Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Idézetek a HANG könyvekből (1 fő olvassa) (1) Vendég
Feri bácsi életéről, tanításával kapcsolatos témák, a gondolkodás átalakítás, a hit, remény és szeretet, a gondviselő Isten. Feri bácsi által írt 43 db HANG könyvről.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Idézetek a HANG könyvekből
#92
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 11 éve  Idézet a 30. HANG könyvből

3055.
Kérdező:

Nehéz helyzetemben csak a csoda segíthet!
HANG:
"Drága Gyermekem!

Leveled alapján azt kell mondanom, hogy rajtad nem a csoda, hanem csak te magad segíthetsz.

Legfőbb problémád az, hogy vágyaid és lehetőségeid, képességeid nincsenek szinkronban egymással!

Semmi mást nem kell tenned, csak azt, amit Én, Jézus, már kétezer éve elmondtam, és mondom ma is: Alakítsátok át gondolkodásotokat! Vagyis, azt kell tenned csupán, amit megtehetsz. A többi nem a te dolgod! Ennyire egyszerű! De hát akkor mi lesz a...? Pontosan erről van szó!

Nagyon tévedsz, ha nélkülözhetetlennek képzeled magadat! Nagyon tévedsz, ha úgy gondolod, hogy Isten nem olyan jó, mint egy átlagember. Egy átlagember sem kér soha olyat gyermekétől, amiről tudja, hogy nem képes azt megtenni. Úgy gondolod, hogy Isten rosszabb, mint egy átlagember?

Drága Gyermekem! Túlkomplikáljátok a födi életet, mintha itt volna valami végleges megoldás! Ahelyett, hogy örök kincseket, te-hát benső békét akarnátok biztosítani magatokban, ahelyett, hogy örülnétek annak, hogy csak azt kell megtennetek, amit képesek vagy-tok megtenni, ehelyett azon siránkoztok, hogy mi mindent nem tudtok megtenni, pedig úgy szeretnétek. Úgy gondoljátok, hogy ha többet tudnátok tenni, akkor másoknak jobb lenne az élete. Így tudatlanul, de mégis, Rám, Jézusra akarjátok hárítani nyugtalanságotokért a felelősséget. Csodákra vártok ahelyett, hogy azt látnátok boldogítónak, ami valójában az is, vagyis az Én jelenlétemet szívetekben.

Azt nem cáfolhatjátok, hogy azistenszeretőknek minden a javukra válik, az Istent nem szeretőkkel pedig az Isten sem tud mit kezdeni. Ha leányod istenszerető, akkor javára válik, bármi történik vele. Ha nem istenszerető, akkor pedig ha húsz egészséges volna belőled az sem volna elég ahhoz, hogy segítsetek rajta.
Sajnos, nagyon meg vagy kötözve gyermekeddel. E megkötözöttség nem Tőlem van! Én, Jézus, még a nevemet is úgy válogattam meg, hogy Isten a szabadító legyen. E név, Jézus, ennyit jelent!

Ne csodákra várj tehát! Inkább örülj annak, hogy felelősséget mindig a lehetőségeid, a képességeid határán belül kell vállalnod, és semmi más feladatod nincs, csak az, hogy szíved békéjét biztosítsd. Ez nem önzés, hanem önszeretet, s erről a főparancs azt mondja, hogy ez CSÚCSÉRTÉK!

Örülj annak, hogy Én, Jézus, a szívedben vagyok, és tedd azt, amit megtehetsz. Akkor veszed komolyan a gondolkodásátalakítást, ha minden problémához ezzel a kérdéssel közelítesz: Ez miért jó nekem?(Mármint neked!)
Megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!"
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2014.12.18 19:55 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#287
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 11 hónapja  
IRGALOM ÉS IGAZSÁG

Jézusom! A Te irgalmas szeretetedről, a mi irgalmatlan önzésünkről elmélkedve fordulok most Hozzád.

HANG:" Bizony, mindenki csak irgalomból kerülhet a Mennyországba. Nem azért, mert neki irgalmaztak, hanem azért, mert ő volt irgalmas. Nagyon kell hangsúlyoznotok, hogy nem Tőlem kell félnetek, hanem elrontott önmagatoktól. Éppen az irgalom az, ami erre a legjobban rámutat.
Amit ti igazság rendjének mondotok, az valójában az irgalmatlanság rendje. Elmondtam és bemutattam, hogy egyetlen igazságot ismerek: szeressétek egymást, ahogy Én szeretlek titeket. Nem kisebb feladatot kívánok tőletek, mint azt, hogy itt a földön tegyétek elviselhetővé emberi élet számára a poklot. A pokolnak ez a nótája: kiharcoltam az igazamat.
Akik köreitekben hatalomra jutnak, azok mind ezt fújják. Annak idején Pilátus volt annyira római, hogy lássa: ártatlan férfi áll előtte ítéletre, de volt annyira uralkodó, hogy csak igazságtalan tudjon lenni. Ez ma is így van.
Irgalmasságot akarok, mert Én is az vagyok, és magamra teremtettelek benneteket, és nem akkor nyugosztok meg, ha nektek valaki irgalmaz, hanem akkor, ha ti irgalmassá váltok. Egyszerűen nem érinti a lényeget az, hogy hozzátok irgalmas valaki, vagy sem.
Azt mondtam, a poklot kell elviselhetővé tennetek. Nincs a világon sem hely, sem állapot olyan, ahol jobban elítélték, és borzalmasabban kivégezték volna azt, aki magáról elmondhatta: Én vagyok az élet, - mint itt a földön.
Amikor Én kimondtam e szót, IGAZSÁG, nyilván csak erkölcsi magatartást címkéztem meg vele, mely az irgalom rendjének velejárója, és ami jogi keretekbe nem szorítható bele. Rám hivatkozva csak ilyen igazságról lehet beszélni. Csak ez az igazság azonos Velem, és azzal az ÉLETTEL, mely szintén Én vagyok.
Ennek az IGAZSÁGNAK a megnyilvánulása az a keveretlen viselkedés, melyből bárki ráismerhet minden konfliktus-helyzet megoldására: AMIT NEM AKARSZ, HOGY NEKED TEGYENEK, AZT NE TEDD MÁSNAK. AMIT AKARSZ, HOGY VELED TEGYENEK, AZT TEDD MÁSSAL. Ezt nem elég tudni. Erre törekedni kell. Ez nem pótolható semmiféle áldozat-bemutatással, s ez képes pótolni minden mást."
(Hang.1/25)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#334
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 10 hónapja  
PÁRBESZÉD A PÁRBESZÉD-IMÁRÓL

Istenem! Bemutatókat tartok a PÁRBESZÉD-IMÁRÓL, s magam számára oly ritkán alkalmazom.
HANG: "Bizony, fiam, olyan vagy, mint az, aki kincset talál, aztán ezt a kincset mutogatja fűnek-fának, ahelyett, hogy fölhasználná saját épülésére. Bizony gyakran úgy kell belopnom lelketekbe a Velem való kapcsolat érzését, mivel ti ezért szinte alig tesztek valamit.

Mikor hiszitek már el, hogy ha Velem foglalkoztok, ha engeditek, hogy veletek foglalkozzam, akkor több és jobb szívbékét élhettek át, mintha tévé, rádió, álmodozó gondolatok előtt nyittok utat magatoknak? Nem örülök annak, ha nyárspolgárrá válnak enyéim. Nem örülök annak, ha a Tőlem kapott sok-sok adomány csak arra ébreszt vágyat valakiben, hogy jó volna már színről-színre látni Engem, jó volna már soha el nem múlóan találkozni Velem.
Nyilván senki sem fog csalódni Bennem akkor sem. De Nekem még most szükségem van rád, szükségem van rátok. Vegyétek ezt kitüntetésnek. Valójában nagyobb kitüntetés nem is érhet benneteket ennél, hogy veletek foglalkozom.
Mindenkinek mondom, amit mondok. - Úgy érzed, hogy régi barátaid, ismerőseid már nem törődnek veled? Nincs már nekik szükségük rád? - És akkor mi van? Persze hogy nincs! Nekem van szükségem rád. Ezért élsz még a földön. Nem miattuk. MIATTAM! Értsétek meg, kelletek Nekem. Nem tudok meglenni nélkületek, sem ezen, sem a másvilágon! Az érti csak ezt, aki a szívével is tud gondolkodni.

Értsétek meg, most Én vallok nektek szerelmet. Örök szeretettel szeretlek. Ennek nincs kezdete, és vége sem lesz soha! Szeretetem nem részleges. Semmiképpen. Akarlak! Jobban, mint a világ csábítása! Nézd azokat, akiknek rajtad keresztül ezt-azt juttattam. Kiürült tartálynak látnak csupán. - Meg annak, hogy önmagukat időnként hamisan nyugtassák.
Tudod, hogy minden Tőlem van benned, s Számomra te sohasem lehetsz üres tartály. Nem tudnék belenyugodni! Koldulom szereteteteket. Szeretlek benneteket. Igen. Azt az életemet, mely föltámadt, a mennybe fölment, azt odaadtam érted, neked. Lelkemet árasztottam rád.
Kaptatok Tőlem olyan Anyát, amilyet csak Egyszülöttemnek adtam. Nekem nincs sok szeretetem. Csak egy. EGY! Ezzel szeretlek. Mindenkinek mondom, amit mondok: Egyetlenem vagy. Ha még valakit úgy szeretnélek, mint téged, akkor kettő lenne belőled.
Érted? SZERETETEM ÁLTAL LÉTEZEL! Engedd magadat szeretni Általam. Én nem tudok mást. Nem is volna jó más számodra. Azt hiszed, nem tudom, hány éves vagy, nem tudom, min mentél keresztül? Azt hiszed, volt, amikor nem voltam veled? - Mindig veled voltam és mindig veled leszek. SZERESSÜK EGYMÁST!
(Hang.1/6)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#582
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 9 hónapja  
Kérdező: MIT JELENT, HOGY JÉZUS AZ ÚT?

Hogyan tudom Jézust ÚT-ként vállalni?

HANG: "Kedves Barátom!

Engem nem is lehet másképpen vállalni, csak ÚT-ként! Sajnos, sokan vannak, akik bár Rám hivatkoznak, mégsem Engem vállalnak!
Önfegyelem nélkül, a mulandóság háttérbe helyezése nélkül, szívbéke nélkül, örömteli életelveszítés nélkül Engem vállalni nem lehet!
Nem vagyok jelen sem kaszárnyákban, sem különböző hatalmi bársonyszékekben! Nem vagyok jelen az önuralmon kívül semmiféle uralkodásban! Nem vagyok jelen a bűnben, az önféltésben, az igazságszolgáltatás rendjében!
Ha Engem akarsz választani, akkor mondj le az előbb felsoroltakról.
Jelen vagyok a kicsikben, a kiszolgáltatottakban, az éhezőkben, az ártatlanul nyomorban szenvedőkben. Jelen vagyok minden szeretetre, jóságra rászorulóban. Jelen vagyok az üldözöttekben, a kifosztottakban és minden irgalomért esdeklőben. Jelen vagyok az önzetlenül másért élőkben. Jelen vagyok az irgalom rendjében!
Ha Engem akarsz választani, akkor élj az előbb felsoroltakért.
Drága Barátom! A Mennyországnak ára van!
Megáldalak a BÁTORSÁG LELKÉVEL!"
(Hang.könyvből)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#774
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 8 hónapja  
Kérdező: A MEGBOCSÁTÁSRÓL

1. Valaki megjelent nekem, de nem tudom ki és miért.
2. Valaki szólt hozzám a sötétben. Ki volt az?
3. Mikor célszerű a megbocsátás?

HANG: "Kedves Barátom!
1. Minden esemény, élmény, amely nem helyezhető el megfelelően a tér-idő dimenzió határain belül, arra figyelmeztet, hogy van szellemvilág! Ha egy ilyen élmény arra nem ad lehetőséget, hogy mondanivalóját felismerd, akkor elég, ha csak a szellemvilág létezését szűröd le, erősíted meg magadban, s a jövőben jobban igénybe veszed az angyalok segítségét.
Nem kell tehát különösebben foglalkoznod látomásoddal, de igenis foglalkoznod kell azzal, dolgoznod kell azon, hogy az őrangyaloddal és általában az angyalokkal elmélyültebb legyen a kapcsolatod, mint eddig volt.
2. Ha valaki szól hozzád a szellemvilágból, akkor szintén nem az a feladatod, hogy gépiesen viselkedj, hanem az, hogy a hallottakat tedd a józan ész mérlegére. Félálomban, bódulatban szólhatnak hozzátok olyan szemtelen szellemek, akik kihasználják benső világotok nyitottságát, s a kontrollnélküliség szellemi állapotát. Az ilyenkor kapott elirányításokat józan fejjel kell megvizsgálnotok, esetleg más, józan gondolkodású emberekkel megbeszélnetek.
Mindig vigyáznod kell, hogy bele ne ess az érdekességek által felkínált kísértések csapdájába! Annál RENDESEBB egy ember, minél kevésbé RENDKÍVÜLI!
3. Állapotszerű megbocsátásban kell élnie annak, aki nyugodt szívvel akar aludni! Aki arra vigyáz, hogy okos és óvatos legyen, annak nem kell tartania attól, hogy kihasználják, ha mindig és mindenkinek megbocsát. A megbocsátás nem jelenti azt, hogy bizalmas légy olyanokkal szemben, akikben nem lehet megbízni! A megbocsátás annyit jelent, hogy lemondasz arról, hogy büntető ítéletet forgass magadban azzal szemben, aki tudomásod szerint megbántott téged, és szerinted megérdemelné, hogy megbüntesd őt ezért. Megbocsátani tehát annyit jelent, mint Rám bízni a büntetéssel foglalkozó bíráskodást!
Nagyon szeretlek és megáldalak SZERETETEM LELKÉVEL!"
(Hang könyvből részlet)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#815
Istvan (Felhasználó)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 117
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Idézetek a HANG könyvekből 10 éve, 8 hónapja  
Kérdező: SZÜKSÉGEM VAN GYÓGYSZERRE

1. Szeretnék növekedni a Jézus iránti szeretetben.
2. Kihagy az emlékezetem.
3. Gyógyszer nélkül nem tudok aludni.

HANG: "Drága Gyermekem!
1. Pontosan annyira növekszel az Irántam való szeretetben, amennyiben egyértelművé válik életedben a másokért élés! Mindenki, aki körületted él, rászorul arra, hogy szeretetet kapjon tőled! Soha nem vagy fölmentve az alól, hogy szeress!
Ha nem a szeretet növekedésére, hanem egyszerűen a szeretetre teszed a hangsúlyt, tehát arra, hogy ne árts soha, hogy tudj mindig megbocsátani és segíteni, amikor erre lehetőséged van, akkor automatikusan növekedni fogsz az Irántam való szeretetben, Bennem!
2. Meg kell tanulnod, hogy amiről nem tehetsz, azért nem felelsz, tehát értelmetlen bánkódnod miatta! Karmikus gubanc benned az, ami miatt el szoktál keseredni. Meg kell mondjam, hogy ezt a hiúsági komplexust már több életen át hordozod magadban. Nagyon itt volna már az ideje annak, hogy ne amiatt bánkódj, hogy milyen vagy, hanem annak örülj, hogy az Enyém vagy! Nagyon itt volna már az ideje annak, hogy hited boldogító erőforrás legyen számodra, s ne csak időnként felvett ruha!
3. E harmadik problémádra is lényegében azt tudom mondani, amit az előző pontban már elmondtam. Senkinek sem kell élnie anélkül, ami nélkül élni nem tud! Amíg nem tanulsz meg imával elaludni, addig valahogy csak el kell aludnod, ha nem akarsz teljesen kiborulni idegileg! De ha ritmusos ütemben gondolni, ismételni tudod magadban e két szót? "Jézusom szeretlek", akkor eljön az idő, amikor már nem lesz szükséged gyógyszerekre ahhoz, hogy szívem szeretetében elaludj!
Megáldalak a BENSŐ BÉKE LELKÉVEL!"

 
Naplózott Naplózott  
 
``A leckét az ISKOLA adja fel,
de az ÉLET kérdezi ki``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat