Jézus a fény

Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ebben a témakörben a dimenzióváltásról és az azzal kapcsolatos tanításokról lehet olvasni.
Nostredamus, Kryon, Kirael, Pió Atya, Nyirkai jóslat, 2012,Plejádok üzenete, próféciák stb.
 • Oldal:
 • 1
 • 2

TÉMA: Swami üzenete (Sai baba)

Swami üzenete (Sai baba) 12 éve 1 hónapja ezelőtt #2513

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624

(2010. február közepe)
Swami üzenete a jövõrõl


A félelem

Ne féljetek attól, ami az elkövetkezendõ idõben vár rátok., ez egy csodálatos folyamat része., de csupán a kezdet. A változás ami az emberiség evolúciójában bekövetkezik szükségszerû. Egy természetes folyamat része. A föld egy élõ entitás, õ is változik, úgy mint minden körülöttetek. A földnek nem hagytatok más kiutat, csak azt hogy drasztikusan megváltoztassa magát. Ez nem baj, mert a folyamat jó irányba halad. Lehetett volna tragikusabb is.

Szeretném, ha megértenétek ennek a folyamatnak a lényegét:Isten bennetek van, a részei vagytok. Ez a kijelentés, most ellentmondásnak tûnik, de mégsem az. Fogjátok fel az elkövetkezendõ eseményeket úgy, mint a saját Isteni megnyilvánulásotokat. Ha úgy tetszik, a lelketek döntött így, mert elég volt az elme uralmából. Hogy mi vár rátok pontosan?

Elmondom általánosságban, de ezt személyenként másként fogjátok megélni. Az egész folyamat amin a föld átmegy drasztikus változás lesz, ennek a folyamatnak a megélése az adott személytõl függ. Mit értek ez alatt?

Ha az adott személy Istenre bízza magát, átadja magát neki, nem érheti különösebb baj. Aki viszont csak az elméjére hagyatkozik, az kétségbe fog esni, talán az õrületig is eljut, mivel az elme ezt az élményt nem képes befogadni, feldolgozni. Azért mert ezek a dolgok az elme határain túl vannak jóval. Tudom, hogy e sorok olvasása közben, sokan félnek közületek., de csupán az elme fél. Az elme nem tud mit kezdeni ezekkel a változásokkal, mert valójában itt a lélek emelkedésérõl van szó. Rezgésszint emelkedésrõl, ha úgy tetszik. Ki, minek nevezi. De még ennél is jóval többrõl.

Szeretlek Titeket!
Ezért kérlek, bízzatok Swami szavaiban. Fontos, hogy az elkövetkezendõ idõkben mindenki nyíljon meg Isten felé, a saját vallása szerinti Isten felé. Ez nagyban meg fogja könnyíteni a változást. A 2010 és 2011-es évek alatt is törekedni kell mindenkinek, arra hogy ezeket a változásokat önmagában befogadja. Tudomásul kell vennetek, hogy ezek a spirituális változások, már most is folyamatban vannak. Nem lesz egy hirtelen BUMM! Az csak úgy tûnik, valójában már hosszú évek óta tart ez a folyamat, csak eddig nem volt látható a világot felületesen szemlélõk számára. Valójában ezzel a spirituális változással a tudósaitok sincsenek tisztában. Õk csak azt "érzékelik" ebbõl ami fizikailag mérhetõ. Egyszóval, a változás már elkezdõdött bennetek. Isten mindig segíteni fog a hozzá fordulókon. Isten válaszol, ha kérdezed. Ahhoz viszont meg kell nyílnotok Isten felé a szívetekben, hogy a válaszait meghalljátok. Mindenkinek magának kell kifejlesztenie ezt a képességet önmagában. Mert ez a legjobb út ahhoz, és a legkönnyebb is, hogy a jövõben segítsen átvészelni a változásokat. Istenbe nem fogtok csalódni, õ mindig készen áll segíteni nektek.

Nem kell mást tennetek, mint az Alapvetõ Emberi Értékek szerint élni. Elmondok most néhány praktikus dolgot a jövõ kezeléséhez: Elõször is a legfontosabb , hogy NE FÉLJETEK!, mivel mint már mondtam ,csupán az elme fél az ismeretlentõl. Az elme különben is olyan, hogy szereti a biztonságot, az állandóságot, erre törekszik. A probléma csupán az, hogy ezzel kergeti az embert a boldogtalanság felé, mivel a világ pontosan a folyamatos változásról szól. Ezért van annyi emberben diszharmónia, aki csupán az elméje szerint éli az életét.

Kedveseim!
Az elmétek azért van, hogy ebben a fizikai világban segítsen eligazodni, technikai tudásra alkalmas csupán. A mély, spirituális igazságokat nem képes befogadni. Olyan világ következik el, ahol nem sok helye lesz az elméteknek. Ezért hívom fel többször a figyelmeteket arra, hogy nyíljatok meg Isten felé. A szív, vagyis a lelketek szava lesz a döntõ. A másik alapigazság az, hogy ti a lélek vagytok. A fizikai test csupán egy kis részetek, a lelketek korlátlan terjedelmû, ha így lehet fogalmazni. Nincs formája, mindenbe benne van. Valójában egy nagy lélek halmaz alkotja a világmindenséget, ami ugyanúgy rezonál, mint Isten, nincs más anyag csak Isten. Tehát ezért vagytok ti is Isten részei. Minden EGY Kedveseim.

folytatása a következõben
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 1 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Swami üzenete 12 éve 1 hónapja ezelőtt #2514

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
folytatása az elõzõnek

Nincs mitõl félnetek, Isten nem akarja önmagát elpusztítani. Egyáltalán nem, felemelni szeretne titeket magához. Ez a célja minden életnek a földön, minden létezõ és létezni vágyó a fizikai világotokra figyel most. Az, ami történik veletek az eljövendõ idõszakba tudom, hogy sokak számára nehéz lesz, de csak azoknak, akik nem értik meg, hogy kik õk. Ha elzárkóztok a legfelsõbb igazságtól, akkor az elmétek csapdájában maradtok örökre. Ha azt mondod egy csalogánynak, hogy õ csupán egy katicabogár, és ezért nem tud énekelni ,õ a lelke mélyén mindig dalra akar fakadni. Ilyen az ember is. Ha azt mondod ez embernek, hogy te csupán egy hús és csonthalmaz vagy, akkor õt a saját lényegétõl fosztod meg, és ezzel boldogtalanná teszed õt. Ennél nagyobb rabszolgaság nincs. Az évezredek során ezt a tudást szándékosan elvették az emberektõl, mert csak így tudták õket irányítani, azok akik gonosz erõket használtak, a szeretet energiája helyett. Elvették az ember igazi identitását, és mára már arra sem emlékeztek, Drágáim, hogy kik vagytok! Isten ezért segít most nektek azzal, hogy megváltoztatja a Föld Anyát, aki kemény vajúdáson megy át. Óvjátok Õt, mert szüksége van rátok. Minden egyes ember együttérzésére, és szeretetére vágyik. A gyermekei vagytok ti is emberek! Nagyon sokat segíthettek neki a változásban, mert újjá kell születnie. Újra létrehozni önmagát. Elõször õ változik, aztán minden élõ, akit a hátán hord.

Az emberiség számára a legfontosabb tudnivalókat elmondtam. És Istenbe bízz, add át magad neki. Ígérem,vigyázni fog rátok!

A konkrét fizikai események a következõk lesznek:
2010.-ben ami várható: Az egész világban észrevehetõ lesz a pánik érzése. Azok az szervezetek akik eddig nyíltan, vagy titokban uralták a világot, elbizonytalanodnak egyre jobban. Mivel nem úgy alakulnak a dolgok, (jó értelembe véve) ahogy õk ezt szeretnék. Sem a gazdaság, sem semmi egyéb. Ez is Isten akarata. Ez úgy hat az átlagemberre, hogy rémhíreket hall, különbözõ pénzügyi megszorításokat találnak majd ki. Ez országonként változni fog, számtalan variációban. Próbálnak még több pénzt kisajtolni az emberekbõl. Mert Õk félnek. A világ anyagi bázisai meginognak. Az emberek viszont fellázadnak sok helyen, mert már nincs mibõl adni, és mindenki egyre jobban a szabadságra törekszik. A lélek hangja felkiált! Elárulom most elõre, hogy bármit akarnak tenni ezek a hatalmak, nincs értelme. Nincs értelme az újabb és újabb adók kivetésének, a törlesztõrészletek emelésének, és a még számtalan megszorító intézkednek. Egy-két hónapig mûködhet a gazdasági rendszer, de aztán egyre nehezebben megy a szekér, és minden felbomlik. Elérkezik a gazdasági világkáosz.

Kedveseim, ez ne érintsen titeket lélekben. Tudom, hogy most sokan azt fogják kérdezni, hogy rendben, de mi lesz a munkahelyemmel, mit fogunk enni stb.? Megértem az aggodalmatokat, ezért Swami megint csak azt mondja , hogy ne féljetek. Nem fogtok éhen halni, ennek nem lenne értelme Isten tervében. Az, hogy a pénzvilág lassan összeomlik, és elõtte egy óriási pánikot zúdítanak az emberiségre, ez bekövetkezik. De csak azokat az embereket fogja érinteni, akik partnerek lesznek ebben a pánikhangulatban. Isten maga a béke, aki a lelki utat választja, azt nem érinti meg ez a káosz, errõl kezeskedem. Ez törvényszerû változás lesz. MINDEN AMI HAMIS ÖSSZEOMLIK. Ezért elõször a pénzvilág fog összeomlani. Ez szinte az egyik napról a másikra megtörténik majd hamarosan.

Tudnotok kell, hogy a világban elegendõ élelem van. Megtanuljátok majd megosztani egymással az élelmet, a gyógyszert és mindent, amire szükségetek van. Senki ne tartalékoljon magának ezekbõl, ha mások éheznek, vagy szükséget szenvednek bármiben. Egyek vagyunk, az emberiség egy nagy család, és ezt az utat kell követnetek ahhoz, hogy mindenki túlélhesse a nehéz idõket. Az átalakulás, az újjáépítés kezdeti nehéz idõszakát. Ettõl a nehéz idõszaktól ne féljetek, már számtalanszor kerültek az emberek olyan helyzetbe, amikor egymásra voltak utalva gazdag, és szegény. Mégsem tanultatok belõle, ezért vannak folyamatosan a háborúk. Az egyiknek még vége sincs, már kezditek a másikat.

Ebben a két évben 2010 és 2011, nehezebb lesz az élet. Az anyagi dolgok miatt. Senki ne törekedjen anyagi javak gyûjtésére, mert felesleges idõpocsékolás. Elég legyen annyi, hogy tisztességes körülmények között éljetek. Tartsátok tisztán a házatokat, egyetek tiszta táplálékot, és most ezt spirituális értelemben mondom. Mivel a tiszta táplálék azt jelenti, hogy ne egyetek húst, tojást sem lehetõleg. Meg kell tisztítani a testeteket a mérgektõl, az agresszivitástól. Sokan nem veszik ezt komolyan, de higgyétek el fontos , hogy milyen táplálékot vesztek magatokhoz. Az étkezésetek csupán megszokás kérdése, álljatok át a tiszta táplálékokra gyümölcsöket, zöldségeket, gabona féléket egyetek. Tejtermékeket is fogyaszthattok. Ne igyatok alkoholt, ne fogyasszatok kábítószert, vagy tudat módosító hatású gyógyszereket, ne dohányozzatok. Nincs ezekre szükségetek. Õrizzétek meg a tiszta tudatotokat. Maradjatok egészségesek, ezért vigyázzatok a testetekre, ezért ezeket az ártalmas dolgokat adjátok fel a saját érdeketekben. Ezek nélkül lehet élni.

Csak így fogtok lelkileg fejlõdni, és igen ez az út tele van lemondással. Az élvezeti cikkekrõl kell csak lemondanotok, és a betegségekrõl, amiket ezek a káros anyagok okoznak a szervezetetekben.

folytatása a következõben
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Swami üzenete 12 éve 1 hónapja ezelőtt #2515

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
az elõzõ folytatása

Minden tevékenységetekben lássátok meg Istent. Az élelemben, a vízben is. Mindent ilyen áhitattal fogadjatok. A testetek Isten háza ebben a fizikai világban, így gondoljatok rá, és így viseljétek gondját. Így nézzetek rá az embertársaitokra is. Tiszteljétek mindenkiben, és mindenben Isten megnyilvánulását. Ha ezt az utat követitek, béke lesz a Földön.

Éljetek az Alapvetõ Emberi Értékek szerinti életet. Ne hazudjatok, ne ártsatok senkinek, osszátok meg másokkal azt, amitek van, tehát segítsetek a szükséget szenvedõknek. Itt nem csak pénzrõl van szó, hanem magáról a segítésrõl. Mindenki a tudásának megfelelõen segítsen másoknak, ne az anyagi ellenszolgáltatás miatt tegyetek meg dolgokat. Sajnos ez a világ elfelejtett segíteni a másikon, csak úgy önzetlenül. Azért vannak, akik gyakorolják az önzetlen szolgálatot, a föld népességéhez mérten, csupán maroknyian vannak.

Még egy fontos dolog: Szeretném, ha megértenétek, hogy ez a folyamat értetek van. Minden, ami a Földdel történik egy evolúciós ugrásnak is nevezhetõ. Megemelkedik a Föld rezgésszáma, és vele együtt a rajta élõké is. Ez is egy folyamat lesz. Ti úgy fogjátok megélni, mintha minden sokkal lágyabb lenne, finomabb ezután. Az emberek érzékenyebbé válnak. Ez a rezgésszám emelkedésének köszönhetõ. A lélek rezgése ez. 2012 -ben várható az elõkészületi szakasz vége, ha lehet így nevezni. Ezután lesz még néhány év ami a dolog drasztikusabb részéhez tartozik. Aztán csend lesz, olyan értelemben, hogy olyan állóvíz. Azért nem mondok pontos dátumokat, mert az idõ viszonylagos. A Maják is másként mérték az idõt, mint ti. Amit most meg kell értenetek az, hogy ez a változás folyamatos lesz, és jelenleg is tart. Lesz néhány nap amikor a föld mágneses tere miatt az idõjárás is megváltozik. Különbözõ idõjárási anomáliák lesznek, lehetnek olyan jelenségek is, ami nem megszokott. A nappal és az éjszaka ideje is eltolódik. Olyan lesz, mintha minden összezavarodna, tehát minden, amihez az ember viszonyította magát felborulhat. Aztán minden helyre áll idõvel. Sok ember lesz, aki kétségbe esik, pánik alakulhat ki azok között akiknek nem lesz tudomása ezekrõl a folyamatokról. Ezért kérek mindenkit, hogy tájékozódjon amennyire csak lehet. Készítse fel magát, és a családját ezekre a változásokra. Más értékrend szerint kell élni ezután, ez azért fontos, mert aki ezt nem teszi meg annak fájdalmas veszteségként fog tûnni ez a dolog. Akiket csupán az anyagi javak éltetnek, azok mindent elveszítenek majd. A pénznek nem lesz értéke, egy olyan világban, ami az EGYSÉGrõl szól. Ebben a tudatállapotban fog élni az emberiség, valójában visszatérünk önmagunkhoz, visszakapjuk az elvesztett tudásunkat. Ez egy gyönyörû spirituális folyamat. Akik most ezen a földön élnek, nem véletlenül vannak itt. Mindenki azért született most meg, mert itt akart lenni a Föld átváltozásánál, és ennél az evolúciós ugrásnál. Ilyen esemény még nem volt spirituális értelemben, ezért olyan különleges dolog jelenleg itt élni a Földön. Szeretlek Titeket! A változásoktól ne féljetek, mert minden értetek van!
(forrás: ismeretlen, emailban kaptam)
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.

Swami üzenete (Sai baba) - élete 12 éve 1 hónapja ezelőtt #2606

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
Mindezt azért teszem ebbe a témakörbe, hogy aki nem ismeri Sai Baba életét, küldetését, hogy ebben a részben megismerhesse.
IM.


Bhagawan Sri Sathya Sai Baba - élete


Sathya Sai Baba 1926. November 23-án született Dél-Indiában. Egész életét Isteniségének megnyilvánulásai jellemzik. Világra jöttét csodálatos események kísérték: születésekor a házban lévõ hangszerek maguktól kezdtek játszani. Késõbb kobrát találtak a takaró alatt, amin újszülöttként feküdt. Már gyermekkorában azonosnak érezte magát minden élõlénnyel, és irtózott attól, hogy tápláléknak szánva, megölik a madarakat és az állatokat. Nem volt hajlandó húst enni. Már négy évesen sokszor a kéregetõ koldusoknak adta ebédjét. Nem bírta nézni a szenvedést. Határtalan részvétrõl tett tanúbizonyságot. Nyolcévesen a korabeli gyerekekbõl csoportot szervezett Istent dicsõítö dalok éneklésére, és saját szerzeményû bhajanokat (szent dalok) tanított társainak.
Kezdettõl fogva csodálatos erõk birtokában volt. Istentiszteletek után például egy üres zsákból - prashadot - áldott ételt, édessséget osztott. Elõre megjósolt késõbbi eseményeket, különbözõ tárgyakat teremtett a semmibõl. Hozzátartozói, attól tartva, hogy természetfeletti képességei egy, a testét megszálló gonosz szellemnek tulajdoníthatók, különbözõ eszközökkel - többek közt fizikai kínzásokkal - igyekeztek kihúzni belõle a vélt szellemet. A kínzásokat és megpróbáltatásokat Baba nyugalommal viselte. E kísérletek során kinyilvánította magáról, hogy Ö az újjászületett Shirdi Sai Baba. Mindaddig a dél-indiai Puttaparthiban nem hallottak Shirdi Sai Babáról, Aki a tölük 1000 km-re, északnyugatra fekvö Shirdiben élt és tevékenykedett. 14 évesen, 1940. október 20-án kijelentette, hogy többé nem tartozik a családjához, és levetve a magára öltött Maya (illúzió) köntösét, követõihez csatlakozik, hogy beteljesítse Isteni Küldetését.

Ezt követõen a hívõk mind nagyobb és nagyobb számban sereglettek köré. Követõi csodák sokaságát láthatták, ami mind boldogságukat és jólétüket szolgálta. Többek közt, a Chitravathi folyó közelében található egyik tamarind fáról (ma Kalpa Vriksha néven ismert) egymás után szedte, a hívök által kívánt gyümölcsöket. Mindenütt megnyilatkozó erejével segítette híveit. Gyógyíthatatlan betegségektõl szabadította meg õket, és Kegyének jeléül tárgyakat teremtett számukra. Hasonló csodák máig is jellemzõek Swami tevékenységére, és nem csupán Indiában fordulnak elõ, hanem a világ minden részén, ahol az emberek Istent keresik. A hívõk gyakran lelnek rá Sathya Sai Babában Isten-keresésük beteljesült céljára. Ma Prasanthi Nilayam - elsõszámú tartózkodási helye - a tiszta lelkiség kimagasló fellegvára, ahová végeláthatatlan sorokban érkeznek a hívök - fajtól, nemzetiségtöl, származástól és társadalmi helyzettõl, hovatartozástól függetlenül.


KÜLDETÉSE

Sathya Sai Baba kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem valamely létezõ vallás elfogadására késztetni a hívõket, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ö Üzenetéhez vonzódnak, "Tartsanak ki meglévõhitük mellett és azt erõsítsék." Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követõket gyûjtsön maga köré, hanem hogy a szívekben meggyújtsa a szeretet tüzét, hogy még nagyobb fénnyel ragyogjon.
Sathya Sai Baba India egész területén kórházakat, általános, közép és felsõfokú iskolákat alapított, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes. Lenyûgözõ személyiségének hatására világszerte, mindenütt Sai Központok ezrei alakultak, ahol a hívõk az Õ tanításait követik és széleskörû közösségi munkát folytatnak. Azt tanítja: "Éljenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék Isten Dicsõségét minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbséget, s fogadjuk el mindegyiket egyaránt mindaddig, mígnem valamennyi egységre fog törekedni. Ha minden ember a vallásalapítók által lefektetett eszmék szerint él - kerülve gyûlölködést és kapzsiságot - akkor a világ békés és boldog lakóhellyé válhat."


ÜZENETE

Sathya Sai Baba azt tanítja, hogy az ember alaptermészete Isteni, és az élet fõ célja az, hogy az ember ezt felismerje. Ez az önmegvalósítás azonban csak úgy érhetõ el, ha erkölcsösen élünk, önzetlen segítséget nyújtunk minden halandónak, különösen a leginkább rászorulóknak, és kifejlesztjük magunkban a szeretetet és tiszteletet minden élölény iránt. A vallások egységének megteremtésére újra és újra kihangsúlyozza azokat a fontos alapelveket, amik az összes világvallás alapjai: IGAZSÁG, ERKÖLCS, BÉKE, SZERETETET és ERÕSZAK-NÉLKÜLISÉG. Arra ösztönöz bennünket, hogy mindennapjainkban gyakoroljuk ezeket az emberi értékeket, s ehhez saját életével állít elénk lelkesítö példát.


Sai Baba azt tanítja:
"Az elvek nélküli politika,
a jellem nélküli oktatás,
az emberséget nélkülözõ tudomány
és az erkölcsösséget nélkülözõ gazdagság
nemcsak haszontalan, de kimondottan veszélyes."


SZERETETE

Sathya Sai Baba különös képességekkel bír. Krisztusi jellegü csodái mellé Krisztusi szeretet és könyörületesség, valamint Isteni Tudás párosul. A belsö béke és önzetlen szeretet rendkívül erõs hulláma árad Belõle. Sathya Sai Baba nyomatékosan kihangsúlyozza, hogy a hit és az önbizalom nélkülözhetetlen a sikeres és boldog élethez. Nem elég elhinni, hogy Isten Mindenható, Mindentudó és Mindenütt Jelenlévõ, de bíznunk is kell Benne! Bíznunk abban, hogy vigyáz ránk, oltalmaz bennünket és mindig gondunkat viseli.

Egy különleges üzenet SAI BABÁTÓL:

Kezdd a napot SZERETETTEL
Töltsd el a napot SZERETETTEL
Fejezd be a napot SZERETETTEL
Ez az út vezet ISTENHEZ


--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 12 éve 1 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Swami üzenete (Sai baba) 11 éve 7 hónapja ezelőtt #2906

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.


Én is úgy kaptam emailban és továbbadom mindazoknak, akiket érdekel.
Üdv.Margit


2010. Nov. 26-án 18 h-kor tartjuk Sathya Sai Baba Születésnapját, melyre szeretettel várunk.
Helyszín: Bp. VI. Kmety Gy. u. 17.
Feljánláshoz kérlek, hozz magaddal virágot, gyümölcsöt vagy édességet.
Elõregisztráció szükséges. Kérlek jelentkezz a következõ e-mail címen Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. csütörtök 22 óráig.Bhagavan Sri Sathya Sai Baba élete

Bhagavan Sri Sathya Sai Baba 1926. november 23-án született. Egész életét Isteniségének megnyilvánulásai jellemzik. Világra jöttét csodálatos események kísérték: születésekor a házban lévõ hangszerek maguktól kezdtek játszani. Késõbb kobrát találtak a takaró alatt, amin újszülöttként feküdt. Már gyermekkorában azonosnak érezte magát minden élõlénnyel, és irtózott attól, hogy tápláléknak szánva megölik a madarakat és az állatokat. Nem volt hajlandó húst enni. Már négy évesen sokszor a kéregetõ koldusoknak adta ebédjét. Nem bírta elnézni a szenvedést.

Határtalan részvétrõl tett tanúbizonyságot. Nyolcévesen a korabeli gyerekekbõl csoportot szervezett Istent dicsõítõ dalok éneklésére, és saját szerzeményû bhajanokat (szent dalok) tanított társainak. Már fiatal korában csodálatos erõk birtokában volt. Istentiszteletek után például egy üres zsákból - prashadot - áldott ételt, édességet osztott. Elõre megjósolt késõbbi eseményeket, különbözõ tárgyakat teremtett elõ a semmibõl.

Hozzátartozói, attól tartva, hogy természetfeletti képességei egy, a testét megszálló gonosz szellemnek tulajdoníthatók, különbözõ eszközökkel - többek közt fizikai kínzásokkal - igyekeztek kihúzni belõle a vélt szellemet.

A kínzásokat és megpróbáltatásokat Baba nyugalommal viselte. E kísérletek során kinyilvánította magáról, hogy Õ az újjászületett Shirdi Sai Baba. Mindaddig a dél-indiai Puttapartiban nem hallottak Shirdi Sai Babáról, Aki a tõlük 1000 km-re, északnyugatra fekvõ Shirdiben élt és tevékenykedett. 14 évesen, 1940. Október 20-án kijelentette, hogy többé nem tartozik a családjához, és levetve a magára öltött Maya (illúzió) köntösét, követõihez csatlakozik, hogy beteljesítse Isteni Küldetését.

Ezt követõen a hívõk mind nagyobb és nagyobb számban sereglettek köré. Követõi csodák sokaságát láthatták, ami mind boldogságukat és jólétüket szolgálta. Többek közt, a Chitravathi folyó közelében található egyik tamarind fáról (ma Kalpa Vriksha néven ismert) egymás után szedte, a hívõk által kívánt gyümölcsöket. Mindenütt jelenlévõ erejével segítette híveit. Gyógyíthatatlan betegségektõl szabadította meg õket, és Kegyének jeléül tárgyakat teremtett számukra.

Hasonló csodák máig is jellemzõek Swami tevékenységére, és nem csupán Indiában fordulnak elõ, hanem a világ minden részén, ahol az emberek Istent keresik. A hívõk gyakran lelnek rá Sathya Sai Babában Isten keresésük beteljesült céljára.

Már 14 éves korában megmutatta tudását és különleges képességeit a környéken lakók körében, de az idõ múlásával egyre nagyobb hírnévre és megbecsülésre tett szert; egyre több embert vonzott maga köré. Az 1960-as években már a nyugati világ országaiból is egyre többen látogattak el Hozzá.

Ma Prasanthi Nilayam - elsõszámú tartózkodási helye - a tiszta lelkiség kimagasló fellegvára, ahová végeláthatatlan sorokban érkeznek, a hívõk - fajtól, nemzetiségtõl, származástól és társadalmi helyzettõl, hovatartozástól függetlenül.

Sathya Sai Baba kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem valamely létezõ vallás elfogadására késztetni a hívõket, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ö Üzenetéhez vonzódnak, "Tartsanak ki meglévõ hitük mellett, és azt erõsítsék."

Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követõket gyûjtsön maga köré, hanem hogy a szívekben meggyújtsa a szeretet tüzét, hogy még nagyobb fénnyel ragyogjon. Sathya Sai Baba India egész területén kórházakat, általános, közép és felsõfokú iskolákat alapított, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes.

Lenyûgözõ személyiségének hatására világszerte mindenütt, Sai Központok ezrei alakultak, ahol a hívõk az Ö tanításait, követik és széleskörû közösségi munkát, folytatnak.

Azt tanítja:

"Éljenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék Isten Dicsõségét minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbséget, s fogadjuk el mindegyiket egyaránt mindaddig, mígnem valamennyi egységre fog törekedni. Ha minden ember a vallásalapítók által lefektetett eszmék szerint él - kerülve gyûlölködést és kapzsiságot - akkor a világ békés és boldog lakóhellyé válhat."

Forrás: ezoterikustanokegyhaza.hu/hirlevel/hirlevel-20101123.html

Üdvözlettel: Bodor Ernõ egyházfõ
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 11 éve 7 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.

Sai baba - video - mantra) 11 éve 6 hónapja ezelőtt #2922

 • Margit
 • Margit profilkép
 • Nem elérhető
 • Administrator
 • Hozzászólások: 5624
.
Mantra

AVE MARIA
Sundararupaya - Sathya Sai Baba darshan video
Sathya Sai Baba chanting the Gayatri
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja ezelőtt Írta: Margit.
Téma zárolva.
 • Oldal:
 • 1
 • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.163 másodperc