogy terve szerint amint az elsõ repülõgép eléri a minimum üzemanyagszintet, mind az 5 gép kényszerleszáll a vízen.

Az Avenger egy nehézkes repülõgép volt. A pilóták sokszor hívták vasmadárnak. Olyanra építették õket, mintha tankok lennének. A pilóták azért szerették ezeket, mert szitává lõve is képesek voltak mûködni és visszatérni a bevetésrõl. A gépek nagyon nehezek voltak, üresen több mint 4500 kg-ot nyomtak. Ha tengerre kényszerleszállt, az Avenger valószínûleg igen gyorsan elsüllyedt. Az esélye, hogy a kényszerleszállást valaki túlélje, kicsi volt, annak hogy a hideg vízben valaki kihúzza az éjszakát, még kisebb, annak, hogy a roncs pillanatok alatt a tenger fenekére süllyed, óriási. Hatalmas mentõakciót szerveztek, de sem a roncsokat, sem az embereket soha nem találták meg. A tragédiát fokozta, hogy a segítségre sietõ mentõrepülõk egyike is eltûnt 13 fõs legénységével együtt. Az a repülõ egy PBM Mariner volt, amit repülõ benzin tartélynak neveztek könnyû gyúlékonysága miatt. Egy a területen haladó hajó látott is egy hatalmas tûzgömböt és áthaladt egy olajfolton akkor, és ott, ahol a repülõgépnek lennie kellett volna. A Flight 19 eltûnését emberi mulasztásnak könyvelték el.

A Bermuda háromszögnek vannak furcsaságai. Egyike annak a két helynek - a másik Japán partjainál van és az ördög tengerének nevezik- melynek hasonló rejtélyes hírneve van. Ezeken a helyeken az igazi észak és a mágnes szerinti észak egy vonalban van amely megnehezíti az iránytû olvasását. Itt van a tengerek egyik legmélyebb mélytengeri árka is. A roncsok itt több km-re a tenger felszínétõl lelik hullámsírjukat. A Bermuda háromszögben a tengerfenék általában több mint 5 km mélyen fekszik, Puerto Rico közelében a mélység eléri a 8,2 km-t. Alattomos zátonyok húzódnak a szárazföld közelében és erõs áramlatok rendszeresen állítanak újabb navigációs problémát a hajósok elé. És ott van az idõjárás. A legnagyobb gondot a hurrikánok okozzák. A Golf áramlat a háromszög nyugati szélénél húzódik, ami befolyásolja azt. Az áramlat egy 64-80 km széles folyó az óceánban a környezeténél melegebb levegõvel. Ha viharban a hullámok 4m magasak a tengeren, a Golf áramlaton belül ennek a háromszorosára nõnek. A hajósok sokszor arról ismerik fel a Golf áramlatot, hogy fölötte viharos az ég. Mégis ha választani kell az ártatlan hajókat elnyelõ tengeri szörny, az embereket elrabló földönkívüliek és az emberi hiba, mûszaki problémák, a természeti jelenségek között, ki tudna ellenállni a Bermuda háromszög legendájának.
(ismeretlen forrás)


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Bermuda háromszög 12 éve 9 hónapja ezelőtt #1808

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
A Bermuda-háromszög titka

Kitartóan õrzi titkát a Föld egyik leghíresebb rejtélyes övezete, a Bermuda-háromszög. Találgatások vannak, de konkrét, elfogadott magyarázat még nincsen errõl a misztikus területrõl, amely számtalan könyv, film és történet ihletõje.
A Bermuda-háromszög Miami, Bermuda és Puerto Rico által határolt terület. A múltban sok furcsaságot jegyeztek fel errõl a helyrõl, és Kolombusz Kristóf is megemlíti, hogy itt áthaladva az iránytû furcsán viselkedett. A terület akkor kapta a nevét, amikor 1964-ben öt hadi repülõgép tûnt el, tizennégy fõs legénységével.

Különös esetek

Kolombusz furcsa tapasztalata után a legkorábbi feljegyzés 1872-ben történt. Az angol Dea Gratia nevû hajó New Yorkból Gibraltár felé tartott, amikor találkozott egy kihalt fedélzetû, másik hajóval. A kapitány felismerte, hogy arról a Mary Celeste hajóról van szó, amely akkor már egy hónapja elhagyta New York kikötõjét, majd nyomtalanul eltûnt. Az egykori jármû teljesen kihalt volt, egy árva lélek nélkül ringatózott az óceán vizén. Egy másik rejtélyes eset is történt, az amerikai haditengerészet Cyclops nevû, 19000 tonnás szállítóhajója üresen tért vissza. A 309 tengerészbõl senkit nem találtak meg.
Több ízben feljegyezték, hogy nemcsak hogy ember nem élte túl a különös eseteket, de még árulkodó nyomok sem maradtak, melyek alapján el lehetett volna indulni. Volt arra is példa, hogy a hajó idõvel elõkerült, még az emberek is rajta voltak, viszont egyikük sem élt, de külsérelmi nyomokat nem találtak rajtuk. Többnyire a veszélybe került jármûvek semmilyen jelzést nem tudtak adni az eltûnés elõtti pillanatokban, és teljesen megszakadt velük a kapcsolat.


A legenda

A Bermuda-háromszög legendáját örökre meghatározza az 1945. december 5-i eset, amikor a floridai támaszpontról öt hadi repülõgép egy gyakorlatot elvégezni emelkedett az égbe. A feladatuk az volt, hogy meghatározott pontokat bombázzanak. A gépeken azonban felmondták az iránytûk a szolgálatot. A rádióbeszélgetésekrõl készült feljegyzések szerint a pilótánál nem volt óra, az óceán közepén nem láthattak domborzati elemeket. A gépek addig repültek, amíg le nem szállt az éjszaka. A vezetõ pilóta rádiója szerint az volt a terv, hogy amint az elsõ repülõgép eléri a minimum üzemanyagszintet, mind az öt gép kényszerleszállást hajt végre a vízen. Ezek a repülõgépek azonban nagyon nehezek voltak, üresen több mint 4500 kg-ot nyomtak. Ha tengerre szálltak,valószínûleg gyorsan elsüllyedtek. A veszély észlelésekor megindult a mentõakció, azonban sem a roncsokat, sem az embereket nem találták meg. Ráadásul a segítségre sietõ mentõrepülõk egyike is eltûnt, legénységével együtt. Sok különleges elmélet született arról, hogy hova tûntek el a repülõgépek. Szóba kerültek hatalmas tengeri szörnyek, földönkívüliek, misztikus negyedik dimenzió, és hasonló elméletek. A hadgyakorlat összes tragédiáját végül emberi mulasztásnak könyvelték el. A Bermuda-háromszög ugyanis nagyon forgalmas és az európai felfedezõk útjai óta itt keresztezõdik számos fontos útvonal, és ehhez képest nem nevezhetõ soknak az eltûnt hajók és repülõk száma.
(forrás: astronet)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Bermuda háromszög 12 éve 4 hónapja ezelőtt #2352

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
A Bermuda-háromszög titka

Nincs olyan ember, aki ne hallott volna élete során a Bermuda-háromszögrõl. Misztikus, félelmetes és hátborzongató erõvel bír, akár a neve hallatán is. A leginkább elhíresült tulajdonsága, miszerint bármi, ami a vonzásába kerül, eltûnik, vagy megsemmisül. Mi állhat a rejtély hátterében, mivel magyarázzák a tudósok ezt a rémisztõ jelenséget?

A sajtó évtizedek óta említ olyan eseteket, melyek a Bermuda-háromszöggel kapcsolatosak, számtalan titokzatos eseményt írtak már le, és elemeztek valamilyen elmélet szerint.

A legelsõ eset, mely megrendítette az embereket, a közvéleményt, egy Mary Celeste nevû hajóval volt kapcsolatos. 1872-ben történt, hogy az angol Dea Gratia nevû hajó New Yorkból Gibraltár felé tartott, amikor találkozott egy igen furcsa hajóval. Közelébe érve a kapitány megdöbbenve tapasztalta, hogy a hajó a Mary Celeste, mely akkor már egy hónapja elhagyta New York kikötõjét, majd nyomtalanul eltûnt. A hajó kihalt volt, egy árva lelket sem talált rajta.

Szintén megrendítõ eset volt a Cyclops nevû 19000 tonnás szállítóhajó esete, ami az amerikai haditengerészeté volt, ugyanis az induláskor 309 tengerészbõl egyetlen egy sem került elõ.
És a két példa csak töredék, a rengeteg hajó és repülõgép eltûnése valóságos rémálommá változtatta sok ember életét. Tehát számtalan hajó süllyedt el úgy, hogy egyetlen túlélõje sem maradt. De nemcsak hogy ember sem élte túl ezeket az eseteket, de még árulkodó nyomok sem maradtak, melyek alapján el lehetett volna indulni. Bár olyan elõfordult, hogy az összes embernek nyoma veszett, a hajó pedig mindenféle sérülés nélkül elõkerült. Sõt, az is megtörtént, hogy a hajó idõvel elõkerült, még az emberek is rajta voltak, viszont egyikük sem élt, de külsérelmi nyomokat nem találtak rajtuk. Többnyire a hajók és repülõgépek az eltûnés elõtti pillanatokban semmilyen jelzést nem tudtak adni, teljesen megszakadt velük a kapcsolat.

De mi lehet a magyarázat?

Az köztudott, hogy a tengerek és óceánok alját néhol több tízezer kilométeres szakaszon repedésvölgyek tagolják. Ezek mentén az izzó magma áttörve a kérget az óceán aljára ömölhet, és ekkor érintkezik az óceán vizével. A feltörõ láva sokszor hatalmas gáztömegek kíséretében érkezik. A gázok viszont a tengervíz áramlása közben elszakadhatnak attól a helytõl, ahol felszínre törtek. Ezek a gázdús víztömegek aztán egyszer csak egy kiszámíthatatlan helyen és idõben a felszínre kerülnek. A gázok a folyadéktól elkülönülnek, és intenzív pezsgés kíséretében a légtérbe lépnek. A gázok a víz felszínén, illetve bizonyos magasságig felhalmozódnak, és ott különféle fizikai és kémiai reakciókat produkálnak. Eszerint nem azért süllyed el a hajó, vagy zuhan le a repülõgép, mert a gázmérgezésben meghalt személyzet nem képes irányítani azt, hanem éppen fordítva: a gázömlés miatt süllyed el a hajó, vagy zuhan le a repülõ, melynek következtében vízbe fullad a személyzet, vagy éppen gázmérgezésben hal meg.
A hajót irányítók, sajnos, elõre nem érzékelhetik a veszélyt, csak akkor tapasztalják a bajt, mikor a hajó már a pezsgõ vízben halad, akkor viszont már késõ bármit is tenni. A hajó rohamosan süllyedni kezd. S még, ha a tengerbe is ugranak például mentõmellénnyel vagy akár csónakkal, azok is rohamosan süllyedni fognak.

S hogy a mûszerek miért zavarodnak össze?

Az említett gázok tele vannak elektromos töltéssel, ráadásul ezek folytonosan áramlanak. Ennek hatására mágneses tér keletkezik, mely zárlatot okozhat az elektromos berendezésekben.
Sokan máig azon tanakodnak, vajon igaz-e az egész Bermuda-eset, vagy csak legenda és kitaláció. Ahhoz viszont túl sok szerencsétlenség történt már, hogy csupán mesekönyvbe illõ történet legyen.
Te mit gondolsz? Szerinted létezik a Bermuda-háromszög, és elfogadható a vulkáni gázokból eredõ magyarázat?
(forrás:sulinet.hu)


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Bermuda háromszög 10 éve 4 hónapja ezelőtt #3316

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.
Bermuda háromszögrõl film 46 perces


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 10 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Bermuda háromszög 10 éve 3 hónapja ezelőtt #3329

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 10 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Bermuda háromszög 9 éve 5 hónapja ezelőtt #3634

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5623
.

A bermuda-háromszög kalandorai c. film 91 perces


http://video.xfree.hu/?n=szuromieszter|6de66bb2658deefbf5e146578becc8a5
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 9 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
 • Oldal:
 • 1
 • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.145 másodperc