Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ebben a témakörben a dimenzióváltásról és az azzal kapcsolatos tanításokról lehet olvasni.
Nostredamus, Kryon, Kirael, Pió Atya, Nyirkai jóslat, 2012,Plejádok üzenete, próféciák stb.

TÉMA: HOOPONOPONO

HOOPONOPONO 9 éve 7 hónapja ezelőtt #3516

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.
A Ho'oponopono egy õsi hawaii gyógymód, a megbocsátás mûvészete.

Egy hawaii bölcsesség azt mondja: napnyugta elõtt megbocsátást kell gyakorolnod. Az ennek megfelelõ rituálé a Ho'oponopono. Lefordítva annyit jelent, mint valamit helyretenni, valamit rendbehozni, a hibákat jóvátenni.
Az alapja egy mélyen gyökerezõ hit abban, hogy a világon minden egyetlen egységet képez. Hogy minden összefügg. Hogy minden tett egy másikat von maga után. Hogy a problémák és betegségek gondolatok által keletkeznek. Gondolatok által, melyeket szenvedéssel telt megtapasztalásaink bélyegeznek meg. Melyek az itt és mostra kihatnak. Lehetnek ezek fájdalmas visszaemlékezések emberekre, helyekre vagy eseményekre. A hawaiak meg vannak gyõzõdve arról, hogy minden problémánkat személyes hibák és felhalmozódott harag okozza. Azt mondják: "Ha 2 vagy 3 napig haragos vagy, akkor jönni fog egy nehézség vagy betegség."

A ho'oponopo lényege, hogy önmagunk tisztításával a világot is megtisztítjuk. Egyszerûen megkérjük az Istenséget, Mindenséget, Univerzumot, hogy törölje a nekünk nem tetszõ dolgokat, négy egyszerû mondattal:

SZERETLEK.
SAJNÁLOM.
KÉRLEK BOCSÁJTS MEG!
KÖSZÖNÖM!

/a sorrendet változtathatod/

Az alábbi történet Joe Vitale elbeszélése arról, hogyan ismerkedett meg a hooponopono-val.

-Két évvel ezelõtt hallottam egy hawaii-i terapeutáról, aki egy teljes osztálynyi közveszélyes õrültet gyógyított meg anélkül, hogy valaha találkozott volna bármelyikükkel. A pszichológus egy-egy beteg kórlapjának tanulmányozása után önmagában kereste, hogy hogyan teremtette annak a személynek a betegségét. Ahogy önmaga gyógyult, úgy gyógyult a beteg is.
Amikor elõször hallottam ezt a történetet, azt gondoltam, ez valami városi legenda. Hogy gyógyíthatna valaki embereket önmaga gyógyításával? Hogy lenne képes akár a legjobb öngyógyító mester közveszélyes õrülteken segíteni? Kellõen értelmetlen és logikátlan volt, úgyhogy nem törõdtem a sztorival.
Egy évvel késõbb újra az utamba került a történet. Azt hallottam, hogy a terapeuta egy Hawaiiban ismert gyógyító módszert, a ho-oponopono-t használja. Soha nem hallottam róla, mégsem tudtam kiverni a fejembõl. Ha ez az egész történet igaz volt, mindent tudni akartam róla.
A teljes felelõsség fogalmát mindeddig úgy értelmeztem, hogy felelõs vagyok azért, amit gondolok illetve teszek. Ami ezen túl van, azért nem felelek. - Azt hiszem, a legtöbb ember így gondolkodik a teljes felelõsségrõl.
A saját cselekedeteinkért vagyunk felelõsek, nem azért, amit mások tesznek - de ez nem így van.
A hawaii terapeuta, Dr. Ihaleakala Hew Len, aki azokat a szellemi fogyatékosokat meggyógyította egy egészen új perspektívából tanította meg látnom, mi is az a teljes felelõsség. Az elsõ telefonbeszélgetésünk körülbelül egy órán át tartott; arra kértem, mesélje el terapeuta munkásságának teljes történetét.
Elmagyarázta, hogy a Hawaii Állami Kórházban dolgozott négy éven át. Az osztály, ahol a közveszélyes õrülteket tartották, veszélyes hely volt: a pszichológusok havonta váltották egymást, az ápolók gyakran jelentettek beteget, vagy csak egyszerûen felmondtak. A dolgozók az osztályon kizárólag hátukkal a falhoz simulva közlekedtek, így kerülve el, hogy rájuk támadjanak a betegek. Az osztályon se dolgozni, sem élni nem volt kellemes. Dr. Len egyetlen beteggel sem találkozott. Kapott egy szobát, ahol a kórlapjukat tanulmányozta. Amíg ezeket olvasta, saját magán dolgozott. Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is.

- Néhány hónap elteltével - mesélte Dr. Len - a korábban szigorúan lekötözött betegek szabadon sétálhattak; másoknak, akiket addig keményen gyógyszereztek, már nem kellett gyógyszert szedniük. Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sõt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni. A hiányzások és a gyors személyzetváltások megszûntek. A végén többen dolgoztak az osztályon, mint amennyire szükségünk volt, mivel a betegek hazamehettek, plusz mindenki bejárt dolgozni. Mára az osztályt bezárták.
Ez volt az a pillanat, amikor feltettem az egymillió dollárt érõ kérdést:
- Mit csináltál magaddal, amitõl ezek az emberek ennyire megváltoztak?
- Egyszerûen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami õket teremtette.
Nem értettem.
Dr. Len elmagyarázta, hogy az életért vállalt teljes felelõsség azt jelenti, hogy az életemben minden - csupán mert az életemben jelen van - az én felelõsségem. Tulajdonképpen az egész világom az én teremtményem.
Hát " Ez egy kicsit erõs" Felelõsnek lenni azért, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Azért is felelni, amit bárki más mond vagy tesz a környezetemben, az meg egy másik. De mégis, az igazság az, hogyha felvállalom a felelõsséget az életemért, azaz mindenért, amit látok, hallok, ízlelek, érintek, vagy bárhogyan megtapasztalok - az az ÉN felelõsségem, mivel jelen van az életemben.
Ez azt jelenti, hogy a terrortámadásokat, az elnököt, a gazdaságot vagy bármit, amit tapasztalsz és esetleg nem tetszik - orvosolhatsz. Ezek a dolgok nem léteznek a szó szoros értelmében, csupán a te belsõ kivetítéseid. ??? -(Furcsán néztem rá, mikor ezt mondta)-
A probléma nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, muszáj magadat megváltoztatnod!
Tudom, hogy ezt elég nehéz felfogni, pláne elfogadni vagy éppenséggel így élni. Ujjal mutogatni sokkal könnyebb, mint ez az egész teljes felelõsség dolog.
Ahogy Dr. Lennel beszélgettem, lassan rájöttem, hogy számára és a "hooponopono "szerint a gyógyítás nem jelent mást, mint önmagunk szeretetét.
- Ha javítani akarsz az életeden, meg kell gyógyítani azt.
Ha meg szeretnél valakit gyógyítani, akár egy közveszélyes õrültet is, saját magad gyógyításával tudsz segíteni rajta. -mondta.
Megkérdeztem Dr. Len-t, hogy van ez, mit csinált egészen pontosan, amikor azokat a kórlapokat tanulmányozta.
- Nem tettem mást, csak folyamatosan ismételtem, hogy Bocsáss meg! és Szeretlek! - újra és újra.
- Ennyi?
- Ennyi.

Úgy tûnik, hogy szeretni önmagunkat a legerõsebb módja saját fejlõdésünknek, és ahogy mi fejlõdünk, úgy javul a világunk is. Hadd magyarázzam el, hogy is mûködik ez: egy napon valaki küldött nekem egy e-mailt, ami meglehetõsen felbosszantott. Korábban megnéztem volna magamban, miért zavar egy ilyen üzenet, vagy elkezdtem volna veszekedni azzal, a levél küldõjével.
Most viszont úgy döntöttem, kipróbálom Dr. Len módszerét. Némán mondogattam magamban: Bocsáss meg! Szeretlek! Nem intéztem senkihez a szavakat, egyszerûen csak megidéztem magamban a szeretetet, hogy meggyógyítsa bennem azt, amit ez a külsõ körülmény okozott.
Egy órán belül újabb levél jött ugyanattól az embertõl: bocsánatot kért korábbi soraiért. Pedig nem tettem semmit, ami ezt kieszközölte volna, még csak nem is válaszoltam neki. Mégis, azzal, hogy azt mondtam "Szeretlek!" - , valahogy meggyógyítottam azt a részemet, ami õt teremtette.
Késõbb elmentem Dr. Len tréningjére. Õ most 70 éves, mondhatni egy visszavonult sámánnagyapa. Dicsérte az Attractor Factor (A figyelemfelhívó-faktor) címû könyvemet, és azt mondta, ahogy én fejlõdöm, a könyvem rezgése is nõni fog, és ezt mindenki érezni fogja olvasás közben. Röviden: ahogy én fejlõdöm, úgy fejlõdnek az olvasóim is.
- Mi van azokkal a könyvekkel, amik már kint a vannak boltokban, vagy eladtak? - kérdeztem.
- Azok nincsenek ott kint. - magyarázta, újra felvillantva misztikus bölcsességét - Azok most is benned vannak.
Magyarán, nincs olyan, hogy ott kint! Ennek a fejlett technikának az alapos bemutatása igazából egy könyvet érdemelne.
- Elég az hozzá, hogy ha bármit is javítani akarok az életemben, csupán egyetlen hely létezik, amit vizsgálnom érdemes: saját magam. És amikor befelé figyelek, azt fontos szeretettel tennem!Hogyan mûködik a ho'oponopono?

Dr. Ihaleakala Hew Len "meggyógyított" egy egész õrültek házát Hawaii-n, csupán azzal, hogy önmagát gyógyította. Hogy csinálta? Az Ön-Azonnosság hooponopono-val. Amikor dolgozni kezdett az intézetben, azt mondták neki, csináljon, amit akar. Õ pedig elvonult a szobájába, és csak tisztította, tisztította önmagát.

*A hooponopono lényege, hogy önmagunk tisztításával a világot is megtisztítjuk.* Miként mûködik a folyamat? *Egyszerûen megkérjük az Istenséget, Mindenséget, Univerzumot, hogy törölje a nekünk nem tetszõ dolgokat négy egyszerû mondattal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!*

*Te teremted a valóságod. Így ha valaki megjelenik a valóságodban, nem lehetséges, hogy te teremted magát a személyt is?*
Éppen elég megemészteni, hogy felelõsek vagyunk mindazért, amik vagyunk, és most jön dr. Len, és azt mondja,* mindenért felelõsek vagyunk.* Mi segítünk létrehozni a másik embert. A világ, amit látunk, csak kivetítés. Illúzió. Te teremtesz mindent odakint, és ebben benne van a többi ember. Nem csupán, amit látsz, hiszel, akarsz, hanem magukat a helyzeteket is az emberekkel és az õ élményeiket is!

Szóval ez az "elsõ szint" a hooponopono-ban: *vállald a felelõsséget!* Mit is jelent mindez? Mit is kellene tenni? *Száz százalék felelõsséggel tartozol mindenért a valóságodban. Mindent te hoztál létre! Mindent! Rajtad kívül semmi nem létezik.*

A "második pont" pedig így hangzik:* ha felfedezel valamit magadban, vagy egy másik emberben, ami nem tetszik (harag, düh, szomorúság vagy akár betegség), vidd el a Mindenséghez! És kérd meg segítse törölni ezeket a dolgokat. Mondd ezekkel a szavakkal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. Ha dr. Len meggyógyította az elmebeteg bûnözõket, akkor mit tehet ez a módszer értem? És mit tehet érted?*

Feloldhatod a magadban lévõ gátakat. És más emberek gátjait. Hisz minden benned van! Ha megváltoztatod a belsõ világod, megváltozik a külsõ világ is! És a Vonzás Törvénye egyre tökéletesebben mûködik számodra.

Dr. Len szerint az egyetlen dolgunk a világban: tisztítani. Semmi más, csak tisztítani! Mindent, ami zavar minket! És tisztítani, tisztítani, tisztítani - nonstop.

Dr. Len úgy véli, nem mi irányítjuk az életünket. A hiedelmeink irányítanak. A tudatos elménken másodpercenként 7 bit információ halad át, míg a tudattalan elménket 55 billió bit! Nem irányíthatjuk a tudattalant, de kitisztíthatjuk. Irány a Mindenség! Töröljük a negatív programot! Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm! És a Mindenség törli neked.
Egészen egyszerû, nem? Bármikor. Bárhol. Könnyedén. Erõfeszítés nélkül.

Ha csupán annyit mondasz: szeretlek, és ezt ismételgeted a végtelenségig, megváltozik a pillanat, amiben létezel. Felejtsük el egy kicsit most a világot, a többieket, és gondolj csak arra, hogy mit tehet érted ebben a pillanatban a módszer. Most. Szeretlek.
Dr. Len megértette, hogy száz százalék felelõsséggel tartozik az általa teremtett valóságért. Minden pillanatban. Amikor tisztítani kezdte önmagát, nem az embert, a helyet, vagy az eseményt tisztította, hanem a gondolatait ezekkel az emberekkel, helyekkel, vagy helyzetekkel kapcsolatban. És amikor a gondolatai megtisztultak, minden más megtisztult.
Az egyik szociális munkás, aki az intézetben dolgozott, azt mondta, dr. Len semmilyen hagyományos módszert nem csinált. Nem vezetett terápiákat, nem vizsgálta a betegeket, a konferenciákra sem járt el. Pár hónap múlva mégis látható volt az eredménye annak, amit csinált. Az egyik kezelt betegnek bíróság elé kellett állnia. Közveszélyes õrült volt. A bíróságon pedig felállt, a bírák felé fordult, és azt mondta: “Felelõs vagyok a tettemért. Sajnálom!” Erre senki nem számított!
Sokan vannak, akik nem akarják azt a szó mondani, hogy sajnálom. Hiszen, ezáltal õk maguk szomorúnak érzik magukat. Pedig igazából arról van szó: sajnálom, nem tudtam, mit teszek, nem tudom, honnan jött mindez, nem tudom, mik a gátjaim. Egyszerûen csak sajnálom.
Mások azt mondják, nem tettem semmit, amit sajnálnom kellene! Pedig ha látsz valakit, aki elesik a biciklivel, odamész, felsegíted, és azt mondod: sajnálom. Nem te okoztad a balesetét, mégis azt mondod, sajnálom.
Ez egy egészen új látásmódhoz segít hozzá. Négy rövid mondat, ami segít kommunikálni a Mindenséggel. Nem kell, hogy vallásos légy. Csupán hidd el, hogy van valaki, egy erõ, ami hatalmasabb nálad, aminek része vagy, s így nem vagy egyedül.
A mondatokat bármilyen sorrendben használhatod.
Sajnálom. Tudom, hogy ott az a valami, amit nem szeretek, ami nem tetszik. Önmagamba nézek.
Kérlek, bocsáss meg! Ezzel megkérem a Mindenséget, hogy törölje nekem, bármi legyen is az a gát, érzés- stb.
Köszönöm! Ez maga a hála. A hála felszabadító érzés. És a tudat, hogy a Mindenség meghallgat.
Szeretlek. Az egyetlen dolog, hogy felold a benned lévõ blokkokat, hogy azt mondd: szeretlek.
*Beszélj hát a Mindenséggel! Az életed a legnagyobb ajándék! Élj vele!*
Ezt a négy mondatot nem azért kell elmondani, mert a Mindenség hallani akarja, hanem azért, mert te akarod mondani! Neked van szükséged rá, nem a Mindenségnek! Hiszen neked nem a Mindenséggel van dolgod, hanem saját magaddal. A Mindenség szeret téged, az maga a szeretet! Oldd hát fel magadban a gátakat ilyen egyszerûen: Kérlek, bocsáss meg!
Sokan azt mondják, akkor köszönöm meg, ha lesz mit. Akkor leszek boldog, ha ez vagy az összejön. Ez így nem mûködik! *A boldogság független mindentõl, amid van.* Benned van. És amikor boldog vagy, mindened megvan. Köszönöm.
A "Szeretlek" megváltoztatja minden pillanatodat. Segít eltüntetni a kétkedést, a múlt programjait. Nem "kell" érezned, csak mondd! És ahogy mondod, elkezded érezni is! Hát mondd: Szeretlek! És egyre több dolgot kezdesz vonzani, amit szerethetsz.

Mi az a Zéró szint?

A hooponopono-val elkerüljük és eltávolítjuk a mérgezõ, nemkívánatos energiákat. Ez az a szint, ahova mindannyian el akarunk jutni. Ez az a szint, ahol nincsenek többé korlátok, emlékek. Egy vagy az Istennel, Mindenséggel, Univerzummal. Ahogy tetszik.
És amikor a zéró szinten vagy, nincsenek többé korlátok. Amit a Mindenség a füledbe súg, megteszed, és valósággá válik. Ez a hiányzó titok. Hiszen mindenkinek vannak korlátok az életében. A Vonzás Törvénye könnyebben dolgozik nekünk, ha nincsenek korlátaink.
A zéró szinten mindened lehet, minden lehetsz, bármit megtehetsz, amit csak akarsz!
Minden cselekedetünk, gondolatunk emlékekbõl vagy inspirációból származik. Az emlékek a múlt programjai, hiedelmeink. Az inspiráció a Mindenség sugallata. Tehát az emlékeinket kell megtisztítani. Ha kitisztultál, inspirációkat kapsz.

Valószínûleg még senki nem érte el a zéró szintet. Dr. Len sem. De amint õ közeledik hozzá, úgy leszünk mi is egyre közelebb.
Dr. Len azt mondja, nem az ember követte el a bûncselekményt, hanem a benne lévõ program. Õ a programot tisztította nem az embert! Tehát tisztítsd a programot, közelebb kerülsz a zéró szinthez, közelebb kerülsz a Mindenséghez, inspirációkat kapsz. És ha az inspirációkat követed, az életed könnyûvé válik!
Hidd el, az inspirációkból akarsz élni! És mindez négy kis mondaton múlik!
Dr. Len úgy véli, ha azt gondolod, hogy van választásod, hogy kövesd, vagy ne kövesd az inspirációt, még nem vagy tiszta. Ha azon gondolkodsz, hogy tedd vagy ne tedd, még mindig van egy emlék vagy program, ami visszatart. Amikor tiszta vagy minden kétség nélkül cselekszel a sugallatra. Ha van választásod, még mindig van mit tisztítanod.
Hiszen az tesz boldoggá, amiért "jöttél". Tegyük fel, hogy az élet egy zenekar. Te játszol a hegedûn, élvezed, jól csinálod.Kipróbálhatod a nagybõgõt, kevésbé tesz majd boldoggá, és a zenekar sem szól olyan szépen. És ezzel azt akarom mondani, hogy amit valójában szeretsz csinálni, hát azt kell tenned! Kövesd az inspirációd!
És mi az, amit szeretsz csinálni? Egész egyszerûen kiderítheted. Mit tennél, ha megnyernéd minden idõk legnagyobb lottónyereményét? Oké, vennél dogokat, házat, autót, utazgatnál- De mit tennél utána? Mit csinálnál az idõddel? Mik a valódi céljaid az életben? Írd csak le, olvasd vissza, és amit olvasol, az a te utad a siker felé! Légy õszinte magadhoz! Ne csak végy egy szelvényt, hanem dolgozz is rajta!
És megnyerheted! Akkor nyersz, ha tiszta vagy!
Tisztíts!
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

Joe Vitale: Missing Secret (A hiányzó titok) audio programja nyomán…


A hawaii terapeuta, Dr. Ihaleakala Hew Len javasol egy meditációt, mellyel megtisztíthatjuk magunkat a "csúnyaságtól":

Csillapítsuk le elménket azáltal, hogy csukott szemmel egy nyugodt helyen ülve lélegzetünkre figyelünk! Ha lenyugodtunk, akkor képzeljük el magunkban gyermeki énünket! Kérdezzük meg tõle, hogy megsimogathatjuk-e a fejét! Ha azt a választ kapjuk, hogy igen, akkor simogassuk meg a fejét és mondjuk közben többször: sajnálom, bocsáss meg, szeretlek, köszönöm!
Ezután kérdezzük meg, hogy megfoghatjuk-e a kezét! Ha megengedi, akkor ismét mondogassuk a 4 kifejezést!
Végül kérdezzük meg, hogy átölelhetjük-e! Ha igen, akkor öleljük át a bennünk élõ gyermeki énünket és mondogassuk a 4 szót!

Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

Dr. Len szerint ezt érdemes rendszeresen elvégezni, mert teljesen megtisztít minden negativitástól és felszabadít vágyaink és álmaink megvalósulásának befogadására.

atudatosteremtesmuveszete.blogspot.hu/2012/10/hooponopono.html
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 6 éve 11 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

HOOPONOPONO 9 éve 2 hónapja ezelőtt #3717

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.

VNTV - Ho'oponopono - Móra Klára, Jakab István
26 perces film

drunvalomelchizedek.network.hu/video/201...a_klara_jakab_istvan
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 9 éve 2 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

HOOPONOPONO 9 éve 2 hete ezelőtt #3725

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.

"Aki befelé néz saját magába, álmodik, aki kifelé, felébred."

Dr. Ihaleakala Hew Len "meggyógyított" egy egész õrültek házát Hawaii-n, csupán azzal, hogy önmagát gyógyította.

Hogy csinálta? Ön-Azonosságot, ho'oponopono-val.
Amikor dolgozni kezdett az intézetben, azt mondták neki, csináljon, amit akar.
Õ pedig elvonult a szobájába, és csak tisztította, tisztította önmagát...

A ho'oponopono lényege, hogy önmagunk tisztításával a világot is megtisztítjuk.
Miként mûködik a folyamat?
Egyszerûen megkérjük az Istenséget, Mindenséget, Univerzumot, hogy törölje a nekünk nem tetszõ dolgokat négy egyszerû mondattal:
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!
Te teremted a valóságod. Így ha valaki megjelenik a valóságodban, nem lehetséges, hogy te teremted magát a személyt is?

Huh...
Éppen elég megemészteni, hogy felelõsek vagyunk mindazért, amik vagyunk, és most jön dr. Len, és azt mondja, mindenért felelõsek vagyunk. Mi segítünk létrehozni a másik embert. A világ, amit látunk, csak kivetítés. Illúzió.
Te teremtesz mindent odakint, és ebben benne van a többi ember. Nem csupán, amit látsz, hiszel, akarsz, hanem magukat a helyzeteket is az emberekkel és az õ élményeiket is!
Huh...

Szóval ez az elsõ szinta ho'oponopono-ban: vállald a felelõsséget! Mit is jelent mindez? Mit is kellene tenni?
Száz százalék felelõsséggel tartozol mindenért a valóságodban. Mindent te hoztál létre! Mindent! Rajtad kívül semmi nem létezik...

A második pont pedig így hangzik: ha felfedezel valamit magadban, vagy egy másik emberben, ami nem tetszik (harag, düh, szomorúság vagy akár betegség), vidd el a Mindenséghez! És kérd meg segítse törölni ezeket a dolgokat.
Mondd ezekkel a szavakkal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm.
Ha dr. Len meggyógyította az elmebeteg bûnözõket, akkor mit tehet ez a módszer értem? És mit tehet érted?

Feloldhatod a magadban lévõ gátakat. És más emberek gátjait.
Hisz minden benned van! Ha megváltoztatod a belsõ világod, megváltozik a külsõ világ is! És a Vonzás Törvénye egyre tökéletesebben mûködik számodra.

Dr. Len szerint az egyetlen dolgunk a világban: tisztítani. Semmi más, csak tisztítani! Mindent, ami zavar minket! És tisztítani, tisztítani, tisztítani... nonstop.

Dr. Len úgy véli, nem mi irányítjuk az életünket.
A hiedelmeink irányítanak. A tudatos elménken másodpercenként 7 bit információ halad át, míg a tudattalan elménket 55 billió bit! Nem irányíthatjuk a tudattalant, de kitisztíthatjuk. Irány a Mindenség!

Töröljük a negatív programot! Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!
És a Mindenség törli neked.
Egészen egyszerû, nem? Bármikor. Bárhol. Könnyedén. Erõfeszítés nélkül.
Ha csupán annyit mondasz: szeretlek, és ezt ismételgeted a végtelenségig, megváltozik a pillanat, amiben létezel.
Felejtsük el egy kicsit most a világot, a többieket, és gondolj csak arra, hogy mit tehet érted ebben a pillanatban a módszer. Most. Szeretlek.
Dr. Len megértette, hogy száz százalék felelõsséggel tartozik az általa teremtett valóságért. Minden pillanatban.
Amikor tisztítani kezdte önmagát, nem az embert, a helyet, vagy az eseményt tisztította, hanem a gondolatait ezekkel az emberekkel, helyekkel, vagy helyzetekkel kapcsolatban. És amikor a gondolatai megtisztultak, minden más megtisztult.

Az egyik szociális munkás, aki az intézetben dolgozott, azt mondta, dr. Len semmilyen hagyományos módszert nem csinált. Nem vezetett terápiákat, nem vizsgálta a betegeket, a konferenciákra sem járt el.
Pár hónap múlva mégis látható volt az eredménye annak, amit csinált. Az egyik kezelt betegnek bíróság elé kellett állnia. Közveszélyes õrült volt.
A bíróságon pedig felállt, a bírák felé fordult, és azt mondta: ,,Felelõs vagyok a tettemért. Sajnálom!" Erre senki nem számított!
Sokan vannak, akik nem akarják azt a szó mondani, hogy sajnálom. Hiszen, ezáltal õk maguk szomorúnak érzik magukat. Pedig igazából arról van szó: sajnálom, nem tudtam, mit teszek, nem tudom, honnan jött mindez, nem tudom, mik a gátjaim. Egyszerûen csak sajnálom.
Mások azt mondják, nem tettem semmit, amit sajnálnom kellene! Pedig ha látsz valakit, aki elesik a biciklivel, odamész, felsegíted, és azt mondod: sajnálom. Nem te okoztad a balesetét, mégis azt mondod, sajnálom.

Ez egy egészen új látásmódhoz segít hozzá. Négy rövid mondat, ami segít kommunikálni a Mindenséggel. Nem kell, hogy vallásos légy.
Csupán hidd el, hogy van valaki, egy erõ, ami hatalmasabb nálad, aminek része vagy, s így nem vagy egyedül.
A mondatokat bármilyen sorrendben használhatod.

Sajnálom. Tudom, hogy ott az a valami, amit nem szeretek, ami nem tetszik. Önmagamba nézek.

Kérlek, bocsáss meg! Ezzel megkérem a Mindenséget, hogy törölje nekem, bármi legyen is az a gát, érzés... stb.

Köszönöm! Ez maga a hála.
A hála felszabadító érzés. És a tudat, hogy a Mindenség meghallgat.

Szeretlek. Az egyetlen dolog, hogy felold a benned lévõ blokkokat, hogy azt mondd: szeretlek.

Beszélj hát a Mindenséggel! Az életed a legnagyobb ajándék! Élj vele!

Ezt a négy mondatot nem azért kell elmondani, mert a Mindenség hallani akarja, hanem azért, mert te akarod mondani!

Neked van szükséged rá, nem a Mindenségnek! Hiszen neked nem a Mindenséggel van dolgod, hanem saját magaddal.

A Mindenség szeret téged, az maga a szeretet! Oldd hát fel magadban a gátakat ilyen egyszerûen: Kérlek, bocsáss meg!

Sokan azt mondják, akkor köszönöm meg, ha lesz mit. Akkor leszek boldog, ha ez vagy az összejön. Ez így nem mûködik! A boldogság független mindentõl, amid van. Benned van. És amikor boldog vagy, mindened megvan. Köszönöm.

A ,,Szeretlek" megváltoztatja minden pillanatodat. Segít eltüntetni a kétkedést, a múlt programjait. Nem ,,kell" érezned, csak mondd! És ahogy mondod, elkezded érezni is!
Hát mondd: Szeretlek! És egyre több dolgot kezdesz vonzani, amit szerethetsz.

Mi az a Zéró szint?
A ho'oponopono-val elkerüljük és eltávolítjuk a mérgezõ, nemkívánatos energiákat. Ez az a szint, ahova mindannyian el akarunk jutni. Ez az a szint, ahol nincsenek többé korlátok, emlékek. Egy vagy az Istennel, Mindenséggel, Univerzummal. Ahogy tetszik...

És amikor a zéró szinten vagy, nincsenek többé korlátok. Amit a Mindenség a füledbe súg, megteszed, és valósággá válik... Ez a hiányzó titok. Hiszen mindenkinek vannak korlátok az életében. A Vonzás Törvénye könnyebben dolgozik nekünk, ha nincsenek korlátaink.

A zéró szinten mindened lehet, minden lehetsz, bármit megtehetsz, amit csak akarsz! Minden cselekedetünk, gondolatunk emlékekbõl vagy inspirációból származik. Az emlékek a múlt programjai, hiedelmeink. Az inspiráció a Mindenség sugallata. Tehát az emlékeinket kell megtisztítani. Ha kitisztultál, inspirációkat kapsz.

Valószínûleg még senki nem érte el a zéró szintet. Dr. Len sem. De amint õ közeledik hozzá, úgy leszünk mi is egyre közelebb.
Dr. Len azt mondja, nem az ember követte el a bûncselekményt, hanem a benne lévõ program. Õ a programot tisztította nem az embert! Tehát tisztítsd a programot, közelebb kerülsz a zéró szinthez, közelebb kerülsz a Mindenséghez, inspirációkat kapsz. És ha az inspirációkat követed, az életed könnyûvé válik!
Hidd el, az inspirációkból akarsz élni! És mindez négy kis mondatot múlik!

Dr. Len úgy véli, ha azt gondolod, hogy van választásod, hogy kövesd, vagy ne kövesd az inspirációt, még nem vagy tiszta. Ha azon gondolkodsz, hogy tedd vagy ne tedd, még mindig van egy emlék vagy program, ami visszatart. Amikor tiszta vagy minden kétség nélkül cselekszel a sugallatra. Ha van választásod, még mindig van mit tisztítanod.

Hiszen az tesz boldoggá, amiért ,,jöttél".
Tegyük fel, hogy az élet egy zenekar. Te játszol a hegedûn, élvezed, jól csinálod. Kipróbálhatod a nagybõgõt is, kevésbé tesz majd boldoggá, és a zenekar sem szól olyan szépen. És ezzel azt akarom mondani, hogy amit valójában szeretsz csinálni, hát azt kell tenned! Kövesd az inspirációidat!

És mi az amit szeretsz csinálni? Egész egyszerûen kiderítheted. mit tennél, ha megnyernéd minden idõk legnagyobb lottónyereményét?
Oké, vennél dogokat, házat, autót, utazgatnál... De mit tennél utána? Mit csinálnál az idõddel? Mik a valódi céljaid az életben? Írd csak le, olvasd vissza, és amit olvasol, az a te utad a siker felé! Légy õszinte magadhoz! Ne csak végy egy szelvényt, hanem dolgozz is rajta!
És megnyerheted! Akkor nyersz, ha tiszta vagy!
Tisztíts!

Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!
(forrás: emailban kaptam)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

HOOPONOPONO 7 éve 10 hónapja ezelőtt #3879

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 7 éve 10 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

HOOPONOPONO 7 éve 9 hónapja ezelőtt #3883

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.

Gyõri Judit: Ho'oponopono - A Lélek dédelgetése c. film 13 perces


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

HOOPONOPONO 6 éve 5 hónapja ezelőtt #4033

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.

Hooponopono - van-e kulcs az összes probléma megoldásához?
28 perces film - beszélgetés Mabel Katz és Jakab István
rejtelyekszigete.com/ezoteria/hooponopon...oblema-megoldasahoz/

forrás: rejtélyekszigete.com
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 6 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.061 másodperc