Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Idézetek a HANG könyvekből (1 fő olvassa) (1) Vendég
Feri bácsi életéről, tanításával kapcsolatos témák, a gondolkodás átalakítás, a hit, remény és szeretet, a gondviselő Isten. Feri bácsi által írt 43 db HANG könyvről.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Idézetek a HANG könyvekből
#1061
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 7 hónapja  
Kérdező: FELELHETEK SZERETTEIMÉRT?

1. Apám ránk hárítja a felelősséget önmagáért.
2. Férjemet hogyan vezethetem Hozzád, Jézusom?
3. Egyik testvéremen tudok-e segíteni?

HANG: "Drága Gyermekem!

Tulajdonképpen mindhárom kérdésedre szinte azonos választ adhatnék, mert mindhárom problémád gyökere ugyanaz. Él benned egy olyan meggyőződés, hogy felelős vagy másokért, illetve mások magatartása döntő lehet kettőnk kapcsolatára. Alaphelyzeted teljesen téves!

1. Akkor tudod csak helyesen szeretni apádat, ha szabaddá válsz tőle. A vele való megkötözöttséged sem neked, sem neki nem jó. Neked azért nem jó, mert szereteted feléje nem igazságban nyilvánul meg, hanem egy olyan elfogultságban, amely az ő önzését erősíti, ahelyett, hogy önismeretre segítené. Tehát te egy hamis szeretetet ápolsz magadban, s ez téged boldogtalanná, szívedben nyugtalanná tesz.
Neki pedig azért nem jó, mert valóban nem tanul az eddigi szenvedéseiből. Nem is tanulhat, mert lehetővé van téve számára az, hogy rátok hárítsa a felelősséget. Ha azt venné észre, hogy nem zavar benneteket az ő vádaskodása, akkor nagyobb lehetősége volna arra, hogy változtasson gondolkodásán, mert különben pórul jár.

2. Felnőtt embert nem lehet Hozzám vezetni. Én magam sem tudom Hozzám vezetni azt, aki nem akar Hozzám jönni. Meg kellene értened, hogy mindenki számára az a természetes, ha Hozzám jön, és az a természetellenes, ha nem Én vagyok az istene. Ha ezt komolyan elhiszed, akkor már tudni fogod, hogy mindaz, aki nem Engem választ, az saját magának ellensége, és igazán menekül saját benső békéje, tehát boldogsága elől. Belülről van tehát eltájolva, és ezért csak belülről indíthatja el a gondolkodás átalakítást.
Kívülről nem lehet senkit megtéríteni, sem eltéríteni. Nincs duál ügy olyan értelemben, hogy egyik ember felel a másikért! Isten mindenkit Önmagára teremtett, és ember embert képtelen boldogítani, legfeljebb csak bódítani!

3. Testvéreddel kapcsolatban is azt kell mondjam, amit már előzőleg mondottam. Neked csak az a feladatod, hogy rátalálj Bennem önmagadra, tedd, - de Velem - azt amit reggeltől estig tenned kell, törekedj átélni, hogy Én boldogító módon vagyok benned, törekedj feladatokban gondolkodni, és nem személyekben, a többi már nem a te dolgod.
Megáldalak a BENSŐ BÉKE LELKÉVEL!"
(idézet a hang könyvből)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.08 23:19 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1239
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 6 hónapja  
Kérdező: EGY TANÍTÁSRÓL. HOGYAN TOVÁBB?

1. Hogyan folytassam tovább életemet?
2. Egy tanításról kérek véleményt.

HANG: "Kedves Barátom!

1. Az okosság és az óvatosság mindig kötelez. Ez nem jelent egyhelyben topogást, mert józan eszedet te is azért kaptad, hogy ennek használatával felelős döntéseket hozz!
Amikor azt kérdezed Tőlem, hogy hogyan folytasd tovább életedet, akkor nem tudom, mire gondolsz. Nem tudom, mert az általánosságokat te is tudod, a konkrét események pedig, amelyekkel találkozol, annyira sokrétűek, hogy csak közvetlenül akkor tudom megmondani elképzeléseimet döntésedről, amikor azok éppen előtted állnak. Tehát ne médium által akard megtudni azt, hogy hogyan tovább, hanem közvetlenül, - párbeszédimában - kérdezd meg Tőlem. Ha ilyenkor olyan gondolatok jönnek, amelyek szívedet békével töltik el, akkor tudni fogod, hogy e gondolatok Tőlem jönnek, mert minden, ami épít, buzdít, vigasztal, Tőlem jön!

2. Te annak az embernek tanításáról kérdezed az Én véleményemet, aki elindított téged a szellemekkel történő találkozások útján.
Már többször hangot adtam annak, hogy általános véleményt nem mondhatok senkiről, és semmiféle tanításról, mert az általánosítás ilyen téren többet árt, mint használ. Éppen az előtted kérdező levelében tettek fel Nekem egy olyan kérdést, hogy járjon-e az illető abba a gyülekezetbe, ahol Édesanyámat, Máriát nem tisztelik, sőt tiszteletlenek vele szemben. Erre tudtam mondani, és pedig felelősséggel tudtam mondani, hogy mindenki csak olyan helyre menjen, ahol tudja, hogy Én is jól érzem Magamat. Azt is mondottam, hogy ott, ahol Édesanyámat nem tisztelik, ott nem érzem jól Magamat.

A te kérdésedre tehát csak azt tudom mondani, hogy minden tanításban fel kell tudnotok ismerni azt, ami a szeretetet növeli bennetek. Ezeket a gondolatokat ápoljátok és örüljetek ezeknek, bárkitől is halljátok. De azokat a mondatokat, amelyek széthúzást, egyházatokból eltávozást, gyűlöletet, haragot ébresztenek bennetek, azokat az ősellenség nyújtja felétek.
Kérd a bölcsesség Lelkét, kérd a szellemek megkülönböztetésének adományát! Isten nem szűkmarkú! Bőségesen segít ott, ahol nyitott és alázatos szívet talál!
Megáldalak az OKOSSÁG és HŰSÉG LELKÉVEL!"
(Idézet a Hang könyvből)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1297
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 5 hónapja  
Kérdező: VALÓBAN VELEM VAN BAJ?

1. Mikor válik harmonikussá az életem?
2. Mi a gyökere leányommal való konfliktusomnak?
3. Nem vagyok jó szülő?

HANG: "Drága Gyermekem!

1. Hitedet kell növelned. Ez azt jelenti, hogy el kell hinned, neked nincs más feladatod, csak annyi, amennyit Isten kíván tőled. Isten pedig azt kívánja tőled, hogy rövid távon mérd fel, mit kell tenned. Vagyis, csak arra koncentrálj, hogy egy napi teendődet meglásd, és megvalósítsd. Isten nem vágyaidhoz, hanem feladataidhoz adja a kegyelmét.

2. Tudomásul kell venned, hogy két külön világ vagytok. Ne birtokolni, hanem szeretni akard leányodat. Akkor jársz így el, ha nem a te lelkiismereted szerint akarod, hogy éljen, hanem a saját lelkiismeretét kövesse akkor is, ha ez neked nem tetszik.
Arról van tehát szó, hogy bár bűnrészes nem lehetsz, tehát nem segíthetsz neki abban, amit te rossznak ítélsz, de szabadságod határát sem szabad átlépned. A te szabadságod határa véget ér ott, ahol az övé kezdődik!

3. Neked nem arra kell törekedned, hogy jó szülő légy, hanem arra, hogy jó, Nekem, Jézusnak tetsző ember légy. Csak magadért felelsz! Azt kell mindenkor tenned, ami szíved békéjét biztosítja. Tudomásul kell venned, hogy tévúton jársz, ha azt gondolod, hogy szíved békéjét egy rajtad kívül álló személy magatartása határozhatja meg. Amint az Istennek, úgy az embereknek is, pokol lenne életük, ha rajtuk kívüliek határozhatnák meg - valaki, vagy valami -, boldogságukat.
Aki elsődlegesen jó szülő akar lenni, az előbb-utóbb nem Istent, hanem gyermekét teszi életének középpontjába, s ez nyilván a bálványimádás egyik formája, amely sem neki, sem gyermekének nem tesz jót!
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"
(hang könyvből)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.04.22 15:50 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1370
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 5 hónapja  
.

1. Hogyan tudnám sikeresebben szolgálni az Urat?
2. Sok bennem a kételkedés.
3. Jól teszem, ha írok?
4. Helyes, hogy Feléd akarom irányítani az embereket?
5. Leszálló ágban érzem magam.
6. Akarhatom, mondhatom, hogy Te bennem hatékonyan élsz?

A HANG válasza:
Először is örülök, hogy hitelesnek fogadod el szavaimat. Bizony, drága Gyermekem, Én veletek vagyok különböző formákban minden nap, a világ végéig. Az egyik formám az, hogy megszólalok bennetek, ha a bennetek lévő mikrofonom, lelkiismeretetek jól rám hangolódik. A torz lelkiismereten keresztül is szólok, de az más, mint mikor karizmának mondhatjátok a bennetek megszólaló hangomat.
Akkor tudsz sikeresen szolgálni Engem, ha törekszel minél jobban megismerni tanításomat. Sajnos, legtöbb keresztény gyermekem e téren tévhitben él. Csak az képes Engem megismerni, aki ezt nem egy munkának fogja fel a sok közül, melyet el kell végeznie, hanem a legfőbb munkának, élete céljának és értelmének.
Lélektani képtelenség számomra, hogy valakiben akkor is tudjak helyesen szeretni, ha nem ismer jól Engem az illető. Az értelmi nyitottság és fogékonyság tehát nélkülözhetetlen. Engem pedig csak az ismer meg jól, aki nem akar elbódulni semmiféle ködös misztifikálás által. És itt hívom fel figyelmedet arra a problémádra, melyet te úgy fogalmaztál meg, hogy leszálló ágban vagy. Nem vagy leszálló ágban. Arról van szó, hogy Én közvetlenül és közvetve érzékeltetni tudom veletek szeretetemet. Közvetett módon, tehát emberek, események által bármikor észrevehetitek, ha van szemetek a látásra. Közvetlenül csak halálotok után tud ez a megnyilvánulásom állandósulni.
Ez azért van így, mert csak ezáltal tudom lehetővé tenni számotokra, hogy valóban szeressetek. A földön a szeretetnek megnyilvánulásait áldozatvállalásaitok igazolják. Hűségedet nem tudod olyankor kimutatni, amikor Én karjaimban ringatlak.
Azt, hogy mennyire vagy hűséges Hozzám, akkor tudhatod meg, ha olyankor is hatásom alatt akarsz, és tudsz maradni, amikor ebből semmi kellemes érzés sem származik számodra. Sőt! Éppen akkor, amikor a legterhesebbnek érzed a Hozzám tartozás keresztjét, akkor a legértékesebb az számodra.
Itt Nálam, ebben a dimenzióban azokért az időkért leszel a leghálásabb, amelyeket a legterhesebbeknek éltél meg a földön, de hűséges maradtál. Nem vagy hát leszálló ágban. Éppen most vagy fölszálló ágban. Ha melletted vagyok, olyankor te érzel Engem. Ha benned vagyok, olyankor Én érezlek téged. Melyiket tartod jobbnak: ha melletted vagyok, vagy ha benned vagyok? Legyen úgy, ahogy akarod.
Említed, hogy írni szoktál. Nagyon jó és hatékony imaforma az, mikor valaki Hozzám ír levelet. Örömmel olvasom a Hozzám írt leveleket. Nagyobb örömmel, mint az Én leveleimet hozzátok ti olvasni szoktátok. ( Evangéliumok, HANG, stb.)
Drága Gyermekem! Nagyon szeretlek. Ne vedd ezt általános frázisnak. Bár tudnám jobban érzékeltetni veled, hogy mit jelentesz számomra! De ami késik, nem múlik.
Megáldalak, hogy lelked mélyén az Én jelenlétemről jobban bizonyosságot szerezzél."
Jézus - A Hang: 6/429

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.06 16:10 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1532
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 3 hónapja  
Kérdező: EGY TANÍTÁSRÓL. HOGYAN TOVÁBB?

1. Hogyan folytassam tovább életemet?
2. Egy tanításról kérek véleményt.

HANG: "Kedves Barátom!

1. Az okosság és az óvatosság mindig kötelez. Ez nem jelent egyhelyben topogást, mert józan eszedet te is azért kaptad, hogy ennek használatával felelős döntéseket hozz!
Amikor azt kérdezed Tőlem, hogy hogyan folytasd tovább életedet, akkor nem tudom, mire gondolsz. Nem tudom, mert az általánosságokat te is tudod, a konkrét események pedig, amelyekkel találkozol, annyira sokrétűek, hogy csak közvetlenül akkor tudom megmondani elképzeléseimet döntésedről, amikor azok éppen előtted állnak. Tehát ne médium által akard megtudni azt, hogy hogyan tovább, hanem közvetlenül, - párbeszédimában - kérdezd meg Tőlem. Ha ilyenkor olyan gondolatok jönnek, amelyek szívedet békével töltik el, akkor tudni fogod, hogy e gondolatok Tőlem jönnek, mert minden, ami épít, buzdít, vigasztal, Tőlem jön!

2. Te annak az embernek tanításáról kérdezed az Én véleményemet, aki elindított téged a szellemekkel történő találkozások útján.
Már többször hangot adtam annak, hogy általános véleményt nem mondhatok senkiről, és semmiféle tanításról, mert az általánosítás ilyen téren többet árt, mint használ. Éppen az előtted kérdező levelében tettek fel Nekem egy olyan kérdést, hogy járjon-e az illető abba a gyülekezetbe, ahol Édesanyámat, Máriát nem tisztelik, sőt tiszteletlenek vele szemben. Erre tudtam mondani, és pedig felelősséggel tudtam mondani, hogy mindenki csak olyan helyre menjen, ahol tudja, hogy Én is jól érzem Magamat. Azt is mondottam, hogy ott, ahol Édesanyámat nem tisztelik, ott nem érzem jól Magamat.
A te kérdésedre tehát csak azt tudom mondani, hogy minden tanításban fel kell tudnotok ismerni azt, ami a szeretetet növeli bennetek. Ezeket a gondolatokat ápoljátok és örüljetek ezeknek, bárkitől is halljátok. De azokat a mondatokat, amelyek széthúzást, egyházatokból eltávozást, gyűlöletet, haragot ébresztenek bennetek, azokat az ősellenség nyújtja felétek.
Kérd a bölcsesség Lelkét, kérd a szellemek megkülönböztetésének adományát! Isten nem szűkmarkú! Bőségesen segít ott, ahol nyitott és alázatos szívet talál!
Megáldalak az OKOSSÁG és HŰSÉG LELKÉVEL!"
(Idézet a hang könyvből)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1595
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 3 hónapja  
Kérdező: JÓ ÚTON JÁROK?

Bízom abban , hogy nem járok tévúton!
HANG: "Drága Gyermekem!

Te és az a pár hozzád hasonló gyermekem, ti vagytok országotok és világotok megmentői! Már régen összeroppant volna a világ annak a mérhetetlen szeretetlenségnek következében, amely ma is megpróbálja szétmállasztani azokat az örök törvényeket, melyek e világot még úgy-ahogy összetartják, ha ti nem lennétek!
Te hálás vagy Nekem az erőmért, amit megosztok veled, Én pedig hálás vagyok neked azért a hűségért, ami szívedben él Irántam!
A szenvedések őrlőmalmában egyre jobban kitisztul, kiég belőled miden, ami akadálya lehetne annak a szívbékének és boldogságnak, amelyet meg akarok osztani veled! Igen, mert azt akarom, hogy az Én békém és szeretetem éljen és égjen benned!
Amint egykor azt mondtam, hogy Én vagyok a világ világossága, úgy mondom most azt, hogy Általam te is a világ világossága vagy! Szeretetem gyöngyszeme vagy azon a koronán, mely valamikor töviskorona volt fejemen, most pedig dicsőségbe vonja homlokom!
Áldott Gyermekem! Imáid és áldozataid annyira létérdeke a világnak, hogy ezt földi mércével mérni nem is lehet! Azok közé az Én választottaim közé tartozol, akiknek neve nemcsak be van írva a mennyben az élet könyvébe, hanem aki magad is neveket írsz e könyvbe! Sok, sok ezer és ezer nevet, akiket nem is ismersz, de akik egy örökkévalóságon át hálásak lesznek neked is életük jobbra fordulásáért! Ó, ha ezt látnád! De nem láthatod, mert ha látnád, akkor a földi testbe zárt szellemed úgy robbanna szét, mintha egy kaucsuk labdát valaki beledobna a lángoló Napba!
Drága Gyermekem! Hidd el, pontosan annyira szükségem van rád, mint neked Rám! Keresztünk közös, természetes tehát, hogy örömünk, békénk, boldogságunk is közös! Rád tekintve óriási kegyelmi energiákat tudok árasztani a földre!
Továbbra is légy hűséges! Én, Jézus, köszönöm neked azt az elszántságot, amellyel ápolod magadban az Én szívem szeretetét!
Megáldalak az ERŐ és BIZALOM LELKÉVEL!"
(Hang. Könyvből)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat