Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Pozitív gondolkodás (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Pozitív gondolkodás
#5337
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4452
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 1 hónapja, 2 hete  
.


20 pozitív kijelentés, hogy minden nap egy kicsit jobbá változtasd az életed!


Mindannyian hallottunk a pozitív gondolkodás erejéről, valamint a vonzás törvényéről. Ha van egy titkos vágyunk, igyekezzük azt megfogalmazni egy kijelentésben önmagunk számára.

Hogyan is "működnek" ezek a pozitív kijelentések?

Amikor ilyen kijelentéseket használunk, agyunkat felkészítjük arra, hogy segítsen nekünk azon információk megtalálásában, amelyek révén valóra válhatna az adott kijelentés tartalma. Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, a vásárlásunk során, agyunkat az egészséges élelmiszerek felkutatására ösztönözzük.

Az e fajta pozitív kijelentések, határozott parancsot küldenek agyunk számára, melynek hatására az agy elkezdi kutatni a parancs megvalósításának lehetőségeit. Azonban nagyon figyeljünk a kijelentések megfogalmazására! A "Nem szeretnék szegény lenni!" kijelentés, negatív hatású, pozitívan ez így hangzik: "Megérdemlem a bőséget és a gazdagságot!" Természetesen, amikor ezeket a kijelentéseket hangoztatjuk, oly módon tegyük, hogy mi magunk is higgyünk a megvalósulásában.


Pozitív kijelentések a boldogságért!

A boldogságot választom, mivel megérdemlem azt!
Megteremtem magam számára a békét és a boldogságot!
Ebben a pillanatban boldog vagyok és nyugodt!
Mindenem megvan, hogy boldog lehessek!


Pozitív kijelentések a sikerért!


Elégedett vagyok, hogy megteremthetem magam számára a sikert!
Pozitív és fontos személye vagyok ennek a bolygónak!
Boldogan lemondok régi hitemről, mely nem segített engem!
Méltó vagyok az élet által adott minden jóra, és megérdemlem a sikert!


Pozitív kijelentések a szerelemért!


Boldog vagyok és hiszek önmagamban!
Boldogan építek egy gyönyörű kapcsolatot!
Hiszem, hogy megtalálom életem párját!
Az emberek a belőlem sugárzó pozitív energiám miatt kedvelnek!


Pozitív kijelentések az önbizalomért!


Kitöröltem minden magammal kapcsolatos negatív érzést a gondolataimból!
Büszke vagyok arra, amivé lettem!
Szeretem és elfogadom magam!
Egyedi és különleges vagyok, aki megérdemli mások tiszteletét!


Pozitív kijelentések a gazdagságért!


Minden tettem a gazdagodás felé vezet!
Minden jó dolgot boldogan fogadok az életemben!
A saját jólétemet minden különösebb erőfeszítés nélkül teremtem meg!
Szeretem a bőséget és a gazdagságot, és be is vonzom azokat!
Ne habozz! Kezdj el pozitívan gondolkodni azonnal!

Cikk forrása: http://filantropikum.com/20-pozitiv-kijelentes-hogy-minden-nap-egy-kicsit-jobba-valtoztasd-az-eleted/


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.07.03 22:44 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5374
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4452
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 1 hónapja  
.

"Hisz a csodákban, és mert hisz bennük, meg is történnek.Biztos benne, hogy a gondolkodása megváltoztathatja az életét, és mert biztos benne,
meg is változik az élete."

(Paulo Coelho)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.07.18 14:20 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5397
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4452
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 3 hete, 5 napja  
.

11 öregedésgátló titok a világ legidősebb orvosától:


A 105 éves orvos, Shigeaki Hinohara eddig még nem kérte nyugdíjaztatását, és a jelek szerint nem is készül nyugállományba vonulni. Ehelyett dolgozik, tanít, önkénteskedik és személyes blogot is vezet.

A koros orvos 1941 óta a tokiói St. Luke Nemzetközi Kórházban dolgozik, és tanít. Eddig 150 könyvet, kiadványt publikált, ezek közül a leghíresebb a Living Long, Living Good című, amelyből 1,2 millió példányt adtak el.

Shigeaki Hinohara a Japan Times-nak adott interjúban beszélt arról, hogy mi az a 11 dolog, amelyet ha betartunk, sokáig fogunk élni. Lássuk!


1. A testet nem szabad korlátok közé szorítani


Energia attól lesz, hogy jól érezzük magunkat. Mikor gyerekek voltunk és sokat játszottunk, akkor minden pillanatban boldogok voltunk, még enni és aludni is gyakran elfelejtettünk. Felnőtt korban is jót tenne a játszadozás, a móka, a kacagás, mert ilyenkor testünk és lelkünk kiszabadul a korlátok, kötöttségek közül.


2. Meg kell őrizni a normális testsúlyt


Azok az emberek élnek sokáig, fajtól, nemzetiségtől, nemtől függetlenül, akik nincsenek elhízva. Én reggelire egy csésze kávét, egy pohár tejet és narancslét fogyasztok, amibe belekeverek egy kanál olívaolajat, amely nagyon jót tesz a vérereknek és a bőrnek. Ebédre tejet iszom, és pár teasüteményt, de van úgy, hogy semmit, ha sokat kell dolgoznom. Vacsorára párolt zöldségeket, rizst és halat fogyasztok, kéthetente pedig 100 g sovány húst.


3. Meg kell tervezni a napot

Mindig megtervezem a következő napomat, sőt akár hónapokra előre tudom, hogy hol kell lennem, mit kell tennem, de a szórakozásról sem mondtam még le. Úgy vélem, hogy senki sem szabadna nyugdíjba menjen, legalábbis nem 65 évesen, hanem jóval később. Nálunk Japánban ezelőtt 125 évvel állapították meg a 65 éves nyugdíjkorhatárt, amikor a várható élettartam 68 év volt. Ma már a japán nők átlag 86, míg a férfiak 80 évet élnek. Az előrejelzések szerint 20 év múlva Japánban 50 ezer, 100 évnél idősebb ember fog élni.


4. A tudást meg kell osztani másokkal


Évente több mint száz előadást, képzést tartok az általános iskolásoktól kezdve az üzletemberekig. Átlagos 60-90 percig állok egy helyben, ezért szükségem is van a jó fizikai kondícióra.


5. Az orvosok sem tudnak mindenkit meggyógyítani

Ha egy orvos egy gyógymódot, vagy műtétet javasol, kérdezzük meg tőle, hogy ugyanezt a kezelését ajánlaná a feleségének, gyerekének? Én azt hiszem, hogy sok esetben a zene-, vagy állatterápia többet segíthet, mint ahogy azt az orvosok gondolnák. Minden ember más, ezért a kezelések is személyre szabottak kellene legyenek, ami lehetetlenség,


6. Liftek helyett lépcsőzzünk

Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, válaszuk a lépcsőt, és a csomagjainkat is cipeljük magunk. Én így tartom formában az izmaimat.


7. A szórakozás a legjobb módja a fájdalom, a szomorúság elfelejtésének

A fájdalom elfelejtésének legjobb módja a szórakozás. A kórházakban is érdemes lenne ezt figyelembe venni, főként a gyerekosztályokon. A St. Luke kórházban van zene-, állatterápia és művészeti ágak kipróbálására is lehetőség van.


8. Nem szabad megszállottan hajtani a pénzért


Sosem tudjuk, hogy mikor halunk meg, és ezért nem is fogunk semmit sem magunkkal vinni.


9. Mindig álljunk készen


Az élet kiszámíthatatlan. Emlékszem, 1970. március 31-e volt, 59 éves voltam, Tokióból Fukuokába indultam repülővel. Aznap reggel szépen sütött a nap. Miközben a Fuji hegy mellett repültünk, a kommunista liga eltérítette a gépet. A következő 4 napot egy székhez kötözve, 40 fokos melegben töltöttem. Orvosként az egészet egy kísérletnek fogtam fel, figyelve, hogy a testem miként alkalmazkodik a megváltozott környezethez.


10. Választani kell egy példaképet, akinél majd jobbak lehetünk

Édesapám az Egyesült Államokba vándorolt még 1900-ban, hogy tanulhasson. Számomra ő volt a minta, a hős. Később más példaképet is találtam, és igyekeztem jobban teljesíteni nála.


11. Az önkéntesség jó

60 évig a családért dolgozni, élni fantasztikus dolog. Azonban ha már megvalósítottuk a céljainkat, érdemes a társadalomért is tenni valamit. Én 65 éves korom óta, heti 18 órát önkénteskedem, és minden egyes percét élvezem.

Cikk forrása: http://filantropikum.com/11-oregedesgatlo-titok-vilag-legidosebb-orvosatol-minden-reggel-megiszok-egy-pohar-narancslevet-amibe-beleteszek/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5409
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4452
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 2 hete, 6 napja  
.

Jim Carrey csodás üzenete azoknak, akik depresszióval küzdenek.


Sajnos a depresszió, mint általános népbetegség, mára már olyannyira elterjedt, hogy szinte mindenkinek van pár olyan ismerőse, aki nap mint nap küzd vele.

A depresszióban szenvedők minden egyes nap csatákat vívnak önmagukkal, és sokan mindehhez segítséget sem mernek kérni, mert a társadalom könnyedén ítélkezik és címkét aggat rájuk.
Pedig a depresszió igenis hatékonyan kezelhető, és egy 2013-as vizsgálat azt is alátámasztotta, hogy a terápiákat követően sokkal kisebb volt a visszaesés aránya, mint a gyógyszeres kezelések után. Ám vannak olyan páciensek, akinek mindkét gyógymódra szüksége lehet a gyógyulás érdekében.
Jim Carrey is sokáig erősítette a depresszióval küzdők táborát, ám neki sikerült felülkerekednie a mentális problémán. Ez a legendás színész és komikus a karrierje során számtalanszor szembe kellett nézzen a depresszióval, olykor még gyógyszeres kezelésekre is szorult.

Ám később sikerült belátnia, hogy a gyógyszeres kezelések csak még jobban lenyomják, és egyszerre állt le a koffein és alkoholfogyasztással, hogy ne súlyosbítsa a helyzetet. Mivel ő is átélte mindazt, amit a depresszióban szenvedők, jól átlátja a helyzet súlyosságát és szavai hiteles inspirációként szolgálhatnak a hasonló cipőben járó embereknek.
"Az emberek folyton a depresszióról beszélnek. A depresszió és a szomorúság közötti különbség a véletlenekben rejlik. A depresszió során a tested akaratból üzeni azt neked, hogy nem akarok többé ez a személy lenni, nem akarok többé ezen karakter szerint élni, amit teremtettél. Túl sok ez nekem. A "depresszió" szóra úgy gondolj, mint valamiféle "mély pihenőre". A testednek szüksége van erre a mély pihenésre, hiszen muszáj azt a karaktert játszania, amit teremtettél." – mondja a színész.
Amint Jim rájött, hogy a pénz és a hírnév sosem fogja elvezetni az igaz boldogságig, óriási spirituális ébredésre talált, és ráeszmélt, hogy a személyisége folytonos keresése megteremti az egót, ami pedig elválaszt az univerzumtól.
Azt állítja, hogy ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, el kell hagynunk az "én" képét. Az életet úgy kell felfogjuk, mint egy tapasztalatot, és ahhoz, hogy legyőzzük a depressziót, nem csak az elvárásainkat kell elengedjünk, hanem meg kell próbálnunk gondtalanul szemlélni az életünket.
Nagyon sokan abban a hitben vannak, hogy kell valami, vagy valaki ahhoz, hogy ráleljenek a boldogságra, pedig az anyagi dolgok semmit sem érnek. Jim szerint a boldogsághoz minden bennünk van! Jim azt is hangsúlyozza, hogy sose korlátozd magad és a lehetőségeidet.

Ne felejtsük el, hogy egyformák vagyunk és hagyjuk abba egymás különbségeinek méricskélését.

Ha depresszióval küzdesz, ne felejts el visszatérni a saját világodba és újra átgondoltan élvezni az életet. Nem szabad szégyenként felfogd, hiszen az első lépés a gyógyulás felé a segítségkérés! Még ha úgy is érzed, hogy ez már neked sok, ne zárkózz el a külvilágtól, barátaidtól, szüleidtől. Az emberek szeretnek és mindenben a segítségedre lesznek. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akikben megbízol és biztonságban érzed magad tőlük és bírd rá magad arra, hogy nyílj meg előttük. Próbálj ki olyan dolgokat, amiket eddig soha nem mertél, vágj bele valami újba, és ne féltsd a komfortzónád, mert hidd el, hogy változásra van szükséged! - és képes vagy változni!

https://filantropikum.com/jim-carrey-csodas-uzenete-azoknak-akik-depresszioval-kuzdenek/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.07.29 09:54 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat