Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Pozitív gondolkodás (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Pozitív gondolkodás
#1147
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4765
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 10 éve, 8 hónapja  
.


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.18 14:36 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1398
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 10 éve, 7 hónapja  
Szeretetháló
EMLÉKEZZ A FÖLDRE


Megtanultuk, hogy a világon rengeteg, többé-kevésbé védtelen dolog van, melyek csak azért léteznek, hogy használjuk őket.Úgy tűnik, egész történelmünk másból sem áll, mint a természet használására és kihasználására irányuló képességünk folyamatos fejlesztéséből.Egy ilyen világkép azt eredményezi, hogy a természettől különálló lénynek tekintsük magunkat.
Ha így viszonyulunk ahhoz a lényhez, aki testet és életet, ételt, otthont és annyi szépséget adott nekünk, ebből egyenesen következik, hogy minden máshoz is így viszonyulunk, beleértve embertársainkat.
Ha elfogadnánk, hogy mi is a természet részei vagyunk, akkor korlátok közé szorított világunk egyszeriben egy sokkal nagyobb világgá változna át, melyet gyönyörűvé varázsolnak a benne élő lények. A fák jelentőségteljesek lesznek, a madarak, a bálnák, a virágok, a kutyák, az emberek, a folyók és a hegyek mind azzá lesznek, amik valójában, melyek azért vannak, hogy örüljünk nekik, gyönyörködjünk bennük és szeressük őket, nem pedig azért, hogy birtokoljuk és kihasználjuk.
Ha hagyjuk, hogy lenyűgözzön minket a természet szépségének és rejtélyének minden megnyilvánulása, hogy általuk elfogadjuk a Föld ajándékát, és felismerjük elfeledett lényegünket - hiszen ugyanaz a varázslat lüktet mindannyiunkban, ez tart életben minket -, akkor fenntartások nélkül elfogadjuk a minket megillető helyet a természet hatalmas szimfóniájában.

Napjainkban, amikor tudattalanságunkban mindent elkövetünk annak érdekében, hogy elpusztítsuk a Földet, fontos, hogy eljusson hozzánk az Élet üzenete, melyet feltétlenül meg kell hallanunk.
És most kell meghallanunk, ez élet vagy halál kérdése. Eljutottunk arra a pontra, hogy ha nem vigyázunk, az ősi civilizációk utolsó maradványait is elpusztítjuk. Arra a pontra, hogy más élőlények évszázadokon keresztül gyakorolt módszeres pusztítása eredményeképpen végképp egyedül maradunk.
A tudatlanság eredményezi önpusztításunkat, ami a mai társadalmakban egyre gyakoribb öngyilkos depressziótól egészen a környezet teljes elpusztításáig fajul, ami kétségkívül tulajdonképpen nem más, mint az emberi faj kollektív öngyilkossága.

Életbevágóan fontos, hogy az iskolákban, mielőtt megtanítanák gyermekeinket összeadni és kivonni, venni és eladni, hazudni és félni, meg kellene tanítani őket szeretni és tisztelni azt a lényt, aki menedéket nyújt számunkra .
Számtalan gyakorlat van, melyeknek segítségével újra kapcsolatba kerülhetünk a természettel. Bármi megfelel erre a célra: egy séta, egy hegy megmászása, ha egy folyóban úszunk, ha megsimogatunk egy kutyát, vagy ha átölelünk egy emberi lényt, mind jó lehet, ha figyelmünket magára a tapasztalásra, kapcsolatteremtésre és nem annak előnyeire összpontosítjuk. Gyakran kellene természetes környezetben tartózkodnunk - gondosan odafigyelve arra, hogy ne okozzunk kárt benne - szívünket és figyelmünket megnyitva a természet üzenetére, mert ez az út vezet vissza bennünket önnön lényegünkhöz.

SZERETETHÁLÓ
Szándékunk, hogy az egész bolygót átfogó, gyógyító szeretethálóval vonjuk be a sérült Földet.Ha megkaptad ezt az üzenetet, akkor Te is a Gyógyító Szeretetháló része vagy, ha nem küldöd tovább, akkor is, mert valaki gondolt rád és bevont a hálóba.
De ha módodban áll, kérlek, gyarapítsd a Szeretethálót, hogy minél előbb bevonja és meggyógyítsa a Földet.

Legyen jó napod!
FÖLD CSOPORT

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.13 16:48 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1443
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 10 éve, 6 hónapja  
Indulj el ÖnMAGad felé!
Secret Admin, részlet


Az Élet csodálatos. Maga fogantatás, a születés is az: először két sejt egyesül, majd osztódni kezdenek. De abban a két sejtben, a fogantatás pillanatában már ott voltál Te, ott volt az is, aki ma vagy. Benne van és volt minden lehetőség. Azóta élsz, létezel, de vajon emlékszel még arra, hogy ki is vagy valójában?
Ismered a titkot? Bármit megtehetsz, bármit elérhetsz. Használod a titkot, befolyásolhatod a történéseket, alakíthatod az életed. Ez mind IGAZ, de csak bizonyos keretek között. És ezek a keretek nagyon is valóságosak ebben az illúzió-világban! Milyen keretekről beszélek?

A saját MAGad által meghatározott keretekről!
Gondolj a körtemagra. Picike, de mégis magában hordozza mindazt, amiből a körtefa kinő, önmagába kódolva minden információ benne van már ahhoz hogy egy hatalmas fa legyen belőle. Ugyanígy az alma, szilva, vagy a mustármag. De soha, soha nem lehet egy almamagból körtefa. Mert nem az van belekódolva.
Mert a MAG nem lehet más, csak ön-MAG-a!
Ugyanígy, amikor megszülettél, abban az időpillanatban nagyon sok minden eldőlt már. Neked teljes szabadságodban állt akkor és ott eldönteni, hogy mi hogyan legyen, de azután hogy megszülettél, már felállítottad magadnak a saját kereteidet.
És próbálhatod befolyásolni az életed, próbálhatsz más utat választani, amit választottál, amire születtél, sosem leszel boldog. Ezért fontos az, hogy megtaláld az Igazi Önmagad, azt a MAG-ot, ami Te MAG-ad vagy, és azt az utat ami elvezet ön-MAG-adhoz. Neked is meg kell találnod hogy mi az ami igazán boldoggá tesz, ami igazán Te MAGad vagy. És ehhez semmi mást nem kell figyelned, csak a saját érzéseidet.
Az életben azért olyan fontos az elfogadás, mert azt kell megélned, amit már rég eldöntöttél hogy meg fogsz élni. Amire lehet hogy nem emlékszel most, de ott vannak az érzelmeid, melyek mindig pontosan navigálnak.


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.23 15:26 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1525
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4765
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 10 éve, 6 hónapja  
Optimista szabályzat

1. Soha ne add fel!

2.Hinned kell önmagadban, hiszen képes vagy kitűzött céljaidat elérni, ha képességeiddel összhangban vannak. Légy türelmes és kitartó!

3. Légy segítőkész és kedves társaiddal. Ha nyitott vagy az emberek felé, meglátod, személyes kapcsolataidban többszörösen "megtérül" majd kedvességed.

4. Nehéz helyzetekben is optimistának kell maradnod. Ez nem könnyű, és lehet, hogy ilyenkor torzító szemüvegen keresztül kell nézned a valóságot, hogy elviselhetőbb legyen.

5. Mindig fontold meg jól jelentős döntéseidet!

6. Összpontosíts a jelenre! Ha így teszel, a sebek idővel begyógyulnak.

7. Gondjaidat, de örömeidet is oszd meg barátaiddal, szeretteiddel! Nekik szerezd a legnagyobb örömet azzal, ha boldog és sikeres vagy.

8.Az emberekben inkáb a közös vonásokat igyekezz megtalálni, ne a különbségeket!

9. Védd a természetet, csak így élhetsz harmóniában környezeteddel is.

10. Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. A humor, a pozitív hozzáállás segít, hogy mindig tudd: az élet szép.
(szerzője ismeretlen)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.12.28 21:26 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1608
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4765
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 10 éve, 5 hónapja  
Pozitiv gondolkodás

A gondolkodás törvénye

Minden egyes gondolat megváltoztatja sorsunkat, sikert vagy sikertelenséget, betegséget vagy egészséget, szenvedést vagy örömet von maga után. Meg kell hát tanulnunk, hogy a lehető legoptimálisabban használjuk gondolkodásunkat. A legfontosabb az igazi pozitív gondolkodás: felismerni, hogy mindaz, ami velem történik, valójában jó nekem, mert szükségessé vált számomra, és segítségemre van. Ezért ajánlatos minden életfeladatot elvállalni és elvégezni, különben a sors kénytelen megismételni a leckét egészen addig, míg a feladatot meg nem oldom.
A szellemi technikákat éppúgy meg kell tanulnunk, mint ahogy megtanultunk járni, enni, kerékpározni, úszni vagy akár beszélni. Az életben az az ember halad a legbiztosabban előre, aki a legjobban felkészült arra, hogy erejét optimálisan használja fel, lehetőségeit pedig tökéletesen kiaknázza.

Életkörülményeinket gondolataink által teremtjük meg. Mi gondoljuk ezeket a gondolatokat, amelyek cselekedeteket vonnak maguk után, melyek aztán egész életünkre hatással vannak - megteremtik a mi valóságunkat. Legtöbb gondolatunk tudattalan, ám ezek a tudattalan gondolatok, melyek például a gyermekkorban születtek, éppoly hatékonyan működnek, mint például mások véleménye, megállapítása, ítélete, melyet nap mint nap hallunk, és tudattalanul befogadunk. Ugyanígy hatnak azok a szólások is, melyeket mi magunk nap mint nap használunk:

"Nem hiszem, hogy ebből lesz valami."
"A pénz nem ismer barátságot."
"Ez soha nem fog sikerülni nekem."
"Ma megint teljesen kivagyok."

Ezeknek a mondatoknak folytonos ismétlésével meggyőzzük tudatalattinkat arról, hogy ezek az állítások igazak, és a tudatalattink ennek megfelelően fog viselkedni.
A bölcs és a bolond között az a különbség, hogy a bölcs uralja gondolatait, míg a bolondot a gondolatai uralják.

Azok a gondolatok, melyektől nem tudunk szabadulni, a végzetünkké válnak!!!
A legtöbb ember azért nem tudja vágyait megvalósítani, mert nem tud uralkodni gondolatain. Szétszórja őket, ahelyett hogy egyetlen célra koncentrálna, és így érné el mindazt, amit csak gondolni vagy hinni képes. Inkább csodában reménykedik: a beteg orvosi segítségben vagy egy csodagyógyszerben, s ha ez nem segít, akkor egy hipnotizőrben vagy szellemgyógyászban, aki minden különösebb gond nélkül azonnal meggyógyítja - hogy utána tovább folytassa helytelen életmódját.

A szegény gyorsan akar meggazdagodni, legszívesebben egy lottófőnyeremény segítségével, ahol csekély befektetéssel nagy eredményt lehet elérni. Az egyedülálló meg akarja találni ideális partnerét a sors kegye által, anélkül hogy megkérdezné, vajon ő ideális partner-e a társa számára.
A legritkább esetben kérdezzük meg magunktól: miért is kerültünk ilyen körülmények közé, mivel idéztük elő, és hogyan tudunk magunk segíteni rajta? Hogyan tudna egészségesebben élni vagy egyéni teljesítményeit növelni, hogyan lehet belőle ideális partner, aki automatikusan "a megfelelő" társat vonzza magához? Ajándékokat szeretnénk kapni, s közben elfelejtjük, hogy az ember csak azt arathatja le, amit elvetett.
Pedig az élet mindig újabb lehetőségeket kínál nekünk, csupán fel kell ismernünk és ki kell használnunk. Ne ragadjunk hát le annál, hogy mi mindenben szenvedünk hiányt, mert ez csak elégedetlenséghez és agresszióhoz vezet!

Mihelyt a lehetőségeinkre figyelünk, észrevesszük, hogy az élet minden pillanatban lehetőséget kínál nekünk, s életünk máris gazdagabb, mi pedig boldogabbak leszünk!
Ismerjük hát fel: hiányra szükség van, mert különben nem volna már mit tenni, csakhogy lehetőség is számtalan van, és minden nehézség valójában egy álcázott lehetőség. A boldogság nem szerencse kérdése, hanem az élet által bőségesen kínált lehetőségek meglátásának, felismerésének, kihasználásának következménye. Teljesen mindegy, honnan jövünk, a döntő az, hogy most hová tartunk! Tegyük hát meg az első lépést a helyes irányba, és életünk meg fog változni.
(ismeretlen)

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.11 11:37 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1661
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4765
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Pozitív gondolkodás 10 éve, 4 hónapja  
Az áldás törvénye

A világba küldött áldás a gondolatenergia legtisztább és legfinomabb formája, és az univerzum leghatalmasabb erejét, az isteni szeretetet mozgósítja. A szeretetnek ez a kimeríthetetlen ereje itt van körülöttünk, és csak arra vár, hogy egy teremtő mozgásba hozza. Az áldás törvénye a következő:

Amit tiszta szívemből megáldok, az abban a pillanatban áldott is lesz. Az áldás hatalma azonnal megkezdi áldásos tevékenységét. Amit tiszta szívemből megáldok, az áldásként száll vissza rám. Ha megáldok egy "ellenséget", egy barátot nyerek vele.
Megáldani annyit jelent, hogy egy személy vagy egy helyzet számára Isten kegyelmét kérni; valamely személy vagy helyzet számára jót kívánni. Megáldani ugyanakkor azt is jelenti, hogy nem a külső jelenségekre figyelünk, hanem a jót látjuk meg, s ezáltal életre is keltjük. Isten a következő szavakkal hívta fel Ábrahám figyelmét az áldás hatalmára: ,,...és megáldalak téged... és áldás leszesz" (Teremtés 12,2). Hogy milyen formában kérjük az áldást, annak nincs jelentősége: kérhetem szóban, kérhetem gondolatban vagy akár érzés formájában.
A legfontosabb, hogy tiszta szívből kívánjam. Hagyhatom, hogy az áldás csak úgy megtörténjen, de el is képzelhetem, amint fény vagy sugár formájában alászáll.
Megáldhatok minden létezőt. Mostantól kezdve tehát minden embert, akivel találkozom, megáldhatnék, és ekképpen áldás lehetnék mindenki számára. Akár nyomban hozzá is foghatok, éspedig azzal kezdve a sort, akit a legkevésbé szeretek.
De nemcsak embereket, hanem minden tárgyat, sőt minden helyzetet is megáldhatok. Megáldhatom a testem is. Ha valamelyik testrészem gondot okoz nekem, akkor megáldom ezt a részt vagy szervet, de soha nem, a betegséget. Megáldhatom a hivatásomat, a házamat, különösen pedig a családomat. De megáldhatom az autómat vagy az utolsó filléremet is. Megáldhatok barátot és ellenséget, várost és vidéket, mindazt, ami életemet betölti, s ekképpen minden áldás lesz számomra.
Akár Istent is megáldhatom, azaz Igaz Valómat, ekképpen Isten örökös áldás lesz számomra. Ettől kezdve áldott életet élhetek, és áldás leszek minden és mindenki számára, akivel csak találkozom.
Felismerhetem, hogy soha nem hagytuk el a Paradicsomot. Az igaz tudat lehetővé teszi számomra, hogy a "mennyországban" éljek itt és most.
(Kurt Tepperwein

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.09.01 22:39 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat